خیر. چنین قول‌هایی درست نیست؛ زیرا: . هیچ‌گونه تضمینی برای ادامه زندگی انسان و عمل به این‌گونه قول‌ها وجود ندارد؛ 2. به طور معمول با گذر زمان، شرایط و ملاک‌های افراد تغییر می‌کند و گاهی عواملی غیر ارادی از جمله عدم رضایت خانواده یا پاسخ مثبت آزمایش، مانع از عمل به قول و قرارها می‌شود که نتیجه‌اش سرخوردگی، احساس شکست، افسردگی، ازدواج گریزی نفرت از مردان )در دختر(، احساس گناه در صورت وجود رابطه، انتقام‌جویی، از دست رفتن فرصت ازدواج )به ویژه برای دختر( خواهد بود؛ 3. با این فرض که پس از سه سال بتوانید به قول خود عمل کنید، احتمال هیجانات روحی و جلوگیری از رشد در این مدت به خصوص برای دختر، بسیار است و هر قدر سن او کمتر باشد، لطمه بیشتر است؛ بنابراین قول ازدواج ندهید. اگر او را فرد مناسبی برای ازدواج می‌دانید، اما در حال حاضر آمادگی ازدواج ندارید، در صورتی که سنش پایین است و آمادگی ازدواج ندارد، مطرح کردن آن شایسته نیست؛ ) دختران نوجوانی که هنوز در سن ازدواج نیستند و از طرف آقایانی با فاصله سنی بیش از حد معمول قول ازدواج می‌شنوند، باید مراقب باشند؛ زیرا در موارد بسیاری، این‌گونه قول‌ها برای فریب و سوءاستفاده بوده و پیامدهای غیر قابل جبرانی را به جای نهاده است. انتخاب این مقطع سنی )حدود 15 سال( از سوی هوس‌بازان، به سبب شدت عواطف، عدم رشد عقلانی کافی، بی‌تجربگی و عدم شناخت آسیب‌ها است. اما اگر در سن مناسب ازدواج قرار دارد، به او بگویید که اگر خواستگاران مناسبی داشت، بپذیرد و برای شما صبر نکند؛ اما اگر اراده خداوند بر ازدواج او تعلق نگرفت و تا سه سال بعد مجرد بود و شرایط شما نیز عوض نشده بود، به خواستگاری‌اش خواهید رفت.
به خانمی قول ازدواج دادهام که تا سه سال دیگر با هم ازدواج کنیم. آیا چنین قولهایی درست است؟
خیر. چنین قولهایی درست نیست؛ زیرا: . هیچگونه تضمینی برای ادامه زندگی انسان و عمل به اینگونه قولها وجود ندارد؛
2. به طور معمول با گذر زمان، شرایط و ملاکهای افراد تغییر میکند و گاهی عواملی غیر ارادی از جمله عدم رضایت خانواده یا پاسخ مثبت آزمایش، مانع از عمل به قول و قرارها میشود که نتیجهاش سرخوردگی، احساس شکست، افسردگی، ازدواج گریزی نفرت از مردان )در دختر(، احساس گناه در صورت وجود رابطه، انتقامجویی، از دست رفتن فرصت ازدواج )به ویژه برای دختر( خواهد بود؛
3. با این فرض که پس از سه سال بتوانید به قول خود عمل کنید، احتمال هیجانات روحی و جلوگیری از رشد در این مدت به خصوص برای دختر، بسیار است و هر قدر سن او کمتر باشد، لطمه بیشتر است؛ بنابراین قول ازدواج ندهید. اگر او را فرد مناسبی برای ازدواج میدانید، اما در حال حاضر آمادگی ازدواج ندارید، در صورتی که سنش پایین است و آمادگی ازدواج ندارد، مطرح کردن آن شایسته نیست؛ ) دختران نوجوانی که هنوز در سن ازدواج نیستند و از طرف آقایانی با فاصله سنی بیش از حد معمول قول ازدواج میشنوند، باید مراقب باشند؛ زیرا در موارد بسیاری، اینگونه قولها برای فریب و سوءاستفاده بوده و پیامدهای غیر قابل جبرانی را به جای نهاده است. انتخاب این مقطع سنی )حدود 15 سال( از سوی هوسبازان، به سبب شدت عواطف، عدم رشد عقلانی کافی، بیتجربگی و عدم شناخت آسیبها است. اما اگر در سن مناسب ازدواج قرار دارد، به او بگویید که اگر خواستگاران مناسبی داشت، بپذیرد و برای شما صبر نکند؛ اما اگر اراده خداوند بر ازدواج او تعلق نگرفت و تا سه سال بعد مجرد بود و شرایط شما نیز عوض نشده بود، به خواستگاریاش خواهید رفت.
- [آیت الله اردبیلی] خانمی هستم که بعد از جدا شدن از همسر خود امضائی دادهام مبنی بر اینکه در صورتی که ازدواج موقت یا دائم داشته باشم مهریه اقساطی من به صورت کلی قطع شود. آیا این موضوع حکم شرع دارد یا خیر؟
- [سایر] شوهرم با دختر خانمی تلفنی رابطه دارد و می گوید به خاطر مشاوره ازدواج است آیا این درست است ؟
- [سایر] سال گذشته به خواستگاری خانمی رفتم و پاسخ منفی شنیدم. آیا درست است که بار دیگر به خواستگاری بروم؟
- [آیت الله بروجردی] پسری دختری را به عقد ازدواج خود در آورده و تصرّف نکرده طلاق داده و به طلاق دهنده گفته: سه طلاق بده و طلاق دهنده میگوید: سه طلاق دادهام و نُه سال از این مُقَدَّمه گذشته که آن دختر شوهر نکرده، آیا همان پسر میتواند این دختر را بگیرد یا خیر؟
- [سایر] اگر خانمی در سال 76 ازدواج کرده و سه ماه بعد ازدواج به خانه پدرش برود و در سال 82 از شوهرش طلاق بگیرد و چند روز بعد از این طلاق، همدیگر را ملاقات کرده به امید این که زندگی شان دوباره درست شود و با هم رابطه نزدیکی داشته ولی بعد از یکی دو ماه دوباره به رابطه شان خاتمه می دهند و این خانم در سال 85 ازدواج دوم می کند.آن رابطه بعد از طلاق از همسر اولش چه حکمی دارد و ازدواج دومش صحیح است؟ اگر نیست باید چه کار کند؟
- [آیت الله سیستانی] خانمی که در سال 1355 ازدواج کرده و 50000 تومان معین شده حالا چقدر باید به او داده شود ؟
- [سایر] سلام حاج اقا.دیشب برنامه جالبتون رو از شبکه 1 دیدم. حاج آقا شوهر من یک خانمی که 17 سال از خودش بزرگتره رو صیغه کرده بود به قول خودش اشتباه کرده اما من نمیتونم ببخشمش چی کار باید بکنم که فراموش بکنم.وقت هایی که داریم از زندگی لذت میبریم اون خاطره که یادم میاد همه چیز رو بهم میریزم
- [سایر] به خواستگارم پاسخ منفی دادهام؛ به این دلیل تهدید کرده است که خواستگارانم را فراری خواهد داد. آیا اینگونه برخوردها درست است؟
- [سایر] اگر به دختری قول ازدواج داده باشی و دو سال باهاش رابطه داشته باشی ولی الان پدرت مخالف باشه باید چکار کرد؟
- [سایر] آیا ازدواج موقت با خانمی که شوهرش حدود پنج سال است او را ترک کرده و در خارج از کشور به سر می برد، جایز است؟
- [آیت الله خوئی] مرد میتواند دختر بچهای را که سن او از سه سال بیشتر نیست، غسل دهد. زن هم میتواند پسر بچهای را که سه سال بیشتر ندارد، غسل دهد.
- [آیت الله علوی گرگانی] مرد میتواند دختر بچهای را که سنّ او از سه سال بیشتر نیست غسل دهد، زن هم میتواند پسر بچهای را که سه سال بیشتر ندارد غسلدهد.
- [آیت الله مظاهری] دیه قتل عمد را باید در ظرف یک سال بدهند، و دیه قتل شبه عمد و قتل خطایی را میتوانند در ظرف سه سال به سه قسط بدهند.
- [آیت الله بروجردی] مرد میتواند دختر بچّهای را که سن او سه سال بیشتر نیست غسل دهد. زن هم میتواند پسر بچّهای را که سه سال بیشتر ندارد غسل دهد.
- [آیت الله سبحانی] اگر ملکی را برای وقف معین کند و پیش از خواندن صیغه وقف پشیمان شود; یا بمیرد; وقف درست نیست.
- [آیت الله سبحانی] اگر ملکی را برای وقف معین کند و پیش از خواندن صیغه وقف پشیمان شود; یا بمیرد; وقف درست نیست.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر ملکی را برای وقف معین کند، و پیش از خواندن صیغه وقف پشیمان شود، یا بمیرد، وقف درست نیست.
- [امام خمینی] اگر ملکی را برای وقف معین کند و پیش از خواندن صیغه وقف پشیمان شود، یا بمیرد، وقف درست نیست.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر ملکی را برای وقف معیّن کند و پیش از خواندن صیغة وقف پشیمان شود ؛ یا بمیرد ؛ وقف درست نیست .
- [آیت الله بهجت] اگر ملکی را برای وقف معین کند و پیش از خواندن صیغه وقف پشیمان شود یا بمیرد، وقف درست نیست.