شراب جسم فرد را نابود می‌کند. کبد که برای دفع سم در بدن انسان قرار داده شده، توانایی دفع مقداری سم را دارد و نمی‌تواند شراب را که به طور کامل سم است، دفع کند؛ در نتیجه دچار اختلال می‌شود. شراب بر سلول‌های مغزی شخص اثر منفی می‌گذارد و در دراز مدت، او را دچار اختلالات حاد روانی، و اراده فرد را تضعیف خواهد کرد و این همه به طور غیر مستقیم بر زندگی زناشویی اثر خواهد گذاشت. اثر مستقیم شراب بر زندگی مشترک زن و مرد، اختلالی است که احتمال دارد در نطفه ایجاد کند. بر اساس پژوهش‌ها، نطفه‌هایی که شب اول ژانویه و ایام کریسمس مسیحی بسته می‌شوند، مشکلات جسمی و روحی بیشتری دارند؛ زیرا در این ایام، مصرف شراب افزون‌تر و عمومی‌تر می‌شود. اثر دیگر شراب بر زندگی زناشویی، رفتارهای ناشایست از جمله ضرب و جرح همسر و فرزندان است که به علت ضایع شدن عقل شرابخوار انجام می‌شود؛ پس شرابخواری می‌تواند مانع ازدواج باشد؛ زیرا از گناهانی است که صرفا جنبه شخصی ندارد و باعث اختلال در زندگی زناشویی خواهد شد. دلیل مقابله جدی اسلام با ارتکاب این گناه، همین مسأله است. قرآن کریم، مسلمانان را از مصرف شراب بازداشته و آن را رفتاری پلید از شیطان دانسته است )مائده، 91(. در روایات دینی ما، افزون بر مخالفت با مصرف شراب، تأکید شده که به شرابخوار دختر ندهید: کسی که دخترش را به شرابخوار بدهد، گویا او را به فحشا واداشته است. ) علامه مجلسی، بحارالانوار، ج 100، ص 372 بر اساس سخنی از امام صادق )علیه‌السلام( شرابخوار برای ازدواج اهلیت ندارد؛ چون سفیه )تهی مغز( است و خداوند فرمود: و لا تؤتوا السفهاء اموالکم. ) حر عاملی، وسائل الشیعه، ج 19، ص 379 دارایی‌تان را به سفیهان ندهید. مصرف مشروبات الکلی آن قدر ناشایست است که امیرمؤمنان علی )علیه‌السلام( فرمود: اگر در چاهی قطره‌ای شراب بیفتد؛ آن چاه را با خاک پر کنند؛ بر روی آن مناره‌ای بسازند، و بر سر مناره، مأذنه‌ای )محل اذان( قرار دهند، من در آن مأذنه اذان نمی‌گویم. ) حسین نوری، مستدرک الوسائل، ج 4، ص 75 در فقه شیعه آمده است که ازدواج با شرابخوار کراهت شدید دارد. ) نرم افزار پرسمان 2 )www.porseman.org( استفتا از مراجع همه این سخنان بدین جهت است که شرابخوار به دلیل ضایع شدن عقل، پرده‌های حیا را می‌درد و بی‌پروایی می‌کند.
شراب جسم فرد را نابود میکند. کبد که برای دفع سم در بدن انسان قرار داده شده، توانایی دفع مقداری سم را دارد و نمیتواند شراب را که به طور کامل سم است، دفع کند؛ در نتیجه دچار اختلال میشود.
شراب بر سلولهای مغزی شخص اثر منفی میگذارد و در دراز مدت، او را دچار اختلالات حاد روانی، و اراده فرد را تضعیف خواهد کرد و این همه به طور غیر مستقیم بر زندگی زناشویی اثر خواهد گذاشت.
اثر مستقیم شراب بر زندگی مشترک زن و مرد، اختلالی است که احتمال دارد در نطفه ایجاد کند. بر اساس پژوهشها، نطفههایی که شب اول ژانویه و ایام کریسمس مسیحی بسته میشوند، مشکلات جسمی و روحی بیشتری دارند؛ زیرا در این ایام، مصرف شراب افزونتر و عمومیتر میشود. اثر دیگر شراب بر زندگی زناشویی، رفتارهای ناشایست از جمله ضرب و جرح همسر و فرزندان است که به علت ضایع شدن عقل شرابخوار انجام میشود؛ پس شرابخواری میتواند مانع ازدواج باشد؛ زیرا از گناهانی است که صرفا جنبه شخصی ندارد و باعث اختلال در زندگی زناشویی خواهد شد.
دلیل مقابله جدی اسلام با ارتکاب این گناه، همین مسأله است.
قرآن کریم، مسلمانان را از مصرف شراب بازداشته و آن را رفتاری پلید از شیطان دانسته است )مائده، 91(.
در روایات دینی ما، افزون بر مخالفت با مصرف شراب، تأکید شده که به شرابخوار دختر ندهید:
کسی که دخترش را به شرابخوار بدهد، گویا او را به فحشا واداشته است. ) علامه مجلسی، بحارالانوار، ج 100، ص 372
بر اساس سخنی از امام صادق )علیهالسلام( شرابخوار برای ازدواج اهلیت ندارد؛ چون سفیه )تهی مغز( است و خداوند فرمود:
و لا تؤتوا السفهاء اموالکم. ) حر عاملی، وسائل الشیعه، ج 19، ص 379
داراییتان را به سفیهان ندهید.
مصرف مشروبات الکلی آن قدر ناشایست است که امیرمؤمنان علی )علیهالسلام( فرمود:
اگر در چاهی قطرهای شراب بیفتد؛ آن چاه را با خاک پر کنند؛ بر روی آن منارهای بسازند، و بر سر مناره، مأذنهای )محل اذان( قرار دهند، من در آن مأذنه اذان نمیگویم. ) حسین نوری، مستدرک الوسائل، ج 4، ص 75
در فقه شیعه آمده است که ازدواج با شرابخوار کراهت شدید دارد. ) نرم افزار پرسمان 2 )www.porseman.org( استفتا از مراجع
همه این سخنان بدین جهت است که شرابخوار به دلیل ضایع شدن عقل، پردههای حیا را میدرد و بیپروایی میکند.
- [سایر] آیا دلیلی بر شرابخواری راویان صحاح سته وجود دارد؟
- [سایر] به علت اعتیاد پدر و مادرم،به خواستگاری هر کسی میروم، پاسخ منفی میشنوم، آیا این مشکل میتواند دلیل موجهی بر رد خواستهام باشد؟
- [سایر] سال گذشته به خواستگاری خانمی رفتم و پاسخ منفی شنیدم. آیا درست است که بار دیگر به خواستگاری بروم؟
- [سایر] چندی پیش به سبب ارتکاب جرمی به زندان افتادم و این باعث شده که هر جا به خواستگاری میروم پاسخ منفی میشنوم. آیا حق ندارم ازدواج کنم؟
- [سایر] خواستگاری غریبه دارم که اصرار دارد بدون گذراندن فرایند خواستگاری، عقد دائم شویم. این قدر عجله چه دلیلی ممکن است داشته باشد؟
- [سایر] گام نخست اصولی در خواستگاری، کدام است و اقدام به چه شکلی پیامدهای منفی دارد؟
- [سایر] من می خواهم خواستگاری بروم و جواب منفی نشنوم . باید چه کار کنم ؟
- [سایر] آیا به خواستگاری شخص بی نماز پاسخ مثبت بدهم؟
- [سایر] از نظر قرآن کریم الگوهای منفی کداماند؟ لطفا آیات مربوط را هم در پاسخ بنویسید.
- [سایر] آیا باید به گروه حماس کمک گردد؟ در صورت مثبت و یا منفی بودن پاسخ لطفا دلیل ارائه شود.
- [آیت الله اردبیلی] اگر معرّفی و اعلام، نیاز به هزینه داشته باشد مثل این که پیدا کننده به هر دلیلی قدرت اعلام نداشته باشد و باید به دیگری مزد بدهد تا اعلام کند یا کالای پیدا شده دارای اهمیّت باشد و باید به وسیله روزنامه یا نظایر آن آگهی و اعلام نماید میتواند هزینه معرّفی و آگهی را از صاحب آن بگیرد.
- [آیت الله سیستانی] بر مالک واجب است که به شرطی که ضمن عقد بر خود کرده است، وفا کند؛ پس در فرض مسأله (2838) بر مالک واجب است که به مستأجر یا شخصی که مستأجر به نفع او کنار رفته است، بدون افزایش میزان اجاره، محل را اجاره دهد. همچنین در فرض مسأله (2839) بر مالک واجب است که مدت اجاره را تا زمانی که مستأجر مایل به ماندن است به همان میزان اجاره سابق و یا به نحو متعارف (به هر نحو که شرط شده باشد) تمدید کند. در صورتی که مالک از وفای به شرط خود تخلف ورزد و از تمدید اجاره خودداری کند، مستأجر میتواند با رجوع به حاکم شرعی یا دیگری او را وادار به وفای به شرط کند. لکن اگر به هر دلیلی نتواند او را وادار به وفای به شرط کند، بدون رضایت مالک، جایز نیست که در مورد اجاره تصرف کند.