ج: شما می‌توانید برای فرزندتان سه نوع اسباب‌بازی بخرید: 1. اسباب‌بازی‌های فعال مانند توپ، کفش اسکیت، یویو، طناب بازی و...؛ 2. اسباب‌بازی‌های خلاق مانند لگو (اسباب‌بازی‌های چند تکه به شکل مکعب و آجرهای ساختمان سازی)، خمیربازی، عروسک‌های خیمه‌شب بازی، وسایل خانگی بچگانه، وسایل پلاستیکی برای بازی با آب و...؛ 3. اسباب‌بازی‌های آموزشی مانند آهن‌ربا، کره زمین، جورچین (پازل)، تخته سفید و.... در صورتی که می‌خواهید اسباب‌بازی‌های الکتریکی (عروسک‌های متحرک، حیوانات سخنگو، آدم آهنی‌ها و...) را برای فرزند خود بخرید، زیاده‌روی نکنید و در انتخاب آن‌ها، فرهنگ ملی و اسلامی خود را در نظر بگیرید. بسیاری از این اسباب‌بازی‌ها جلو تفکر کودک را می‌گیرند؛ زیرا کودک فقط دکمه‌ای را می‌فشرد و حرکت اسباب‌بازی را به تماشا می‌نشیند. کنار این گونه اسباب‌بازی‌ها، حتما از اسباب‌بازی‌های ساده و با کمترین ویژگی غفلت نکنید. بسیاری از این اسباب‌بازی‌ها (قرقره، حلقه‌های بزرگ پرده، جعبه‌های خالی و...) در خانه شما وجود دارند و لازم نیست خریداری شوند. به اعتقاد برخی اندیشه‌وران مانند ولف و فین بلوم (1969 م) هیچ نشانی وجود ندارد تا ما را مطمئن سازد که اسباب‌بازی‌های طراحی شده براساس ملاک‌های علمی، بر وسایل عادی خانه که در دسترس اغلب کودکان هستند، مزیت و ترجیح داشته باشد. **زیرنویس=رونالد - س. ایلینگورث، کودک و مدرسه، ص 132. عروسکی ساده، بر عروسکی که حرف می‌زند و می‌رقصد و راه می‌رود، ترجیح دارد؛ زیرا فرزند شما با اولی حرف می‌زند و دومی، او را به سکوت وا می‌دارد؛ در نتیجه، مهارت سخن گفتن او پرورش نخواهد یافت. عروسکی که راه می‌رود، کودک شما را سکون می‌کشاند؛ اما عروسک ساده و بی‌حرکت را می‌گیرد و با خود حرکت می‌دهد. قطار الکتریکی او را فقط به دیدن وا می‌دارد؛ اما قطار چوبی ساده به فرزند شما این فرصت را می‌دهد تا در واگن‌هایش چیزی قرار دهد و حتی آن را تغییر شکل دهد. جالب است که کودکان به اسباب‌بازی‌های ساده بیشتر علاقه نشان می‌دهند و با آن‌ها بیشتر بازی می‌کنند؛ زیرا قوه تخیل و ابتکار در آن‌ها بالا است. نکته مهم در خرید اسباب‌بازی، تناسب آن با سن فرزند و امنیت آن است (ر. ک: ص 36 و 37).
ج: شما میتوانید برای فرزندتان سه نوع اسباببازی بخرید: 1. اسباببازیهای فعال مانند توپ، کفش اسکیت، یویو، طناب بازی و...؛ 2. اسباببازیهای خلاق مانند لگو (اسباببازیهای چند تکه به شکل مکعب و آجرهای ساختمان سازی)، خمیربازی، عروسکهای خیمهشب بازی، وسایل خانگی بچگانه، وسایل پلاستیکی برای بازی با آب و...؛ 3. اسباببازیهای آموزشی مانند آهنربا، کره زمین، جورچین (پازل)، تخته سفید و....
در صورتی که میخواهید اسباببازیهای الکتریکی (عروسکهای متحرک، حیوانات سخنگو، آدم آهنیها و...) را برای فرزند خود بخرید، زیادهروی نکنید و در انتخاب آنها، فرهنگ ملی و اسلامی خود را در نظر بگیرید.
بسیاری از این اسباببازیها جلو تفکر کودک را میگیرند؛ زیرا کودک فقط دکمهای را میفشرد و حرکت اسباببازی را به تماشا مینشیند.
کنار این گونه اسباببازیها، حتما از اسباببازیهای ساده و با کمترین ویژگی غفلت نکنید. بسیاری از این اسباببازیها (قرقره، حلقههای بزرگ پرده، جعبههای خالی و...) در خانه شما وجود دارند و لازم نیست خریداری شوند.
به اعتقاد برخی اندیشهوران مانند ولف و فین بلوم (1969 م) هیچ نشانی وجود ندارد تا ما را مطمئن سازد که اسباببازیهای طراحی شده براساس ملاکهای علمی، بر وسایل عادی خانه که در دسترس اغلب کودکان هستند، مزیت و ترجیح داشته باشد. **زیرنویس=رونالد - س. ایلینگورث، کودک و مدرسه، ص 132.
عروسکی ساده، بر عروسکی که حرف میزند و میرقصد و راه میرود، ترجیح دارد؛ زیرا فرزند شما با اولی حرف میزند و دومی، او را به سکوت وا میدارد؛ در نتیجه، مهارت سخن گفتن او پرورش نخواهد یافت. عروسکی که راه میرود، کودک شما را سکون میکشاند؛ اما عروسک ساده و بیحرکت را میگیرد و با خود حرکت میدهد.
قطار الکتریکی او را فقط به دیدن وا میدارد؛ اما قطار چوبی ساده به فرزند شما این فرصت را میدهد تا در واگنهایش چیزی قرار دهد و حتی آن را تغییر شکل دهد.
جالب است که کودکان به اسباببازیهای ساده بیشتر علاقه نشان میدهند و با آنها بیشتر بازی میکنند؛ زیرا قوه تخیل و ابتکار در آنها بالا است.
نکته مهم در خرید اسباببازی، تناسب آن با سن فرزند و امنیت آن است (ر. ک: ص 36 و 37).
- [سایر] آیا برای خرید اسباببازی، ملاک خاصی وجود دارد؟
- [سایر] در خرید اسباببازی، چه نکاتی را رعایت کنیم تا خطری برای فرزند ایجاد نشود؟
- [سایر] در خرید اسباببازی، چه نکاتی را رعایت کنیم تا خطری برای فرزند ایجاد نشود؟
- [آیت الله علوی گرگانی] ضابطه اصلی در اجراء نفقه به نظر جنابعالی چیست و آیا نفقه ملاک خاصّی دارد یا یک مسئله عرفی است؟
- [آیت الله سبحانی] سرقفلی مغازه تجاری در معرض فروش است و حق اولویت در خرید این سرقفلی با صاحب زمین مغازه است ملاک در تعیین نرخ سرقفلی بر چه مبنااست؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] حکم خرید و فروش اعضای بدن انسان از نظر معظم له چیست؟ در صورت حکم جواز، آیا شرایط خاصی باید وجود داشته باشد؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا نگهداری و خرید وسایل و لوازمی که دارای عکس های (باربی) که ساخت کشور آمریکا می باشد که با اهداف خاصی تولید شده جایز می باشد؟
- [آیت الله بهجت] زمینی را که با پول غیر مخمّس خریده شده خمس دارد یا نه؟ در صورت تعلّق گرفتن خمس، آیا قیمتِ خرید، ملاک است یا قیمت فعلی، آیا تفاوتی بین این که آن را بعدا خرج کرده یا نکرده وجود دارد؟
- [آیت الله بهجت] در استحاضه ملاک، خروج خون به خارج است یا ملاک، وجود خون در داخل است؟
- [سایر] ملاک های دوست خوب برای کودک دبستانی ام چیست و چگونه می توانم آن ملاک ها را به او بیاموزم؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] در زکات فطره خوراک شخصی خود انسان ملاک نیست بلکه خوراک معمولی اهل شهر و یا محل ملاک است; بنابراین، کسی که همیشه برنج می خورد می تواند زکات فطره را از گندم بدهد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسی که با سرمایه شرکت معامله می کند اگر برخلاف قراردادی که با او کرده اند خرید و فروش کند و خسارتی پیش آید ضامن است، همچنین اگر قرارداد خاصی با او نگذاشته باشند و برخلاف معمول عمل کند ضامن می باشد.
- [آیت الله بهجت] در مضاربه چنانچه خرید کالای خاصی شرط شده باشد، عامل نباید بر خلاف شرط عمل کند، و در صورت مخالفت، ضامن سرمایه و خسارت وارده میباشد، مگر آنکه مالک اجازه بدهد که در صورت اجازه، سود حاصله مطابق قرارداد خواهد بود و خسارت احتمالی بر عهده مالک است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در مضاربه چنانچه خرید کالای خاصّی شرط شده باشد و عامل برخلاف شرط عمل کند، ضامن سرمایه است و اگر خسارت وارد شد چه کلی، چه جزیی، به عهده او است، بلی چنانچه پس از معامله، مالک اجازه دهد و خسارتی وارد شود برعهده مالک است.
- [آیت الله سبحانی] هرگاه نقطه خاصی از مسجد را برای اعتکاف در نظر بگیرد، اعتکاف در آن نقطه واجب نمی شود. مگر این که آن نقطه از مسجد از فضیلت خاصی برخوردار باشد، در این صورت باید به نیّت خود، جامه عمل بپوشاند.
- [آیت الله مظاهری] در مواردی که دستور خاصی برای دیه مشخص نشده، تعیین مقدار آن با حاکم شرع است.
- [آیت الله جوادی آملی] .خرید و فروش اقسامی دارد ; مانند : 1 .فروشنده قیمت خرید خود را نگوید, بلکه فقط به خریدار بگوید این کالا را به فلان قیمت میفروشم (بیع مساوَمَه )؛ 2 .فروشنده قیمت خرید را بگوید و مقدار سود آن را نیز ذکر کند (مرابحه)؛ 3 .فروشنده قیمت خرید را بگوید و مقدار کم کردن از آن را بیان کند (مواضعه)؛ 4 .فروشنده, قیمت خرید را ذکر کند و بگوید به همان قیمت خرید؛ بدون کم و زیاد میفروشد (تولیه).
- [آیت الله مکارم شیرازی] ساختن و خرید و فروش مجسّمه اشکال دارد، ولی خرید و فروش چیزهایی که روی آن نقشهای برجسته است اشکالی ندارد. همچنین خرید و فروش عروسک هایی که جنبه¬ی اسباب بازی دارد مانعی ندارد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] در موارد زیر معامله باطل است: 1 خرید و فروش عین نجس یعنی چیزهایی که ذاتاً نجس است بنابر احتیاط واجب ( مانند بول و غائط و خون) بنابراین، خرید و فروش کودهای نجس اشکال دارد، ولی استفاده از آنها بی مانع است، اما خرید و فروش خون در عصر و زمان ما که برای نجات مجروحین و بیماران مورد استفاده قرار می گیرد جایز است و همچنین خرید و فروش سگ شکاری و نگهبان. 2 خرید و فروش اموال غصبی، مگر آن که صاحبش معامله را اجازه دهد. 3 خرید و فروش چیزهایی که منافع معمولی آن حرام است، مانند آلات موسیقی و قمار. 4 خرید و فروش چیزهایی که در بین مردم مال محسوب نمی شود هرچند برای شخص خاصی ارزش داشته باشد مانند بسیاری از حشرات. 5 معاملاتی که در آن ربا باشد. 6 فروختن اجناس تقلبی که خریدار از وضع آن خبر ندارد، مانند فروختن شیر مخلوط با آب یا روغنی که آن را با پیه یا چیز دیگری مخلوط کرده اند، این عمل را (غش) می گویند و یکی از گناهان کبیره است; از پیغمبر اکرم(صلی الله علیه وآله) نقل شده است که فرمود: (کسی که در معامله با مسلمانان غش کند، یا به آنها ضرر برساند، یا تقلب و حیله نماید از ما نیست و هر کس با برادر مسلمانش غش کند خداوند برکت را از روزی او می برد و راه معاش او را می بندد و او را به خودش وامی گذارد. 7 خرید و فروش اعضای بدن مانند کلیه و امثال آن; ولی احتیاط آن است که اگر پولی می خواهند بگیرند در مقابل اجازه برداشتن عضو از بدن شخص دهنده بوده باشد، نه در مقابل خود عضو و اصل این کار در صورتی جایز است که برای دهنده تولید خطر نکند. 8 اراضی موات با ثبت دادن ملک کسی نمی شود، و خرید و فروش آن جایز نیست، بلکه باید آن را احیاء کند یعنی آماده برای کشت و زرع نماید.
- [آیت الله علوی گرگانی] خرید و فروش مجسّمه مکروه است به کراهت شدید، ولی خرید و فروش صابونی که روی آن مجسمه دارد، اگر مقصود معامله صابون باشد کراهتی ندارد.