از کجا بفهمیم که شخص مورد نظرمان برای ازدواج، خانواده اصیلی دارد و چرا این‌قدر بر ویژگی اصالت تأکید می‌شود؟
اصالت خانوادگی به معنای سلامت نفس خانواده و صالح و خوشنام بودن آنان است که هر قدر گستره‌اش بیشتر باشد )نسل‌های پیاپی( بهتر است. تأکید بر ویژگی اصالت، برای خانواده‌های اصیل است تا بینشان همتایی وجود داشته باشد. دلیل توجه اولیای الاهی به مسأله اصالت خانوادگی، تأثیر ژن و تربیت بر فرزندان آنان است. امام صادق )علیه‌السلام( فرمود: تزوجوا فی الحجز الصالح فان العرق دساس. ) طبرسی، مکارم الاخلاق، ص 197 در مکان صالح )مساوی است با خانواده اصیل( ازدواج کنید؛ زیرا ژن اثرگذار است. نهی رسول خدا )صلی الله علیه وآله( از ازدواج با سبزه مزبله نیز به همین سبب است: ایاکم و خضراء الدمن. قیل یا رسول الله ما خضراء الدمن؟ قال: المرأة الحسناء فی منبت السوء. ) علامه مجلسی، بحارالانوار، ج 100، ص 232 از سبزه مزبله بپرهیزید.سؤال شد: ای رسول خدا! سبزه مزبله چسیت؟ فرمود: دختر نیکویی که در محیطی آلوده رشد کرده است. نهی ازدواج با دختر نیکویی که در خانه آلوده به گناه و فسق و فجور )شرابخواری پدر، ارتباطات ناسالم مادر و...( رشد کرده و در خانواده‌ای غیر اصیل بوده، بدان علت است که پدر و مادر، هم از جهت تربیت و هم به لحاظ ژن و وراثت بر شخصیت فرزند اثر جدی می‌گذارند و ممکن است نطفه او در حال مستی پدر یا افکار آلوده مادر بسته شده و بر روح و روانش اثر گذاشته باشد. این تأثیر، از دیگر اعضای خانواده نیز ممکن است باشد؛ به همین دلیل درباره دایی و خاله نیز فرموده‌اند: تخیروا لنطفکم فان الخال احد الضجیعین. ، ص 236 )در ازدواج( برای نطفه‌هایتان دقت کنید؛ زیرا دایی جایگاه یکی از والدین را دارد. تخیروا لنطفکم فان النساء یلدن أشباه اخوانهن و اخواتهن. ) متقی هندی، کنزالعمال،ج 16، ص 295 در انتخاب نطفه‌هایتان )برای ازدواج( دقت کنید؛ زیرا زنان، شبیه برادران و خواهرانشان فرزند به دنیا می‌آورند. گزینه مناسب برای ازدواج با چنین دختر نیکویی که خود مشکل ندارد و خانواده خوبی نداشته، پسری با شرایط مشابه است؛ زیرا ازدواج او با کسی که خانواده اصیلی دارد، همتایی خانوادگی )ر.ک:ص 150( را نقض می‌کند.
عنوان سوال:

از کجا بفهمیم که شخص مورد نظرمان برای ازدواج، خانواده اصیلی دارد و چرا این‌قدر بر ویژگی اصالت تأکید می‌شود؟


پاسخ:

اصالت خانوادگی به معنای سلامت نفس خانواده و صالح و خوشنام بودن آنان است که هر قدر گستره‌اش بیشتر باشد )نسل‌های پیاپی( بهتر است.
تأکید بر ویژگی اصالت، برای خانواده‌های اصیل است تا بینشان همتایی وجود داشته باشد.
دلیل توجه اولیای الاهی به مسأله اصالت خانوادگی، تأثیر ژن و تربیت بر فرزندان آنان است. امام صادق )علیه‌السلام( فرمود:
تزوجوا فی الحجز الصالح فان العرق دساس. ) طبرسی، مکارم الاخلاق، ص 197
در مکان صالح )مساوی است با خانواده اصیل( ازدواج کنید؛ زیرا ژن اثرگذار است.
نهی رسول خدا )صلی الله علیه وآله( از ازدواج با سبزه مزبله نیز به همین سبب است:
ایاکم و خضراء الدمن. قیل یا رسول الله ما خضراء الدمن؟ قال: المرأة الحسناء فی منبت السوء. ) علامه مجلسی، بحارالانوار، ج 100، ص 232
از سبزه مزبله بپرهیزید.سؤال شد: ای رسول خدا! سبزه مزبله چسیت؟ فرمود: دختر نیکویی که در محیطی آلوده رشد کرده است.
نهی ازدواج با دختر نیکویی که در خانه آلوده به گناه و فسق و فجور )شرابخواری پدر، ارتباطات ناسالم مادر و...( رشد کرده و در خانواده‌ای غیر اصیل بوده، بدان علت است که پدر و مادر، هم از جهت تربیت و هم به لحاظ ژن و وراثت بر شخصیت فرزند اثر جدی می‌گذارند و ممکن است نطفه او در حال مستی پدر یا افکار آلوده مادر بسته شده و بر روح و روانش اثر گذاشته باشد.
این تأثیر، از دیگر اعضای خانواده نیز ممکن است باشد؛ به همین دلیل درباره دایی و خاله نیز فرموده‌اند:
تخیروا لنطفکم فان الخال احد الضجیعین. ، ص 236
)در ازدواج( برای نطفه‌هایتان دقت کنید؛ زیرا دایی جایگاه یکی از والدین را دارد.
تخیروا لنطفکم فان النساء یلدن أشباه اخوانهن و اخواتهن. ) متقی هندی، کنزالعمال،ج 16، ص 295
در انتخاب نطفه‌هایتان )برای ازدواج( دقت کنید؛ زیرا زنان، شبیه برادران و خواهرانشان فرزند به دنیا می‌آورند.
گزینه مناسب برای ازدواج با چنین دختر نیکویی که خود مشکل ندارد و خانواده خوبی نداشته، پسری با شرایط مشابه است؛ زیرا ازدواج او با کسی که خانواده اصیلی دارد، همتایی خانوادگی )ر.ک:ص 150( را نقض می‌کند.





مسئله مرتبط یافت نشد
1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین