اهداف و غایات علم کلام چیست؟
اهداف و غایات علم کلام چیست؟ پاسخ: اهداف و غایات علم کلام اهداف علم کلام را در چهار محور می توان بررسی کرد: الف:هدف علم کلام نسبت به خود متکلم: دو هدف برای آن گفته شده است؛ یکی هدف نظری که دست یافتن به معرفت تحقیقی و تفصیلی در اعتقادات دینی است؛ و دیگری هدف عملی یا تربیتی است؛ زیرا دینداری و عبادت بدون معرفت حاصل نمی شود؛ چنانکه تربیت دینی نیز بدون معرفت وعبادت به دست نخواهد آمد. ب:اهداف علم کلام نسبت به انسانهای دیگر: در این باره هدف اصلی متکلم، هدایت وارشاد است ج:هدف علم کلام نسبت به عقاید دینی: هدف و رسالت متکلم در این زمینه تایید و تحکیم است. بدین جهت عقاید دینی را تبیین کرده و با استفاده از روشهای مختلف به تایید و تحکیم آنها می پردازد. د:اهداف علم کلام نسبت به علوم دینی دیگر: علم کلام نسبت به بسیاری از علوم دینی، نقش پایه و مبنا را دارد؛ زیرا علوم دینی دیگر در موضوعات خود وابسته به علم کلام اند. جایگاه و ضرورت علم کلام با توجه به فواید واهداف و رسالتهای علم کلام می توان به جایگاه وضرورت آن پی برد. زیرا معرفت تحقیقی در زمینه ی عقاید دینی، ارشاد و هدایت دیگران، دفاع از عقاید دینی و پاسخ گویی به اشکالات و دفع شبهات همگی از ارزش والایی برخوردارند؛ و تحققق بخشیدن به آنها ضرورت دارد.
عنوان سوال:

اهداف و غایات علم کلام چیست؟


پاسخ:

اهداف و غایات علم کلام چیست؟

پاسخ:
اهداف و غایات علم کلام
اهداف علم کلام را در چهار محور می توان بررسی کرد:
الف:هدف علم کلام نسبت به خود متکلم: دو هدف برای آن گفته شده است؛ یکی هدف نظری که دست یافتن به معرفت تحقیقی و تفصیلی در اعتقادات دینی است؛ و دیگری هدف عملی یا تربیتی است؛ زیرا دینداری و عبادت بدون معرفت حاصل نمی شود؛ چنانکه تربیت دینی نیز بدون معرفت وعبادت به دست نخواهد آمد.
ب:اهداف علم کلام نسبت به انسانهای دیگر: در این باره هدف اصلی متکلم، هدایت وارشاد است
ج:هدف علم کلام نسبت به عقاید دینی: هدف و رسالت متکلم در این زمینه تایید و تحکیم است. بدین جهت عقاید دینی را تبیین کرده و با استفاده از روشهای مختلف به تایید و تحکیم آنها می پردازد.
د:اهداف علم کلام نسبت به علوم دینی دیگر: علم کلام نسبت به بسیاری از علوم دینی، نقش پایه و مبنا را دارد؛ زیرا علوم دینی دیگر در موضوعات خود وابسته به علم کلام اند.
جایگاه و ضرورت علم کلام
با توجه به فواید واهداف و رسالتهای علم کلام می توان به جایگاه وضرورت آن پی برد. زیرا معرفت تحقیقی در زمینه ی عقاید دینی، ارشاد و هدایت دیگران، دفاع از عقاید دینی و پاسخ گویی به اشکالات و دفع شبهات همگی از ارزش والایی برخوردارند؛ و تحققق بخشیدن به آنها ضرورت دارد.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین