خواستگاری دارم که شرابخوار است. آیا شرابخواری می‌تواند دلیلی بر پاسخ منفی به او باشد؟
شراب جسم فرد را نابود می‌کند. کبد که برای دفع سم در بدن انسان قرار داده شده، توانایی دفع مقداری سم را دارد و نمی‌تواند شراب را که به طور کامل سم است، دفع کند؛ در نتیجه دچار اختلال می‌شود. شراب بر سلول‌های مغزی شخص اثر منفی می‌گذارد و در دراز مدت، او را دچار اختلالات حاد روانی، و اراده فرد را تضعیف خواهد کرد و این همه به طور غیر مستقیم بر زندگی زناشویی اثر خواهد گذاشت. اثر مستقیم شراب بر زندگی مشترک زن و مرد، اختلالی است که احتمال دارد در نطفه ایجاد کند. بر اساس پژوهش‌ها، نطفه‌هایی که شب اول ژانویه و ایام کریسمس مسیحی بسته می‌شوند، مشکلات جسمی و روحی بیشتری دارند؛ زیرا در این ایام، مصرف شراب افزون‌تر و عمومی‌تر می‌شود. اثر دیگر شراب بر زندگی زناشویی، رفتارهای ناشایست از جمله ضرب و جرح همسر و فرزندان است که به علت ضایع شدن عقل شرابخوار انجام می‌شود؛ پس شرابخواری می‌تواند مانع ازدواج باشد؛ زیرا از گناهانی است که صرفا جنبه شخصی ندارد و باعث اختلال در زندگی زناشویی خواهد شد. دلیل مقابله جدی اسلام با ارتکاب این گناه، همین مسأله است. قرآن کریم، مسلمانان را از مصرف شراب بازداشته و آن را رفتاری پلید از شیطان دانسته است )مائده، 91(. در روایات دینی ما، افزون بر مخالفت با مصرف شراب، تأکید شده که به شرابخوار دختر ندهید: کسی که دخترش را به شرابخوار بدهد، گویا او را به فحشا واداشته است. ) علامه مجلسی، بحارالانوار، ج 100، ص 372 بر اساس سخنی از امام صادق )علیه‌السلام( شرابخوار برای ازدواج اهلیت ندارد؛ چون سفیه )تهی مغز( است و خداوند فرمود: و لا تؤتوا السفهاء اموالکم. ) حر عاملی، وسائل الشیعه، ج 19، ص 379 دارایی‌تان را به سفیهان ندهید. مصرف مشروبات الکلی آن قدر ناشایست است که امیرمؤمنان علی )علیه‌السلام( فرمود: اگر در چاهی قطره‌ای شراب بیفتد؛ آن چاه را با خاک پر کنند؛ بر روی آن مناره‌ای بسازند، و بر سر مناره، مأذنه‌ای )محل اذان( قرار دهند، من در آن مأذنه اذان نمی‌گویم. ) حسین نوری، مستدرک الوسائل، ج 4، ص 75 در فقه شیعه آمده است که ازدواج با شرابخوار کراهت شدید دارد. ) نرم افزار پرسمان 2 )www.porseman.org( استفتا از مراجع همه این سخنان بدین جهت است که شرابخوار به دلیل ضایع شدن عقل، پرده‌های حیا را می‌درد و بی‌پروایی می‌کند.
عنوان سوال:

خواستگاری دارم که شرابخوار است. آیا شرابخواری می‌تواند دلیلی بر پاسخ منفی به او باشد؟


پاسخ:

شراب جسم فرد را نابود می‌کند. کبد که برای دفع سم در بدن انسان قرار داده شده، توانایی دفع مقداری سم را دارد و نمی‌تواند شراب را که به طور کامل سم است، دفع کند؛ در نتیجه دچار اختلال می‌شود.
شراب بر سلول‌های مغزی شخص اثر منفی می‌گذارد و در دراز مدت، او را دچار اختلالات حاد روانی، و اراده فرد را تضعیف خواهد کرد و این همه به طور غیر مستقیم بر زندگی زناشویی اثر خواهد گذاشت.
اثر مستقیم شراب بر زندگی مشترک زن و مرد، اختلالی است که احتمال دارد در نطفه ایجاد کند. بر اساس پژوهش‌ها، نطفه‌هایی که شب اول ژانویه و ایام کریسمس مسیحی بسته می‌شوند، مشکلات جسمی و روحی بیشتری دارند؛ زیرا در این ایام، مصرف شراب افزون‌تر و عمومی‌تر می‌شود. اثر دیگر شراب بر زندگی زناشویی، رفتارهای ناشایست از جمله ضرب و جرح همسر و فرزندان است که به علت ضایع شدن عقل شرابخوار انجام می‌شود؛ پس شرابخواری می‌تواند مانع ازدواج باشد؛ زیرا از گناهانی است که صرفا جنبه شخصی ندارد و باعث اختلال در زندگی زناشویی خواهد شد.
دلیل مقابله جدی اسلام با ارتکاب این گناه، همین مسأله است.
قرآن کریم، مسلمانان را از مصرف شراب بازداشته و آن را رفتاری پلید از شیطان دانسته است )مائده، 91(.
در روایات دینی ما، افزون بر مخالفت با مصرف شراب، تأکید شده که به شرابخوار دختر ندهید:
کسی که دخترش را به شرابخوار بدهد، گویا او را به فحشا واداشته است. ) علامه مجلسی، بحارالانوار، ج 100، ص 372
بر اساس سخنی از امام صادق )علیه‌السلام( شرابخوار برای ازدواج اهلیت ندارد؛ چون سفیه )تهی مغز( است و خداوند فرمود:
و لا تؤتوا السفهاء اموالکم. ) حر عاملی، وسائل الشیعه، ج 19، ص 379
دارایی‌تان را به سفیهان ندهید.
مصرف مشروبات الکلی آن قدر ناشایست است که امیرمؤمنان علی )علیه‌السلام( فرمود:
اگر در چاهی قطره‌ای شراب بیفتد؛ آن چاه را با خاک پر کنند؛ بر روی آن مناره‌ای بسازند، و بر سر مناره، مأذنه‌ای )محل اذان( قرار دهند، من در آن مأذنه اذان نمی‌گویم. ) حسین نوری، مستدرک الوسائل، ج 4، ص 75
در فقه شیعه آمده است که ازدواج با شرابخوار کراهت شدید دارد. ) نرم افزار پرسمان 2 )www.porseman.org( استفتا از مراجع
همه این سخنان بدین جهت است که شرابخوار به دلیل ضایع شدن عقل، پرده‌های حیا را می‌درد و بی‌پروایی می‌کند.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین