برخی از مسائل را به سبب حیا نمی‌توان در جلسات اول و دوم مطرح کرد یا هنوز زمان طرح آنها نرسیده است. این سؤال‌ها عبارتند از: 1. گرم مزاجی یا سرد مزاجی: رفع غرایز جنسی تا چه حد در زندگی زناشویی برایتان اهمیت دارد؟ نکته: با توجه به این که اختلاف شدید خانم و آقا در این مسأله، عامل اختلافات جدی در زندگی مشترک و در مواردی عامل انحرافات اخلاقی و جنسی یک طرف و لطمه به اعصاب و روان می‌شود، طرح آن ضرورت دارد. این سؤال در جلسه سوم مطرح می‌شود تا موضع تهمت شهوترانی، هواپرستی و...نباشد. اگر طرح این سؤال برایتان مشکل است و حیا اجازه نمی‌دهد می‌توانید آن را به صورت نوشتاری بپرسید. 2. شیوه فرزنددار شدن و زمان آن: آیا در زندگی زناشویی مایلید فرزند داشته باشید؟ در این صورت چه زمانی را برای فرزنددار شدن مناسب می‌دانید؟ 3. شیوه تربیتی فرزندان: در تربیت فرزندان چه مبنایی دارید؟ آیا برای تربیت آنان از کتک هم استفاده می‌کنید؟ 4. چگونگی مراسم عقد و عروسی: نظرتان درباره چگونگی مراسم عقد و عروسی چیست؟ آیا مراسم آلوده به گناه یا بدون گناه برایتان فرقی دارد؟)ر.ک: ص 232 و 233(. نکته: در صورت عدم توافق در این مسأله، از همان شب اول ازدواج، کدورت‌هایی پیش می‌آید و به سبب خاطرات تلخ پدید آمده، ممکن است بهانه‌جویی‌هایی در زندگی مشترک بروز کند. 5. چگونگی ملاقات‌های دوران عقد: نظر خانواده محترم شما )دختر( درباره ملاقات‌های دوران عقد چیست و آیا داماد خود را از دیدن همسرش منع می‌کنند؟ )ر.ک: ص 226 و 227(. 6. انتظار خاص از همسر آینده: آیا انتظار خاصی از همسر آینده خود دارید؟ نکته: برخی از افراد، نیازهای خاصی دارند که حتما باید پیش از ازدواج، با نامزد خود مطرح کنند تا ببیند آیا توان برآوردن آن را دارد یا خیر؛ برای مثال ممکن است دختری بیش از دختران دیگر به اظهار محبت همسر نیاز داشته باشد که حتما باید مطرح کند.
آیا لازم است جلسات گفتوگوی خواستگاری به جلسه سوم هم کشیده شود؟ در این صورت چه سؤالهایی راباید مطرح کرد؟
برخی از مسائل را به سبب حیا نمیتوان در جلسات اول و دوم مطرح کرد یا هنوز زمان طرح آنها نرسیده است. این سؤالها عبارتند از:
1. گرم مزاجی یا سرد مزاجی: رفع غرایز جنسی تا چه حد در زندگی زناشویی برایتان اهمیت دارد؟
نکته: با توجه به این که اختلاف شدید خانم و آقا در این مسأله، عامل اختلافات جدی در زندگی مشترک و در مواردی عامل انحرافات اخلاقی و جنسی یک طرف و لطمه به اعصاب و روان میشود، طرح آن ضرورت دارد.
این سؤال در جلسه سوم مطرح میشود تا موضع تهمت شهوترانی، هواپرستی و...نباشد. اگر طرح این سؤال برایتان مشکل است و حیا اجازه نمیدهد میتوانید آن را به صورت نوشتاری بپرسید.
2. شیوه فرزنددار شدن و زمان آن: آیا در زندگی زناشویی مایلید فرزند داشته باشید؟ در این صورت چه زمانی را برای فرزنددار شدن مناسب میدانید؟
3. شیوه تربیتی فرزندان: در تربیت فرزندان چه مبنایی دارید؟ آیا برای تربیت آنان از کتک هم استفاده میکنید؟
4. چگونگی مراسم عقد و عروسی: نظرتان درباره چگونگی مراسم عقد و عروسی چیست؟ آیا مراسم آلوده به گناه یا بدون گناه برایتان فرقی دارد؟)ر.ک: ص 232 و 233(.
نکته: در صورت عدم توافق در این مسأله، از همان شب اول ازدواج، کدورتهایی پیش میآید و به سبب خاطرات تلخ پدید آمده، ممکن است بهانهجوییهایی در زندگی مشترک بروز کند.
5. چگونگی ملاقاتهای دوران عقد: نظر خانواده محترم شما )دختر( درباره ملاقاتهای دوران عقد چیست و آیا داماد خود را از دیدن همسرش منع میکنند؟ )ر.ک: ص 226 و 227(.
6. انتظار خاص از همسر آینده: آیا انتظار خاصی از همسر آینده خود دارید؟ نکته: برخی از افراد، نیازهای خاصی دارند که حتما باید پیش از ازدواج، با نامزد خود مطرح کنند تا ببیند آیا توان برآوردن آن را دارد یا خیر؛ برای مثال ممکن است دختری بیش از دختران دیگر به اظهار محبت همسر نیاز داشته باشد که حتما باید مطرح کند.
- [سایر] در جلسه دوم گفتوگو چه سؤالهایی لازم است پرسیده شود؟
- [سایر] در جلسه اول خواستگاری ، بهتر است چه سوالاتی مطرح شود؟
- [سایر] در جلسه اول خواستگاری ، بهتر است چه سوالاتی مطرح شود ؟
- [سایر] در جلسه دوم خواستگاری چه سوالاتی باید مطرح شود ؟
- [سایر] در گفتوگوی دختر و پسر چه مسائلی باید مطرح شود؟ آیا لازم است تمام جزئیات زندگی حال و گذشته خود را بگوییم؟
- [سایر] پس از گفتوگوی جلسه اول به چه نکاتی باید توجه داشته باشیم و در صورت رسیدن به توافق چه کنیم؟
- [سایر] با عرض سلام و ادب سوالی از خدمتتون داشتم.در صورتیکه بعد از جلسات خواستگاری به این نتیجه برسیم که فرد مقالب شرایط ازدواج را از لحاظ ما دارد و میتوانیم زندگی خوبی با هم داشته باشیم آیا باز هم نیاز به جلسات مشاوره پیش از ازدواج هست؟ در این جلسات آیا همان سوالات متداول جلسات خواستگاری مطرح میشود یا خیر؟ اگر ممکنه در مورد این مشاوره ها توضیح مبسوطی ارائه فرمائید؟ با تهیات
- [سایر] با سلام خدمت کارشناس محترم می خواستم من را درمورد جلسات مختلف خواستگاری راهنمایی نمایید که ازهمان ابتدا ازجلسه اول به ترتیب باید چه مراحلی طی شود وچه بحث هایی شود وچه سوالاتی بین دختر وپسر رد وبدل شود به خصوص سوالاتی که مهم وضروری است که دخترو پسر ازهم باید بپرسند تا یکدیگررا بهتر بشناسند ایا کتابی درسایت شما قراردارد یا اینکه مقاله ای هست که به موضوع خواستگاری به صورت جلسه به جلسه بپردازد وسوالات متداول؟ سن 24 مرد
- [آیت الله مکارم شیرازی] ثبت صورت جلسه استماع سوگند 50 نفر متضمّن زمان زیادی است، و معمولا در یک جلسه میسّر نمی باشد. آیا اولیای دم می توانند عدّه ای را برای جلسه اوّل، و بقیّه را برای جلسه یا جلسات بعد به دادگاه معرّفی نمایند؟ در چنین وضعیّتی، آیا فاصله جلسات باید نزدیک به هم (مثلا فردای جلسه اوّل) باشد، یا فاصله یک ماه یا بیشتر، که اولیای دم فرصتی برای معرّفی افراد دیگر داشته باشند منعی ندارد؟
- [سایر] چگونه در جلسات خواستگاری رفتار کنیم تا طرف مقابلمان شناخت بیشتری از ما کسب نماید؟
- [آیت الله مظاهری] اگر موی سر و صورت را که زیاد است با آب قلیل آب بکشند لازم نیست فشار دهند تا غساله آن جدا شود. مسئله 150 - گوشت و دنبهای کهنجس شدهمثل چیزهای دیگر آب کشیده میشود.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] کسی که یک لباس دارد؛ اگر بدن و لباسش نجس شود و به اندازه آب کشیدن یکی از آنها آب داشته باشد؛ اولی این است که بدن را آب کشیده و با لباس نجس نماز بخواند و جایز است که لباس را آب کشیده و با بدن نجس نماز بخواند. ولی در صورتی که نجاست یکی از آنها بیشتر باشد لازم است آن را آب بکشد؛ ولی چنانچه دیگری را آب بکشد نمازش صحیح است.
- [آیت الله سیستانی] کسی که فقط یک لباس دارد ، اگر بدن و لباسش نجس شود و به اندازه آب کشیدن یکی از آنها آب داشته باشد ، احتیاط لازم این است که بدن را آب کشیده و با لباس نجس نماز بخواند ، و جایز نیست که لباس را آب کشیده و با بدن نجس نماز بخواند . ولی در صورتی که نجاست لباس بیشتر یا شدیدتر باشد مخیّر است که هر کدام را میخواهد آب بکشد .
- [آیت الله خوئی] کسی که یک لباس دارد، اگر بدن و لباسش نجس شود و به انداز آب کشیدن یکی از آنها آب داشته باشد، اولی این است که بدن را آب کشیده و با لباس نجس نماز بخواند، و جائز است که لباس را آب کشیده و با بدن نجس نماز بخواند، ولی درصورتی که نجاست یکی از آنها بیشتر باشد لازم است آن را آب بکشد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه کسی در نقل فتوای مجتهدی اشتباه کرده باید بعد از اطلاع، صحیح آن را بگوید، و اگر در منبر و سخنرانی گفته باید آن را در جلسات مختلف تکرار کند تا کسانی که به اشتباه افتاده اند از اشتباه درآیند، اما اگر فتوای آن مجتهد تغییر کرده، اعلام تغییر بر او لازم نیست.
- [آیت الله وحید خراسانی] کسی که یک لباس دارد اگر بدن و لباسش نجس شود و به اندازه اب کشیدن یکی از انها اب داشته باشد بنابر احتیاط باید بدن را اب کشیده و با لباس نجس نماز بخواند مگر این که نجاست بدن کمتر از نجاست لباس باشد یا نجاست بدن یک مرتبه شستن و نجاست لباس دو مرتبه شستن لازم داشته باشد که در این دو صورت لازم است تطهیر لباس را مقدم بدارد
- [آیت الله نوری همدانی] اگر بدن یا لباس مسلمان یا چیزدیگری که مانند ظرف و فرش در اختیار او است ، نجاست شود و آن مسلمان غائب گردد اگر انسان احتمال بدهد که آن چیز را آب کشیده یا به واسطة ان که مثلاً آن چیز در آب جاری افتاده ، پاک شده است ، اجتناب از آن لازم نیست .
- [امام خمینی] اگر بدن یا لباس مسلمان یا چیز دیگری که مانند ظرف و فرش در اختیار او است نجس شود و آن مسلمان غایب گردد، اگر انسان احتمال بدهد که آن چیز را آب کشیده یا یه واسطه آنکه مثلا آن چیز در آب جاری افتاده پاک شده است، اجتناب از آن لازم نیست.
- [آیت الله اردبیلی] اگر چیزی با ادرار بچّه شیرخواری که غذاخور نشده نجس شود، چنانچه یک مرتبه به گونهای روی آن آب بریزند که به تمام جاهای نجس آن برسد، پاک میشود، ولی احتیاط مستحب آن است که یک مرتبه دیگر نیز آب روی آن بریزند، و در لباس و فرش و مانند آنها، چنانچه با آب قلیل آب کشیده شوند، بنابر احتیاط فشار دادن لازم است.
- [آیت الله بهجت] اگر بدن یا لباس مسلمان یا چیز دیگری که مانند ظرف و فرش در اختیار او است، نجس شود و آن مسلمان با آن چیزی که در اختیار اوست غایب گردد و انسان احتمال بدهد که آن چیز را آب کشیده یا به واسطه ای ( مثلاً آن چیز در آب جاری افتاده ) پاک شده است، اجتناب از آن لازم نیست.