تفاوت تمکن مالی اگر زیاد نباشد، اشکالی ندارد؛ اما اگر فاصله زیاد باشد؛ به گونه ‌ای که از دو طبقه ثروتمند و کم بضاعت باشند، مشکلاتی را فراهم خواهد آورد. اگر پسر و خانواده ‌اش ثروتمند باشند، دختر با دیدن نزدیکان او احساس حقارت خواهد کرد و اگر دختر و خانواده‌اش تمکن بالای مالی داشته باشند، وقتی خانواده دختر یا نزدیکان او به منزل پسر می‌ آیند، خجالت می‌ کشد. این در صورتی است که تحقیر و سرزنشی در کار نباشد که اگر چنین شود، رنج‌ها افزون‌تر خواهد شد. در صورتی که وضع مالی خانواده دختر بسیار خوب باشد و در ناز و نعمت بزرگ شده باشد، مرد نمی ‌تواند به خواسته ‌های او آن‌گونه که در منزل پدر بوده پاسخ دهد و چون وضعیت زندگی‌ اش را به مراتب پایین‌تر از دوستان پولدارش می بیند، رنج می ‌برد و زندگی را به کام خود و همسرش تلخ می‌ کند و ممکن است این وضعیت، مرد را برای تأمین نیازهای زن به خطا ببرد؛ بنابراین، بهتر است فاصله طبقاتی خانواده دختر و پسر زیاد نباشد و مطلوب این است که وضعیت مالی پسر بهتر باشد تا زندگی به کام دختر شیرین‌تر آید. دلیل این شیرینی آن است که وضعیتش مطلوب‌تر از زمانی می‌ شود که در منزل پدر می ‌زیسته است. منبع:سایت انوار طاها
تفاوت تمکن مالی اگر زیاد نباشد، اشکالی ندارد؛ اما اگر فاصله زیاد باشد؛ به گونه ای که از دو طبقه ثروتمند و کم بضاعت باشند، مشکلاتی را فراهم خواهد آورد.
اگر پسر و خانواده اش ثروتمند باشند، دختر با دیدن نزدیکان او احساس حقارت خواهد کرد و اگر دختر و خانوادهاش تمکن بالای مالی داشته باشند، وقتی خانواده دختر یا نزدیکان او به منزل پسر می آیند، خجالت می کشد. این در صورتی است که تحقیر و سرزنشی در کار نباشد که اگر چنین شود، رنجها افزونتر خواهد شد.
در صورتی که وضع مالی خانواده دختر بسیار خوب باشد و در ناز و نعمت بزرگ شده باشد، مرد نمی تواند به خواسته های او آنگونه که در منزل پدر بوده پاسخ دهد و چون وضعیت زندگی اش را به مراتب پایینتر از دوستان پولدارش می بیند، رنج می برد و زندگی را به کام خود و همسرش تلخ می کند و ممکن است این وضعیت، مرد را برای تأمین نیازهای زن به خطا ببرد؛ بنابراین، بهتر است فاصله طبقاتی خانواده دختر و پسر زیاد نباشد و مطلوب این است که وضعیت مالی پسر بهتر باشد تا زندگی به کام دختر شیرینتر آید. دلیل این شیرینی آن است که وضعیتش مطلوبتر از زمانی می شود که در منزل پدر می زیسته است.
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] آیا لازم است دختر و پسر و خانوادههای آنان از نظر اقتصادی و تمکن مالی همتای هم باشند؟
- [سایر] تا چه حد لازم است که دختر و پسر از لحاظ زیبایی همتای هم باشند ؟
- [سایر] 1 . الف) آیا خواستگاری دختر یا خانواده او از پسر جایز است؟ ب) به نظر اسلام، مهریه چقدر باید باشد؟
- [آیت الله علوی گرگانی] خانواده پسر با پرداخت صد هزار تومان به خانواده دختر فقط به توافق رسیدند که دختر را به عقد پسر در آورند، الان چهار سال است از پسر خبری نیست، آیا دختر میتواند ازدواج کند؟
- [آیت الله نوری همدانی] اگر خانواده پسری برای خواستگاری دختری یکی دو مرتبه به خانه دختر بروند و خانواده دختر با ازدواج آنها موافقت کند ولی بعداً خانواده پسر ازدواج را بنا بر عللی بر هم بزند، با توجه به اینکه طیّ این چند روز خاطراتی بین دختر و پسر ایجاد شده امّا ازدواج بر هم خورده و خانواده دختر از خانواده پسر ناراضی است؛ آیا حقّ الناسی برگردن خانواده پسر آمده است؟ اگر جواب مثبت است چه باید کرد؟
- [سایر] اگر خانواده دختر مسّر باشند برای جشن عروسی خانواده پسر باید چه کار کنند ؟
- [سایر] وقتی خانواده پسر تماس می گیرند و می خواهند قرار خواستگاری بگذارنند ، عکس العمل خانواده دختر چگونه باید باشد ؟
- [سایر] با عرض سلام واحترام من 3 ساله که از یکی از خانم های دانشگاهمان خوشم آمده و انصافا" دختر نجیب و پاکیزه ای هستند.چون 3 ساله دارم میبینمش.تا اینکه تصمیم به ازدواج با ایشان گرفتم و با خانواده و ایشان مطرح کردم.من نمایندگی بیمه و کارت پایان خدمت دارم و از لحاظ اقتصادی مشکلی تقریبا" ندارم ولی تنها مشکلی که خانواده من مخالفت کردند این بود که خانواده دختر 7 تا بچه دارند.5دختر و 2 پسر و ماه هم 3 تا بچه هستیم. و خانواده دختر هم به این وصلت راضی هستند و تنها دلیل تعداد زیاد جمعیت خانواده آنها است .و این خا
- [سایر] روابط دختر و پسر، نظر اسلام، وظیفه ما؟
- [سایر] آیا اینکه خانواده دختر پس از چند جلسه صحبت و گفتگو جواب نمی دهند و خانواده پسر را معطل می گذارند ، کار درستی است ؟
- [آیت الله اردبیلی] اگر میّت فرزند نداشته باشد، نوه پسری او اگرچه دختر باشد سهم پسر میّت را میبرد و نوه دختری او اگرچه پسر باشد سهم دختر میّت را میبرد؛ مثلاً اگر میّت (یک پسر) از دختر خود و( یک دختر) از پسر خود داشته باشد، مال را سه قسمت میکنند، یک قسمت را به پسر دختر و دو قسمت را به دختر پسر میدهند.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر میّت اولاد نداشته باشد، نوه پسری او اگرچه دختر باشد، سهم پسر میّت را میبرد ونوه دختری او اگرچه پسر باشد، سهم دختر میّت را میبرد مثلاً اگر میّت یک پسر از دختر خود ویک دختر از پسرش داشته باشد، مال را سه قسمت میکنند، یک قسمت را به پسر دختر ودو قسمت را به دختر پسر میدهند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر میت، اولاد نداشته باشد، نوه پسری او اگر چه دختر باشد سهم پسر میت را میبرد، و نوه دختری او اگر چه پسر باشد، سهم دختر میت را میبرد، مثلاً اگر میت یک پسر از دختر خود، و یک دختر از پسرش داشته باشد، مال را سه قسمت میکنند؛ یک قسمت را به پسر دختر و دو قسمت را به دختر پسر میدهند.
- [امام خمینی] اگر میت اولاد نداشته باشد، نوه پسری او اگر چه دختر باشد، سهم پسر میت را میبرد و نوه دختری او اگر چه پسر باشد، سهم دختر میت را میبرد مثلًا اگر میت یک پسر از دختر خود و یک دختر از پسرش داشته باشد، مال را سه قسمت میکنند، یک قسمت را به پسر دختر و دو قسمت را به دختر پسر میدهند.
- [آیت الله بروجردی] اگر میت اولاد نداشته باشد، نوهی پسری او اگر چه دختر باشد، سهم پسر میت را میبرد و نوهی دختری او اگر چه پسر باشد، سهم دختر میت را میبرد، مثلاً اگر میت یک پسر از دختر خود و یک دختر از پسرش داشته باشد، مال را سه قسمت میکنند، یک قسمت را به پسر دختر و دو قسمت را به دختر پسر میدهند.
- [آیت الله خوئی] پدری که تمکن تزویج پسرش را ندارد میتواند از زکات برای پسرش زن بگیرد و همچنین است پسر نسبت به پدر.
- [آیت الله سیستانی] اگر دختر باکره نباشد ، یا اینکه با کره باشد ولی پدر یا جدّ پدری اجازه ندهند که با مردی که همتای او شرعاً و عرفاً میباشد ازدواج کند ، یا اینکه حاضر نباشند در امر ازدواج دختر به هیچ وجه مشارکت کنند ، یا آنکه اهلیت اجازه دادن از جهت دیوانگی ، یا مانند آن را نداشته باشند ، در این موارد اجازه آنان لازم نیست ، و همچنین اگر اجازه گرفتن از آنان به جهت غائب بودن ، یا غیر آن ممکن نباشد ، و دختر حاجت زیادی در همان وقت به ازدواج داشته باشد ، اجازه پدر و جد ، لازم نیست .
- [آیت الله اردبیلی] اگر ادامه جهاد نیاز به به کمکهای مادی داشته باشد، بر همه کسانی که تمکّن مالی دارند واجب است به قدر توانایی کمک نمایند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر میّت اولاد نداشته باشد، نوه پسری او اگر چه دختر باشد سهم پسر میّت را میبرد و نوه دختری او اگر چه پسر باشد سهم دختر میّت را میبرد، مثلاً اگر میّت یک پسر از دختر خود و یک دختر از پسرش داشته باشد سهم پسر دختر 13 و سهم دختر پسر 23 خواهد بود و در صورت متعدّد بودن نوادگان، سهم پسر دو برابر سهم دختر است، بنابراین نوادگان دختری 13 سهم خود را به گونهای تقسیم میکنند که هر پسر دو برابر هر دختر ببرد و نوادگان پسری هم 23 سهم خود را به این شکل تقسیم میکنند.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر ناچار شود که در جائی نماز بخواند که به طور کلی از ایستادن تمکن ندارد لازم است نشسته نماز بخواند و اگر از رکوع و سجود تمکن ندارد؛ برای آنها با سر اشاره نماید.