من قصد ازدواج با افراد مومن را دارم , ولی خواستگارانم انسان های متدینی نیستند. به نظر شماچه کار می توانم بکنم ؟
در نظر داشته باشید هر ازدواجی دارای شرایط خاصی است که یکی از آنها زن و شوهریعنی در یک سطح بودن آنان است . معیار کفویت دارای شقوق دیگری است که به ترتیب عبارتند از: کفویت فرهنگی , کفویت اجتماعی , کفویت اقتصادی و کفویت ظاهری . کفویت فرهنگی بدین معنااست که دو خانواده عروس و داماد از جهت فرهنگی دارای وجوه مشترک وآداب و رسوم نسبتا مشترک باشند, مثلا اگر یکی دارای اعتقادات شدید مذهبی است , دیگری بی اعتنا به مذهب و اعتقادات نباشد. اگر یکی به لحاظ قومی و قبیله ای دارای رسوم خاصی است , دیگری در تضاد با آن نباشد, مثلا آداب و رسوم فلان شهر مرکزی یا غربی ایران با آداب شهرهای شمالی یا شرقی چندان سازگارنیست . بنابراین از لحاظ فرهنگی باید در انتخاب همسر بسیار دقت نمود. این تفاوت فرهنگی به قدری حساس است که گاهی در خوراک و پوشاک و سخن گفتن و حتی شیوه اعتقاد به مذهب و دین تاثیر می گذارد و چه بساباعث درگیری های فراوان میان زن و شوهر شود. کفویت اجتماعی بدین معنا است که دو خانواده در اجتماع شهر یا روستای خود, فاصله کمی از لحاظطبقاتی داشته باشند, تا بعداً این جنبه بهانه ای برای منت گذاردن زن و شوهر بر یکدیگر نباشد. انتخاب همسردر خانواده های بدنام و شهره به زشتی و پلیدی و خانواده هایی که زبان مردم بر آنها باز است , کار معقول وصحیحی نیست و به عزت انسان نمی انجامد. کفویت اقتصادی بدین معنا است که دو خانواده از نظر فقر و غنا چندان فاصله ای با هم نداشته باشند, ولی بهتر است خانواده شوهر متمول تر از خانواده دختر باشند. این سودش به دختر می رسد, زیرا در زندگی جدیدخود دارای امکانات بهتری خواهد بود. کفویت ظاهری نیز به این معنا است که زن و شوهر از لحاظ قیافه ظاهری و اندام و هیبت خارجی به قول معروف به هم بیایند در اینجا بهتر است زن از شوهرش زیباتر باشد, و مثلا یکی بلند قد و دیگری خیلی کوتاه نباشد.یکی خلی زشت و دیگری خیلی زیبا نباشد و... اینها معیارهای اصولی عمومی است که باید حتما موردتوجه قرار گیرد. پس از اینها حسن خلق و خوش اخلاقی زن و شوهر بسیار مهم است , زیرا مرد خوش اخلاق ,همسر و فرزندانش را عزیز می دارد و به آنان احترام می گذارد. به نظر ما, اگر شما در میان خواستگاران خود آن را که کفو شما است و از لحاظ اخلاقی مورد تایید و انسانی فهمیده و منطقی است برگزینید, بهترین انتخاب را کرده اید. اگر این فرد انسان با ایمانی بود که بهتر, در غیر این صورت می توانید با ایمان اندک او بسازید و با تاثیرات مثبت خود او را متدین تر و با ایمان ترسازید. در انتهایادتان باشد احترام خانواده خود رانگه دارید و عزت آنها را حفظ کنید و سعی نکنید از آنها - به هر دلیل -ببرید, زیرا دختری که از خانواده خود ببرد, در خانواده شوهرش عزیز نمی شود, در حقیقت او مهم ترین پناهگاه و پشتوانه خود را از دست داده و تنها مانده است . این یکاصل مسلم است که خانواده از بزرگ ترین مصائب تاکوچکترین مشکلات یاور و همدم انسان و مایه عزت و سرافرازی می باشند. بنابراین در انتخاب همسر سعی کنید هم رضایت خانواده خود را داشته باشید و هم رضایت خداوند را به دست آورید و هم خودتان راضی گردید از خداوند بخواهید همسری خوب و صالح با همه شرایط به شما عنایت کند. می توانید نذری هم بنمایید تا به مراد و مطلوب خویش برسید. به هر صورت برای شما در طول حیات مادی و معنوی تان آرزوی موفقیت و سربلندی و پیروزی داریم . www.eporsesh.com
عنوان سوال:

من قصد ازدواج با افراد مومن را دارم , ولی خواستگارانم انسان های متدینی نیستند. به نظر شماچه کار می توانم بکنم ؟


پاسخ:

در نظر داشته باشید هر ازدواجی دارای شرایط خاصی است که یکی از آنها زن و شوهریعنی در یک سطح بودن آنان است . معیار کفویت دارای شقوق دیگری است که به ترتیب عبارتند از: کفویت فرهنگی , کفویت اجتماعی , کفویت اقتصادی و کفویت ظاهری .
کفویت فرهنگی بدین معنااست که دو خانواده عروس و داماد از جهت فرهنگی دارای وجوه مشترک وآداب و رسوم نسبتا مشترک باشند, مثلا اگر یکی دارای اعتقادات شدید مذهبی است , دیگری بی اعتنا به مذهب و اعتقادات نباشد. اگر یکی به لحاظ قومی و قبیله ای دارای رسوم خاصی است , دیگری در تضاد با آن نباشد, مثلا آداب و رسوم فلان شهر مرکزی یا غربی ایران با آداب شهرهای شمالی یا شرقی چندان سازگارنیست . بنابراین از لحاظ فرهنگی باید در انتخاب همسر بسیار دقت نمود. این تفاوت فرهنگی به قدری حساس است که گاهی در خوراک و پوشاک و سخن گفتن و حتی شیوه اعتقاد به مذهب و دین تاثیر می گذارد و چه بساباعث درگیری های فراوان میان زن و شوهر شود.
کفویت اجتماعی بدین معنا است که دو خانواده در اجتماع شهر یا روستای خود, فاصله کمی از لحاظطبقاتی داشته باشند, تا بعداً این جنبه بهانه ای برای منت گذاردن زن و شوهر بر یکدیگر نباشد. انتخاب همسردر خانواده های بدنام و شهره به زشتی و پلیدی و خانواده هایی که زبان مردم بر آنها باز است , کار معقول وصحیحی نیست و به عزت انسان نمی انجامد.
کفویت اقتصادی بدین معنا است که دو خانواده از نظر فقر و غنا چندان فاصله ای با هم نداشته باشند, ولی بهتر است خانواده شوهر متمول تر از خانواده دختر باشند. این سودش به دختر می رسد, زیرا در زندگی جدیدخود دارای امکانات بهتری خواهد بود.
کفویت ظاهری نیز به این معنا است که زن و شوهر از لحاظ قیافه ظاهری و اندام و هیبت خارجی به قول معروف به هم بیایند در اینجا بهتر است زن از شوهرش زیباتر باشد, و مثلا یکی بلند قد و دیگری خیلی کوتاه نباشد.یکی خلی زشت و دیگری خیلی زیبا نباشد و... اینها معیارهای اصولی عمومی است که باید حتما موردتوجه قرار گیرد. پس از اینها حسن خلق و خوش اخلاقی زن و شوهر بسیار مهم است , زیرا مرد خوش اخلاق ,همسر و فرزندانش را عزیز می دارد و به آنان احترام می گذارد.
به نظر ما, اگر شما در میان خواستگاران خود آن را که کفو شما است و از لحاظ اخلاقی مورد تایید و انسانی فهمیده و منطقی است برگزینید, بهترین انتخاب را کرده اید. اگر این فرد انسان با ایمانی بود که بهتر, در غیر این صورت می توانید با ایمان اندک او بسازید و با تاثیرات مثبت خود او را متدین تر و با ایمان ترسازید. در انتهایادتان باشد احترام خانواده خود رانگه دارید و عزت آنها را حفظ کنید و سعی نکنید از آنها - به هر دلیل -ببرید, زیرا دختری که از خانواده خود ببرد, در خانواده شوهرش عزیز نمی شود, در حقیقت او مهم ترین پناهگاه و پشتوانه خود را از دست داده و تنها مانده است . این یکاصل مسلم است که خانواده از بزرگ ترین مصائب تاکوچکترین مشکلات یاور و همدم انسان و مایه عزت و سرافرازی می باشند. بنابراین در انتخاب همسر سعی کنید هم رضایت خانواده خود را داشته باشید و هم رضایت خداوند را به دست آورید و هم خودتان راضی گردید از خداوند بخواهید همسری خوب و صالح با همه شرایط به شما عنایت کند. می توانید نذری هم بنمایید تا به مراد و مطلوب خویش برسید. به هر صورت برای شما در طول حیات مادی و معنوی تان آرزوی موفقیت و سربلندی و پیروزی داریم .
www.eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین