فرد در دوران نوجوانی با آشفتگی جسمی و روحی مواجه است. نوجوان تلاش میکند خود را از زیر فرمان والدین خلاص و به طور مستقل زندگی کند. مرتب نکردن اتاق یکی از راههایی است که به او کمک میکند قلمرواش را در خانه مشخص کند و به اطرافیان اثبات کند که جایی برای خود دارد و کسی حق وارد شدن یا تمیز کردن آن را ندارد. بسیار پیش میآید که نوجوانان همان فضایی را که در دوران کودکی در آن بزرگ شدهاند، بازسازی کنند. در صورتی که او در کودکی در محیطی آشفته بزرگ شده باشد، همان روند را در نوجوانی پیش میگیرد و شما نیز نمیتوانید به او حرفی بزنید چون خود شما عامل این عادت هستید. چه باید بکنیم؟ بیش از حد برای او قانون تعیین نکنید. اتاق یک نوجوان، دنیای شخصی اوست. در صورتی که شما نمیتوانید این به هم ریختگی را تحمل کنید، دلایل را برای نوجوان توضیح دهید اما قوانین سخت وضع نکنید. گاهی وضع یک قانون، قانون قبلی را زیر سوال میبرد و همین ابهام باعث میشود نوجوان بدتر شود. به جای او اتاقش را مرتب نکنید وقتی یک نوجوان در دنیای شخصیاش احساس امنیت نکند، به دنبال یافتن هویت در دنیای خارج میرود. بیش از حد وارد حوزه شخصی او نشوید. جمع کردن اتاق او وظیفه شما نیست. وظایف را به خود او یادآوری کنید اما خیلی فشار نیاورید. مهم این است که ریخت و پاشها از در اتاقش فراتر نیاید. برای او قوانینی درباره دیگر اتاقها وضع کنید. به نوجوان بفهمانید که در خانه تنها نیست. همان طور که شما به او احترام میگذارید، او نیز باید به شما احترام بگذارد. پیش از وارد شدن به اتاقش، در بزنید و منتظر جواب بمانید. برخلاف کودکان، نوجوانان دوست ندارند با دیگران ارتباط برقرار کنند، به همین دلیل در اتاقشان را میبندند. در صورتی که هنگام ورود به اتاق او در نزنید، نوجوان این حس را پیدا میکند که مورد هجوم قرار گرفته و با به هم ریختگیهای بیشتر تلاش میکند از خود در برابر این هجوم محافظت کند. عصبانی نشوید. پافشاری بیش از حد روی یک موضوع یا عصبانی شدن از اینکه چرا نوجوان از دستورات شما پیروی نمیکند، باعث میشود قدرت شما در نگاه نوجوان بیشتر مورد تردید قرار بگیرد. بحث نکنید. وقتی موضوعی چندان اهمیت ندارد، بیجهت درباره آن بحث نکنید. گمان نکنید اگر نوجوان از فرمان شما سرپیچی میکند، پس به این معنی است که شما را دوست ندارد. او تنها میخواهد مقاومت شما در برابر عصبانی شدن را امتحان کند و به نوعی از حیطه فرمانبرداری از شما بگریزد. منبع: www.salamat.com
فرد در دوران نوجوانی با آشفتگی جسمی و روحی مواجه است. نوجوان تلاش میکند خود را از زیر فرمان والدین خلاص و به طور مستقل زندگی کند. مرتب نکردن اتاق یکی از راههایی است که به او کمک میکند قلمرواش را در خانه مشخص کند و به اطرافیان اثبات کند که جایی برای خود دارد و کسی حق وارد شدن یا تمیز کردن آن را ندارد.
بسیار پیش میآید که نوجوانان همان فضایی را که در دوران کودکی در آن بزرگ شدهاند، بازسازی کنند. در صورتی که او در کودکی در محیطی آشفته بزرگ شده باشد، همان روند را در نوجوانی پیش میگیرد و شما نیز نمیتوانید به او حرفی بزنید چون خود شما عامل این عادت هستید.
چه باید بکنیم؟
بیش از حد برای او قانون تعیین نکنید.
اتاق یک نوجوان، دنیای شخصی اوست. در صورتی که شما نمیتوانید این به هم ریختگی را تحمل کنید، دلایل را برای نوجوان توضیح دهید اما قوانین سخت وضع نکنید. گاهی وضع یک قانون، قانون قبلی را زیر سوال میبرد و همین ابهام باعث میشود نوجوان بدتر شود.
به جای او اتاقش را مرتب نکنید
وقتی یک نوجوان در دنیای شخصیاش احساس امنیت نکند، به دنبال یافتن هویت در دنیای خارج میرود. بیش از حد وارد حوزه شخصی او نشوید. جمع کردن اتاق او وظیفه شما نیست. وظایف را به خود او یادآوری کنید اما خیلی فشار نیاورید. مهم این است که ریخت و پاشها از در اتاقش فراتر نیاید.
برای او قوانینی درباره دیگر اتاقها وضع کنید.
به نوجوان بفهمانید که در خانه تنها نیست. همان طور که شما به او احترام میگذارید، او نیز باید به شما احترام بگذارد.
پیش از وارد شدن به اتاقش، در بزنید و منتظر جواب بمانید.
برخلاف کودکان، نوجوانان دوست ندارند با دیگران ارتباط برقرار کنند، به همین دلیل در اتاقشان را میبندند. در صورتی که هنگام ورود به اتاق او در نزنید، نوجوان این حس را پیدا میکند که مورد هجوم قرار گرفته و با به هم ریختگیهای بیشتر تلاش میکند از خود در برابر این هجوم محافظت کند.
عصبانی نشوید.
پافشاری بیش از حد روی یک موضوع یا عصبانی شدن از اینکه چرا نوجوان از دستورات شما پیروی نمیکند، باعث میشود قدرت شما در نگاه نوجوان بیشتر مورد تردید قرار بگیرد.
بحث نکنید.
وقتی موضوعی چندان اهمیت ندارد، بیجهت درباره آن بحث نکنید. گمان نکنید اگر نوجوان از فرمان شما سرپیچی میکند، پس به این معنی است که شما را دوست ندارد. او تنها میخواهد مقاومت شما در برابر عصبانی شدن را امتحان کند و به نوعی از حیطه فرمانبرداری از شما بگریزد.
منبع: www.salamat.com
- [سایر] علائم افسردگی در نوجوانان چیست؟ با افسردگی نوجوانان چه کنیم؟
- [سایر] علائم افسردگی در نوجوانان چیست؟با افسردگی نوجوانان چه کنیم؟
- [سایر] علائم افسردگی در نوجوانان چیست؟ با افسردگی نوجوانان چه کنیم؟
- [سایر] پیامدهای افسردگی در نوجوانان چیست؟
- [سایر] با نوجوانان چگونه رفتار کنیم؟
- [سایر] چگونه از نوجوانان انتقاد کنیم؟
- [سایر] نشانههای اضطراب کودکان و نوجوانان چیست؟
- [سایر] تأثیر وضعیت خانوادگی بر خودباوری نوجوانان چیست؟
- [سایر] راه تشخیص افسردگی در کودکان و نوجوانان چگونه است؟
- [سایر] چرا برخی نوجوانان به دوستان نامطلوب گرایش مییابند؟
- [آیت الله نوری همدانی] کسی که بدون خانةملکی رفع احتیاجش نمی شود ، وقتی حجّ بر اوواجب است که پول خانه راهم داشته باشد .
- [آیت الله شبیری زنجانی] کسی که بدون خانه ملکی رفع احتیاجش نمیشود، چنانچه انجام حجّ مانع تهیّه خانه ملکی گردد، مستطیع نیست.
- [آیت الله مظاهری] اگر دکتر دقّت و احتیاط لازم را بکند، چنانچه ضرری به مریض برسد و یا بمیرد، ضامن نیست، و چون مراجعه به دکتر اجازه و رفع ضمان است، لازم نیست دکتر به مریض یا ولیّ او بگوید اگر ضرری به مریض برسد ضامن نباشد، گرچه این اجازه و رفع ضمان کار خوبی است، ولی اگر اشتباه کند ضامن است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . خرید و فروش و کمک به مطبوعات و نشریات و روزنامه و مجلات گمراه کننده و خواندن آنها حرام است مگر برای اطلاع بر مفاسد و رفع آن در صورت تمکن، برای کسانی که واقعاً اهلیت و شایستگی رفع آن را دارند.
- [آیت الله وحید خراسانی] خوردن و اشامیدن از ظرف طلا یا نقره در حال ناچاری به مقدار رفع ضرورت مانعی ندارد ولی زیاده بر این مقدار جایز نیست
- [آیت الله فاضل لنکرانی] کسی که بدون خانه ملکی رفع احتیاجش نمی شود، وقتی حج بر او واجب است که پول خانه را هم داشته باشد.
- [آیت الله بروجردی] کسی که بدون خانهی ملکی رفع احتیاجش نمیشود، وقتی حج بر او واجب است که پول خانه را هم داشته باشد.
- [آیت الله علوی گرگانی] کسی که بدون خانه ملکی رفع احتیاجش نمیشود، وقتی حجّ بر او واجب است که پول خانه را هم داشته باشد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . کسی که بدون خانه ملکی رفع احتیاجش نمی شود، وقتی حج بر او واجب است که پول خانه را هم داشته باشد.
- [آیت الله وحید خراسانی] خوردن و اشامیدن از ظرف طلا یا نقره در حال ناچاری به مقدار رفع ضرورت مانعی ندارد ولی زیاده بر این مقدار جایز نیست