دوست دارم ازدواج کنم؛ اما ترس از مشکلات مالی زندگی مشترک مانع می‌شود. چه کنم؟
در توانمندی خداوند، هیچ‌گونه تردیدی نیست. خدایی که توانسته است تا کنون به شما روزی دهد، مطمئن باشید که توان روزی‌رسانی به همسر و فرزندان شما را نیز در آینده خواهد داشت. این وعده او در قرآن کریم است: وأنکحوا الأیامی منکم و الصالحین من عبادکم و امائکم ان یکونوا فقراء یغنهم الله من فضله و الله واسع علیم. ) نور )34(،32 دختران و پسران بی‌همسر و بندگان و کنیزان صالح خود را به ازدواج یک‌دیگر درآورید. اگر فقیر باشند، خداوند از لطف خود، آنان را بی‌نیاز خواهد کرد و خداوند )رحمتش( گسترده و )به حال بندگانش( آگاه است. اگر یکی از نزدیکان ثروتمند شما قول دهد که در صورت اقدام به ازدواج، از نظر مالی حمایتتان خواهد کرد، دلتان آرام می‌گیرد و اقدام می‌کنید. چگونه است که با وعده خداوند با آن همه دارایی و توانمندی، دلتان آرام نمی‌گیرد؟! در حالی که می‌دانید به وعده‌اش وفا می‌کند. امام صادق )علیه‌السلام( فرمود: من ترک التزویج مخافة العیلة فقد أساء بالله الظن. ) کلینی، کافی، ج 5، ص 330 کسی که از ترس مشکلات مالی ازدواج نکند، به خداوند گمان بد برده است. تجربه نشان داده که وضعیت زندگی انسان به لحاظ مالی، پس از ازدواج به مراتب بهتر از دوران مجردی است. این مطلب را سخن گهربار رسول گرامی اسلام نیز تأیید می‌کند: زوجوا ایامکم فان الله یوسع لهم فی ارزاقهم. ) علامه مجلسی، بحارالانوار، ج 100، ص 222 دختران و پسران بی‌همسر را به ازدواج هم درآورید؛ زیرا خداوند، روزی آنان را گسترده خواهد کرد. حضرت در سخن دیگری فرمود: رزق همراه زنان است. زن بگیرید تا روزی شما فراوان شود پس به خدا توکل کنید و در صورت آمادگی ازدواج )ر.ک: ص 33 و 34(، از مشکلات مالی بعد از آن نهراسید و در صورتی که کمبودهایی داشته باشید، مقابله با آن و رفع مشکلات با دست‌های توانمند خودتان، بسیار لذت‌بخش خواهد بود. کسانی که زندگیشان را با امکانات اولیه مادی آغاز کرده و آن را با همیاری و همدلی و به تدریج ساخته‌اند، احساس غرور می‌کنند و اکنون که به گذشته می‌نگرند، احساس می‌کنند که همان سختی‌ها و کمبودها نیز به گونه‌ای لذت‌بخش بوده است.
عنوان سوال:

دوست دارم ازدواج کنم؛ اما ترس از مشکلات مالی زندگی مشترک مانع می‌شود. چه کنم؟


پاسخ:

در توانمندی خداوند، هیچ‌گونه تردیدی نیست. خدایی که توانسته است تا کنون به شما روزی دهد، مطمئن باشید که توان روزی‌رسانی به همسر و فرزندان شما را نیز در آینده خواهد داشت. این وعده او در قرآن کریم است:
وأنکحوا الأیامی منکم و الصالحین من عبادکم و امائکم ان یکونوا فقراء یغنهم الله من فضله و الله واسع علیم. ) نور )34(،32
دختران و پسران بی‌همسر و بندگان و کنیزان صالح خود را به ازدواج یک‌دیگر درآورید. اگر فقیر باشند، خداوند از لطف خود، آنان را بی‌نیاز خواهد کرد و خداوند )رحمتش( گسترده و )به حال بندگانش( آگاه است. اگر یکی از نزدیکان ثروتمند شما قول دهد که در صورت اقدام به ازدواج، از نظر مالی حمایتتان خواهد کرد، دلتان آرام می‌گیرد و اقدام می‌کنید. چگونه است که با وعده خداوند با آن همه دارایی و توانمندی، دلتان آرام نمی‌گیرد؟! در حالی که می‌دانید به وعده‌اش وفا می‌کند.
امام صادق )علیه‌السلام( فرمود: من ترک التزویج مخافة العیلة فقد أساء بالله الظن. ) کلینی، کافی، ج 5، ص 330
کسی که از ترس مشکلات مالی ازدواج نکند، به خداوند گمان بد برده است.
تجربه نشان داده که وضعیت زندگی انسان به لحاظ مالی، پس از ازدواج به مراتب بهتر از دوران مجردی است. این مطلب را سخن گهربار رسول گرامی اسلام نیز تأیید می‌کند:
زوجوا ایامکم فان الله یوسع لهم فی ارزاقهم. ) علامه مجلسی، بحارالانوار، ج 100، ص 222
دختران و پسران بی‌همسر را به ازدواج هم درآورید؛ زیرا خداوند، روزی آنان را گسترده خواهد کرد.
حضرت در سخن دیگری فرمود:
رزق همراه زنان است. زن بگیرید تا روزی شما فراوان شود
پس به خدا توکل کنید و در صورت آمادگی ازدواج )ر.ک: ص 33 و 34(، از مشکلات مالی بعد از آن نهراسید و در صورتی که کمبودهایی داشته باشید، مقابله با آن و رفع مشکلات با دست‌های توانمند خودتان، بسیار لذت‌بخش خواهد بود.
کسانی که زندگیشان را با امکانات اولیه مادی آغاز کرده و آن را با همیاری و همدلی و به تدریج ساخته‌اند، احساس غرور می‌کنند و اکنون که به گذشته می‌نگرند، احساس می‌کنند که همان سختی‌ها و کمبودها نیز به گونه‌ای لذت‌بخش بوده است.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین