زندگی زوج جوان به صورت مستقل و دور از خانواده‌ها بهتر ومطلوب‌تر است. من رشته محبت تو پاره می‌کنم‌ شاید گره خورد به تو نزدیک‌تر شوم)دوری و دوستی( اگر مایلید پیشنهاد ازدواج خواستگارتان را با این شرط بپذیرید، حتما باید به روحیه خود توجه کنید. اگر دختری حساس و زودرنج هستید و قدرت تحمل بالایی ندارید، به احتمال فراوان دچار مشکل خواهید شد. فاصله فرهنگی، روانی و سنی حدود 25 تا 30 سال با مادر شوهر، دخالت‌ها و اعمال سلیقه‌هایی که خیلی وقت‌ها هم از روی دلسوزی است، آگاهی اعضای خانواده شوهر از مسائل خصوصی شما، ایجاد دوگانگی در تربیت فرزندانتان به سبب اختلاف میانی تربیتی شما و مادر شوهر و اثرگذاری بقیه اعضای خانواده شوهر بر فرزندانتان، مشکلات پیش روی شما است. در صورتی که خود را آماده پذیرش این گونه زندگی می‌بینید، باید ویژگی بردباری، گذشت و مدارا را در خود تقویت کنید. باور خود را درباره نقش منفی مادر شوهر اصلاح کنید. بکوشید به مادر همسرتان به دیده مادر دوم خود بنگرید تا سطح تحملتان بالاتر رود. نقاط مثبت این گونه زندگی را برای خود پررنگ‌تر کنید؛ این که هنگام مسافرت رفتن همسرتان تنها نخواهید ماند. این که هنگام بیماری، حمایت‌کنندگانی خواهید داشت و این که از تجربه‌های مادرشوهر در زندگی و بچه‌داری در سنین شیرخوارگی استفاده خواهید کرد و.... می‌توانید به خواستگارتان پیشنهاد کنید که برای راحتی شما و خانواده‌اش، در صورت امکان، دو طبقه مستقل یا دو منزل کنار هم گرچه کوچک را تهیه کند تا هم استقلال شما حفظ شود و هم همسرتان بتواند خانواده‌اش را سرپرستی کند.
خواستگارم به علت از دست دادن پدر، سرپرست خانواده است و از من خواسته که با خانوادهاش زندگی کنم. آیا این گونه زندگی کردن امکانپذیر است؟!
زندگی زوج جوان به صورت مستقل و دور از خانوادهها بهتر ومطلوبتر است.
من رشته محبت تو پاره میکنم
شاید گره خورد به تو نزدیکتر شوم)دوری و دوستی(
اگر مایلید پیشنهاد ازدواج خواستگارتان را با این شرط بپذیرید، حتما باید به روحیه خود توجه کنید. اگر دختری حساس و زودرنج هستید و قدرت تحمل بالایی ندارید، به احتمال فراوان دچار مشکل خواهید شد.
فاصله فرهنگی، روانی و سنی حدود 25 تا 30 سال با مادر شوهر، دخالتها و اعمال سلیقههایی که خیلی وقتها هم از روی دلسوزی است، آگاهی اعضای خانواده شوهر از مسائل خصوصی شما، ایجاد دوگانگی در تربیت فرزندانتان به سبب اختلاف میانی تربیتی شما و مادر شوهر و اثرگذاری بقیه اعضای خانواده شوهر بر فرزندانتان، مشکلات پیش روی شما است.
در صورتی که خود را آماده پذیرش این گونه زندگی میبینید، باید ویژگی بردباری، گذشت و مدارا را در خود تقویت کنید. باور خود را درباره نقش منفی مادر شوهر اصلاح کنید. بکوشید به مادر همسرتان به دیده مادر دوم خود بنگرید تا سطح تحملتان بالاتر رود. نقاط مثبت این گونه زندگی را برای خود پررنگتر کنید؛ این که هنگام مسافرت رفتن همسرتان تنها نخواهید ماند. این که هنگام بیماری، حمایتکنندگانی خواهید داشت و این که از تجربههای مادرشوهر در زندگی و بچهداری در سنین شیرخوارگی استفاده خواهید کرد و....
میتوانید به خواستگارتان پیشنهاد کنید که برای راحتی شما و خانوادهاش، در صورت امکان، دو طبقه مستقل یا دو منزل کنار هم گرچه کوچک را تهیه کند تا هم استقلال شما حفظ شود و هم همسرتان بتواند خانوادهاش را سرپرستی کند.
- [آیت الله اردبیلی] آیا افراد خانواده، در امر تقلید، تابع سرپرست خانواده هستند؟
- [سایر] سلام، اگر سرپرست یک خانواده معتاد بوده و خرجی خانواده را ندهد یا کم بدهد، آیا جایز است بدون اطلاع او، از پولهایش برای خرج خانواده برداشت؟
- [آیت الله بهجت] اگر سرپرست خانواده دچار اختلال حواس یا فراموشی شود، آیا فرزند بزرگ خانواده، بدون اجازه فرزندان دیگر می تواند در اموال وی تصرف کند؟
- [سایر] نامزدم میگوید مهریه سنگین پیشنهادی خانوادهاش را بپذیرم تا بعد از ورود به زندگی مشترک، آن را ببخشد. آیا این کار درست است؟
- [سایر] اگر پدر خانواده که حقوق بازنشستگی دریافت می کند اگر مقدار زیادی پول شبهه دار و یا حرام وارد زندگی او شود، آیا از دیدگاه شرعی فرزند آن خانواده می تواند بر سفره این خانواده غذا بخورد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] با توجه به واریز یارانه نقدی توسط دولت به حساب سرپرست خانواده و تعیین مبلغی برای هر فرد به مقداری خاص، آیا سرپرست خانوار برای تصرف و هزینه کرد کل مبلغ واریزی برای افراد خانه و یا به نفع خویش نیاز به اجازه از سوی اعضای خانواده دارد یا نه؟
- [آیت الله علوی گرگانی] فرزندی با پدر زندگی میکند حدود 700/000 تومان پول به دست میآورد مقداری با کار و مقداری از پدر هدیه گرفته آیا خمس دارد یا خیر؟
- [آیت الله نوری همدانی] آیا میتوان به حمل (در شکم مادر) چیزی را هبه نمود؟ اگر هبه مزبور امکانپذیر است چه کسی باید آن را (قبول) کند؟ آیا پدر یا جدّ پدری قبل از تولّد، بر حمل ولایت دارد؟
- [سایر] آیا انسان می تواند همیشه آن گونه که دوست دارد زندگی کند؟
- [آیت الله بهجت] اگر سرپرست خانواده مثلاً مسافرت باشد و افراد خانواده از غیر درآمد خرج نموده اند که خمس ندارد، مثل ارث و بعد از برگشت از سفر و قبل از سال خمسی، آیا می تواند مخارج سالیانه ی خانواده و بدهی که دارند از درآمد کم کند و جای آن اموال برداشته شده را جبران کند؟
- [آیت الله وحید خراسانی] محلی را که انسان برای اقامت و زندگی خود اختیار کرده وطن اوست ولی اگر در ان جا به دنیا امده و وطن پدر و مادرش باشد اختیار کردن برای زندگی معتبر نیست بلکه تا اعراض نکرده وطن اوست
- [آیت الله سبحانی] محلی را که انسان برای اقامت و زندگی خود اختیار کرده وطن اوست، چه در آنجا به دنیا آمده و وطن پدر و مادرش باشد، یا خودش آنجا را برای زندگی اختیار کرده باشد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . محلی را که انسان برای اقامت و زندگی خود اختیار کرده وطن اوست، چه در آنجا به دنیا آمده و وطن پدر و مادرش باشد، یا خودش آن جا را برای زندگی اختیار کرده باشد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] محلی را که انسان برای اقامت و زندگی خود اختیار کرده وطن او است؛ چه در آنجا به دنیا آمده و وطن پدر و مادرش باشد یا خودش آنجا را برای زندگی اختیار کرده باشد.
- [امام خمینی] محلی را که انسان برای اقامت و زندگی خود اختیار کرده وطن اوست چه در آن جا به دنیا آمده و وطن پدر و مادرش باشد، یا خودش آن جا را برای زندگی اختیار کرده باشد.
- [آیت الله مظاهری] محلی را که انسان برای اقامت و زندگی خود اختیار کرده وطن اوست چه در آنجا به دنیا آمده و وطن پدر و مادرش باشد، یا خودش آنجا را برای زندگی اختیار کرده باشد.
- [آیت الله سیستانی] محلی را که انسان برای اقامت دائمی و زندگی خود اختیار کرده ، وطن اوست ، چه در آنجا به دنیا آمده و وطن پدر و مادرش باشد ، یا خودش آنجا را برای زندگی اختیار کرده باشد .
- [آیت الله نوری همدانی] محلی را که انسان برای اقامت و زندگی خود اختیار کرده وطن او است ، چه در آنجا به دنیا آمده و وطن پدر و مادرش باشد ، یا خودش آنجا را برای زندگی اختیار کرده باشد .
- [آیت الله خوئی] محلی را که انسان برای اقامت و زندگی خود اختیار کرده وطن اوست، چه در آنجا به دنیا آمده و وطن پدر و مادرش باشد یا خودش آنجا را برای زندگی اختیار کرده باشد.
- [آیت الله بهجت] پدر و جد پدری که بر اطفال ولایت دارند در صورتی که یکی از آنها زنده است، میتواند وصیّت کند که سرپرستی اطفالش برای شخص دیگری باشد، و همینطور میتواند وصیّت کند که شخص دوم نیز، بعد از خود شخص سومی را بهعنوان سرپرست اطفال انتخاب کند، ولی این حق برای مادر ثابت نیست، بلکه قَیِّم اطفال ولیّ شرعی آنها است.