• آرام باشید: وقتی پدر و مادر محیط خانه را با بگو مگو و داد و فریاد تلخ میکنند، روبهرو شدن با طلاق از هر وقتی مشکلتر است. آرام باشید و با آرامش از آنها بخواهید به طور موقت آتشبس اعلام کنند و از کشمکش دست بردارند. هر چقدر هم زن و مردی با هم مشکل داشته باشند، به عنوان پدر یا مادر با حفظ آرامش خانه باید سعی کنند اضطراب حاصل از طلاق را به حداقل برسانند. • منصف باشید: جانب هیچ طرف را نگیرید. باید آزادانه پدر و مادر هر دو را دوست داشته باشید بدون اینکه مورد خشم، ناراحتی یا حسادت طرف دیگر قرار گیرید. منصفانه نیست که با وابستگی به یکی، به دیگری احساس خیانت کنید یا بار تلخ طلاق را به دوش بکشید. کمک گرفتن از مشاور یا متخصص مربوطه میتواند به همه افراد خانواده کمک کند تا این بار را از دوش فرزندشان بردارند. • تماس با پدر یا مادرتان را قطع نکنید: رفت و آمد میان دو خانه، به خصوص اگر پدر و مادرتان از هم دور باشند، کار آسانی نیست. تماستان را با پدر یا مادرتان که کمتر او را میبینید، حفظ کنید. با یک پیام کوتاه یا SMS مانند اینکه (الان به تو فکر میکنم) احساس خوبی میکنید و هر دو در جریان کارهای روزمره یکدیگر قرار میگیرید. • همیشه راه چارهای وجود دارد: از والدینتان بخواهید با هم در مراسم خاصی که برای شخص شما اهمیت دارد مانند مسابقاتی که در آن شرکت میکنید یا جشن مدرسه حضور داشته باشند. امتناع آنها طبیعی است. فکر کنید تا بتوانید راهحلی پیدا کنید. • درباره آینده صحبت کنید: بسیاری از نوجوانان فکر میکنند طلاق برنامههای آنها را نقش بر آب میکند و دیگر نمیتوانند برای آینده برنامهریزی کنند. ساعتی پیدا کنید و درباره دلنگرانیهای آیندهتان با پدر یا مادر یا هر دو آنها صحبت کنید. نگران اضافه شدن بار مشکلات آنها نباشید. بهتر است مسایلتان را روشن مطرح کنید تا اینکه در درونتان با آنها کلنجار بروید. برای هر مشکلی چارهای وجود دارد. از مشاور بخواهید شما و والدینتان را راهنمایی کند. اگر رویارویی مستقیم با آنها برایتان سخت است، نامه نوشتن هم روش خوبی است. • زندگیتان را بکنید! گاهی پدر و مادر آنقدر درگیر مسایل طلاق هستند که به نظر میرسد فراموشتان کردهاند. برنامهها و افکارتان را پیگیری کنید و فعالیتهای عادی که همیشه داشتهاید مانند فعالیتهای فوق برنامه مدرسه یا رفت و آمد با دوستان خود را کنار نگذارید. اگر محیط خانه برایتان قابل تحمل نیست، مدتی نزد یکی از اقوام یا دوستان نزدیک خانوادگی زندگی کنید. با درست غذا خوردن و ورزش مرتب مراقب سلامت خود باشید. • در دنیا را به روی خود نبندید: اگر احساس غم، ناراحتی یا ناکامی میکنید، بگذارید خانواده حمایتتان کند. اگر آنقدر ناراحت یا مضطرب هستید که نمیتوانید بر فعالیتهای روزمره تمرکز داشته باشید، از متخصص، مشاور یا یکی از نزدیکانتان کمک بخواهید. صحبت کردن با همسن و سالانتان که تجربه طلاق در خانواده را داشتهاند هم میتواند کمکتان کند. www.salamat.com
• آرام باشید:
وقتی پدر و مادر محیط خانه را با بگو مگو و داد و فریاد تلخ میکنند، روبهرو شدن با طلاق از هر وقتی مشکلتر است. آرام باشید و با آرامش از آنها بخواهید به طور موقت آتشبس اعلام کنند و از کشمکش دست بردارند. هر چقدر هم زن و مردی با هم مشکل داشته باشند، به عنوان پدر یا مادر با حفظ آرامش خانه باید سعی کنند اضطراب حاصل از طلاق را به حداقل برسانند.
• منصف باشید:
جانب هیچ طرف را نگیرید. باید آزادانه پدر و مادر هر دو را دوست داشته باشید بدون اینکه مورد خشم، ناراحتی یا حسادت طرف دیگر قرار گیرید. منصفانه نیست که با وابستگی به یکی، به دیگری احساس خیانت کنید یا بار تلخ طلاق را به دوش بکشید.
کمک گرفتن از مشاور یا متخصص مربوطه میتواند به همه افراد خانواده کمک کند تا این بار را از دوش فرزندشان بردارند.
• تماس با پدر یا مادرتان را قطع نکنید:
رفت و آمد میان دو خانه، به خصوص اگر پدر و مادرتان از هم دور باشند، کار آسانی نیست. تماستان را با پدر یا مادرتان که کمتر او را میبینید، حفظ کنید. با یک پیام کوتاه یا SMS مانند اینکه (الان به تو فکر میکنم) احساس خوبی میکنید و هر دو در جریان کارهای روزمره یکدیگر قرار میگیرید.
• همیشه راه چارهای وجود دارد:
از والدینتان بخواهید با هم در مراسم خاصی که برای شخص شما اهمیت دارد مانند مسابقاتی که در آن شرکت میکنید یا جشن مدرسه حضور داشته باشند. امتناع آنها طبیعی است. فکر کنید تا بتوانید راهحلی پیدا کنید.
• درباره آینده صحبت کنید:
بسیاری از نوجوانان فکر میکنند طلاق برنامههای آنها را نقش بر آب میکند و دیگر نمیتوانند برای آینده برنامهریزی کنند. ساعتی پیدا کنید و درباره دلنگرانیهای آیندهتان با پدر یا مادر یا هر دو آنها صحبت کنید. نگران اضافه شدن بار مشکلات آنها نباشید. بهتر است مسایلتان را روشن مطرح کنید تا اینکه در درونتان با آنها کلنجار بروید. برای هر مشکلی چارهای وجود دارد. از مشاور بخواهید شما و والدینتان را راهنمایی کند. اگر رویارویی مستقیم با آنها برایتان سخت است، نامه نوشتن هم روش خوبی است.
• زندگیتان را بکنید!
گاهی پدر و مادر آنقدر درگیر مسایل طلاق هستند که به نظر میرسد فراموشتان کردهاند. برنامهها و افکارتان را پیگیری کنید و فعالیتهای عادی که همیشه داشتهاید مانند فعالیتهای فوق برنامه مدرسه یا رفت و آمد با دوستان خود را کنار نگذارید. اگر محیط خانه برایتان قابل تحمل نیست، مدتی نزد یکی از اقوام یا دوستان نزدیک خانوادگی زندگی کنید. با درست غذا خوردن و ورزش مرتب مراقب سلامت خود باشید.
• در دنیا را به روی خود نبندید:
اگر احساس غم، ناراحتی یا ناکامی میکنید، بگذارید خانواده حمایتتان کند. اگر آنقدر ناراحت یا مضطرب هستید که نمیتوانید بر فعالیتهای روزمره تمرکز داشته باشید، از متخصص، مشاور یا یکی از نزدیکانتان کمک بخواهید. صحبت کردن با همسن و سالانتان که تجربه طلاق در خانواده را داشتهاند هم میتواند کمکتان کند.
www.salamat.com
- [سایر] دین چه نقشی در بحران های جهان دارد؟ (بحران اخلاقی، بحران معرفتی، بحران روحی و روانی)
- [سایر] چگونه به فرزندمان کمک کنیم تا بحران نوجوانی را پشت سر گذارد؟
- [سایر] چرا گرایش به مادیات و ظاهر دنیایی بیشتر و آسانتر از گرایش به آخرت و امور معنوی است؟
- [سایر] در غیاب همسر باردار، آیا میتوان او را در یک مجلس سه طلاق داد تا طلاق بائن صدق کند؟
- [سایر] چرا نباید عمر را به سرگرمی و غفلت گذراند؟
- [سایر] آیا همین جسمی که درقبرمی گذراند، درقیامت برانگیخته میشود؟
- [سایر] از بحران های روحی، از جمله افسردگی رنج می برم و می خواهم با ازدواج، از این بحران ها رهایی یابم. آیا این انگیزه برای ازدواج درست است؟
- [سایر] در خصوص بحران های جوامع غربی توضیح دهید؟ اگر جوامع غربی دچار این همه بحران هستند پس چرا دچار فروپاشی نمی شوند؟
- [سایر] چرا گرایش به مادیات و ظاهر دنیایی بیشتر و آسانتر از گرایش به آخرت و امور معنوی است؟
- [آیت الله جوادی آملی] آیا میتوان در ضمن عقد نکاح شرط کرد که مرد زن را طلاق ندهد؟
- [آیت الله اردبیلی] طلاق دارای دو قسم است: 1 طلاق بائن 2 طلاق رِجعی.
- [آیت الله نوری همدانی] طلاق بائن آن است که بعد از طلاق ، مرد حقّندارد به زن خود رجوع کند ، یعنی بدون عقد او را به زنی قبول نماید و آن بر پنج قِسم است : اوّل : طلاق زنی که نُه سالش تمام نشده باشد . دوّم : طلاق زنی که یائسه باشد و مراد از یائسه در مسأله 463 گذشت . سوّم : طلاق زنی که شوهرش بعد از عقد با او نزدیکی نکرده باشد . چهارم : طلاق زنی که او را سه دفعه طلاق داده اند . پنجم : طلاق خُلع و مُبارات و احکام اینها بعداً گفته خواهد شد و غیر اینها طلاق رجعی است که بعد از طلاق تا وقتی زن در عدّه است مرد می تواند به او رجوع نماید .
- [آیت الله مظاهری] مردی که زن خود را طلاق میدهد باید رشید باشد و به اختیار خود طلاق دهد، و اگر او را مجبور کنند که زنش را طلاق دهد طلاق باطل است و نیز بایدقصد طلاق داشته باشد، پس اگر صیغه طلاق را به شوخی بگوید صحیح نیست.
- [آیت الله سبحانی] مردی که زن خود را طلاق می دهد، باید عاقل و بالغ باشد و به اختیار خود طلاق دهد و اگر او را مجبور کنند که زنش را طلاق دهد، طلاق باطل است و نیز باید قصد طلاق داشته باشد; پس اگر صیغه طلاق را به شوخی بگوید، صحیح نیست.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] مردی که زن خود را طلاق می دهد؛ باید بالغ و عاقل باشد و به اختیار خود طلاق دهد و اگر او را مجبور کنند که زنش را طلاق دهد طلاق باطل است و نیز باید قصد طلاق داشته باشد؛ پس اگر صیغه طلاق را مثلا به شوخی بگوید صحیح نیست.
- [آیت الله بروجردی] مردی که زن خود را طلاق میدهد باید بالغ و عاقل باشد و به اختیار خود طلاق دهد و اگر او را مجبور کنند که زنش را طلاق دهد طلاق باطل است و نیز باید قصد طلاق داشته باشد، پس اگر صیغهی طلاق را به شوخی بگوید، صحیح نیست.
- [امام خمینی] مردی که زن خود را طلاق می دهد، باید عاقل و بنابر احتیاط واجب بالغ باشد و به اختیار خود طلاق دهد و اگر او را مجبور کنند که زنش را طلاق دهد طلاق باطل است و نیز باید قصد طلاق داشته باشد، پس اگر صیغه طلاق را به شوخی بگوید صحیح نیست.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . طلاق بائن آن است که بعد از طلاق، مرد حق ندارد به زن خود رجوع کند، یعنی نمیتواند بدون عقد او را به زنی قبول نماید، و آن بر پنج قسم است: اول طلاق زنی که نه سالش تمام نشده باشد. دوم طلاق زنی که یائسه باشد. سوم طلاق زنی که شوهرش بعد از عقد با او نزدیکی نکرده باشد. چهارم طلاق سوم زنی که او را سه دفعه طلاق دادهاند. پنجم طلاق خلع و مبارات؛ و احکام اینها بعداً گفته خواهد شد، و غیر اینها طلاق رجعی است، که بعد از طلاق تا وقتی زن در عدّه است، مرد میتواند به او رجوع نماید.
- [آیت الله بهجت] طلاق بائن آن است که بعد از طلاق، مرد حق ندارد به زن خود رجوع کند؛ یعنی بدون عقد او را به همسری قبول نماید، و آن بر پنج قسم است: 1 طلاق زنی که نه سالش تمام نشده باشد؛ 2 طلاق زنی که یائسه باشد؛ 3 طلاق زنی که شوهرش بعد از عقد با او نزدیکی نکرده باشد؛ 4 طلاق زنی که او را سه دفعه طلاق دادهاند؛ 5 طلاق خُلع و مُبارات. و احکام اینها بعداً گفته خواهد شد. غیر از این موارد، طلاق رجعی است که بعد از طلاق تا وقتی زن در عدّه است، مرد میتواند به او رجوع نماید و عقد مجدد لازم نیست.
- [آیت الله علوی گرگانی] مردی که زن خود را طلاق میدهد، باید بالغ وعاقل باشد و به اختیار خود طلاق دهد و اگر او را مجبور کنند که زنش را طلاق دهد، طلاق باطل است و نیز باید قصد طلاق داشته باشد، پس اگر صیغه طلاق را به شوخی بگوید، صحیح نیست.