این عمل درکودکانی که زیر یک سال دارند، طبیعی بوده و می تواند ناشی از کنجکاوی آنها برای شناخت اعضای بدن خود و یا بسته بودن آن به وسیله جرمهای سفت شده و در نتیجه تلاش کودک برای رهایی از آنها می باشد. بنابراین والدین نبایست نگران بوده و یا حساسیتی از خود نشان دهند. بهترین راه تمیز کردن روزانه مجاری تنفسی از طریق چکاندن چند قطره آب معمولی ولرم ( هر بار به هنگام شستشوی صورت کودک )، و ماساژ دادن قسمت بالای سوراخهای بینی جهت نرم کردن مخاط غلیظ و جامد و هدایت آنها به خارج می باشد. اما اگر دست کردن در بینی حتی با رشد و بزرگتر شدن کودک باز هم ادامه یافت، بایستی عوامل روحی را انگیزه اصلی او دانست. برای مثال حسادت به خواهر و یا برادر کوچکتر و تلاش کودک برای جلب توجه والدین به خود را می توان یکی از این علل روانی نسبتاً رایج بر شمرد. ترک این عادت نیاز به زمان و صبر وحوصله والدین دارد. تهدید و سرزنش مشکلی را حل نخواهد کرد. بنابراین برای ترک دادن این عادت کودک، ازچنین شیوه هایی استفاده نکنید. شناخت و برطرف کردن عوامل روحی اساسی ترین راه حل می باشد. همچنین تشویق و تحسین، توجه به کودک درمواقعی که انگشت در بینی نکرده است و رفتارهای آرام و خونسردانه نیز می توانند با گذشت زمان به رفع این معضل کمک نمایند.در خلال این مدت سعی کنید همیشه ناخن های کودک را کوتاه نگاه دارید تا به هنگام انگشت در مجاری بینی، این نواحی را حساس و زخمی نکند.
این عمل درکودکانی که زیر یک سال دارند، طبیعی بوده و می تواند ناشی از کنجکاوی آنها برای شناخت اعضای بدن خود و یا بسته بودن آن به وسیله جرمهای سفت شده و در نتیجه تلاش کودک برای رهایی از آنها می باشد. بنابراین والدین نبایست نگران بوده و یا حساسیتی از خود نشان دهند. بهترین راه تمیز کردن روزانه مجاری تنفسی از طریق چکاندن چند قطره آب معمولی ولرم ( هر بار به هنگام شستشوی صورت کودک )، و ماساژ دادن قسمت بالای سوراخهای بینی جهت نرم کردن مخاط غلیظ و جامد و هدایت آنها به خارج می باشد. اما اگر دست کردن در بینی حتی با رشد و بزرگتر شدن کودک باز هم ادامه یافت، بایستی عوامل روحی را انگیزه اصلی او دانست.
برای مثال حسادت به خواهر و یا برادر کوچکتر و تلاش کودک برای جلب توجه والدین به خود را می توان یکی از این علل روانی نسبتاً رایج بر شمرد. ترک این عادت نیاز به زمان و صبر وحوصله والدین دارد. تهدید و سرزنش مشکلی را حل نخواهد کرد. بنابراین برای ترک دادن این عادت کودک، ازچنین شیوه هایی استفاده نکنید. شناخت و برطرف کردن عوامل روحی اساسی ترین راه حل می باشد.
همچنین تشویق و تحسین، توجه به کودک درمواقعی که انگشت در بینی نکرده است و رفتارهای آرام و خونسردانه نیز می توانند با گذشت زمان به رفع این معضل کمک نمایند.در خلال این مدت سعی کنید همیشه ناخن های کودک را کوتاه نگاه دارید تا به هنگام انگشت در مجاری بینی، این نواحی را حساس و زخمی نکند.
- [سایر] مکیدن انگشت در کودکان را چگونه بر طرف کیم؟
- [سایر] برای از بین بردن ترس کودکان خردسال چه کنیم؟
- [سایر] روش از بین بردن عمل غیرارادی عادت های کودکان چیست؟
- [سایر] برای از بین بردن ترس کودکان خردسال چه کنیم؟
- [آیت الله اردبیلی] آیا ملاقات با نجاست در باطن بدن، باعث نجس شدن میشود یا خیر، مثل فرو بردن دست در دهان و بینی و تماس با خون، بدون این که موقع بیرون آوردن دست، خونی بر آن مشاهده شود؟
- [آیت الله اردبیلی] آیا فرو بردن سر در آب مضاف، باطل کننده روزه است؟ فرو بردن سر در آبی که معلوم نیست مطلق است یا مضاف، چه حکمی دارد؟
- [سایر] برای از بین بردن اضطراب کودکان، بهتر است به روانشناس مراجعه کنیم یا روانپزشک؟
- [آیت الله اردبیلی] در ماه رمضان و هنگام روزه گرفتن اغلب دچار حساسیت فصلی میشوم و دچار آب ریزش بینی و خلط گلو. آیا فرو بردن خلط گلو و بالا کشیدن آب بینی مبطل روزه است؟ با توجه به این که در بعضی مکانها امکان تمیز کردن یا بیرون ریختن خلط وجود ندارد.
- [آیت الله اردبیلی] در ماه رمضان و هنگام روزه گرفتن اغلب دچار حساسیت فصلی میشوم و دچار آب ریزش بینی و خلط گلو. آیا فرو بردن خلط گلو و بالا کشیدن آب بینی مبطل روزه است؟ با توجه به این که در بعضی مکانها امکان تمیز کردن یا بیرون ریختن خلط وجود ندارد.
- [سایر] آیا فرو بردن خلط، روزه را باطل می کند؟
- [آیت الله وحید خراسانی] فرو بردن اب بینی و خلط سینه که در دهان امده حرام نیست و نیز فرو بردن غذایی که موقع خلال کردن از لای دندان بیرون می اید اگر طبیعت انسان از ان متنفر نباشد اشکال ندارد
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] فرو بردن آب بینی و خلط سینه که در دهان آمده حرام نیست. و نیز فرو بردن غذائی که موقع خلال کردن؛ از لای دندان بیرون می آید؛ اشکال ندارد.
- [آیت الله بروجردی] فرو بردن آب بینی و خلط سینه که در دهن آمده حرام نیست و نیز فرو بردن غذایی که موقع خلال کردن، از لای دندان بیرون میآید، اگر طبیعت انسان از آن متنفر نباشد اشکال ندارد.
- [آیت الله خوئی] فرو بردن آب بینی و خلط سینه که در دهان آمده، حرام نیست، و نیز فرو بردن غذایی که موقع خلال کردن از لای دندان بیرون میآید اشکال ندارد.
- [آیت الله سیستانی] فرو بردن آب بینی و خلط سینه که در دهان آمده است ، حرام نیست . و نیز فرو بردن غذائی که موقع خلال کردن ، از لای دندان بیرون میآید ، اشکال ندارد .
- [آیت الله شبیری زنجانی] فرو بردن آب بینی و خلط سینه که در دهان آمده حرام نیست و نیز فرو بردن غذایی که در موقع خلال کردن، از لای دندان بیرون میآید اشکال ندارد.
- [آیت الله علوی گرگانی] فرو بردن آب بینی وخلط سینه که در دهن آمده، حرام نیست و نیز فرو بردن غذایی که موقع خلال کردن، از لای دندان بیرون میآید، اگر طبیعت انسان از آن متنفّر نباشد، اشکال ندارد.
- [امام خمینی] فرو بردن آب بینی و خلط سینه که در دهان آمده، حرام نیست. و نیز فرو بردن غذایی که موقع خلال کردن، از لای دندان بیرون میآید اگر طبیعت انسان از آن متنفر نباشد اشکال ندارد.
- [آیت الله اردبیلی] فرو بردن آب بینی و خلط سینه که در دهان آمده حرام نیست و نیز فرو بردن غذایی که هنگام خلال کردن، از لای دندان بیرون میآید، اگر طبیعت انسان از آن متنفّر نباشد، اشکال ندارد.
- [آیت الله نوری همدانی] فرو بردن آب بینی و خلط سینه که در فضای دهان نیامده حرام نیست ولی اخلاط بینی و سینه که در فضای دهن وارد شده است از فرو بردن آن در صورت توجّه و التفات اجتناب شود . و نیز فرو بردن غذائی که موقع خلال کردن ، از لای دندان بیرون می آید اگر طبیعت انسان از آن متنفّر نباشد اشکال ندارد . خوردن چیزی که برای انسان ضرردارد حرام است ولی اگر ضرر کم باشد که عقلاء به آن اعتنا نکنند ، حرام نیست .