در دوران عقد، چگونه رفتار کنیم تا مانع آسیب‌ها و مشکلات احتمالی برای زندگی مشترک شویم.
در دوران عقد آسیب‌هایی وجود دارد که اگر با آن‌ها مقابله نشود، پایه‌های زندگی مشترک را سست خواهد کرد. مهم‌ترین این آسیب‌ها عبارتند از: 1.ذهنیت نادرست: ذهنیت‌های نادرست درباره مادرزن و مادرشوهر باید اصلاح شود. به خانواده همسر خود حق دهید که از فرزندانشان حمایت‌های شدید عاطفی داشته باشند. این حمایت‌ها به سبب قطع رابطه عاطفی است. شما باید به آن‌ها ثابت کنید که نه تنها فرزندشان را از آنان نگرفته‌اید، بلکه فرزند دیگری هم نصیبشان شده است. 2. یادآوری گذشته:از یادآوری تنش‌های احتمالی در دوره نامزدی درباره مهریه، خرید، جشن و... با ذکر لا اله الا الله بپرهیزید. یادآوری این مسائل کار شیطان است تا بین شما بغض و کینه ایجاد کند )انما یرید الشیطان أن یوقع بینکم العداوة و البغضاء(. ) مائده )5(، 91 از یادآوری خواستگاران یا خانم‌هایی که به خواستگاری‌شان رفته‌اید، بپرهیزید.متأسفانه برخی از پسرها در این دوره، افزون بر این، از ارتباطات قبلی خود با جنس مخالف می‌گویند و به آن افتخار هم می‌کنند که بسیار خطرناک است. 3. وسوسه‌ها:تنوع‌طلبی از حالات انسان است و او را از قانع بودن به داشته‌هایش باز می‌دارد. با این حالت مبارزه کنید و اجازه ندهید مسائل جزئی و کم‌اهمیت، شما را وسوسه و در اصل انتخاب دچار تردید کند یا به جدایی بکشاند. اشکالات جزئی در همسر )اثر زخمی کوچک بر پوست بدن( یا عمل نکردن خانواده طرف به برخی قول و قرارهای مادی نمی‌تواند دلیل موجهی بر جدایی باشد. 4. مقایسه: از مقایسه همسر خود با دیگران بپرهیزید. یادتان باشد که شما فقط نقاط مثبت دیگران را می‌بینید و از نقاط منفی آنان اطلاعی ندارید؛ همان گونه که دیگران نقاط منفی شما یا همسرتان را نمی‌بینند. 5. توقعات بیجا: نگرش‌های آرمانی و شاعرانه در ازدواج درست نیست. در دوره عقدبستگی، تعهدات جدی ایجاد نمی‌شود؛ پس انتظار شما نیز باید در همین حد باشد. توقع توجه کامل همسر به شما و بریدن از خانواده، توقع قطع ارتباط کامل با دوستان دوران مجردی، توقع اطاعت از شما و بی‌توجهی به نظر والدین )ر.ک: ص 79 و 80( هیچ‌یک توقع به جایی نیست. 6. قهر و بی‌اعتنایی، از قهر و بی‌اعتنایی به او بپرهیزید. تغییر مثبت با ارتباط سازنده میسر است، نه با قهر.
عنوان سوال:

در دوران عقد، چگونه رفتار کنیم تا مانع آسیب‌ها و مشکلات احتمالی برای زندگی مشترک شویم.


پاسخ:

در دوران عقد آسیب‌هایی وجود دارد که اگر با آن‌ها مقابله نشود، پایه‌های زندگی مشترک را سست خواهد کرد. مهم‌ترین این آسیب‌ها عبارتند از:
1.ذهنیت نادرست: ذهنیت‌های نادرست درباره مادرزن و مادرشوهر باید اصلاح شود. به خانواده همسر خود حق دهید که از فرزندانشان حمایت‌های شدید عاطفی داشته باشند. این حمایت‌ها به سبب قطع رابطه عاطفی است. شما باید به آن‌ها ثابت کنید که نه تنها فرزندشان را از آنان نگرفته‌اید، بلکه فرزند دیگری هم نصیبشان شده است.
2. یادآوری گذشته:از یادآوری تنش‌های احتمالی در دوره نامزدی درباره مهریه، خرید، جشن و... با ذکر لا اله الا الله بپرهیزید. یادآوری این مسائل کار شیطان است تا بین شما بغض و کینه ایجاد کند )انما یرید الشیطان أن یوقع بینکم العداوة و البغضاء(. ) مائده )5(، 91
از یادآوری خواستگاران یا خانم‌هایی که به خواستگاری‌شان رفته‌اید، بپرهیزید.متأسفانه برخی از پسرها در این دوره، افزون بر این، از ارتباطات قبلی خود با جنس مخالف می‌گویند و به آن افتخار هم می‌کنند که بسیار خطرناک است.
3. وسوسه‌ها:تنوع‌طلبی از حالات انسان است و او را از قانع بودن به داشته‌هایش باز می‌دارد. با این حالت مبارزه کنید و اجازه ندهید مسائل جزئی و کم‌اهمیت، شما را وسوسه و در اصل انتخاب دچار تردید کند یا به جدایی بکشاند. اشکالات جزئی در همسر )اثر زخمی کوچک بر پوست بدن( یا عمل نکردن خانواده طرف به برخی قول و قرارهای مادی نمی‌تواند دلیل موجهی بر جدایی باشد.
4. مقایسه: از مقایسه همسر خود با دیگران بپرهیزید. یادتان باشد که شما فقط نقاط مثبت دیگران را می‌بینید و از نقاط منفی آنان اطلاعی ندارید؛ همان گونه که دیگران نقاط منفی شما یا همسرتان را نمی‌بینند.
5. توقعات بیجا: نگرش‌های آرمانی و شاعرانه در ازدواج درست نیست. در دوره عقدبستگی، تعهدات جدی ایجاد نمی‌شود؛ پس انتظار شما نیز باید در همین حد باشد.
توقع توجه کامل همسر به شما و بریدن از خانواده، توقع قطع ارتباط کامل با دوستان دوران مجردی، توقع اطاعت از شما و بی‌توجهی به نظر والدین )ر.ک: ص 79 و 80( هیچ‌یک توقع به جایی نیست.
6. قهر و بی‌اعتنایی، از قهر و بی‌اعتنایی به او بپرهیزید. تغییر مثبت با ارتباط سازنده میسر است، نه با قهر.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین