پاسخ از حجت الاسلام حسین دهنوی: درست است مرد اهل سکوت ایت ولی نه اینکه اصلا حرف نزند . این بستگی به برخورد خانم دارد که باید به یک ظرافت هایی دقت کند . یک نکته مهم برای گفتگو انتخاب زمان مناسب است . یکساعت و نیم بعد از ورود همسر به منزل زمان مناسب برای گفتگو است. اتفاقا بیشترین گله و شکایت خانم ها در همین زمان است که مشکل درست می کند و ایجاد تنش می کند . بگذارید خستگی از تنش بیرون برود و به نیمکره چپ منتقل بشود . خانم ها در یک زمان می توانند چند کار را با هم انجام بدهند . این بخاطر ویژگی جزئی نگری شان است . اما آقایان نمی توانند همزمان چند کار را با هم انجام بدهند . پس هنگامی که آقا تلویزون تماشا میکند ویا با رایانه کار می کند زمان مناسبی برای گفتگو نیست و جواب نمی دهد . او بی اعتنا نیست بلکه نمی تواند . دیگر اینکه وقتی می خواهند صحبت کنند برای آقایان محدوده تعیین کنید . بگویید پنج دقیقه درباره مشکلی که در مورد پسرمان پیش آمده صحبت کنیم . این را راحت می پذیرند . شما شروع کنید ممکن است چهل دقیقه هم طول بکشد . اگر احساس کردید همسرتان خسته شده ادامه ندهید . دیگر اینکه اصل کلام را بگویید و به موضوع شاخ و برگ ندهید . اگر از یک خانم سوال کنید مفصل جواب می دهد و اگر از یک آقا سوال کنید با سه چهارکلمه آنرا تمام می کند . البته خانم لذت می برد که به موضوع شاخ و برگ بدهند. نکته دیگر اینکه راجع به موضوعاتی صحبت کنید که مورد علاقه آقای شما است. موضوع تبادل خانم ها تبادل عاطفی است. موضوع صحبت دیگر آنها مسائل تربیتی بچه ها مدرسه چیزهای تزئینی لباس و مسائل خانه است ولی موضوع صحبت آقایان تبادل اطلاعات است . اخبار و مسائل سیاسی روزاست. اگرمی خواهید با مردتان حرف بزنید از این مسائل شروع کنید و بعد کم کم درباره موضوعات مورد علاقه خودتان هم حرف بزنید و زمینه را هم برای تبادل عاطفی فراهم کنید. www. ch3.iribtv.ir
پاسخ از حجت الاسلام حسین دهنوی:
درست است مرد اهل سکوت ایت ولی نه اینکه اصلا حرف نزند . این بستگی به برخورد خانم دارد که باید به یک ظرافت هایی دقت کند . یک نکته مهم برای گفتگو انتخاب زمان مناسب است . یکساعت و نیم بعد از ورود همسر به منزل زمان مناسب برای گفتگو است. اتفاقا بیشترین گله و شکایت خانم ها در همین زمان است که مشکل درست می کند و ایجاد تنش می کند . بگذارید خستگی از تنش بیرون برود و به نیمکره چپ منتقل بشود . خانم ها در یک زمان می توانند چند کار را با هم انجام بدهند . این بخاطر ویژگی جزئی نگری شان است . اما آقایان نمی توانند همزمان چند کار را با هم انجام بدهند . پس هنگامی که آقا تلویزون تماشا میکند ویا با رایانه کار می کند زمان مناسبی برای گفتگو نیست و جواب نمی دهد . او بی اعتنا نیست بلکه نمی تواند . دیگر اینکه وقتی می خواهند صحبت کنند برای آقایان محدوده تعیین کنید . بگویید پنج دقیقه درباره مشکلی که در مورد پسرمان پیش آمده صحبت کنیم . این را راحت می پذیرند . شما شروع کنید ممکن است چهل دقیقه هم طول بکشد . اگر احساس کردید همسرتان خسته شده ادامه ندهید . دیگر اینکه اصل کلام را بگویید و به موضوع شاخ و برگ ندهید . اگر از یک خانم سوال کنید مفصل جواب می دهد و اگر از یک آقا سوال کنید با سه چهارکلمه آنرا تمام می کند . البته خانم لذت می برد که به موضوع شاخ و برگ بدهند. نکته دیگر اینکه راجع به موضوعاتی صحبت کنید که مورد علاقه آقای شما است. موضوع تبادل خانم ها تبادل عاطفی است. موضوع صحبت دیگر آنها مسائل تربیتی بچه ها مدرسه چیزهای تزئینی لباس و مسائل خانه است ولی موضوع صحبت آقایان تبادل اطلاعات است . اخبار و مسائل سیاسی روزاست. اگرمی خواهید با مردتان حرف بزنید از این مسائل شروع کنید و بعد کم کم درباره موضوعات مورد علاقه خودتان هم حرف بزنید و زمینه را هم برای تبادل عاطفی فراهم کنید.
www. ch3.iribtv.ir
- [سایر] حکم دست زدن به منظور تشویق و تأیید شخص یا کاری، چگونه است؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] دست زدن و کف زدن به جهت شادی در عروسی یا برای تشویق یا برای اعیاد و میلاد معصومین (علیهم السلام) چه حکمی دارد؟
- [سایر] اگر خانم ادعا کند که با شوهرش سابقش همبستر نشده و برای ازدواج، نیاز به عده سه ماهه ندارد، می توان به حرف او اعتماد کرد یا باید ثابت شود؟
- [آیت الله بهجت] آیا حرف زدن در نماز مستحبی اشکال دارد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا یارانه را زن میتواند از شوهرش مطالبه کند بعد هم به شوهر بگوید خرج من برعهده شما است؟
- [سایر] سلام ایا یک خانم میتواند به همسرش اقتداا کند و دونفره نماز جماعت بخوانند؟اگر بله شرایط آن چیست سپاس
- [آیت الله سیستانی] آیا خانم ها در حین سجده میتواند علاوه بر کف دست ساعد ها را نیزبر زمین بگذارند ؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا زدن عینک دودی در فصل تابستان برای یک خانم چادری اشکال دارد؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] برای آمپول زدن به قسمت نشیمنگاه، آیا مرد می تواند به تزریقاتی خانم مراجعه کند؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] حرف زدن و راه رفتن نمازگزار در هنگام نماز میّت چه حکمی دارد؟
- [آیت الله علوی گرگانی] حرف زدن در هنگام خطبه جائز نیست، امام باشد یا مأموم، چنانچه حرف زد مرتکب حرام شده ولی موجب بطلان خطبه ونماز نمیشود.
- [آیت الله مظاهری] حرف زدن مرد نامحرم با زن نامحرم اگر جالب و محرّک نباشد و ترس مفسدهای هم نباشد، جایز است، ولی سزاوار نیست که بیشتر از ضرورت با یکدیگر حرف بزنند.
- [آیت الله وحید خراسانی] مستحب است بین اذان واقامه فاصله بیندازد به نشستن یا دو رکعت نماز یا تکلم یا تسبیح ولی حرف زدن بین اذان و اقامه نماز صبح مکروه است
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسی که توانایی بر حرف زدن ندارد اگر با اشاره بفهماند که ملک خود را برای مدت معین به مبلغ معین اجاره داده یا اجاره کرده صحیح است.
- [امام خمینی] تا وقتی خریدار و فروشنده از مجلس معامله متفرق نشدهاند میتوانند معامله را به هم بزنند و نیز اگر مشتری حیوانی را بخرد تا سه روز حق بهم زدن معامله را دارد و همچنین اگر پول جنسی را که نقد خریده تا سه روز ندهد و جنس را تحویل نگیرد، فروشنده میتواند معامله را به هم بزند، ولی کسی که مال را صلح میکند در این سه صورت حق به هم زدن صلح را ندارد و در هشت صورت دیگر که در احکام خرید و فروش گفته شد میتواند صلح را به هم بزند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر زن بفهمد شوهرش برادر زاده یا خواهر زاده او را عقد کرده و حرفی نزند، چنانچه بعداً رضایت ندهد عقد آنان باطل است، بلکه اگر از حرف نزدنش معلوم باشد که باطناً راضی بوده احتیاط واجب آن است که شوهرش از برادر زاده او جدا شود مگر آنکه اجازه دهد.
- [آیت الله سبحانی] اگر زن بفهمد شوهرش برادرزاده یا خواهرزاده او را عقد کرده و حرفی نزند، چنانچه بعداً رضایت ندهد، عقد آنان باطل است. ولی اگر از حرف نزدنش معلوم باشد که باطناً راضی بوده شوهرش نمی تواند از برادرزاده او جدا شود مگر آن که او را طلاق دهد.
- [آیت الله سبحانی] اگر زن بفهمد شوهرش برادرزاده یا خواهرزاده او را عقد کرده و حرفی نزند، چنانچه بعداً رضایت ندهد، عقد آنان باطل است. ولی اگر از حرف نزدنش معلوم باشد که باطناً راضی بوده شوهرش نمی تواند از برادرزاده او جدا شود مگر آن که او را طلاق دهد.
- [امام خمینی] اگر زن بفهمد شوهرش برادر زاده یا خواهر زاده او را عقد کرده و حرفی نزد، چنانچه بعدا رضایت ندهد عقد آنان باطل است، بلکه اگر از حرف نزدنش معلوم باشد که باطنا راضی بوده احتیاط واجب آن است که شوهرش از برادرزاده او جدا شود، مگر آنکه اجازه دهد.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر زن بفهمد شوهرش برادر زاده یا خواهر زاده اورا عقد کرده و حرفی نزند و حرف نزدنش کاشف از رضایت او نباشد چنانچه بعد رضایت ندهد عقد انان باطل است