اگر با کسی برخورد داشتیم که دارای ضعف در عقاید دیند ومذهبی بود چه برخوردی با داشته باشیم؟
با توجه به مسایل زیر شما می توانید در برخورد با چنین افرادی به طریق صحیح عمل کرده ودر جهت بهبود وضعیت انان بکوشید: 1. یکی از چیزهایی که برای تأثیرگذاری لازم است توانایی، مهارت و شناخت کافی نسبت به موضوعی که مورد بحث شماست به عنوان مثال اگر شما می خواهد دوستتان را نسبت به مسائل دینی آگاه کنید و او را جذب دین و معارف دینی کنید باید خودتان اطلاعات لازم را نسبت به معارف دین داشته باشید و الا به خوبی نمی توانید معارف دین و فواید دینداری را برای او توضیح دهید و او تحت تأثیر قرار نخواهد گرفت. 2. عمل به احکام دینی یکی از مهمترین شرایط تأثیرگذاری است . پیامبر (ص) در این باره فرمود اگر می خواهید دیگران را به دین دعوت کنید سعی کنید نه با زبان بلکه با عملتان آنها را به دین دعوت کنید و قرآن نیز می فرماید: (اتأمرون الناس بالبر و تنسون انفسکم افلا تعقلون)(بقره ، آیه 25) آیا شما مردم را به نیکی امر می کنید در حالی که خودتان را فراموش کرده اید آیا فکر نمی کنید؟) بنابراین رفتار شما به آموزه های دینی در تأثیرگذاری نقش بسیار مهمی دارد. 3. در معرفی دین به دیگران علاوه بر شناخت کافی نسبت به آموزه های دینی باید سعی کنید دین را خوب برای او تبیین کنیید با بیانی مستدل و با منطقی قوی و در عین حال با برخورد خوب و زبان شیرین. 4. اگر خودتان شرایط لازم علمی و تبلیغی را ندارید از بحث کردن با او اجتناب کنید و سعی کنید از افرادی که شرایط فوق را دارا هستند کمک بگیرید. 5. یکی دیگر از شرایط تأثیر گذاری اینست که اعتماد او را به خودتان جلب کنید. برای جلب اعتماداو ، رابطه عاطفی و محبت آمیز با او داشته باشید و از طرح کردن بحث های جدلی با او اجتناب کنید. 6. در صدد محکوم کردن او نباشید بلکه در صدد راهنمایی و هدایت او باشید. زیرا اگر بخواهید او را محکوم کنید و بگویید تو اشتباه می کنی در مقابل شما حالت دفاعی می گیرد و مقاومت می کند و حتی از روی لجبازی هم که شده حرف شما را نمی پذیرد بلکه ممکن است کاری کند یا حرفی بزند تا روحیه شما را جریحه دار کند. 7. اگر احساس می کنید بحث کردن شما با او فایده ای ندارد بلکه باعث می شود او نسبت به دین و بزرگان دین بی ادبی کند و لو از روی شوخی از بحث کردن با او خودداری کنید. www.morsalat.com
عنوان سوال:

اگر با کسی برخورد داشتیم که دارای ضعف در عقاید دیند ومذهبی بود چه برخوردی با داشته باشیم؟


پاسخ:

با توجه به مسایل زیر شما می توانید در برخورد با چنین افرادی به طریق صحیح عمل کرده ودر جهت بهبود وضعیت انان بکوشید:

1. یکی از چیزهایی که برای تأثیرگذاری لازم است توانایی، مهارت و شناخت کافی نسبت به موضوعی که مورد بحث شماست به عنوان مثال اگر شما می خواهد دوستتان را نسبت به مسائل دینی آگاه کنید و او را جذب دین و معارف دینی کنید باید خودتان اطلاعات لازم را نسبت به معارف دین داشته باشید و الا به خوبی نمی توانید معارف دین و فواید دینداری را برای او توضیح دهید و او تحت تأثیر قرار نخواهد گرفت.

2. عمل به احکام دینی یکی از مهمترین شرایط تأثیرگذاری است . پیامبر (ص) در این باره فرمود اگر می خواهید دیگران را به دین دعوت کنید سعی کنید نه با زبان بلکه با عملتان آنها را به دین دعوت کنید و قرآن نیز می فرماید: (اتأمرون الناس بالبر و تنسون انفسکم افلا تعقلون)(بقره ، آیه 25) آیا شما مردم را به نیکی امر می کنید در حالی که خودتان را فراموش کرده اید آیا فکر نمی کنید؟)

بنابراین رفتار شما به آموزه های دینی در تأثیرگذاری نقش بسیار مهمی دارد.

3. در معرفی دین به دیگران علاوه بر شناخت کافی نسبت به آموزه های دینی باید سعی کنید دین را خوب برای او تبیین کنیید با بیانی مستدل و با منطقی قوی و در عین حال با برخورد خوب و زبان شیرین.

4. اگر خودتان شرایط لازم علمی و تبلیغی را ندارید از بحث کردن با او اجتناب کنید و سعی کنید از افرادی که شرایط فوق را دارا هستند کمک بگیرید.

5. یکی دیگر از شرایط تأثیر گذاری اینست که اعتماد او را به خودتان جلب کنید. برای جلب اعتماداو ، رابطه عاطفی و محبت آمیز با او داشته باشید و از طرح کردن بحث های جدلی با او اجتناب کنید.

6. در صدد محکوم کردن او نباشید بلکه در صدد راهنمایی و هدایت او باشید. زیرا اگر بخواهید او را محکوم کنید و بگویید تو اشتباه می کنی در مقابل شما حالت دفاعی می گیرد و مقاومت می کند و حتی از روی لجبازی هم که شده حرف شما را نمی پذیرد بلکه ممکن است کاری کند یا حرفی بزند تا روحیه شما را جریحه دار کند.

7. اگر احساس می کنید بحث کردن شما با او فایده ای ندارد بلکه باعث می شود او نسبت به دین و بزرگان دین بی ادبی کند و لو از روی شوخی از بحث کردن با او خودداری کنید.

www.morsalat.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین