به خانمی قول ازدواج داده‌ام که تا سه سال دیگر با هم ازدواج کنیم. آیا چنین قول‌هایی درست است؟
خیر. چنین قول‌هایی درست نیست؛ زیرا: . هیچ‌گونه تضمینی برای ادامه زندگی انسان و عمل به این‌گونه قول‌ها وجود ندارد؛ 2. به طور معمول با گذر زمان، شرایط و ملاک‌های افراد تغییر می‌کند و گاهی عواملی غیر ارادی از جمله عدم رضایت خانواده یا پاسخ مثبت آزمایش، مانع از عمل به قول و قرارها می‌شود که نتیجه‌اش سرخوردگی، احساس شکست، افسردگی، ازدواج گریزی نفرت از مردان )در دختر(، احساس گناه در صورت وجود رابطه، انتقام‌جویی، از دست رفتن فرصت ازدواج )به ویژه برای دختر( خواهد بود؛ 3. با این فرض که پس از سه سال بتوانید به قول خود عمل کنید، احتمال هیجانات روحی و جلوگیری از رشد در این مدت به خصوص برای دختر، بسیار است و هر قدر سن او کمتر باشد، لطمه بیشتر است؛ بنابراین قول ازدواج ندهید. اگر او را فرد مناسبی برای ازدواج می‌دانید، اما در حال حاضر آمادگی ازدواج ندارید، در صورتی که سنش پایین است و آمادگی ازدواج ندارد، مطرح کردن آن شایسته نیست؛ ) دختران نوجوانی که هنوز در سن ازدواج نیستند و از طرف آقایانی با فاصله سنی بیش از حد معمول قول ازدواج می‌شنوند، باید مراقب باشند؛ زیرا در موارد بسیاری، این‌گونه قول‌ها برای فریب و سوءاستفاده بوده و پیامدهای غیر قابل جبرانی را به جای نهاده است. انتخاب این مقطع سنی )حدود 15 سال( از سوی هوس‌بازان، به سبب شدت عواطف، عدم رشد عقلانی کافی، بی‌تجربگی و عدم شناخت آسیب‌ها است. اما اگر در سن مناسب ازدواج قرار دارد، به او بگویید که اگر خواستگاران مناسبی داشت، بپذیرد و برای شما صبر نکند؛ اما اگر اراده خداوند بر ازدواج او تعلق نگرفت و تا سه سال بعد مجرد بود و شرایط شما نیز عوض نشده بود، به خواستگاری‌اش خواهید رفت.
عنوان سوال:

به خانمی قول ازدواج داده‌ام که تا سه سال دیگر با هم ازدواج کنیم. آیا چنین قول‌هایی درست است؟


پاسخ:

خیر. چنین قول‌هایی درست نیست؛ زیرا: . هیچ‌گونه تضمینی برای ادامه زندگی انسان و عمل به این‌گونه قول‌ها وجود ندارد؛
2. به طور معمول با گذر زمان، شرایط و ملاک‌های افراد تغییر می‌کند و گاهی عواملی غیر ارادی از جمله عدم رضایت خانواده یا پاسخ مثبت آزمایش، مانع از عمل به قول و قرارها می‌شود که نتیجه‌اش سرخوردگی، احساس شکست، افسردگی، ازدواج گریزی نفرت از مردان )در دختر(، احساس گناه در صورت وجود رابطه، انتقام‌جویی، از دست رفتن فرصت ازدواج )به ویژه برای دختر( خواهد بود؛
3. با این فرض که پس از سه سال بتوانید به قول خود عمل کنید، احتمال هیجانات روحی و جلوگیری از رشد در این مدت به خصوص برای دختر، بسیار است و هر قدر سن او کمتر باشد، لطمه بیشتر است؛ بنابراین قول ازدواج ندهید. اگر او را فرد مناسبی برای ازدواج می‌دانید، اما در حال حاضر آمادگی ازدواج ندارید، در صورتی که سنش پایین است و آمادگی ازدواج ندارد، مطرح کردن آن شایسته نیست؛ ) دختران نوجوانی که هنوز در سن ازدواج نیستند و از طرف آقایانی با فاصله سنی بیش از حد معمول قول ازدواج می‌شنوند، باید مراقب باشند؛ زیرا در موارد بسیاری، این‌گونه قول‌ها برای فریب و سوءاستفاده بوده و پیامدهای غیر قابل جبرانی را به جای نهاده است. انتخاب این مقطع سنی )حدود 15 سال( از سوی هوس‌بازان، به سبب شدت عواطف، عدم رشد عقلانی کافی، بی‌تجربگی و عدم شناخت آسیب‌ها است. اما اگر در سن مناسب ازدواج قرار دارد، به او بگویید که اگر خواستگاران مناسبی داشت، بپذیرد و برای شما صبر نکند؛ اما اگر اراده خداوند بر ازدواج او تعلق نگرفت و تا سه سال بعد مجرد بود و شرایط شما نیز عوض نشده بود، به خواستگاری‌اش خواهید رفت.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین