عدم موفقیت برخی در کارها و آنچه طلب می کنند، نه بدان است که بگوئیم از ابتداء تقدیرشان چنین بوده و نباید به خواسته های مشروع خود برسند. بلکه بدان جهت است که احیاناً بدون برنامه صحیح و تدبیر درست اقدام به انجام می کنند. اینها باید به جستجوی علت عدم موفقیت باشند. اگر علت خارج بودن عمل از عهده شخص است. طبیعی است که مواجه با شکست خواهد شد. ضعف فکری، بدنی و سلامت جسمانی باعث فائق نیامدن بر مشکلات است. انتظار فرد اگر بیش از توانایی او در ابعاد مختلف باشد و هرگز به سعادت نمی رسد. گاهی شخص قدرت فکری بدنی دارد. لکن مانع خارجی وجود دارد مثل این که پدر و مادر دختر موافق با ازدواجش با فلان جوان نیستند. و یا فقر مالی سبب رسیدن به آرزوها و خواسته ها هست. و یا این که که پیگیر و جدّی در رسیدن به خواسته اش نیست. بنابراین شخصی که از رسیدن به خواسته اش محروم شده، پس از علت یابی باید ارزیابی بکند. اگر قادر است. علت و مانع را از میان بردارد، هر چند با زحمت و تلاش و زمان طولانی باشد باید اقدام کند. و اگر به هیچ وجه قادر نیست، خواسته و هدف دیگری را جانشین آن کند. و یا اگر در یک هنر موفق نمی شود هنر دیگری را جانشین آن کند. و در هنگام رفع موانع آرامش روحی و اطمینان به نفس را حفظ کند. و صبر را که رأس ایمان است، ابزار کارش قرار دهد. ابوبصیر می گوید: شنیدم امام صادق((علیه السلام)) فرمود : آزاد مرد در همه احوال آزاد مرد است، اگر گرفتاری برایش پیش آید، صبر کند و اگر مصیبتها بر سرش ریزد، او را شکسته نکند، اگر چه اسیر شود و مغلوب گردد و سختی جایگزین آسایشش شود. چنانکه یوسف صدیق امین ((صلی الله علیه وآله)) را بردگی و مغلوبیت و اسارت زیان نبخشید، و تاریکی و ترس چاه و آنچه بر سرش آمد زیانش نزد تا خدا بر او منت گذارد و ستمگر سرکش را بنده او کرد، بعد از آن که مالک او بود، خدا او را به رسالت فرستاد و به سبب او به امتی رحم کرد. صبر این چنین است و خیر در پی دارد، پس شکیبا باشید و دل به شکیبائی دهید تا پاداش ببینید. نکته لازم و آخر آنکه اساساً این جهان بینی درست نیست که ما برای کامیابی آمده ایم . قرآن می فرماید آیا انسان به هر تمنا و خواهش باید دست یابد؟ (سوره نجم آیه 23) خیر ! خداوند نا محدود و انسان محدود و نقد طلب است . خداوند قصد تربیت و رشد آدمی را دارد. بنابراین محرومیت چند فایده دارد. گاه به اشتباهات آگاهی می دهد، گاهی از بت ها و وابستگی ها جدا می کند و گاهی در آینده مصلحت های برتر را نشان می دهد. www.eporsesh.com
علت ناکامیها در اهداف چیست؟
عدم موفقیت برخی در کارها و آنچه طلب می کنند، نه بدان است که بگوئیم از ابتداء تقدیرشان چنین بوده و نباید به خواسته های مشروع خود برسند. بلکه بدان جهت است که احیاناً بدون برنامه صحیح و تدبیر درست اقدام به انجام می کنند. اینها باید به جستجوی علت عدم موفقیت باشند. اگر علت خارج بودن عمل از عهده شخص است. طبیعی است که مواجه با شکست خواهد شد. ضعف فکری، بدنی و سلامت جسمانی باعث فائق نیامدن بر مشکلات است. انتظار فرد اگر بیش از توانایی او در ابعاد مختلف باشد و هرگز به سعادت نمی رسد. گاهی شخص قدرت فکری بدنی دارد. لکن مانع خارجی وجود دارد مثل این که پدر و مادر دختر موافق با ازدواجش با فلان جوان نیستند. و یا فقر مالی سبب رسیدن به آرزوها و خواسته ها هست. و یا این که که پیگیر و جدّی در رسیدن به خواسته اش نیست.
بنابراین شخصی که از رسیدن به خواسته اش محروم شده، پس از علت یابی باید ارزیابی بکند. اگر قادر است. علت و مانع را از میان بردارد، هر چند با زحمت و تلاش و زمان طولانی باشد باید اقدام کند. و اگر به هیچ وجه قادر نیست، خواسته و هدف دیگری را جانشین آن کند. و یا اگر در یک هنر موفق نمی شود هنر دیگری را جانشین آن کند. و در هنگام رفع موانع آرامش روحی و اطمینان به نفس را حفظ کند.
و صبر را که رأس ایمان است، ابزار کارش قرار دهد.
ابوبصیر می گوید: شنیدم امام صادق((علیه السلام)) فرمود : آزاد مرد در همه احوال آزاد مرد است، اگر گرفتاری برایش پیش آید، صبر کند و اگر مصیبتها بر سرش ریزد، او را شکسته نکند، اگر چه اسیر شود و مغلوب گردد و سختی جایگزین آسایشش شود. چنانکه یوسف صدیق امین ((صلی الله علیه وآله)) را بردگی و مغلوبیت و اسارت زیان نبخشید، و تاریکی و ترس چاه و آنچه بر سرش آمد زیانش نزد تا خدا بر او منت گذارد و ستمگر سرکش را بنده او کرد، بعد از آن که مالک او بود، خدا او را به رسالت فرستاد و به سبب او به امتی رحم کرد. صبر این چنین است و خیر در پی دارد، پس شکیبا باشید و دل به شکیبائی دهید تا پاداش ببینید.
نکته لازم و آخر آنکه اساساً این جهان بینی درست نیست که ما برای کامیابی آمده ایم . قرآن می فرماید آیا انسان به هر تمنا و خواهش باید دست یابد؟ (سوره نجم آیه 23) خیر ! خداوند نا محدود و انسان محدود و نقد طلب است . خداوند قصد تربیت و رشد آدمی را دارد. بنابراین محرومیت چند فایده دارد. گاه به اشتباهات آگاهی می دهد، گاهی از بت ها و وابستگی ها جدا می کند و گاهی در آینده مصلحت های برتر را نشان می دهد.
www.eporsesh.com
- [سایر] علت ناکامیها در اهداف چیست؟
- [سایر] اهداف فرقه وهابیت چیست؟
- [سایر] اهداف و فواید نبوت چیست؟
- [سایر] اهداف و برنامههای شیطان چیست؟
- [سایر] مهمترین اهداف فرقه هابیت چیست؟
- [سایر] اهداف کلان آمریکا در جهان چیست؟
- [سایر] اهداف و برنامه های شیطان چیست؟
- [سایر] اهداف اصلی تحریم ایران توسط غرب؟
- [سایر] اهداف و غایات علم کلام چیست؟
- [سایر] اهداف و وظایف حکومت دینی چیست ؟