مسئولیت های یک مربی چیست؟
مربی حکیم و رهبر دانا می تواند ما را از نزدیک ترین راه ها به مقصد برساند و مربی سه کار را عهده دار است: 1- تزکیه و آزادی قطب نمای فکر ما می تواند جهت حرکت ما را نشان بدهد به شرط این که گرفتار آهن رباهای عادت و تعصب و تقلید نشده باشد؛ وگرنه این قطب نمای منحرف به جای اینکه ما را به مقصد برساند، در دریا غرق می کند. راستی آن کس که تفکر ندارد به نجات نزدیک تر است تا کسی که تفکراتش را به انحراف کشیده اند. 2- تعلیم و آموزش خیلی ها تفکراتی را شروع کرده اند و به نتیجه نرسیده اند و مایوس شده اند و یا به نتیجه های غلط دست یافته اند و منحرف شده اند. پس باید مربی به ما روش تدبر و مطالعه و طرز تفکر را بیاموزد. 3- تذکر و یادآوری انسان گرفتار غفلت ها وگرفتار وسوسه هایی است که شیطان به آن کمر همت بسته و این است که مربی باید یادآوری ها و تذکرهایی داشته باشد. و ذکر فان الذکری تنفع المومنین.(1) تا به حال به این نتیجه رسیدیم که برای تربیت و آزادکردن انسان از اسارت ها از هواها و حرف ها و جلوه ها و از وسوسه ها و زینت ها، به معرفت و به تعقل و سنجش و به تفکر وتجربه و به تدبر و مطالعه و مواد خام، نیازمندیم. تدبر وتفکر وتعقل، سنگ اول تربیت انسان هستند و این همه به مربی و رهبر نیازمندند و رهبر سه وظیفه ی تزکیه، تعلیم وتذکر را به عهده دارد. این نظام و این طرح تربیتی، طرحی است که قرآن در سه آیه به آن اشاره کرده است: 1- " قل انما اعظکم بواحدة ان تقوموا لله مثنی و فرادی ثم تتفکروا".(2) 2- "یتلوا علیهم آیاته و یزکیهم و یعلمهم الکتاب و الحکمة".(3) 3- "و ذکر فان الذکری تنفع المومنین".(4) آیه ی اول از ما فقط یک چیز می خواهد و این یک چیز همه چیز را در بر دارد و آبستن تمام حرف هاست. در این آیه تفکر پس از قیام را از ما خواسته اند. در آیه ی دوم کارهای مربی گوشزد شده. یتلوا علیهم آیاته- مواد خام برای تدبر- یزکیهم- تزکیه و آزادی- یعلمهم الکتاب و الحکمة- تعلیم کتاب یا آموزش تدبر و مطالعه، تعلیم حکمت یا تفکر محکم وصحیح. در آیه ی آخر از کار دیگر مربی، از تذکر و یادآوری سخن به میان آمده است. پی نوشت : 1- ذاریات، 55 2- سبا، 46 3- ال عمران، 146 4- ذاریات، 55
عنوان سوال:

مسئولیت های یک مربی چیست؟


پاسخ:

مربی حکیم و رهبر دانا می تواند ما را از نزدیک ترین راه ها به مقصد برساند و مربی سه کار را عهده دار است:

1- تزکیه و آزادی


قطب نمای فکر ما می تواند جهت حرکت ما را نشان بدهد به شرط این که گرفتار آهن رباهای عادت و تعصب و تقلید نشده باشد؛ وگرنه این قطب نمای منحرف به جای اینکه ما را به مقصد برساند، در دریا غرق می کند.
راستی آن کس که تفکر ندارد به نجات نزدیک تر است تا کسی که تفکراتش را به انحراف کشیده اند.

2- تعلیم و آموزش


خیلی ها تفکراتی را شروع کرده اند و به نتیجه نرسیده اند و مایوس شده اند و یا به نتیجه های غلط دست یافته اند و منحرف شده اند. پس باید مربی به ما روش تدبر و مطالعه و طرز تفکر را بیاموزد.

3- تذکر و یادآوری


انسان گرفتار غفلت ها وگرفتار وسوسه هایی است که شیطان به آن کمر همت بسته و این است که مربی باید یادآوری ها و تذکرهایی داشته باشد.
و ذکر فان الذکری تنفع المومنین.(1)
تا به حال به این نتیجه رسیدیم که برای تربیت و آزادکردن انسان از اسارت ها از هواها و حرف ها و جلوه ها و از وسوسه ها و زینت ها، به معرفت و به تعقل و سنجش و به تفکر وتجربه و به تدبر و مطالعه و مواد خام، نیازمندیم.
تدبر وتفکر وتعقل، سنگ اول تربیت انسان هستند و این همه به مربی و رهبر نیازمندند و رهبر سه وظیفه ی تزکیه، تعلیم وتذکر را به عهده دارد.
این نظام و این طرح تربیتی، طرحی است که قرآن در سه آیه به آن اشاره کرده است:
1- " قل انما اعظکم بواحدة ان تقوموا لله مثنی و فرادی ثم تتفکروا".(2)
2- "یتلوا علیهم آیاته و یزکیهم و یعلمهم الکتاب و الحکمة".(3)
3- "و ذکر فان الذکری تنفع المومنین".(4)
آیه ی اول از ما فقط یک چیز می خواهد و این یک چیز همه چیز را در بر دارد و آبستن تمام حرف هاست. در این آیه تفکر پس از قیام را از ما خواسته اند.
در آیه ی دوم کارهای مربی گوشزد شده.
یتلوا علیهم آیاته- مواد خام برای تدبر- یزکیهم- تزکیه و آزادی- یعلمهم الکتاب و الحکمة- تعلیم کتاب یا آموزش تدبر و مطالعه، تعلیم حکمت یا تفکر محکم وصحیح.
در آیه ی آخر از کار دیگر مربی، از تذکر و یادآوری سخن به میان آمده است.
پی نوشت :
1- ذاریات، 55
2- سبا، 46
3- ال عمران، 146
4- ذاریات، 55





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین