برای از دست دادن این حالت باید اراده‌ ای جدی و قوی داشته باشید و از شنیدن یا گفتن هر غیبتی هر اندازه هم به نظرتان کوچک و سطحی می‌ آید اجتناب ورزید زیرا در روز قیامت جوابی برای آن نخواهید داشت. در این رابطه به برنامه ‌ای که پیشنهاد می‌ شود به مدت 40 روز عمل کنید. امید است ان‌شأالله براین مسأله که از گناهان خطرناک است غالب شوید: 1) هر ده روز یک بار بحث غیبت را در کتاب گناهان کبیره مطالعه کنید. 2) هر روز صبح با خدا (شرط) کنید که امروز غیبت نمی ‌کنم. در طول روز کاملا مراقب رعایت این شرط باشید و جدا بکوشید برای اولین بار از آن تخلف نکنید. شب هنگام خواب ‌اعمال روزتان را وارسی کنید. اگر مرتکب غیبت شده‌ اید تعداد دفعات آن را ثبت کنید و برای مبارزه با آن توبه نمایید و برای خود تنبیهی قرار دهید مثلا تصمیم بگیرید با دوستی که نزد او بیشتر غیبت می کنیدیک روز رفت و آمد وگفت وگوی غیر ضروری نکنید یا در جایی که بیشتر غیبت هست شرکت نکنید یا یک روز روزه بگیرید. شرح این عمل را نیز در ستون واکنش ثبت نمایید. تمام چهل روز را با ذکر تاریخ به دقت طبق آن عمل کنید. eporsesh.com
برای از دست دادن این حالت باید اراده ای جدی و قوی داشته باشید و از شنیدن یا گفتن هر غیبتی هر اندازه هم به نظرتان کوچک و سطحی می آید اجتناب ورزید زیرا در روز قیامت جوابی برای آن نخواهید داشت. در این رابطه به برنامه ای که پیشنهاد می شود به مدت 40 روز عمل کنید. امید است انشأالله براین مسأله که از گناهان خطرناک است غالب شوید:
1) هر ده روز یک بار بحث غیبت را در کتاب گناهان کبیره مطالعه کنید.
2) هر روز صبح با خدا (شرط) کنید که امروز غیبت نمی کنم.
در طول روز کاملا مراقب رعایت این شرط باشید و جدا بکوشید برای اولین بار از آن تخلف نکنید. شب هنگام خواب اعمال روزتان را وارسی کنید. اگر مرتکب غیبت شده اید تعداد دفعات آن را ثبت کنید و برای مبارزه با آن توبه نمایید و برای خود تنبیهی قرار دهید مثلا تصمیم بگیرید با دوستی که نزد او بیشتر غیبت می کنیدیک روز رفت و آمد وگفت وگوی غیر ضروری نکنید یا در جایی که بیشتر غیبت هست شرکت نکنید یا یک روز روزه بگیرید. شرح این عمل را نیز در ستون واکنش ثبت نمایید. تمام چهل روز را با ذکر تاریخ به دقت طبق آن عمل کنید.
eporsesh.com
- [سایر] موارد جواز غیبت کدامند و چگونه می توان از غیبت توبه کرد؟
- [سایر] آیا می توان بدون رضایت گرفتن از فرد غیبت شونده توبه کرد؟
- [سایر] شخصی پشت سر کسی غیبت کرده و می داند او نیز دربارهء همان شخص غیبت کرده است .آیا هر دو باید توبه کنند؟
- [سایر] من به مسائل شهوانی فکر می کردم، اما چهار ماه است توبه کردم، گاهی وسوسه می شوم، آیا توبه در این صورت شکسته شده است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] با سلام لطفا بفرمایید شرایط توبه کردن و مراحل آن چیست؟ در صورت شکسته شدن توبه چه مجازاتی در نظر گرفته می شود؟
- [سایر] من به مسائل شهوانی فکر می کردم، اما چهار ماه است توبه کردم، گاهی وسوسه می شوم، آیا توبه در این صورت شکسته شده است؟
- [سایر] سلام من تو زندگیم زیاد غیبت کردم و اکثر این غیبت ها به گونه ای بوده که پای صحبت بقیه نشسته بودم.ولی اساسی می خواهم توبه کنم و اصلا نمی تونم بروم حلالیت بطلبم.چه کار کنم؟ اگر توبه کنم کافی است؟
- [سایر] سلام. من خیلی داغونم شکسته ام در شرف ازدواج هستم ولی سوء پیشینه خوبی ندارم هیچ کس جز خدا و خودم نمیدونه توبه کردم زاری کردم با دل شکسته در خونه همه ائمه رفتم که وساطت کنن خدا منو ببخشه ولی نشده آروم نیستم بی تاب بی تابم و داغون و دل شکسته ... لطفاً کمکم کنید .
- [سایر] من گاهی اوقات دروغ می گویم که بعد خیلی عصبی و ناراحت می شوم و یا غیبت می کنم همین طور هر بار توبه می کنم ولی باز ... شما بگویید من چه کار کنم.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر فردی غیبت فرد دیگر را کرد، آیا باید برای توبه کردن، از طرف مقابل طلب رضایت کند، یا اینکه تنها استغفار کافی است؟ در صورت مانع بودن شرم و حیا، چه باید کرد؟
- [آیت الله مظاهری] کسی که برای معصیت سفر کرده در موقع برگشتن اگر توبه کرده باید نماز را شکسته بخواند، و اگر توبه نکرده باید تمام بخواند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسی که از سفر معصیت بر می گردد اگر توبه کرده و تا محلی که می خواهد بر گردد هشت فرسخ یا بیشتر باشد، باید نماز را شکسته بخواند، همچنین اگر توبه نکرده ولی در بازگشت آلوده به معصیت نیست.
- [آیت الله علوی گرگانی] کسی که برای معصیت سفر کرده، موقعی که از سفر برمیگردد اگر توبه کرده، باید نماز را شکسته بخواند و همچنین است اگر توبه نکرده، باید شکسته بخواند مگر این که در برگشتن هم قصد معصیت کند یا برگشتن آن هم جزو سفر قبلی حساب شود.
- [آیت الله شبیری زنجانی] کسی که برای معصیت به مقدار مسافت شرعی سفر کرده، موقعی که از سفر بر میگردد اگر توبه کرده، باید نماز را شکسته بخواند و اگر توبه نکرده باید تمام بخواند و احتیاط مستحب آن است که هم شکسته و هم تمام بخواند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] کسی که برای معصیت سفر کرده موقعی که از سفر برمی گردد اگر توبه کرده باید نماز را شکسته بخواند و اگر توبه نکرده باید نماز را تمام بخواند. و اگر برگشتن از سفر در نظر عرف جزء رفتن به سفر، معصیت محسوب شود، بعید نیست وظیفه اش تمام باشد گرچه احتیاط آن است که هم شکسته و هم تمام بخواند.
- [آیت الله نوری همدانی] کسی که برای معصیت سفر کرده ، موقعی که از سفر بر می گردد اگر توبه کرده ، باید نماز را شکسته بخواند . و اگر توبه نکرده ، و در بازگشت فقط قصد عودَ به وطن را دارد نماز را باید تمام بخواند ، و احتیاط مستحب آن است که هم شکسته و هم تمام بخواند .
- [امام خمینی] کسی که برای معصیت سفر کرده، موقعی که از سفر برمی گردد اگر توبه کرده، باید نماز را شکسته بخواند و اگر توبه نکرده ، و چیزی هم که بازگشت را از جزئیت سفر معصیت خارج کند حادث نشده باشد باید تمام بخواند و احتیاط مستحب آن است که هم شکسته و هم تمام بخواند.
- [آیت الله بروجردی] کسی که برای معصیت سفر کرده، موقعی که از سفر بر میگردد، اگر توبه کرده باید نماز را [در حال بازگشت] شکسته بخواند و اگر توبه نکرده باید نماز را تمام بخواند و احتیاط مستحب آن است که هم شکسته و هم تمام بخواند.
- [آیت الله بهجت] کسی که سفرش برای معصیت است، اگر در بین راه توبه کرده، در صورتی که باقیمانده سفر به اندازه مسافت شرعی باشد، نمازش شکسته است و اگر توبه نکرده و پس از ارتکاب معصیت و یا بدون آن برگشت در صورتی که بقیه سفر به اندازه مسافت شرعی باشد، بنابر اظهر نماز را شکسته میخواند.
- [آیت الله خوئی] کسی که برای معصیت سفر کرده، موقعی که از سفر برمیگردد، اگر برگشتن بتنهایی هشت فرسخ است، باید نماز را شکسته بخواند و احتیاط مستحب آنست که درصورتی که توبه نکرده، هم شکسته و هم تمام بخواند.