باید به این نکته توجه کافی داشته باشید که جوان یعنی نیروی تازه نفس وسرشار از پتانسیل بالا، بگونه ای که د راین مقطع سنی دوست داردآزاد ومستقل عمل کند آنهم درهمه ابعاد شخصیت وجود ی؛ لذاطبیعی است که بخواهد با تصمیم خود به اتفاق دوستانش به گردش برودوشما نباید سد راه اوشوید واورا محدود ومحصور نمائید. جوان دوست دارددر همه عرصه ها خلاقیت واستعدادومیزان توانائی وتوانمندی خود رانشان بدهد،دوست داردهمه باور کنند که او بزرگ شده است ودارای شخصتی منحصر به فرد می باشد.اودیگر حاضر به پذیرش بدون علت باید ها ونبایدهای اطرافیان خود نمی باشد پس برای برخورد صحیح با جوانهاباید.. اول :آنها را شناخت وبه توانائی آنها ایمان داشت . دوم:اعتماد داشتن به رفتا ر وگفتار آنها سوم:شناسائی دوستان او (ببینیم باچه کسانی دوست است) ودر صورت لزوم با توجه به روحیه شخصی وخاص جوان خود،نسبت به دوستش به اوآگاهی لازم رابدهیم ودر صورت لزومبا ارئه دلائل منطقی اورا از دوستی با رفقای بد پرهیز دهیم چهارم: طرح دوستی ورفاقت با جوان از سوی والدین (زیرا در این مقطع حساساو شدیداًدرپی دوست یابی است). www.morsalat.com
در بر خورد با جوانان اگر بخواهند با رفیقان خود به گردش بروند با توجه به فساد زیاد جامعه چه کنیم؟
باید به این نکته توجه کافی داشته باشید که جوان یعنی نیروی تازه نفس وسرشار از پتانسیل بالا، بگونه ای که د راین مقطع سنی دوست داردآزاد ومستقل عمل کند آنهم درهمه ابعاد شخصیت وجود ی؛ لذاطبیعی است که بخواهد با تصمیم خود به اتفاق دوستانش به گردش برودوشما نباید سد راه اوشوید واورا محدود ومحصور نمائید. جوان دوست دارددر همه عرصه ها خلاقیت واستعدادومیزان توانائی وتوانمندی خود رانشان بدهد،دوست داردهمه باور کنند که او بزرگ شده است ودارای شخصتی منحصر به فرد می باشد.اودیگر حاضر به پذیرش بدون علت باید ها ونبایدهای اطرافیان خود نمی باشد پس برای برخورد صحیح با جوانهاباید..
اول :آنها را شناخت وبه توانائی آنها ایمان داشت .
دوم:اعتماد داشتن به رفتا ر وگفتار آنها
سوم:شناسائی دوستان او (ببینیم باچه کسانی دوست است) ودر صورت لزوم با توجه به روحیه شخصی وخاص جوان خود،نسبت به دوستش به اوآگاهی لازم رابدهیم ودر صورت لزومبا ارئه دلائل منطقی اورا از دوستی با رفقای بد پرهیز دهیم
چهارم: طرح دوستی ورفاقت با جوان از سوی والدین (زیرا در این مقطع حساساو شدیداًدرپی دوست یابی است).
www.morsalat.com
- [سایر] مهمترین عامل فساد در جامعه چیست؟ فساد از چه نشأت میگیرد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] با توجّه به معضلات کنونی اجتماع، که بعضاً نتیجه عدم آگاهی صحیح جوانان از مسائل جنسی است، آیا آموزش مسائل جنسی را در جامعه، برای پیشگیری از بیماری های واگیردار، با رعایت حریم خانواده، و با توجّه به سنّ نوجوانان و جوانان، و با استفاده از متون آموزشی مناسب، مجاز می دانید؟
- [سایر] با توجه به اینکه ظهور در زمان گسترش فساد روی می دهد، چرا مانع فساد شویم؟
- [سایر] آیا در قرآن آیاتی مبنی بر نقش جوانان در جامعه وجود دارد؟
- [سایر] راههای تهاجم فرهنگی بر جامعه و جوانان چیست و نحوه مقابله با آن چگونه است؟
- [سایر] انتظار حضرتعالی از جوانان و نیاز مهم کشور و جامعه در چیست ؟
- [سایر] در جامعه ای که فساد آن زیاد است، برای رسیدن به تکامل معنوی و اخلاقی چه باید کرد؟
- [سایر] برای تعجیل در ظهور امام زمان (عج) باید جامعه را اصلاح کنیم یا فساد را گسترش دهیم؟
- [سایر] شبهه: در جامعه کنونی به هیچ وجه نمی توان گناه نکرد و یا گناه را ترک کرد چون عوامل فساد قوی ترند.
- [سایر] مشکلات عینی ای که نوجوانان و جوانان، به خصوص در جامعه ی ایران بدان مبتلا هستند کدامند و حلّ آنها چگونه ممکن است؟
- [آیت الله وحید خراسانی] شرط ششم ان که از کسانی نباشد که خانه به دوشند مانند صحرانشینهایی که در بیابانها گردش می کنند و هر جا اب و خوراک برای خود و احشامشان پیدا کنند می مانند و بعد از چندی به جای دیگر می روند و چنین کسانی که خانه و لوازم زندگیشان هر جا بروند با خودشان هست باید نماز را تمام بخوانند
- [آیت الله مکارم شیرازی] 48 خریدار و فروشنده در تعیین نرخ کالا آزادند، ولی اگر این آزادی در مواردی سبب فساد و اختلال نظام اقتصادی جامعه اسلامی گردد، حاکم شرع در چنین مواردی می تواند تعیین نرخ کند و مردم را به آن ملزم سازد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] با توجّه به این که تبلیغات اسلامی و آگاهی بر احکام، غالباً در مساجد انجام می¬شود برای زنها در صورتی که خود را از نامحرم بخوبی حفظ کنند بهتر است نماز را در مسجد بخوانند و اگر راهی برای یاد گرفتن مسائل اسلامی جز از طریق رفتن به مسجد وجود ندارد واجب است به مسجد بروند.
- [آیت الله اردبیلی] به طور کلّی سرگرمیهای گوناگون اگر همراه با کار حرام یا مستلزم حرام نباشند، اشکال ندارد؛ بنابر این گوشدادن و دیدن برنامههای سینما، تئاتر، رادیو، تلویزیون، ماهواره و مانند آن، چنانچه مستلزم فساد افکار و اخلاق فرد یا جامعه و یا ترویج باطل نباشد، اشکال ندارد؛ ولی باید مواظب باشند مانع از کارهای واجب و مهم نشود و مخصوصا نسبت به کودکان دقّت بیشتری اعمال گردد.
- [آیت الله مظاهری] اگر از روی نسیان و غفلت ربا خورد گرچه گناه نکرده است، ولی باید بعد از توجّه، آنچه را گرفته است به ربا دهنده رد کند، ولی اگر از روی جهل بود، (چه جهل قصوری یا تقصیری و چه جهل به حکم یا به موضوع بود)، بعد از علم لازم نیست آنچه را ربا خورده است رد کند و از آن به بعد باید اطراف آن کار زشت که دنیا و آخرت ربا گیرنده و ربادهنده را تباه میکند نگردد. [1]. بقره، 279. [2]. حدید، 11. [3]. بقره، 276.
- [آیت الله اردبیلی] ازدواج سنّت پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآلهوسلم و از محبوبترین نهادها در نزد پروردگار و موجب رحمت و کثرت رزق و طرد بیبندوباری و فحشا از جامعه است(1) و خداوند متعال جامعه اسلامی را به ایجاد عُلقه ازدواج بین زنان و مردان مجرّد امر فرموده و وعده فضل و گشایش بر آنان داده است.(2) علاقه به خانواده و همسر، از اخلاق انبیاء و نشانه کثرت ایمان است به گونهای که پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآلهوسلم علاقه به همسر را در ردیف علاقه به نماز و شمیم عطر قرار داده است(3). در روایات آمده است: آنگاه که خداوند متعال اراده میکند خیر دنیا و آخرت را به مسلمانی ارزانی دارد، به وی قلبی خاشع و زبانی ذاکر و جسمی صابر و همسری مؤمن عطا میکند که به هنگام نظر به او مسرور شود و در غیاب شوهرش از خود و اموال او پاسداری کند(4) و نیز در روایت آمده است: اگر مردی به خواستگاری آمده که دین، اخلاق و امانتداری او را میپسندید، خواستگاری او را بپذیرید در غیر این صورت فتنه و فساد عظیمی زمین را فرا خواهد گرفت.(5)
- [آیت الله اردبیلی] بر اساس احکام اسلام، باید به آبادی دنیا و رفاه خانواده و جامعه، کمال توجّه را داشت و با دیدگاهی اُخروی و عادلانه و نیز با تدبیر و آگاهی از احکام معاملات، به تجارت و زراعت و کسب حسنات دنیا و رشد اقتصادی و وسعت در رزق و معاش رسید. در روایت آمده است که تجارت موجب توانگری و فزونی عقل وعزت است(1) و نیز آن کسی که به جهت بینیازی از مردم و تأمین خانواده و نیکی به همسایگان به طلب دنیا رود، در روز قیامت چهرهای چون ماه درخشنده خواهد داشت(2) و نیز در روایات، بازرگانان و کسبه به آموختن فقه و پرهیز از ربا و راستگویی و مدارا امر شدهاند (3).
- [آیت الله مکارم شیرازی] جنسی را که می فروشند و چیزی را که عوض آن می گیرند چند شرط دارد: 1 باید مقدار آن معلوم باشد، به وسیله وزن، یا پیمانه، یا شماره و عدد. 2 توانایی بر تحویل آن را داشته باشند، بنابراین فروختن حیوانی که فرار کرده، صحیح نیست، حتی اگر چیزی را به آن ضمیمه کنند(بنابر احتیاط). 3 صفات و خصوصیاتی را که در آنهاست و در ارزش جنس و میل مردم به معامله اثر دارد معین نمایند. 4 شخص دیگری در جنس یا عوض آن حقی نداشته باشد، بنابر این مالی را که نزد کسی گرو گذاشته اند بدون اجازه او نمی توان فروخت و نیز خریدار می تواند به جای پول، منفعت ملک خود را بدهد، مثلاً فرشی از کسی بخرد و در عوض آن منافع یک ساله خانه خود را به او واگذار کند. خریدار و فروشنده در تعیین نرخ کالا آزادند، ولی اگر این آزادی در مواردی سبب فساد و اختلال نظام اقتصادی جامعه اسلامی گردد، حاکم شرع در چنین مواردی می تواند تعیین نرخ کند و مردم را به آن ملزم سازد.