تفاوت تمکن مالی اگر زیاد نباشد، اشکالی ندارد؛ اما اگر فاصله زیاد باشد؛ به گونه‌ای که از دو طبقه ثروتمند و کم بضاعت باشند، مشکلاتی را فراهم خواهد آورد. اگر پسر و خانواده‌اش ثروتمند باشند، دختر با دیدن نزدیکان او احساس حقارت خواهد کرد و اگر دختر و خانواده‌اش تمکن بالای مالی داشته باشند، وقتی خانواده دختر یا نزدیکان او به منزل پسر می‌آیند، خجالت می‌کشد. این در صورتی است که تحقیر و سرزنشی در کار نباشد که اگر چنین شود، رنج‌ها افزون‌تر خواهد شد. در صورتی که وضع مالی خانواده دختر بسیار خوب باشد و در ناز و نعمت بزرگ شده باشد، مرد نمی‌تواند به خواسته‌های او آن‌گونه که در منزل پدر بوده پاسخ دهد و چون وضعیت زندگی‌اش را به مراتب پایین‌تر از دوستان پولدارش می‌بیند، رنج می‌برد و زندگی را به کام خود و همسرش تلخ می‌کند و ممکن است این وضعیت، مرد را برای تأمین نیازهای زن به خطا ببرد؛ بنابراین، بهتر است فاصله طبقاتی خانواده دختر و پسر زیاد نباشد و مطلوب این است که وضعیت مالی پسر بهتر باشد تا زندگی به کام دختر شیرین‌تر آید. دلیل این شیرینی آن است که وضعیتش مطلوب‌تر از زمانی می‌شود که در منزل پدر می‌زیسته است.
تفاوت تمکن مالی اگر زیاد نباشد، اشکالی ندارد؛ اما اگر فاصله زیاد باشد؛ به گونهای که از دو طبقه ثروتمند و کم بضاعت باشند، مشکلاتی را فراهم خواهد آورد. اگر پسر و خانوادهاش ثروتمند باشند، دختر با دیدن نزدیکان او احساس حقارت خواهد کرد و اگر دختر و خانوادهاش تمکن بالای مالی داشته باشند، وقتی خانواده دختر یا نزدیکان او به منزل پسر میآیند، خجالت میکشد. این در صورتی است که تحقیر و سرزنشی در کار نباشد که اگر چنین شود، رنجها افزونتر خواهد شد.
در صورتی که وضع مالی خانواده دختر بسیار خوب باشد و در ناز و نعمت بزرگ شده باشد، مرد نمیتواند به خواستههای او آنگونه که در منزل پدر بوده پاسخ دهد و چون وضعیت زندگیاش را به مراتب پایینتر از دوستان پولدارش میبیند، رنج میبرد و زندگی را به کام خود و همسرش تلخ میکند و ممکن است این وضعیت، مرد را برای تأمین نیازهای زن به خطا ببرد؛ بنابراین، بهتر است فاصله طبقاتی خانواده دختر و پسر زیاد نباشد و مطلوب این است که وضعیت مالی پسر بهتر باشد تا زندگی به کام دختر شیرینتر آید. دلیل این شیرینی آن است که وضعیتش مطلوبتر از زمانی میشود که در منزل پدر میزیسته است.
- [سایر] آیا لازم است دختر و پسر و خانواده های آنان از نظر اقتصادی و تمکن مالی همتای هم باشند؟
- [سایر] تا چه حد لازم است که دختر و پسر از لحاظ زیبایی همتای هم باشند ؟
- [سایر] روابط دختر و پسر، نظر اسلام، وظیفه ما؟
- [آیت الله مظاهری] مؤسسه خیریهای که تعدادی از خانوادههای فقیر و مستضعف را تحت پوشش خود دارد و از کمکهای مردمی، آنها را تأمین میکند، آیا میتواند در مواقعی که زکات فطره را دریافت میکند و مبلغ زیادی هم میشود، با آن کارهای اقتصادی مفید مثل تأسیس داروخانه، شرکتهای تولیدی، کارگاه و ... راه بیندازد و از سود آن هزینههای خانوادههای تحت تکفل خود را بپردازد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] بزرگتر بودن پسر نسبت به دختر در امر ازدواج چه تاثیری دارد؟ اگر دختر و پسر همسن باشند یادختر چند روزی بزرگتر از پسر باشد آیا از نظر شرعی ایرادی دارد؟ مگر اصل بلوغ فکری نیست؟
- [سایر] آیا در ازدواج، همتایی تحصیلی نیز بین دختر و پسر لازم است؟
- [سایر] آیا در ازدواج، همتایی تحصیلی نیز بین دختر و پسر لازم است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا شرعاً لازم است قبل از خواندن صیغه عقد دائم دختر و پسر آزمایش خون بدهند؟
- [آیت الله بهجت] آیا نذر بچه ممیّز بالغ یا نابالغ صحیح است؟ و در صورت صحت، اگر نذر او مالی باشد با فرض عدم استقلال و تمکن مالی او وظیفه چیست؟
- [سایر] با سلام اقای مرادی اگه یک دختر به یک پسر عاشق شود ولی پسر نداند آیا دختر میتواند به او تلفن بزندو تمام خواسته هایش را به او بگویدواز نظر شرعی چه حکمی داردیا علی
- [آیت الله اردبیلی] اگر میّت فرزند نداشته باشد، نوه پسری او اگرچه دختر باشد سهم پسر میّت را میبرد و نوه دختری او اگرچه پسر باشد سهم دختر میّت را میبرد؛ مثلاً اگر میّت (یک پسر) از دختر خود و( یک دختر) از پسر خود داشته باشد، مال را سه قسمت میکنند، یک قسمت را به پسر دختر و دو قسمت را به دختر پسر میدهند.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر میّت اولاد نداشته باشد، نوه پسری او اگرچه دختر باشد، سهم پسر میّت را میبرد ونوه دختری او اگرچه پسر باشد، سهم دختر میّت را میبرد مثلاً اگر میّت یک پسر از دختر خود ویک دختر از پسرش داشته باشد، مال را سه قسمت میکنند، یک قسمت را به پسر دختر ودو قسمت را به دختر پسر میدهند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر میت، اولاد نداشته باشد، نوه پسری او اگر چه دختر باشد سهم پسر میت را میبرد، و نوه دختری او اگر چه پسر باشد، سهم دختر میت را میبرد، مثلاً اگر میت یک پسر از دختر خود، و یک دختر از پسرش داشته باشد، مال را سه قسمت میکنند؛ یک قسمت را به پسر دختر و دو قسمت را به دختر پسر میدهند.
- [امام خمینی] اگر میت اولاد نداشته باشد، نوه پسری او اگر چه دختر باشد، سهم پسر میت را میبرد و نوه دختری او اگر چه پسر باشد، سهم دختر میت را میبرد مثلًا اگر میت یک پسر از دختر خود و یک دختر از پسرش داشته باشد، مال را سه قسمت میکنند، یک قسمت را به پسر دختر و دو قسمت را به دختر پسر میدهند.
- [آیت الله بروجردی] اگر میت اولاد نداشته باشد، نوهی پسری او اگر چه دختر باشد، سهم پسر میت را میبرد و نوهی دختری او اگر چه پسر باشد، سهم دختر میت را میبرد، مثلاً اگر میت یک پسر از دختر خود و یک دختر از پسرش داشته باشد، مال را سه قسمت میکنند، یک قسمت را به پسر دختر و دو قسمت را به دختر پسر میدهند.
- [آیت الله خوئی] پدری که تمکن تزویج پسرش را ندارد میتواند از زکات برای پسرش زن بگیرد و همچنین است پسر نسبت به پدر.
- [آیت الله سیستانی] اگر دختر باکره نباشد ، یا اینکه با کره باشد ولی پدر یا جدّ پدری اجازه ندهند که با مردی که همتای او شرعاً و عرفاً میباشد ازدواج کند ، یا اینکه حاضر نباشند در امر ازدواج دختر به هیچ وجه مشارکت کنند ، یا آنکه اهلیت اجازه دادن از جهت دیوانگی ، یا مانند آن را نداشته باشند ، در این موارد اجازه آنان لازم نیست ، و همچنین اگر اجازه گرفتن از آنان به جهت غائب بودن ، یا غیر آن ممکن نباشد ، و دختر حاجت زیادی در همان وقت به ازدواج داشته باشد ، اجازه پدر و جد ، لازم نیست .
- [آیت الله اردبیلی] اگر ادامه جهاد نیاز به به کمکهای مادی داشته باشد، بر همه کسانی که تمکّن مالی دارند واجب است به قدر توانایی کمک نمایند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر میّت اولاد نداشته باشد، نوه پسری او اگر چه دختر باشد سهم پسر میّت را میبرد و نوه دختری او اگر چه پسر باشد سهم دختر میّت را میبرد، مثلاً اگر میّت یک پسر از دختر خود و یک دختر از پسرش داشته باشد سهم پسر دختر 13 و سهم دختر پسر 23 خواهد بود و در صورت متعدّد بودن نوادگان، سهم پسر دو برابر سهم دختر است، بنابراین نوادگان دختری 13 سهم خود را به گونهای تقسیم میکنند که هر پسر دو برابر هر دختر ببرد و نوادگان پسری هم 23 سهم خود را به این شکل تقسیم میکنند.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر ناچار شود که در جائی نماز بخواند که به طور کلی از ایستادن تمکن ندارد لازم است نشسته نماز بخواند و اگر از رکوع و سجود تمکن ندارد؛ برای آنها با سر اشاره نماید.