بلوغ عقلی-فکری چه طوری حادث می شه و برای رسیدن به اون چه کارهایی می شه انجام داد؟
نوجوان در سنین بین 14-18 سال بایستی توانایی درک ، فهم ، تفکر ، پیش بینی ، تجزیه و تحلیل و نتیجه گیری از وضعیت و موقعیتهای مختلف را کسب کرده باشد ، همچنین با اتکاء به تفکر و مهارت تجزیه ، تحلیل و استنباط درست بتواند تا حدود زیادی آینده را پیش بینی و نسبت به تعیین اهداف زندگی آینده و تعیین راهکارهای منطقی و مورد نیاز برای رسیدن به آنها اقدام نماید . البته لازم به یاد آوری است که رشد عقلی و بلوغ فکری در مسیر زمان و مواجه با موقعیتها و تجربه آنها به صورت تدریجی و کم کم تکمیل می گردد ، باز تاکید می شود که طی سالم این مرحله نیاز به هدایت منطقی و راهنمایی افراد صالح و مجرب و معتمد دارد و گرنه شکل انحرافی پیدا می کند و سلامت روانی نوجوان به مخاطره می افتد. "سایت دانشگاه علوم پزشکی تبریز" از جمله روش هایی که می تواند در رشد تعقل به افراد کمک کند شناسایی تفاوت احساس با منطق است و جاسازی هر کدام در زمان و مکان مناسب. مسلما به هیچ شخصی توصیه نمی شود که هیچ گاه از احساسات خود استفاده نکند و همیشه رفتار های خشک و غیر قابل انعطاف منطقی داشته باشد بلکه افراد باید بیاموزند تا از اختلاط این دو رفتاری موقر، بجا و دوست داشتنی و قابل پذیرش از انها سر زند . در جای مناسب احساسات به خرج دهند و در مواقع تصمیم گیری منطق و عقل را پررنگ گنند. عبارتهایی مثل جوانی کردن، و یا بزرگ بشه عاقل میشه و... نمی توانند توجیه اشتباه های افراد باشند چرا که در هر سنی باید به جوان یاد داد تا معقول باشد . در روایات داریم که بهترین جوانان کسانی هستند که مانند بزرگسالان رفتار کنند و این نشان دهنده ان است که حتی در جوانی انچه پسندیده تر است متفکر و متعقل رفتار کردن است و ملاک برتری جوانان میزان استفاده از عقل و تجربه در میان ان هاست . www.shamimm.ir
عنوان سوال:

بلوغ عقلی-فکری چه طوری حادث می شه و برای رسیدن به اون چه کارهایی می شه انجام داد؟


پاسخ:

نوجوان در سنین بین 14-18 سال بایستی توانایی درک ، فهم ، تفکر ، پیش بینی ، تجزیه و تحلیل و نتیجه گیری از وضعیت و موقعیتهای مختلف را کسب کرده باشد ، همچنین با اتکاء به تفکر و مهارت تجزیه ، تحلیل و استنباط درست بتواند تا حدود زیادی آینده را پیش بینی و نسبت به تعیین اهداف زندگی آینده و تعیین راهکارهای منطقی و مورد نیاز برای رسیدن به آنها اقدام نماید .
البته لازم به یاد آوری است که رشد عقلی و بلوغ فکری در مسیر زمان و مواجه با موقعیتها و تجربه آنها به صورت تدریجی و کم کم تکمیل می گردد ، باز تاکید می شود که طی سالم این مرحله نیاز به هدایت منطقی و راهنمایی افراد صالح و مجرب و معتمد دارد و گرنه شکل انحرافی پیدا می کند و سلامت روانی نوجوان به مخاطره می افتد. "سایت دانشگاه علوم پزشکی تبریز"
از جمله روش هایی که می تواند در رشد تعقل به افراد کمک کند شناسایی تفاوت احساس با منطق است و جاسازی هر کدام در زمان و مکان مناسب. مسلما به هیچ شخصی توصیه نمی شود که هیچ گاه از احساسات خود استفاده نکند و همیشه رفتار های خشک و غیر قابل انعطاف منطقی داشته باشد بلکه افراد باید بیاموزند تا از اختلاط این دو رفتاری موقر، بجا و دوست داشتنی و قابل پذیرش از انها سر زند . در جای مناسب احساسات به خرج دهند و در مواقع تصمیم گیری منطق و عقل را پررنگ گنند.
عبارتهایی مثل جوانی کردن، و یا بزرگ بشه عاقل میشه و... نمی توانند توجیه اشتباه های افراد باشند چرا که در هر سنی باید به جوان یاد داد تا معقول باشد . در روایات داریم که بهترین جوانان کسانی هستند که مانند بزرگسالان رفتار کنند و این نشان دهنده ان است که حتی در جوانی انچه پسندیده تر است متفکر و متعقل رفتار کردن است و ملاک برتری جوانان میزان استفاده از عقل و تجربه در میان ان هاست .
www.shamimm.ir





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین