1- از دیدگاه اسلام تحصیل برای خانم¬ها همان اهمیت را دارد که برای مردها و این یک شعار نیست بلکه حقیقتی است که از زبان فقیه بزرگ و عارف نستوه حضرت امام خمینی به عنوان یک اسلام شناس بزرگ میتوان دریافت. ایشان میفرماید: نه این است که اسلام نسبت به زن و مرد فرقی گذاشته است. زن و مرد همه آزادند در اینکه دانشگاه بروند. آزادند در اینکه رأی بدهند (1) در نظام اسلامی زن همان حقوقی را دارد که مرد دارد، حق تحصیل حق کار حق مالکیت و حق رأی دادن، حق رأی گرفتن، در تمام جهاتی که مرد حق دارد، زن هم حق دارد. لیکن هم در مورد مرد، مواردی است که چیزهایی به دلیل پیدایش مفاسد بر او حرام است و هم در مورد زن، مواردی هست که به دلیل اینکه مفسده میآفریند حرام است.(2)لذا در صدر اسلام مؤمن¬ترین زنها، دانشمندترین آنان بودند. حضرت فاطمه زهرا (س) از بزرگترین دانشمندان و حضرت زینب کبری (س) همین¬گونه بودند و امروزه در نظام مقدس جمهوری اسلامی به عنوان سمبل ارزش¬های یک جامعه اسلامی عنایت خاصی در نظام، به تحصیل بانوان بر اساس آموزههای دینی میبینیم که تعداد و میزان دانشجویان دختر پذیرفته شده در کنکور در این سال¬ها بیشتر از آمار پسران پذیرفته شده میباشد. تشویق مکتب اسلام به تحصیل علم، شامل مردان و زنان است و هر دو موظفند از گهواره تا گور دانش بجویند. 2- بلی چنانچه از بیانات حضرت امام (ره) استفاده میشود اگر تحصیلات خانم¬ها منافات با وظایف خانوادگی داشته باشد از مواردی است که مفسده انگیز است و وظایف خانوادگی مقدم بر تحصیل می¬باشد چرا که وظایف خانوادگی از واجبات و تحصیل خانمها از مستحبات است. البته پر واضح است که اگر تحصیل مرد هم با وظایف خانوادگی منافات داشته باشد برای او هم وظایف خانوادگی مقدم بر تحصیل است. ولی اگر تحصیل مرد و زن بگونه¬ای باشد که اولاً واجب باشد و ثانیاً مهمتر از وظایف خانوادگی باشد اینجا تحصیل مقدم است. ناگفته روشن است که مراد از تحصیل، تحصیل علوم مفید به قصد آگاهی و خدمت به دیگران و برای رضای خدا باشد. وگرنه بسیارند دانشمندانی که دانش آنها آتش سوزندهای است که جان خود و دیگران را میسوزاند. پی نوشتها: (1)- صحیفه نور، ج 4، ص 60 59. (2)- صحیفه نور، ج 4، ص 34 33. منبع: پایگاه حوزه
اهمیت تحصیل برای خانم ها چقدر است و در شرایط مختلف آیا باید خانواده در اولویت قرار گیرد یا تحصیل؟
1- از دیدگاه اسلام تحصیل برای خانم¬ها همان اهمیت را دارد که برای مردها و این یک شعار نیست بلکه حقیقتی است که از زبان فقیه بزرگ و عارف نستوه حضرت امام خمینی به عنوان یک اسلام شناس بزرگ میتوان دریافت. ایشان میفرماید: نه این است که اسلام نسبت به زن و مرد فرقی گذاشته است. زن و مرد همه آزادند در اینکه دانشگاه بروند. آزادند در اینکه رأی بدهند (1) در نظام اسلامی زن همان حقوقی را دارد که مرد دارد، حق تحصیل حق کار حق مالکیت و حق رأی دادن، حق رأی گرفتن، در تمام جهاتی که مرد حق دارد، زن هم حق دارد. لیکن هم در مورد مرد، مواردی است که چیزهایی به دلیل پیدایش مفاسد بر او حرام است و هم در مورد زن، مواردی هست که به دلیل اینکه مفسده میآفریند حرام است.(2)لذا در صدر اسلام مؤمن¬ترین زنها، دانشمندترین آنان بودند. حضرت فاطمه زهرا (س) از بزرگترین دانشمندان و حضرت زینب کبری (س) همین¬گونه بودند و امروزه در نظام مقدس جمهوری اسلامی به عنوان سمبل ارزش¬های یک جامعه اسلامی عنایت خاصی در نظام، به تحصیل بانوان بر اساس آموزههای دینی میبینیم که تعداد و میزان دانشجویان دختر پذیرفته شده در کنکور در این سال¬ها بیشتر از آمار پسران پذیرفته شده میباشد. تشویق مکتب اسلام به تحصیل علم، شامل مردان و زنان است و هر دو موظفند از گهواره تا گور دانش بجویند.
2- بلی چنانچه از بیانات حضرت امام (ره) استفاده میشود اگر تحصیلات خانم¬ها منافات با وظایف خانوادگی داشته باشد از مواردی است که مفسده انگیز است و وظایف خانوادگی مقدم بر تحصیل می¬باشد چرا که وظایف خانوادگی از واجبات و تحصیل خانمها از مستحبات است. البته پر واضح است که اگر تحصیل مرد هم با وظایف خانوادگی منافات داشته باشد برای او هم وظایف خانوادگی مقدم بر تحصیل است. ولی اگر تحصیل مرد و زن بگونه¬ای باشد که اولاً واجب باشد و ثانیاً مهمتر از وظایف خانوادگی باشد اینجا تحصیل مقدم است.
ناگفته روشن است که مراد از تحصیل، تحصیل علوم مفید به قصد آگاهی و خدمت به دیگران و برای رضای خدا باشد. وگرنه بسیارند دانشمندانی که دانش آنها آتش سوزندهای است که جان خود و دیگران را میسوزاند.
پی نوشتها:
(1)- صحیفه نور، ج 4، ص 60 59.
(2)- صحیفه نور، ج 4، ص 34 33.
منبع: پایگاه حوزه
- [سایر] اهمیت تحصیل برای خانمها چقدر است و در شرایط مختلف آیا باید خانواده در اولویت قرار گیرد یا تحصیل؟
- [سایر] اهمیت ازدواج وتشکیل خانواده چیست؟
- [سایر] بسم الله الرحمن الرحیم با سلام در یکی از بندهای شرایط ثبت نام در حوزه امده که : داوطلبان دارای مدرک کاردانی و بالاتر در زمان ثبت نام نباید بیش از 6 ماه از تاریخ فراغت از تحصیل انان گذشته باشد. منظور از زمان ثبت نام 19/1/88 می باشد و یا وقت دیگر؟ در دفترچه راهنما امده کسانی که 5 جز از قران را حفظ باشند دارای اولویت و امتیاز هستند. منظور از اولویت و امتیاز چیست؟
- [سایر] درباره اهمیت ونقش کلیدی اخلاق در خانواده توضیح دهید.
- [سایر] درباره جایگاه و اهمیّت تشکیل خانواده توضیح دهید.
- [سایر] اگر برای خانومی٬ بین رسیدن به مدارج بالای علمی و کار و فعالیت در جامعه و تربیت نیروی متخصص و متعهد و ازدواج و بچه دارشدن امکان جمع وجود نداشته باشد؛ وظیفه خانم چیست؟ با توجه به این که خانم تمام شرایط لازم برای ادامه تحصیل و فعالیت را دارند. خواهش می کنم من رو راهنمایی کنید.
- [سایر] آیا تحصیل همزمان حوزه علمیه و دانشگاه سراسری امکان پذیر است؟ شرایط تحصیل زبان عربی در حوزه ؟ با تشکر فراوان
- [سایر] لطفا اهمیت، حقیقت، ارکان و شرایط توبه را از نگاه قرآن توضیح دهید.
- [سایر] سلام من حدود 1سال و نیم با یک خانم آشنا شدم شرایط من اینه فارغ التحصیل کارشناسی ارشد هستم، 1هفته پیش تموم شد درسم سربازی نرفتم کار هم ندارم خانم اهل اهواز لیسانس 2سال بزرگتر از من از نظر اخلاقی شبیه هم هستیم با خانواده صحبت کردم اما مادرم قبول نمی کنه به نظر شما من چکار کنم؟ با سپاس فراوان
- [آیت الله بهجت] آیا فراگیری و تحصیل علوم دینی در شرایط کنونی جامعه، واجب کفایی است یا واجب عینی؟
- [آیت الله نوری همدانی] اگر خونی ببیند و شک کند که خون حیض است یا نفاس ، چنانچه شرائط حیض را داشته باشد ، باید حیض قرار دهد .
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر خونی ببیند و شک کند که خون حیض است یا استحاضه چنانچه شرایط حیض را داشته باشد باید حیض قرار دهد
- [آیت الله خوئی] اگر خونی ببیند و شک کند که خون حیض است یا استحاضه، چنانچه شرائط حیض را داشته باشد، باید حیض قرار دهد.
- [آیت الله مظاهری] اگر خونی ببیند و شک کند که خون حیض است یا استحاضه، چنانچه شرایط حیض را داشته باشد باید حیض قرار دهد.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر خونی ببیند و شک کند که خون حیض است یا استحاضه چنانچه شرایط حیض را داشته باشد باید حیض قرار دهد
- [آیت الله سبحانی] اگر خونی ببیند و شک کند که خون حیض است یا نفاس، چنانچه شرایط حیض را داشته باشد، باید حیض قرار دهد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر خونی ببیند و شک کند که خون حیض است یا نفاس، چنانچه شرایط حیض را داشته باشد، باید حیض قرار دهد.
- [آیت الله بروجردی] اگر خونی ببیند و شک کند که خون حیض است یا نفاس، چنانچه شرایط حیض را داشته باشد، باید حیض قرار دهد.
- [امام خمینی] اگر خونی ببیند و شک کند که خون حیض است یا نفاس، چنانچه شرایط حیض را داشته باشد، باید حیض قرار دهد.
- [آیت الله سیستانی] اگر خونی ببیند و شک کند که خون حیض است یا استحاضه ، چنانچه شرائط حیض را داشته باشد ، باید حیض قرار دهد .