در توانمندی خداوند، هیچ‌گونه تردیدی نیست. خدایی که توانسته است تا کنون به شما روزی دهد، مطمئن باشید که توان روزی‌رسانی به همسر و فرزندان شما را نیز در آینده خواهد داشت. این وعده او در قرآن کریم است: وأنکحوا الأیامی منکم و الصالحین من عبادکم و امائکم ان یکونوا فقراء یغنهم الله من فضله و الله واسع علیم. ) نور )34(،32 دختران و پسران بی‌همسر و بندگان و کنیزان صالح خود را به ازدواج یک‌دیگر درآورید. اگر فقیر باشند، خداوند از لطف خود، آنان را بی‌نیاز خواهد کرد و خداوند )رحمتش( گسترده و )به حال بندگانش( آگاه است. اگر یکی از نزدیکان ثروتمند شما قول دهد که در صورت اقدام به ازدواج، از نظر مالی حمایتتان خواهد کرد، دلتان آرام می‌گیرد و اقدام می‌کنید. چگونه است که با وعده خداوند با آن همه دارایی و توانمندی، دلتان آرام نمی‌گیرد؟! در حالی که می‌دانید به وعده‌اش وفا می‌کند. امام صادق )علیه‌السلام( فرمود: من ترک التزویج مخافة العیلة فقد أساء بالله الظن. ) کلینی، کافی، ج 5، ص 330 کسی که از ترس مشکلات مالی ازدواج نکند، به خداوند گمان بد برده است. تجربه نشان داده که وضعیت زندگی انسان به لحاظ مالی، پس از ازدواج به مراتب بهتر از دوران مجردی است. این مطلب را سخن گهربار رسول گرامی اسلام نیز تأیید می‌کند: زوجوا ایامکم فان الله یوسع لهم فی ارزاقهم. ) علامه مجلسی، بحارالانوار، ج 100، ص 222 دختران و پسران بی‌همسر را به ازدواج هم درآورید؛ زیرا خداوند، روزی آنان را گسترده خواهد کرد. حضرت در سخن دیگری فرمود: رزق همراه زنان است. زن بگیرید تا روزی شما فراوان شود پس به خدا توکل کنید و در صورت آمادگی ازدواج )ر.ک: ص 33 و 34(، از مشکلات مالی بعد از آن نهراسید و در صورتی که کمبودهایی داشته باشید، مقابله با آن و رفع مشکلات با دست‌های توانمند خودتان، بسیار لذت‌بخش خواهد بود. کسانی که زندگیشان را با امکانات اولیه مادی آغاز کرده و آن را با همیاری و همدلی و به تدریج ساخته‌اند، احساس غرور می‌کنند و اکنون که به گذشته می‌نگرند، احساس می‌کنند که همان سختی‌ها و کمبودها نیز به گونه‌ای لذت‌بخش بوده است.
در توانمندی خداوند، هیچگونه تردیدی نیست. خدایی که توانسته است تا کنون به شما روزی دهد، مطمئن باشید که توان روزیرسانی به همسر و فرزندان شما را نیز در آینده خواهد داشت. این وعده او در قرآن کریم است:
وأنکحوا الأیامی منکم و الصالحین من عبادکم و امائکم ان یکونوا فقراء یغنهم الله من فضله و الله واسع علیم. ) نور )34(،32
دختران و پسران بیهمسر و بندگان و کنیزان صالح خود را به ازدواج یکدیگر درآورید. اگر فقیر باشند، خداوند از لطف خود، آنان را بینیاز خواهد کرد و خداوند )رحمتش( گسترده و )به حال بندگانش( آگاه است. اگر یکی از نزدیکان ثروتمند شما قول دهد که در صورت اقدام به ازدواج، از نظر مالی حمایتتان خواهد کرد، دلتان آرام میگیرد و اقدام میکنید. چگونه است که با وعده خداوند با آن همه دارایی و توانمندی، دلتان آرام نمیگیرد؟! در حالی که میدانید به وعدهاش وفا میکند.
امام صادق )علیهالسلام( فرمود: من ترک التزویج مخافة العیلة فقد أساء بالله الظن. ) کلینی، کافی، ج 5، ص 330
کسی که از ترس مشکلات مالی ازدواج نکند، به خداوند گمان بد برده است.
تجربه نشان داده که وضعیت زندگی انسان به لحاظ مالی، پس از ازدواج به مراتب بهتر از دوران مجردی است. این مطلب را سخن گهربار رسول گرامی اسلام نیز تأیید میکند:
زوجوا ایامکم فان الله یوسع لهم فی ارزاقهم. ) علامه مجلسی، بحارالانوار، ج 100، ص 222
دختران و پسران بیهمسر را به ازدواج هم درآورید؛ زیرا خداوند، روزی آنان را گسترده خواهد کرد.
حضرت در سخن دیگری فرمود:
رزق همراه زنان است. زن بگیرید تا روزی شما فراوان شود
پس به خدا توکل کنید و در صورت آمادگی ازدواج )ر.ک: ص 33 و 34(، از مشکلات مالی بعد از آن نهراسید و در صورتی که کمبودهایی داشته باشید، مقابله با آن و رفع مشکلات با دستهای توانمند خودتان، بسیار لذتبخش خواهد بود.
کسانی که زندگیشان را با امکانات اولیه مادی آغاز کرده و آن را با همیاری و همدلی و به تدریج ساختهاند، احساس غرور میکنند و اکنون که به گذشته مینگرند، احساس میکنند که همان سختیها و کمبودها نیز به گونهای لذتبخش بوده است.
- [سایر] در دوران عقد، چگونه رفتار کنیم تا مانع آسیبها و مشکلات احتمالی برای زندگی مشترک شویم.
- [سایر] جوانی سی و پنج ساله هستم و از ترس مشکلات مالی ، تن به ازدواج نمیدهم . لطفا مرا راهنمایی کنید .
- [آیت الله خامنه ای] اگر جوانی موقع ازدواجش است ولی به خاطر ترس از مشکلات مالی قادر بر ازدواج نباشد چه باید بکند؟
- [سایر] با توجه به مشکلات اقتصادی ازدواج چگونه می توان مشکلات مالی را حل کرد؟
- [سایر] آیا مشکلات حاد جسمی و اختلالات روحی - روانی میتواند مانع ازدواج باشد؟
- [آیت الله بهجت] عامل موفقیت در زندگی مشترک و شرایط ازدواج محمدی چیست؟
- [سایر] پس از ازدواج چگونه رفتار کنیم تا همسرمان از زندگی مشترک لذت ببرد؟
- [سایر] دانشجویم و به خاطر مشکلات اقتصادی از ازدواج خود پشیمانم جهت فایق آمدن براین نوع مشکلات ورسیدن به یک زندگی متعادل مراراهنمایی فرمایید؟
- [سایر] سلام 1.متاهل 2-افسرده 3-به خاطر 2 بچه به زندگی مشترک را تحمل می کنم اما دوست دارم تنها زندگی کنم 4-آیا این کارم درست هست یا بچه ها مادر غمگین نداشته باشند بهتره؟
- [سایر] یکی از مشکلات زندگی زناشویی، سلطهجویی مرد است. از کجا میتوانم بفهمم که شریک آینده زندگیام سلطهجو نیست؟
- [آیت الله اردبیلی] تقاص از مالی که بین بدهکار و دیگری مشترک است جایز نمیباشد، مگر این که شریک اجازه دهد.
- [آیت الله جوادی آملی] .اگر مالی را اجاره داد و دیگری مانع تحویل آن شد، اجاره کننده میتواند اجاره را به هم بزند; نیز میتواند اجاره را به هم نزند و منافع فوت شده را از کسی که مانع تحویل شده است, بگیرد.
- [آیت الله بهجت] زن و شوهر در ازدواج دائم با وجود جمیع طبقات سه گانه ای که گفته شد از یکدیگر ارث می برند، و وجود هیچ یک از این طبقات مانع ارث بردن آن دو از یکدیگر نیست.
- [آیت الله شبیری زنجانی] در رهن لازم نیست صیغه بخوانند و همین قدر که بدهکار مالی را به قصد گرو به طلبکار بدهد و طلبکار به همین قصد بگیرد رهن صحیح است.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر انسان مالی داشته باشد که قیمتش از فطره بیشتر است چنانچه فطره را ندهد و نیت کند که مقداری از ان مال برای فطره باشد که مشترک باشد بین خودش و فطره اشکال دارد ولی اگر بخواهد همه ان را به فقیر بدهد اشکال ندارد
- [آیت الله وحید خراسانی] هر وقت یکی از شریکها تقاضا کند که سرمایه شرکت را قسمت کنند اگر چه شرکت مدت داشته باشد باید دیگران قبول نمایند مگر ان که قسمت محتاج به ضمیمه مالی از غیر مال مشترک باشد که ان را قسمت رد می گویند یا این که تقسیم ضرر معتنابه بر شرکاء داشته باشد
- [آیت الله سیستانی] کسی که با دیگری شریک است ، اگر خمس منافع خود را بدهد و شریک او ندهد ، و در سال بعد از مالی که خمسش را نداده برای سرمایه شرکت بگذارد ، تصرف شخص اول با فرض اینکه شیعه اثنا عشری است در مال مشترک اشکالی ندارد .
- [آیت الله اردبیلی] حقّ شفعه فقط در مالی که مشاع و مشترک باشد ثابت است؛ پس اگر ملک مشاع بوده ولی تقسیم شده باشد و سپس یکی از آنان سهم خود را بفروشد، برای دیگری حقّ شفعه ثابت نیست، هم چنانکه برای همسایه ملک نیز حقّ شفعه ثابت نمیباشد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر با زن شوهرداری (نعوذ باللّه) زنا کند سپس آن زن از شوهرش طلاق بگیرد بنابر احتیاط واجب نمی¬توند با او ازدواج کند؛ ولی اگر حکم را نمی¬دانسته و ازدواج کرده، می¬تواند به زندگی خود ادامه دهد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه زن مالی دارد که می تواند با آن حج برود ولی بعد از بازگشت نه شوهرش قادر بر تأمین زندگی اوست و نه خودش، حج بر او واجب نمی شود.