در خرید اسباب‌بازی، چه نکاتی را رعایت کنیم تا خطری برای فرزند ایجاد نشود؟
نکته بسیار مهم در خرید اسباب‌بازی برای کودکان زیر 1 سال، نوع و اندازه آن است. برخی از اسباب‌بازی‌ها برای این کودکان بسیار خطرناکند. آنچه در اختیار آنان قرار می‌گیرد، ابعادش نباید از 3 یا 4 سانتی‌متر کمتر باشد؛ زیرا خردسالان در این سن، همه چیز را به سمت دهان خود می‌برند و ممکن است آن را ببلعند. گاهی خود اسباب‌بازی بزرگ است؛ اما قطعات جدا شدنی (چشم، دماغ، باتری کوچک و...) دارد و با توجه به کنجکاوی کودکان در این سن، احتمال جدا کردن قطعه و بلعیدن هست. گاهی کودکان زیر 1 سال به سمت اسباب‌بازی‌های فرزندان بزرگ‌تر جذب می‌شوند؛ بنابراین حتما به فرزندان بزرگ‌تر خود بیاموزید که در اتاق خود یا زمانی که والدین، مراقب برادر یا خواهر کوچک‌شان هستند، بازی کنند. فرزندان بزرگ‌تر را از خطرهای احتمالی اسباب‌بازی‌ها برای خواهر یا برادرشان آگاه سازید. گاهی اسباب‌بازی بزرگ است و از این جهت مشکلی ایجاد نمی‌کند؛ اما متأسفانه برای نشان دادن چشم و ابرو و دهان آن، از رنگ‌های شیمیایی استفاده می‌شود که ممکن است باعث مسمومیت فرزند شما شود. اسباب‌بازی‌های پرزدار نیز کودکان مبتلا به آسم را دچار مشکل می‌سازند. لطفا برای کودکان زیر 1 سال بادکنک نخرید؛ زیرا ممکن است هنگام ترکیدن، باعث ترس و وحشت آنان شود و نیز به صورتشان صدمه بزند. در اسباب‌بازی‌های دارای سوراخ‌های کوچک، احتمال گیر کردن انگشت کودک و در اسباب‌بازی‌های ریسمان‌دار، امکان پیچیده شدن به دور گردن او وجود دارد؛ پس به این نکات امنیتی توجه کنید. منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
عنوان سوال:

در خرید اسباب‌بازی، چه نکاتی را رعایت کنیم تا خطری برای فرزند ایجاد نشود؟


پاسخ:

نکته بسیار مهم در خرید اسباب‌بازی برای کودکان زیر 1 سال، نوع و اندازه آن است. برخی از اسباب‌بازی‌ها برای این کودکان بسیار خطرناکند. آنچه در اختیار آنان قرار می‌گیرد، ابعادش نباید از 3 یا 4 سانتی‌متر کمتر باشد؛ زیرا خردسالان در این سن، همه چیز را به سمت دهان خود می‌برند و ممکن است آن را ببلعند.
گاهی خود اسباب‌بازی بزرگ است؛ اما قطعات جدا شدنی (چشم، دماغ، باتری کوچک و...) دارد و با توجه به کنجکاوی کودکان در این سن، احتمال جدا کردن قطعه و بلعیدن هست. گاهی کودکان زیر 1 سال به سمت اسباب‌بازی‌های فرزندان بزرگ‌تر جذب می‌شوند؛ بنابراین حتما به فرزندان بزرگ‌تر خود بیاموزید که در اتاق خود یا زمانی که والدین، مراقب برادر یا خواهر کوچک‌شان هستند، بازی کنند.
فرزندان بزرگ‌تر را از خطرهای احتمالی اسباب‌بازی‌ها برای خواهر یا برادرشان آگاه سازید.
گاهی اسباب‌بازی بزرگ است و از این جهت مشکلی ایجاد نمی‌کند؛ اما متأسفانه برای نشان دادن چشم و ابرو و دهان آن، از رنگ‌های شیمیایی استفاده می‌شود که ممکن است باعث مسمومیت فرزند شما شود. اسباب‌بازی‌های پرزدار نیز کودکان مبتلا به آسم را دچار مشکل می‌سازند.
لطفا برای کودکان زیر 1 سال بادکنک نخرید؛ زیرا ممکن است هنگام ترکیدن، باعث ترس و وحشت آنان شود و نیز به صورتشان صدمه بزند.
در اسباب‌بازی‌های دارای سوراخ‌های کوچک، احتمال گیر کردن انگشت کودک و در اسباب‌بازی‌های ریسمان‌دار، امکان پیچیده شدن به دور گردن او وجود دارد؛ پس به این نکات امنیتی توجه کنید.
منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین