پس از آزمایش متوجه شده‌ایم که هر دو تالاسمی مینور داریم. آیا نمی‌توانیم با هم ازدواج کنیم؟
یکی از آزمایش‌های قبل از ازدواج، آزمایش تالاسمی )نوعی کم‌خونی ارثی( است که با توجه به شیوع آن، بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد. اگر پس از آزمایش مشخص شود که یکی از دو نفر سالم و دیگری تالاسمی مینور )خفیف( دارد، احتمال دارد که نیمی از فرزندان آنان مینور، و نیمی دیگر سالم باشند. کسانی که تالاسمی مینور دارند، زندگی عادی خواهند داشت و مانند افراد سالم به فعالیت‌های معمول خود می‌پردازند. در صورتی که پس از آزمایش مشخص شود هر دو نفر تالاسمی مینور دارند، احتمال دارد که در هر بار حاملگی، 25 درصد از فرزندان دچار تالاسمی ماژور )شدید( شوند که خطرناک است و در معرض مرگ زودرس در سنین جوانی قرار می‌گیرند؛ بنابراین به شما توصیه می‌کنیم از ازدواج با هم منصرف شوید. هر یک از شما می‌تواند با فردی سالم ازدواج کند و هیچ مشکلی برای فرزندان پیش نیاید. اگر به هر دلیلی اصرار به ازدواج داشته باشید، متخصصان شما را از ازدواج منع نمی‌کنند؛ بلکه توصیه خواهند کرد که با استفاده از راه‌های پیشگیری مطمئن، بچه‌دار نشوید یا فرزند خوانده بگیرید و اگر مایل باشید بچه‌دار شوید، باید مسیر بسیار دقیقی را آغاز کنید و تا بارداری خانم تحت نظر باشید. این فرایند با آزمایش PND که هزینه بالایی هم دارد، آغاز می‌شود و تا زمانی ادامه می‌یابد که مشخص شود جنین، تالاسمی مینور )خفیف( دارد که در این صورت بدون مشکل به دنیا خواهد آمد و زندگی عادی خواهد داشت؛ اما اگر مشخص شد که تالاسمی ماژور )شدید( دارد، با اخذ مجوز سقط از مراجع ذی‌صلاح )پزشکی قانونی(، جنین سقط می‌شود که البته اخذ مجوز حتما باید حداکثر هفته شانزدهم بارداری )ابتدای ماه چهارم( باشد؛ وگرنه پزشکی قانونی مجوز نخواهد داد.
عنوان سوال:

پس از آزمایش متوجه شده‌ایم که هر دو تالاسمی مینور داریم. آیا نمی‌توانیم با هم ازدواج کنیم؟


پاسخ:

یکی از آزمایش‌های قبل از ازدواج، آزمایش تالاسمی )نوعی کم‌خونی ارثی( است که با توجه به شیوع آن، بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد.
اگر پس از آزمایش مشخص شود که یکی از دو نفر سالم و دیگری تالاسمی مینور )خفیف( دارد، احتمال دارد که نیمی از فرزندان آنان مینور، و نیمی دیگر سالم باشند.
کسانی که تالاسمی مینور دارند، زندگی عادی خواهند داشت و مانند افراد سالم به فعالیت‌های معمول خود می‌پردازند.
در صورتی که پس از آزمایش مشخص شود هر دو نفر تالاسمی مینور دارند، احتمال دارد که در هر بار حاملگی، 25 درصد از فرزندان دچار تالاسمی ماژور )شدید( شوند که خطرناک است و در معرض مرگ زودرس در سنین جوانی قرار می‌گیرند؛ بنابراین به شما توصیه می‌کنیم از ازدواج با هم منصرف شوید. هر یک از شما می‌تواند با فردی سالم ازدواج کند و هیچ مشکلی برای فرزندان پیش نیاید. اگر به هر دلیلی اصرار به ازدواج داشته باشید، متخصصان شما را از ازدواج منع نمی‌کنند؛ بلکه توصیه خواهند کرد که با استفاده از راه‌های پیشگیری مطمئن، بچه‌دار نشوید یا فرزند خوانده بگیرید و اگر مایل باشید بچه‌دار شوید، باید مسیر بسیار دقیقی را آغاز کنید و تا بارداری خانم تحت نظر باشید.
این فرایند با آزمایش PND که هزینه بالایی هم دارد، آغاز می‌شود و تا زمانی ادامه می‌یابد که مشخص شود جنین، تالاسمی مینور )خفیف( دارد که در این صورت بدون مشکل به دنیا خواهد آمد و زندگی عادی خواهد داشت؛ اما اگر مشخص شد که تالاسمی ماژور )شدید( دارد، با اخذ مجوز سقط از مراجع ذی‌صلاح )پزشکی قانونی(، جنین سقط می‌شود که البته اخذ مجوز حتما باید حداکثر هفته شانزدهم بارداری )ابتدای ماه چهارم( باشد؛ وگرنه پزشکی قانونی مجوز نخواهد داد.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین