آیا برای خرید اسباب‌بازی، ملاک خاصی وجود دارد؟
ج: شما می‌توانید برای فرزندتان سه نوع اسباب‌بازی بخرید: 1. اسباب‌بازی‌های فعال مانند توپ، کفش اسکیت، یویو، طناب بازی و...؛ 2. اسباب‌بازی‌های خلاق مانند لگو (اسباب‌بازی‌های چند تکه به شکل مکعب و آجرهای ساختمان سازی)، خمیربازی، عروسک‌های خیمه‌شب بازی، وسایل خانگی بچگانه، وسایل پلاستیکی برای بازی با آب و...؛ 3. اسباب‌بازی‌های آموزشی مانند آهن‌ربا، کره زمین، جورچین (پازل)، تخته سفید و.... در صورتی که می‌خواهید اسباب‌بازی‌های الکتریکی (عروسک‌های متحرک، حیوانات سخنگو، آدم آهنی‌ها و...) را برای فرزند خود بخرید، زیاده‌روی نکنید و در انتخاب آن‌ها، فرهنگ ملی و اسلامی خود را در نظر بگیرید. بسیاری از این اسباب‌بازی‌ها جلو تفکر کودک را می‌گیرند؛ زیرا کودک فقط دکمه‌ای را می‌فشرد و حرکت اسباب‌بازی را به تماشا می‌نشیند. کنار این گونه اسباب‌بازی‌ها، حتما از اسباب‌بازی‌های ساده و با کمترین ویژگی غفلت نکنید. بسیاری از این اسباب‌بازی‌ها (قرقره، حلقه‌های بزرگ پرده، جعبه‌های خالی و...) در خانه شما وجود دارند و لازم نیست خریداری شوند. به اعتقاد برخی اندیشه‌وران مانند ولف و فین بلوم (1969 م) هیچ نشانی وجود ندارد تا ما را مطمئن سازد که اسباب‌بازی‌های طراحی شده براساس ملاک‌های علمی، بر وسایل عادی خانه که در دسترس اغلب کودکان هستند، مزیت و ترجیح داشته باشد. **زیرنویس=رونالد - س. ایلینگورث، کودک و مدرسه، ص 132. عروسکی ساده، بر عروسکی که حرف می‌زند و می‌رقصد و راه می‌رود، ترجیح دارد؛ زیرا فرزند شما با اولی حرف می‌زند و دومی، او را به سکوت وا می‌دارد؛ در نتیجه، مهارت سخن گفتن او پرورش نخواهد یافت. عروسکی که راه می‌رود، کودک شما را سکون می‌کشاند؛ اما عروسک ساده و بی‌حرکت را می‌گیرد و با خود حرکت می‌دهد. قطار الکتریکی او را فقط به دیدن وا می‌دارد؛ اما قطار چوبی ساده به فرزند شما این فرصت را می‌دهد تا در واگن‌هایش چیزی قرار دهد و حتی آن را تغییر شکل دهد. جالب است که کودکان به اسباب‌بازی‌های ساده بیشتر علاقه نشان می‌دهند و با آن‌ها بیشتر بازی می‌کنند؛ زیرا قوه تخیل و ابتکار در آن‌ها بالا است. نکته مهم در خرید اسباب‌بازی، تناسب آن با سن فرزند و امنیت آن است (ر. ک: ص 36 و 37).
عنوان سوال:

آیا برای خرید اسباب‌بازی، ملاک خاصی وجود دارد؟


پاسخ:

ج: شما می‌توانید برای فرزندتان سه نوع اسباب‌بازی بخرید: 1. اسباب‌بازی‌های فعال مانند توپ، کفش اسکیت، یویو، طناب بازی و...؛ 2. اسباب‌بازی‌های خلاق مانند لگو (اسباب‌بازی‌های چند تکه به شکل مکعب و آجرهای ساختمان سازی)، خمیربازی، عروسک‌های خیمه‌شب بازی، وسایل خانگی بچگانه، وسایل پلاستیکی برای بازی با آب و...؛ 3. اسباب‌بازی‌های آموزشی مانند آهن‌ربا، کره زمین، جورچین (پازل)، تخته سفید و....
در صورتی که می‌خواهید اسباب‌بازی‌های الکتریکی (عروسک‌های متحرک، حیوانات سخنگو، آدم آهنی‌ها و...) را برای فرزند خود بخرید، زیاده‌روی نکنید و در انتخاب آن‌ها، فرهنگ ملی و اسلامی خود را در نظر بگیرید.
بسیاری از این اسباب‌بازی‌ها جلو تفکر کودک را می‌گیرند؛ زیرا کودک فقط دکمه‌ای را می‌فشرد و حرکت اسباب‌بازی را به تماشا می‌نشیند.
کنار این گونه اسباب‌بازی‌ها، حتما از اسباب‌بازی‌های ساده و با کمترین ویژگی غفلت نکنید. بسیاری از این اسباب‌بازی‌ها (قرقره، حلقه‌های بزرگ پرده، جعبه‌های خالی و...) در خانه شما وجود دارند و لازم نیست خریداری شوند.
به اعتقاد برخی اندیشه‌وران مانند ولف و فین بلوم (1969 م) هیچ نشانی وجود ندارد تا ما را مطمئن سازد که اسباب‌بازی‌های طراحی شده براساس ملاک‌های علمی، بر وسایل عادی خانه که در دسترس اغلب کودکان هستند، مزیت و ترجیح داشته باشد. **زیرنویس=رونالد - س. ایلینگورث، کودک و مدرسه، ص 132.
عروسکی ساده، بر عروسکی که حرف می‌زند و می‌رقصد و راه می‌رود، ترجیح دارد؛ زیرا فرزند شما با اولی حرف می‌زند و دومی، او را به سکوت وا می‌دارد؛ در نتیجه، مهارت سخن گفتن او پرورش نخواهد یافت. عروسکی که راه می‌رود، کودک شما را سکون می‌کشاند؛ اما عروسک ساده و بی‌حرکت را می‌گیرد و با خود حرکت می‌دهد.
قطار الکتریکی او را فقط به دیدن وا می‌دارد؛ اما قطار چوبی ساده به فرزند شما این فرصت را می‌دهد تا در واگن‌هایش چیزی قرار دهد و حتی آن را تغییر شکل دهد.
جالب است که کودکان به اسباب‌بازی‌های ساده بیشتر علاقه نشان می‌دهند و با آن‌ها بیشتر بازی می‌کنند؛ زیرا قوه تخیل و ابتکار در آن‌ها بالا است.

نکته مهم در خرید اسباب‌بازی، تناسب آن با سن فرزند و امنیت آن است (ر. ک: ص 36 و 37).





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین