پسر 15 ساله‌ام در دوران کودکی عاشق عبادت بود؛ اما اکنون به جهت جاذبه‌هایی چون رایانه، عبادتش کمرنگ شده است. لطفا مرا راهنمایی کنید.
دوره‌ی کودکی و نوجوانی را هرگز با هم مقایسه نکنید. کودک، به ویژه در 7 تا 10 سالگی به جهات عاطفی و احساسی و بیشتر، خوشایند والدین به عبادت روی می‌آورد؛ ولی نوجوان به ویژه در سنین بلوغ، عاطفه‌اش کمتر می‌شود و قوه‌ی عاقله و حس استقلال‌طلبی‌اش فزونی می‌یابد؛ بدین جهت، دیگر برای والدین نماز نمی‌خواند و مایل است خود به ارزش عبادت برسد. من برخلاف عقیده‌ی شما، چندان معتقد نیستم که جاذبه‌های عصر حاضر چون رایانه، سبب کمرنگ شدن عبادت می‌شود و اگر استفاده از این گونه ابزار؛ درست، با برنامه‌ریزی و نظارت باشد، نه تنها مانع عبادت و نزدیکی به خدا نیست؛ بلکه مشوق نیز خواهد بود. زندگی مسلمانان معتقد به دین در سرزمین‌های غربی، یعنی مهد این گونه جذابیت‌ها، دلیل بر این مدعا است. استفاده از نرم افزارهای ارزشمند دینی که امروزه به برکت انقلاب شکوهمند اسلامی، فراوان نیز در دسترس است، مانند نرم افزارهای آموزش ترجمه و حفظ قرآن کریم، آموزش نماز، فرهنگ واژگان و مفاهیم نهج‌البلاغه، برنامه‌های جذاب قرآنی، مداحی و...، و سایت‌های ارزشی و جذاب مانند افق، ولایت، تبیان، نورنت، ملاصدرا و... و نیز سایت‌های مربوط به کودکان و نوجوانان (ر. ک: ص 129) می‌توانند عاملی برای تثبیت ارزش‌های دینی باشند. برای کسب اطلاعات درباره‌ی تقویت روحیه‌ی دینی کودک، به صفحه‌ی 63(تربیت دینی) مراجعه کنید. منبع: کتاب نسیم مهر(1)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)
عنوان سوال:

پسر 15 ساله‌ام در دوران کودکی عاشق عبادت بود؛ اما اکنون به جهت جاذبه‌هایی چون رایانه، عبادتش کمرنگ شده است. لطفا مرا راهنمایی کنید.


پاسخ:

دوره‌ی کودکی و نوجوانی را هرگز با هم مقایسه نکنید. کودک، به ویژه در 7 تا 10 سالگی به جهات عاطفی و احساسی و بیشتر، خوشایند والدین به عبادت روی می‌آورد؛ ولی نوجوان به ویژه در سنین بلوغ، عاطفه‌اش کمتر می‌شود و قوه‌ی عاقله و حس استقلال‌طلبی‌اش فزونی می‌یابد؛ بدین جهت، دیگر برای والدین نماز نمی‌خواند و مایل است خود به ارزش عبادت برسد.
من برخلاف عقیده‌ی شما، چندان معتقد نیستم که جاذبه‌های عصر حاضر چون رایانه، سبب کمرنگ شدن عبادت می‌شود و اگر استفاده از این گونه ابزار؛ درست، با برنامه‌ریزی و نظارت باشد، نه تنها مانع عبادت و نزدیکی به خدا نیست؛ بلکه مشوق نیز خواهد بود. زندگی مسلمانان معتقد به دین در سرزمین‌های غربی، یعنی مهد این گونه جذابیت‌ها، دلیل بر این مدعا است.
استفاده از نرم افزارهای ارزشمند دینی که امروزه به برکت انقلاب شکوهمند اسلامی، فراوان نیز در دسترس است، مانند نرم افزارهای آموزش ترجمه و حفظ قرآن کریم، آموزش نماز، فرهنگ واژگان و مفاهیم نهج‌البلاغه، برنامه‌های جذاب قرآنی، مداحی و...، و سایت‌های ارزشی و جذاب مانند افق، ولایت، تبیان، نورنت، ملاصدرا و... و نیز سایت‌های مربوط به کودکان و نوجوانان (ر. ک: ص 129) می‌توانند عاملی برای تثبیت ارزش‌های دینی باشند.
برای کسب اطلاعات درباره‌ی تقویت روحیه‌ی دینی کودک، به صفحه‌ی 63(تربیت دینی) مراجعه کنید.
منبع: کتاب نسیم مهر(1)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)





مسئله مرتبط یافت نشد
1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین