پاسخ از حجت الاسلام حسین دهنوی: واقعا این خطرناک است که صرفا زیبایی طرف ، ملاک باشد . البته این مشکل را در آقایان زیاد داریم . البته ممکن است در خانم ها هم باشد . عزیزان این خطرناک است که شما صرفا زیبایی طرف برایتان ملاک باشد . از دیانت ، اخلاق و اصالت خانوادگی او غافل بشویید . چرا خطرناک است ؟ الان آقا به خواستگاری خانم می روند . این خانم یک نقش همسری دارند و این زیبایی ، برای این نقش همسری چیز خوبی است . ولی ایشان یک نقش دیگری هم دارند . درست است بالفعل نیست. و بالقوه است و آن نقش مادری است و او قرار است ، مادر بچه شما بشود و آقا هم همینطور. ممکن است خانم فقط خوش تیپی و زیبایی آقا ، برایش ملاک باشد . خوب دختر خانم فکر کنید او می خواهد پدر فرزند شما بشود . در نقش پدری ، زیبایی اهمیت ندارد . مثلا پدر خیلی خوش تیپ است ولی وقتی اخلاق و دیانت ندارد ، حالا می خواهد فرزند تربیت کنند ؟ به نظر من این کار را نکنید . انتخاب همسر بر اساس زیبایی ، درست مثل خریدن کتاب بر اساس طرح روی جلد آن است شما پولی می دهید و یک کتاب پانصد صفحه ای می خرید که از محتوای آن استفاده کنید . اگر فقط برای طرح روی جلد می خرید ، یک رو ز و چند روز ، برایتان جذاب است و بعد کتاب را باز می کنید و می بینید عجب ! محتوی ندارد و مطالب ضد اخلاقی دارد . در این مسئله هم اگر همتا و هم کفو هم باشند خیلی بهتر است . کم نداشتیم کسانی که بر اساس زیبایی ازدواج کرده اند و بعد که وارد زندگی شدند ، دیده اند عجب اُعجوبه ای است و زیبایی دیگر برایشان مهم نبوده است . اگر زیبایی و دیانت هر دو باهم باشند، خیلی خوب است . اگر آدم بتواند این ها را با هم جمع کند ، خوب است . خانمی ، هم زیبا و هم اصیل و هم با کمالات باشد . رسول اکرم (ص) فرمودند : از نشانه سعادت آدم مسلمان ، همسر زیباست و البته متدین هم باشد . اگر فقط زیبا باشد مشکلاتی برای شما دارد . یک مشکل دیگری هم دارد و آن این است که ، زیبایی یک چیز عرضی است نه ذاتی . کمالات ذاتی است . اخلاق جزء ذات انسان است و بندرت عوض میشود ولی زیبایی عرضی است یعنی با کوچکترین اتفاق ، ممکن است از بین برود . یک پاره آهن بصورت خانم بخورد و آنرا عوض کند . یا یک کتری آب جوش روی صورت خانم بریزد و چهره تغییر کند . کسی که صرفا ملاکش این بوده ، اگر این زیبایی را از او بگیرند ، هیچی برایش نمی ماند و زیر پایش خالی میشود . و واقعا احساس خلأ می کند . ولی کسی که ارزشهای دیگری مثل مهربانی هم برایش مهم بوده و حالا یک کتری آب جوش روی صورت خانم ریخته ، خوب زیبایی صورت از بین رفته ، ولی مهربانی و انسانیت او که از بین نرفته است . ما میگوییم صرفا زیبایی نباشد . www. ch3.iribtv.ir
بعضی ها روی زیبایی تاکید زیادی دارند و در ازدواج ، صرفاً زیبایی برایشان ملاک است. آیا این درست است ؟
پاسخ از حجت الاسلام حسین دهنوی:
واقعا این خطرناک است که صرفا زیبایی طرف ، ملاک باشد . البته این مشکل را در آقایان زیاد داریم . البته ممکن است در خانم ها هم باشد . عزیزان این خطرناک است که شما صرفا زیبایی طرف برایتان ملاک باشد . از دیانت ، اخلاق و اصالت خانوادگی او غافل بشویید . چرا خطرناک است ؟ الان آقا به خواستگاری خانم می روند . این خانم یک نقش همسری دارند و این زیبایی ، برای این نقش همسری چیز خوبی است . ولی ایشان یک نقش دیگری هم دارند . درست است بالفعل نیست. و بالقوه است و آن نقش مادری است و او قرار است ، مادر بچه شما بشود و آقا هم همینطور. ممکن است خانم فقط خوش تیپی و زیبایی آقا ، برایش ملاک باشد . خوب دختر خانم فکر کنید او می خواهد پدر فرزند شما بشود . در نقش پدری ، زیبایی اهمیت ندارد . مثلا پدر خیلی خوش تیپ است ولی وقتی اخلاق و دیانت ندارد ، حالا می خواهد فرزند تربیت کنند ؟ به نظر من این کار را نکنید . انتخاب همسر بر اساس زیبایی ، درست مثل خریدن کتاب بر اساس طرح روی جلد آن است شما پولی می دهید و یک کتاب پانصد صفحه ای می خرید که از محتوای آن استفاده کنید . اگر فقط برای طرح روی جلد می خرید ، یک رو ز و چند روز ، برایتان جذاب است و بعد کتاب را باز می کنید و می بینید عجب ! محتوی ندارد و مطالب ضد اخلاقی دارد . در این مسئله هم اگر همتا و هم کفو هم باشند خیلی بهتر است .
کم نداشتیم کسانی که بر اساس زیبایی ازدواج کرده اند و بعد که وارد زندگی شدند ، دیده اند عجب اُعجوبه ای است و زیبایی دیگر برایشان مهم نبوده است . اگر زیبایی و دیانت هر دو باهم باشند، خیلی خوب است . اگر آدم بتواند این ها را با هم جمع کند ، خوب است . خانمی ، هم زیبا و هم اصیل و هم با کمالات باشد . رسول اکرم (ص) فرمودند : از نشانه سعادت آدم مسلمان ، همسر زیباست و البته متدین هم باشد . اگر فقط زیبا باشد مشکلاتی برای شما دارد . یک مشکل دیگری هم دارد و آن این است که ، زیبایی یک چیز عرضی است نه ذاتی . کمالات ذاتی است . اخلاق جزء ذات انسان است و بندرت عوض میشود ولی زیبایی عرضی است یعنی با کوچکترین اتفاق ، ممکن است از بین برود . یک پاره آهن بصورت خانم بخورد و آنرا عوض کند . یا یک کتری آب جوش روی صورت خانم بریزد و چهره تغییر کند . کسی که صرفا ملاکش این بوده ، اگر این زیبایی را از او بگیرند ، هیچی برایش نمی ماند و زیر پایش خالی میشود . و واقعا احساس خلأ می کند . ولی کسی که ارزشهای دیگری مثل مهربانی هم برایش مهم بوده و حالا یک کتری آب جوش روی صورت خانم ریخته ، خوب زیبایی صورت از بین رفته ، ولی مهربانی و انسانیت او که از بین نرفته است . ما میگوییم صرفا زیبایی نباشد .
www. ch3.iribtv.ir
- [سایر] آیا در ازدواج ظاهر و زیبایی ملاک مهمی است یا خیر؟
- [سایر] آیا در ازدواج ظاهر و زیبایی ملاک مهمی است یا خیر؟
- [سایر] آیا در ازدواج ظاهر و زیبایی ملاک مهمی است یا خیر ؟
- [سایر] آیا زیبایی می تواند ملاک مهمی برای انتخاب همسر باشد ؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا درست است که خانمها بعد از وقوع یائسگی مکلف به پوشیدن حجاب نیستند اما پوشیدن برایشان أرجح است؟
- [سایر] چرا بر زیارت قبر امام حسین(علیه السلام) تأکید زیادی شده است؟
- [سایر] چرا در متون دینی ما بر اهمیت و فضیلت سجده بر تربت امام حسین علیهالسلام تأکید زیادی شده است؟
- [سایر] ملاک های اصلی ازدواج چیست ؟
- [سایر] ملاک ازدواج در قرآن را بیان کنید؟
- [سایر] شش ماه است که ازدواج کرده ام و هروقت به خانه مادر خانمم می رویم ، همسرم به مدت زیادی با مادرش خلوت میکند . آیا این کار درست است ؟
- [آیت الله سبحانی] اگر ملکی را برای وقف معین کند و پیش از خواندن صیغه وقف پشیمان شود; یا بمیرد; وقف درست نیست.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر ملکی را برای وقف معین کند، و پیش از خواندن صیغه وقف پشیمان شود، یا بمیرد، وقف درست نیست.
- [امام خمینی] اگر ملکی را برای وقف معین کند و پیش از خواندن صیغه وقف پشیمان شود، یا بمیرد، وقف درست نیست.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر ملکی را برای وقف معیّن کند و پیش از خواندن صیغة وقف پشیمان شود ؛ یا بمیرد ؛ وقف درست نیست .
- [آیت الله بهجت] اگر ملکی را برای وقف معین کند و پیش از خواندن صیغه وقف پشیمان شود یا بمیرد، وقف درست نیست.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه ملکی را برای وقف معین کند و پیش از خواندن صیغه یا تحویل به کسانی که برای آنها وقف شده پشیمان شود یا بمیرد وقف درست نیست.
- [آیت الله شبیری زنجانی] زن و مرد تا اطمینان نکنند که وکیل آنها صیغه را خوانده است، یا به دلیل معتبری همچون گفتار دو شاهد عادل ثابت نشده باشد که صیغه خوانده شده، نمیتوانند به احکام زناشویی عمل کنند، مثلاً به یکدیگر نگاه محرمانه نمایند و گمان به این که وکیل صیغه را خوانده است کفایت نمیکند و اگر وکیل بگوید صیغه را خواندهام، بنا بر احتیاط واجب تا از گفته وی به خواندن صیغه اطمینان حاصل نشود، گفته وکیل کفایت نمیکند و اگر اطمینان شخصی یا نوعی حاصل شود که وکیل عقد را خوانده و شک داشته باشیم که درست خوانده یا خیر، عقد خوانده شده شرعاً صحیح به شمار میآید.
- [آیت الله سیستانی] اگر دختر باکره نباشد ، یا اینکه با کره باشد ولی پدر یا جدّ پدری اجازه ندهند که با مردی که همتای او شرعاً و عرفاً میباشد ازدواج کند ، یا اینکه حاضر نباشند در امر ازدواج دختر به هیچ وجه مشارکت کنند ، یا آنکه اهلیت اجازه دادن از جهت دیوانگی ، یا مانند آن را نداشته باشند ، در این موارد اجازه آنان لازم نیست ، و همچنین اگر اجازه گرفتن از آنان به جهت غائب بودن ، یا غیر آن ممکن نباشد ، و دختر حاجت زیادی در همان وقت به ازدواج داشته باشد ، اجازه پدر و جد ، لازم نیست .
- [آیت الله شبیری زنجانی] مهری که زن در ازدواج دائم میگیرد خمس ندارد؛ ولی بنا بر احتیاط واجب مهری که زن در ازدواج موقّت میگیرد اگر از مخارج سالش زیاد بیاید باید خمس آن را بدهد. ارثی که به انسان میرسد خمس ندارد، مگر ارث غیرمنتظره باشد که بنا بر احتیاط واجب اگر از مخارج سالش زیاد بیاید باید خمس آن را بدهد. البته مالی که به ارث رسیده اگر رشد کند یا قیمت آن زیاد شود، تا نفروخته پرداخت خمس آن واجب نیست ولی پس از فروش باید خمس مقدار زیادی را بدهد.
- [آیت الله جوادی آملی] .در پیمان اجاره،صیغه (لفظ) لازم نیست , چون به چند صورت عقد اجاره درست است: 1 .اجاره دهنده و اجاره کننده با هر زبانی که دارند اجاره را با لفظ ادا کنند؛ 2 .هر دو طرف , فعلی انجام دهند که بر اجاره دلالت داشته باشد؛ 3 .یک طرف با لفظ و طرف دیگر با فعل ، اجاره را برقرار کنند . در صحّت عقد اجاره به صورت های یادشده , فرقی بین اجاره دادن مال و اجیر شدن شخص نیست.