تفاوت فرهنگی تا چه حد می‌تواند در زندگی مشترک زن و مرد مشکل ایجاد کند؟
توصه ما به همتایی فرهنگی در ازدواج است؛ زیرا زن و مردی که تشابه فرهنگی دارند، راحت‌تر با هم کنار می‌آیند و در تضاد فرهنگی، تحمل فراوان لازم است. در موارد بسیاری به سبب تفاوت آداب و رسوم، لباس، زبان و لهجه، درگیری از همان محفل عروسی آغاز می‌شود و در مواردی حتی قبل از عروسی و در مقدمات ازدواج از جمله خرید عروسی، جهیزیه،محفل عروسی و... اختلافات بروز می‌کند. دختر و پسری از دو فرهنگ متفاوت در دانشگاه با هم آشنا می‌شوند و به هم دل می‌بندند و یک‌دیگر را برای ازدواج برمی‌گزینند که افزون بر مشکلات این گونه آشنایی‌ها )ر.ک: ص 47 - 41(، وقتی برای ازدواج اقدام می‌کنند، با آداب و رسوم عجیبی روبه‌رو می‌شوند. در منطقه‌ای دادن جهیزیه به دختر رسم نیست. در جایی رسم است که داماد جهیزیه بیاورد. در جایی دیگر، هنگام خرید عروسی، داماد باید برای یک مینی‌بوس از نزدیکان دختر هدیه بخرد. در منطقه‌ای دیگر به شیربها )ر.ک: ص 215( توجه جدی می‌شود و در محله‌ای رسم است هفت روز و هفت شب مراسم بگیرند که مخارج آن عموما به عهده داماد است. اگر افزون بر اختلاف فرهنگی، اختلاف در )شهر( هم باشد، مشکلات، افزون‌تر خواهد شد و مخارج مسافرت در ایام تعطیل و محدود شدن زمان تعطیلات برای حضور در دو شهر متفاوت و مهم‌تر از آن، احتمال دور شدن دختر از خانواده و افسردگی ناشی از جدایی یا نگرانی مرد به علت دور شدن از پدر و مادر نیز مزید بر علت خواهد بود. نگران کننده‌تر از آن، ازدواج دو نفر از دو ملیت و دو کشور متفاوت است که به طور طبیعی، مشکلات بیشتری پیش رو خواهند داشت؛ پس برای رهایی از این مشکلات، بهتر است به هم‌فرهنگ، همشهری، هم‌کشوری خود ازدواج کنید و اگر نمی‌خواستید به این توصیه عمل کنید، حتما قبل از تصمیم به ازدواج، با فرهنگ و آداب و رسوم طرف مقابل آشنا شوید و بعد از این آشنایی، اگر قدرت انطباق داشتید، ازدواج کنید. گاهی تفاوت فرهنگی در اعتقادات دینی و مذهبی ریشه دارد؛ به گونه‌ای که در ارتباطات خود با هم، مسائلی از قبیل پوشش لازم، حفظ نگاه، پرهیز از شوخی و تماس با نامحرم )دست دادن(، مصرف مشروبات الکلی و... رعایت نمی‌شود که در این صورت، ازدواج خانواده‌ای با فرهنگ مذهبی و چنین خانواده‌ای، مشکلات بسیاری را پیش خواهد آورد.
عنوان سوال:

تفاوت فرهنگی تا چه حد می‌تواند در زندگی مشترک زن و مرد مشکل ایجاد کند؟


پاسخ:

توصه ما به همتایی فرهنگی در ازدواج است؛ زیرا زن و مردی که تشابه فرهنگی دارند، راحت‌تر با هم کنار می‌آیند و در تضاد فرهنگی، تحمل فراوان لازم است.
در موارد بسیاری به سبب تفاوت آداب و رسوم، لباس، زبان و لهجه، درگیری از همان محفل عروسی آغاز می‌شود و در مواردی حتی قبل از عروسی و در مقدمات ازدواج از جمله خرید عروسی، جهیزیه،محفل عروسی و... اختلافات بروز می‌کند.
دختر و پسری از دو فرهنگ متفاوت در دانشگاه با هم آشنا می‌شوند و به هم دل می‌بندند و یک‌دیگر را برای ازدواج برمی‌گزینند که افزون بر مشکلات این گونه آشنایی‌ها )ر.ک: ص 47 - 41(، وقتی برای ازدواج اقدام می‌کنند، با آداب و رسوم عجیبی روبه‌رو می‌شوند.
در منطقه‌ای دادن جهیزیه به دختر رسم نیست. در جایی رسم است که داماد جهیزیه بیاورد. در جایی دیگر، هنگام خرید عروسی، داماد باید برای یک مینی‌بوس از نزدیکان دختر هدیه بخرد. در منطقه‌ای دیگر به شیربها )ر.ک: ص 215( توجه جدی می‌شود و در محله‌ای رسم است هفت روز و هفت شب مراسم بگیرند که مخارج آن عموما به عهده داماد است.
اگر افزون بر اختلاف فرهنگی، اختلاف در )شهر( هم باشد، مشکلات، افزون‌تر خواهد شد و مخارج مسافرت در ایام تعطیل و محدود شدن زمان تعطیلات برای حضور در دو شهر متفاوت و مهم‌تر از آن، احتمال دور شدن دختر از خانواده و افسردگی ناشی از جدایی یا نگرانی مرد به علت دور شدن از پدر و مادر نیز مزید بر علت خواهد بود.
نگران کننده‌تر از آن، ازدواج دو نفر از دو ملیت و دو کشور متفاوت است که به طور طبیعی، مشکلات بیشتری پیش رو خواهند داشت؛ پس برای رهایی از این مشکلات، بهتر است به هم‌فرهنگ، همشهری، هم‌کشوری خود ازدواج کنید و اگر نمی‌خواستید به این توصیه عمل کنید، حتما قبل از تصمیم به ازدواج، با فرهنگ و آداب و رسوم طرف مقابل آشنا شوید و بعد از این آشنایی، اگر قدرت انطباق داشتید، ازدواج کنید.
گاهی تفاوت فرهنگی در اعتقادات دینی و مذهبی ریشه دارد؛ به گونه‌ای که در ارتباطات خود با هم، مسائلی از قبیل پوشش لازم، حفظ نگاه، پرهیز از شوخی و تماس با نامحرم )دست دادن(، مصرف مشروبات الکلی و... رعایت نمی‌شود که در این صورت، ازدواج خانواده‌ای با فرهنگ مذهبی و چنین خانواده‌ای، مشکلات بسیاری را پیش خواهد آورد.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین