چرا برخی نوجوانان به دوستان نامطلوب گرایش می‌یابند؟
این گرایش عللی دارد: 1- غفلت والدین: از مهم ترین علل گرایش نوجوان به دوستان نامناسب و ناشایست، به طور معمول، غفلت والدین در روابط فرزند با دیگران در دوران کودکی و ابتدای نوجوانی است. اگر به روابط فرزندمان باهمسالان و دوستی‌های او به موقع توجه کنیم و ملاک‌های دوست خوب را به او بیاموزیم (ر. ک:‌ص 90 و 92)، و از همان کودکی در او پشتوانة دینی فرهنی و اعتماد به نفس ایجاد، و وی را درست تربیت کنیم، در دوران نوجوانی و بلوغ، کمتر با چنین مشکلی مواجه می‌شویم. انتخاب گروه‌های همسالان از طرف نوجوان به تجارب دوران کودکی او، میزان خودباوری و گرایش‌های مذهبی‌اش بستگی دارد. 2- ارتباط فامیلی نادرست: ارتباط‌های خویشاوندی نسنجیده با نزدیکان نامطلوب زمینه‌هایگرایش او را به دوستان ناشایاست فراهم می‌آورد؛ پس باید در این گونه ارتباط سنجیده تر عمل کنید 3- محیط‌های نامناسب: مدرسه، محله، باشگاه ورزشی و مؤسسه‌ةای هنری ناسالم نیز عاملی مؤثر برای دوستی های نامناسب هستند در گزینش این گونه مؤسسه‌ها برای فرزند خود دقت کنید. 4- عدم آگاهی: در موارد بسیاری، فرزندان از فایده‌ دوستان خوب و ضرر همسالان ناسالم آگاه نیستند؛ پس بکوشید درموقعیت‌های خاص به آنان آگاهی دهید (ر.ک:‌ ص 94، 95). به فرزند خود بیاموزید که دوست خوب می‌تواند بر شخصیت او اثر گذارد؛ به همین جهت امام علی (ع) می‌فرماید: قارنْ اهل َ الخیرِ تَکُنْ مِنهُم. با نیکان همنشین باش تا از آنان شوی او را آگاه سازید که دوست بد باعث آلودگی وی خواهد شد و هر قدر نزیکی‌اش باهمسال نامناسب بیشتر باشد آلودگی‌اش نیز افزون‌تر خواهد بود. www.morsalat.com
عنوان سوال:

چرا برخی نوجوانان به دوستان نامطلوب گرایش می‌یابند؟


پاسخ:

این گرایش عللی دارد:
1- غفلت والدین: از مهم ترین علل گرایش نوجوان به دوستان نامناسب و ناشایست، به طور معمول، غفلت والدین در روابط فرزند با دیگران در دوران کودکی و ابتدای نوجوانی است.
اگر به روابط فرزندمان باهمسالان و دوستی‌های او به موقع توجه کنیم و ملاک‌های دوست خوب را به او بیاموزیم (ر. ک:‌ص 90 و 92)، و از همان کودکی در او پشتوانة دینی فرهنی و اعتماد به نفس ایجاد، و وی را درست تربیت کنیم، در دوران نوجوانی و بلوغ، کمتر با چنین مشکلی مواجه می‌شویم.
انتخاب گروه‌های همسالان از طرف نوجوان به تجارب دوران کودکی او، میزان خودباوری و گرایش‌های مذهبی‌اش بستگی دارد.
2- ارتباط فامیلی نادرست: ارتباط‌های خویشاوندی نسنجیده با نزدیکان نامطلوب زمینه‌هایگرایش او را به دوستان ناشایاست فراهم می‌آورد؛ پس باید در این گونه ارتباط سنجیده تر عمل کنید
3- محیط‌های نامناسب: مدرسه، محله، باشگاه ورزشی و مؤسسه‌ةای هنری ناسالم نیز عاملی مؤثر برای دوستی های نامناسب هستند در گزینش این گونه مؤسسه‌ها برای فرزند خود دقت کنید.
4- عدم آگاهی: در موارد بسیاری، فرزندان از فایده‌ دوستان خوب و ضرر همسالان ناسالم آگاه نیستند؛ پس بکوشید درموقعیت‌های خاص به آنان آگاهی دهید (ر.ک:‌ ص 94، 95).
به فرزند خود بیاموزید که دوست خوب می‌تواند بر شخصیت او اثر گذارد؛ به همین جهت امام علی (ع) می‌فرماید:
قارنْ اهل َ الخیرِ تَکُنْ مِنهُم.
با نیکان همنشین باش تا از آنان شوی
او را آگاه سازید که دوست بد باعث آلودگی وی خواهد شد و هر قدر نزیکی‌اش باهمسال نامناسب بیشتر باشد آلودگی‌اش نیز افزون‌تر خواهد بود.
www.morsalat.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین