یکی از آزمایش‌ های قبل از ازدواج، آزمایش تالاسمی (نوعی کم‌خونی ارثی) است که با توجه به شیوع آن، بیشتر مورد توجه قرار می گیرد. اگر پس از آزمایش مشخص شود که یکی از دو نفر سالم و دیگری تالاسمی مینور (خفیف) دارد، احتمال دارد که نیمی از فرزندان آنان مینور، و نیمی دیگر سالم باشند.کسانی که تالاسمی مینور دارند، زندگی عادی خواهند داشت و مانند افراد سالم به فعالیت‌ های معمول خود می‌ پردازند. در صورتی که پس از آزمایش مشخص شود هر دو نفر تالاسمی مینور دارند، احتمال دارد که در هر بار حاملگی، 25 درصد از فرزندان دچار تالاسمی ماژور )شدید شوند که خطرناک است و در معرض مرگ زودرس در سنین جوانی قرار می‌ گیرند؛ بنابراین به شما توصیه می‌ کنیم از ازدواج با هم منصرف شوید. هر یک از شما می‌ تواند با فردی سالم ازدواج کند و هیچ مشکلی برای فرزندان پیش نیاید. اگر به هر دلیلی اصرار به ازدواج داشته باشید، متخصصان شما را از ازدواج منع نمی‌ کنند؛ بلکه توصیه خواهند کرد که با استفاده از راه‌ های پیشگیری مطمئن، بچه‌ دار نشوید یا فرزند خوانده بگیرید و اگر مایل باشید بچه‌ دار شوید، باید مسیر بسیار دقیقی را آغاز کنید و تا بارداری خانم تحت نظر باشید. این فرایند با آزمایش PND که هزینه بالایی هم دارد، آغاز می‌ شود و تا زمانی ادامه می‌ یابد که مشخص شود جنین، تالاسمی مینور خفیف دارد که در این صورت بدون مشکل به دنیا خواهد آمد و زندگی عادی خواهد داشت؛ اما اگر مشخص شد که تالاسمی ماژور شدید دارد، با اخذ مجوز سقط از مراجع ذی‌ صلاح پزشکی قانونی، جنین سقط می‌ شود که البته اخذ مجوز حتما باید حداکثر هفته شانزدهم بارداری ابتدای ماه چهارم باشد؛ وگرنه پزشکی قانونی مجوز نخواهد داد. منبع:سایت انوار طاها
پس از آزمایش متوجه شده ایم که هر دو تالاسمی مینور داریم. آیا می توانیم با هم ازدواج کنیم؟
یکی از آزمایش های قبل از ازدواج، آزمایش تالاسمی (نوعی کمخونی ارثی) است که با توجه به شیوع آن، بیشتر مورد توجه قرار می گیرد.
اگر پس از آزمایش مشخص شود که یکی از دو نفر سالم و دیگری تالاسمی مینور (خفیف) دارد، احتمال دارد که نیمی از فرزندان آنان مینور، و نیمی دیگر سالم باشند.کسانی که تالاسمی مینور دارند، زندگی عادی خواهند داشت و مانند افراد سالم به فعالیت های معمول خود می پردازند.
در صورتی که پس از آزمایش مشخص شود هر دو نفر تالاسمی مینور دارند، احتمال دارد که در هر بار حاملگی، 25 درصد از فرزندان دچار تالاسمی ماژور )شدید شوند که خطرناک است و در معرض مرگ زودرس در سنین جوانی قرار می گیرند؛ بنابراین به شما توصیه می کنیم از ازدواج با هم منصرف شوید. هر یک از شما می تواند با فردی سالم ازدواج کند و هیچ مشکلی برای فرزندان پیش نیاید. اگر به هر دلیلی اصرار به ازدواج داشته باشید، متخصصان شما را از ازدواج منع نمی کنند؛ بلکه توصیه خواهند کرد که با استفاده از راه های پیشگیری مطمئن، بچه دار نشوید یا فرزند خوانده بگیرید و اگر مایل باشید بچه دار شوید، باید مسیر بسیار دقیقی را آغاز کنید و تا بارداری خانم تحت نظر باشید.
این فرایند با آزمایش PND که هزینه بالایی هم دارد، آغاز می شود و تا زمانی ادامه می یابد که مشخص شود جنین، تالاسمی مینور خفیف دارد که در این صورت بدون مشکل به دنیا خواهد آمد و زندگی عادی خواهد داشت؛ اما اگر مشخص شد که تالاسمی ماژور شدید دارد، با اخذ مجوز سقط از مراجع ذی صلاح پزشکی قانونی، جنین سقط می شود که البته اخذ مجوز حتما باید حداکثر هفته شانزدهم بارداری ابتدای ماه چهارم باشد؛ وگرنه پزشکی قانونی مجوز نخواهد داد.
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] پس از آزمایش متوجه شدهایم که هر دو تالاسمی مینور داریم. آیا نمیتوانیم با هم ازدواج کنیم؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر دو نفر که قصد ازدواج دارند بعد از آزمایش خون متوجه شوند که هر دو نفر دچار تالاسمی مینور هستند و در صورت ازدواج با احتمال 25 درصد فرزند آنها دچار تالاسمی ماژور خواهد شد و امکان تشخیص در سه ماهگی و امکان سقط جنین، اولا آیا ازدواج جایز است و دوما آیا سقط جنین جایز است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] پس از آزمایشات معلوم شد فرزندان آینده زن و شوهری از نظر ژنتیکی تالاسمی مینور خواهند داشت. امّا به خاطر محبّت زیاد با هم ازدواج نموده، مادام العمر جلوگیری می کنند. آیا این کار جایز است؟
- [سایر] مناسبترین زمان برای آزمایش ازدواج چه وقتی است؟
- [سایر] چه عواملی سبب می شود که انسان ازدواج را بر خود تحمیل کند؟
- [سایر] مناسبترین زمان برای آزمایش ازدواج چه وقتی است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا شرعاً لازم است قبل از خواندن صیغه عقد دائم دختر و پسر آزمایش خون بدهند؟
- [آیت الله علوی گرگانی] با توجه به زیانهای جبران ناپذیری که در اثر عدم انجام آزمایشات قبل از ازدواج برای زوجین و در نتیجه جامعه اسلامی پدید میآید و قوانین دولت جمهوری اسلامی نیز زوجین را مکلّف به اخذ آزمایش قبل از ازدواج نموده است بفرمائید آیا بدون اخذ آزمایش جایز است صیغه عقد دائم جاری شود یا خیر؟
- [سایر] می خواهم برای رضای خدا با آقایی ازدواج کنم که معلول است. آیا این اقدام پسندیده است؟
- [سایر] آیا درست است که والدین به علت مجرد بودن خواهر بزرگتر، مانع ازدواج خواهر کوچکتر می شوند؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر انسان بداند زنی شوهر دارد و با او ازدواج کند، چه با او نزدیکی کرده باشد یا نه، واجب است فوراً از او جدا شود، و بعداً هم او را برای خود عقد نکند، و چنانچه نداند که شوهر دارد و با او ازدواج کند، پس اگر دخول واقع شود آن زن بر او حرام ابدی میشود، و اگر پیش از دخول متوجه شد، واجب است از او جدا شود، ولی بعداً میتواند او را برای خود عقد کند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر یکی از اعضای وضو نجس باشد و بعد از وضو شک کند که پیش از وضو آنجا را آب کشیده یا نه، چنانچه بداند که در هنگام وضو متوجه پاک یا نجس بودن آنجا نبوده یا اصلاً مسأله را نمیدانسته وضو باطل است و اگر مسأله را میدانسته و میداند که متوجّه رعایت آن بوده، یا شک دارد که متوجه بوده یا نه، وضویش صحیح است و در هر صورت، جایی را که نجس بوده بنا بر احتیاط باید آب بکشد.
- [آیت الله مظاهری] اگر ظالم بتواند آنچه را که به مظلوم مدیون است، به او برساند، کفایت میکند، گرچه او متوجّه نشود، و لازم نیست که از او حلالیت بخواهد یا او را متوجّه کند، و اگر نتواند بدون توجّه به او برساند، باید او را متوجّه کند، مگر اینکه مفسدهای در کار باشد، که در این صورت میتواند با حاکم شرع در میان بگذارد و از طرف او ردّ مظالم بدهد. صفحه 409
- [آیت الله اردبیلی] اگر یکی از اعضای وضو نجس باشد و بعد از وضو شک کند که پیش از وضو آنجا را آب کشیده یا نه، چنانچه در هنگام وضو متوجه پاک بودن و نجس بودن آنجا نبوده، وضوی او باطل است و اگر میداند که متوجه بوده یا شک دارد که متوجه بوده یا نه، وضوی او صحیح است و در هر صورت برای اعمال بعدی باید جایی را که نجس بوده، آب بکشد.
- [آیت الله بهجت] اگر چیزی را آب بکشد و یقین کند پاک شده و بعد شک کند که عین نجاست را از آن برطرف کرده یا نه، چنانچه موقع آب کشیدن متوجه برطرف کردن عین نجاست بوده، آن چیز پاک است ؛ و اگر متوجه برطرف کردن عین نجاست نبوده بنا بر احتیاط واجب باید دوباره آن را آب بکشد، مگر آن که احتمال بدهد که بعد از علم به نجاست متوجه بوده که باید عین را برطرف نماید.
- [امام خمینی] روزی را که انسان شک دارد آخر شعبان است یا اول رمضان واجب نیست روزه بگیرد، و اگر بخواهد روزه بگیرد نمی تواند نیت روزه رمضان کند، ولی اگر نیت روزه قضا و مانند آن بنماید و چنانچه بعد معلوم شود رمضان بوده، از رمضان حساب می شود.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر چیزی را آب بکشد و یقین کند پاک شده و بعد شک کند که عین نجاست را از آن برطرف کرده یا نه ؟ چنان چه موقع آب کشیدن، متوجه برطرف کردن عین نجاست بوده، آن چیز پاک است. و اگر متوجه برطرف کردن عین نجاست نبوده، باید دوباره آن را آب بکشد.
- [آیت الله بروجردی] اگر چیزی را آب بکشد و یقین کند پاک شده و بعد شک کند که عین نجاست را از آن برطرف کرده یا نه، چنانچه موقع آب کشیدن متوجه برطرف کردن عین نجاست بوده، آن چیز پاک است و اگر متوجه برطرف کردن عین نجاست نبوده، باید دوباره آن را آب بکشد.
- [امام خمینی] اگر چیزی را آب بکشد و یقین کند پاک شده و بعد شک کند که عین نجاست را از آن بر طرف کرده یا نه، چنانچه موقع آب کشیدن متوجه برطرف کردن عین نجاست بوده آن چیز پاک است، و اگر متوجه بر طرف کردن عین نجاست نبوده، بنابر احتیاط مستحب باید دوباره آن را آب بکشد.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر چیزی را آب بکشد و یقین کند پاک شده و بعد شک کند که عین نجاست را از آن بر طرف کرده یا نه ، چنانچه موقع آب کشیدن ، متوجه برطرف کردن عین نجاست بوده آن چیز پاک است و اگر متوجه برطرف کردن عین نجاست نبوده بنابراحتیاط واجب باید دوباره آن را آب بکشد .