توصه ما به همتایی فرهنگی در ازدواج است؛ زیرا زن و مردی که تشابه فرهنگی دارند، راحت‌تر با هم کنار می‌آیند و در تضاد فرهنگی، تحمل فراوان لازم است. در موارد بسیاری به سبب تفاوت آداب و رسوم، لباس، زبان و لهجه، درگیری از همان محفل عروسی آغاز می‌شود و در مواردی حتی قبل از عروسی و در مقدمات ازدواج از جمله خرید عروسی، جهیزیه،محفل عروسی و... اختلافات بروز می‌کند. دختر و پسری از دو فرهنگ متفاوت در دانشگاه با هم آشنا می‌شوند و به هم دل می‌بندند و یک‌دیگر را برای ازدواج برمی‌گزینند که افزون بر مشکلات این گونه آشنایی‌ها )ر.ک: ص 47 - 41(، وقتی برای ازدواج اقدام می‌کنند، با آداب و رسوم عجیبی روبه‌رو می‌شوند. در منطقه‌ای دادن جهیزیه به دختر رسم نیست. در جایی رسم است که داماد جهیزیه بیاورد. در جایی دیگر، هنگام خرید عروسی، داماد باید برای یک مینی‌بوس از نزدیکان دختر هدیه بخرد. در منطقه‌ای دیگر به شیربها )ر.ک: ص 215( توجه جدی می‌شود و در محله‌ای رسم است هفت روز و هفت شب مراسم بگیرند که مخارج آن عموما به عهده داماد است. اگر افزون بر اختلاف فرهنگی، اختلاف در )شهر( هم باشد، مشکلات، افزون‌تر خواهد شد و مخارج مسافرت در ایام تعطیل و محدود شدن زمان تعطیلات برای حضور در دو شهر متفاوت و مهم‌تر از آن، احتمال دور شدن دختر از خانواده و افسردگی ناشی از جدایی یا نگرانی مرد به علت دور شدن از پدر و مادر نیز مزید بر علت خواهد بود. نگران کننده‌تر از آن، ازدواج دو نفر از دو ملیت و دو کشور متفاوت است که به طور طبیعی، مشکلات بیشتری پیش رو خواهند داشت؛ پس برای رهایی از این مشکلات، بهتر است به هم‌فرهنگ، همشهری، هم‌کشوری خود ازدواج کنید و اگر نمی‌خواستید به این توصیه عمل کنید، حتما قبل از تصمیم به ازدواج، با فرهنگ و آداب و رسوم طرف مقابل آشنا شوید و بعد از این آشنایی، اگر قدرت انطباق داشتید، ازدواج کنید. گاهی تفاوت فرهنگی در اعتقادات دینی و مذهبی ریشه دارد؛ به گونه‌ای که در ارتباطات خود با هم، مسائلی از قبیل پوشش لازم، حفظ نگاه، پرهیز از شوخی و تماس با نامحرم )دست دادن(، مصرف مشروبات الکلی و... رعایت نمی‌شود که در این صورت، ازدواج خانواده‌ای با فرهنگ مذهبی و چنین خانواده‌ای، مشکلات بسیاری را پیش خواهد آورد.
توصه ما به همتایی فرهنگی در ازدواج است؛ زیرا زن و مردی که تشابه فرهنگی دارند، راحتتر با هم کنار میآیند و در تضاد فرهنگی، تحمل فراوان لازم است.
در موارد بسیاری به سبب تفاوت آداب و رسوم، لباس، زبان و لهجه، درگیری از همان محفل عروسی آغاز میشود و در مواردی حتی قبل از عروسی و در مقدمات ازدواج از جمله خرید عروسی، جهیزیه،محفل عروسی و... اختلافات بروز میکند.
دختر و پسری از دو فرهنگ متفاوت در دانشگاه با هم آشنا میشوند و به هم دل میبندند و یکدیگر را برای ازدواج برمیگزینند که افزون بر مشکلات این گونه آشناییها )ر.ک: ص 47 - 41(، وقتی برای ازدواج اقدام میکنند، با آداب و رسوم عجیبی روبهرو میشوند.
در منطقهای دادن جهیزیه به دختر رسم نیست. در جایی رسم است که داماد جهیزیه بیاورد. در جایی دیگر، هنگام خرید عروسی، داماد باید برای یک مینیبوس از نزدیکان دختر هدیه بخرد. در منطقهای دیگر به شیربها )ر.ک: ص 215( توجه جدی میشود و در محلهای رسم است هفت روز و هفت شب مراسم بگیرند که مخارج آن عموما به عهده داماد است.
اگر افزون بر اختلاف فرهنگی، اختلاف در )شهر( هم باشد، مشکلات، افزونتر خواهد شد و مخارج مسافرت در ایام تعطیل و محدود شدن زمان تعطیلات برای حضور در دو شهر متفاوت و مهمتر از آن، احتمال دور شدن دختر از خانواده و افسردگی ناشی از جدایی یا نگرانی مرد به علت دور شدن از پدر و مادر نیز مزید بر علت خواهد بود.
نگران کنندهتر از آن، ازدواج دو نفر از دو ملیت و دو کشور متفاوت است که به طور طبیعی، مشکلات بیشتری پیش رو خواهند داشت؛ پس برای رهایی از این مشکلات، بهتر است به همفرهنگ، همشهری، همکشوری خود ازدواج کنید و اگر نمیخواستید به این توصیه عمل کنید، حتما قبل از تصمیم به ازدواج، با فرهنگ و آداب و رسوم طرف مقابل آشنا شوید و بعد از این آشنایی، اگر قدرت انطباق داشتید، ازدواج کنید.
گاهی تفاوت فرهنگی در اعتقادات دینی و مذهبی ریشه دارد؛ به گونهای که در ارتباطات خود با هم، مسائلی از قبیل پوشش لازم، حفظ نگاه، پرهیز از شوخی و تماس با نامحرم )دست دادن(، مصرف مشروبات الکلی و... رعایت نمیشود که در این صورت، ازدواج خانوادهای با فرهنگ مذهبی و چنین خانوادهای، مشکلات بسیاری را پیش خواهد آورد.
- [سایر] لباس مشترک بین زن و مرد، چگونه مشخص میشود؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در صورتی که زندگی مشترک زن و شوهر منوط به باروی زن باشد و از طرفی مرد، صددرصد عقیم باشد. آیا می توان از اسپرم غیر شوهر استفاده کرد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] خانمی خانهای اجاره کرده که مجرّدی زندگی کند، ولی در این بین ازدواج موقّت میکند. آیا رفت و آمد و خوابیدن این مرد بدون اطّلاع صاحب خانه مشکل ایجاد نمیکند؟
- [سایر] آیا در قرآن مجید درباره زندگی مشترک زن و شوهر و همسرداری آیه ای داریم؟
- [سایر] هیچگونه میلی به جنس مخالف ندارم. آیا این مسأله میتواند مشکلی در زندگی زناشویی ایجاد کند؟
- [آیت الله نوری همدانی] آیا انسان میتواند با نیّت از حساب مشترک پول مخمّس و غیر مخمّس نیازمندیهای زندگی را تأمین نماید؟
- [سایر] بچ دلیل در ابتدای زندگی مشترک در روابط زناشویی، برای برخی از خانم ها مشکل واژینیسم به وجود می آید آیا می توان از آن جلوگیری کرد؟
- [سایر] خواستگاری دارم که سیگار میکشد. مصرف سیگار تا چه حد میتواند در زندگی زناشویی تأثیرگذار باشد؟
- [سایر] 28 سالم و فوق لیسانس مدیریت دارم . کارمندم . 9ماه است ازدواج کردم. 3 سال هم با شوهرم دوست بودم. گرچه دائما باهم اختلاف داشتیم. براساس نظر مشاور شوهرم دچار نوعی وسواس یا وسوسه است . وسواس فکری (فکربه سکس) که این مشکل عواقب دیگری هم دارد. مااز نظر خانوادگی و فرهنگی خیلی باهم اختلاف داریم . نمی دونم بامشکل شوهره می شه باز به زندگی مشترک ادامه داد ؟ نمی تونم تصمیم بگیرم. لطفا کمکم کنید. با یک انتخاب غلط تمام زندگی ام رانابود کردم.
- [آیت الله بهجت] آیا حدّ مسح زن و مرد فرق دارد؟
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر مرد زن را، و زن مرد را غسل بدهد غسل باطل است ولی زن میتواند شوهر خود را غسل دهد و شوهر هم میتواند زن خود را غسل دهد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر زن در طول زندگی مشترک کار کرده باشد یا مالی بدست آورده باشد ملک خودش میباشد وجزء اموال شوهر محسوب نمی شود.
- [آیت الله بهجت] زن میتواند برای طلاق دادن زن دیگر شوهرش یا طلاق زن مرد دیگر وکیل شود، بلکه میتواند برای طلاق خودش از طرف شوهرش وکیل شود.
- [آیت الله شبیری زنجانی] فقیری که یاد گرفتن صنعت برای او مشکل نیست، نمیتواند با گرفتن زکات زندگی کند ولی تا وقتی مشغول یاد گرفتن است، میتواند زکات بگیرد.
- [آیت الله مظاهری] فقیری که یاد گرفتن صنعت برای او مشکل نیست باید یاد بگیرد و با گرفتن زکات زندگی نکند، ولی تا وقتی مشغول یاد گرفتن است، میتواند زکات بگیرد.
- [آیت الله علوی گرگانی] مرد برای زن و زن برای مرد میتواند اجیر شود و در بلند خواندن وآهسته خواندن نماز باید به تکلیف خود عمل نماید.
- [آیت الله مظاهری] مرد برای زن و زن برای مرد میتواند اجیر شود و در احکام نماز، اجیر باید به تکلیف خود عمل کند.
- [آیت الله بروجردی] مرد برای زن و زن برای مرد میتواند اجیر شود و در بلند خواندن و آهسته خواندنِ نماز باید به تکلیف خود عمل نماید.
- [آیت الله خوئی] مرد برای زن و زن برای مرد میتواند اجیر شود، و در بلند خواندن و آهسته خواندن نماز باید اجیر به تکلیف خود عمل نماید.
- [آیت الله سیستانی] مرد برای زن، و زن برای مرد میتواند اجیر شود، و در بلند خواندن و آهسته خواندن نماز را باید اجیر به تکلیف خود عمل نماید.