در قرآن می خوانیم : ( صِبغَه الله و مَن أحسنٌ من الله صِبغه ) ( 1 ) کارهایتان را با رنگ الهی رنگ آمیزی کنید که این رنگ بهترین رنگ هاست . مراد از رنگ الهی آن است که کارها را برای رضای خداوند و طبق فرمان او انجام دهیم و جان و مال خود را فقط با او معامله کنیم . به چند مثال توجه کنید : 1- لباسی که برای همسر می خریم ، اگر در شب تولد حضرت زهرا علیه السلام باشد ، این خرید رنگ الهی پیدا می کند . 2- آبی به صورت می ریزیم اگر قصد وضو کنیم ، رنگ الهی پیدا می کند . 3- درجایی که می نشینیم اگر رو به قبله بنشینیم ، رنگ الهی دارد . ما می توانیم تحصیل ، تدریس ، ورزش و دید و بازدید خود را به رنگ الهی درآوریم . گاهی که حضرت علی علیه السلام در جایی مهمان بود ، در خانه مقداری غذا می خورد و به مهمانی می رفت و می فرمود : می خواهم هدفم در مهمانی دیدار مؤمن باشد ، نه رفع گرسنگی در خانه او . پولی به فقیر می دهیم ، می تواند برای سلامتی خودمان باشد و می تواند برای سلامتی تمام مسلمانان بخصوص حضرت مهدی علیه السلام باشد . قرآن می فرماید : هر کس هدفش خدا و رسیدن به مقامات بهشتی باشد ، از دنیا هم بهره مند خواهد شد . اما کسی که هدفش فقط دنیا باشد ، قطعاً از آخرت محروم است و به دنیا هم شاید برسد و شاید نرسد . پی نوشت: 1- سوره بقره ، آیه 138. منبع: پرسش های مهم پاسخ های کوتاه، حجت الاسلام محسن قرائتی
در قرآن می خوانیم : ( صِبغَه الله و مَن أحسنٌ من الله صِبغه ) ( 1 ) کارهایتان را با رنگ الهی رنگ آمیزی کنید که این رنگ بهترین رنگ هاست .
مراد از رنگ الهی آن است که کارها را برای رضای خداوند و طبق فرمان او انجام دهیم و جان و مال خود را فقط با او معامله کنیم . به چند مثال توجه کنید :
1- لباسی که برای همسر می خریم ، اگر در شب تولد حضرت زهرا علیه السلام باشد ، این خرید رنگ الهی پیدا می کند .
2- آبی به صورت می ریزیم اگر قصد وضو کنیم ، رنگ الهی پیدا می کند .
3- درجایی که می نشینیم اگر رو به قبله بنشینیم ، رنگ الهی دارد .
ما می توانیم تحصیل ، تدریس ، ورزش و دید و بازدید خود را به رنگ الهی درآوریم .
گاهی که حضرت علی علیه السلام در جایی مهمان بود ، در خانه مقداری غذا می خورد و به مهمانی می رفت و می فرمود : می خواهم هدفم در مهمانی دیدار مؤمن باشد ، نه رفع گرسنگی در خانه او .
پولی به فقیر می دهیم ، می تواند برای سلامتی خودمان باشد و می تواند برای سلامتی تمام مسلمانان بخصوص حضرت مهدی علیه السلام باشد .
قرآن می فرماید : هر کس هدفش خدا و رسیدن به مقامات بهشتی باشد ، از دنیا هم بهره مند خواهد شد . اما کسی که هدفش فقط دنیا باشد ، قطعاً از آخرت محروم است و به دنیا هم شاید برسد و شاید نرسد .
پی نوشت:
1- سوره بقره ، آیه 138.
منبع: پرسش های مهم پاسخ های کوتاه، حجت الاسلام محسن قرائتی
- [سایر] ما چه پاسخی می توانیم به اومانیسم بدهیم ؟ ما به خلاهای آنها چه جوابی می توانیم بدهیم ؟
- [سایر] آیا میشود خمس را به دانشجوی سیّد نیازمند بدهیم؟
- [آیت الله بهجت] چگونه می توانیم مال مشتبه را تشخیص بدهیم؟
- [سایر] چگونه به پرسش های فلسفی کودکان پاسخ بدهیم؟
- [سایر] اگه کودکمان پرسید خدا کجاست چه جوابی داریم که بدهیم؟
- [سایر] چگونه فقط به رضای خداوند اهمیت بدهیم نه رضای دیگران؟
- [سایر] جایز است فطره را در شهر دیگری بدهیم؟
- [آیت الله خامنه ای] جایز است زکات فطره را در شهر دیگری بدهیم؟
- [آیت الله خامنه ای] اگر میتی که بدن و صورتش سوخته باشد را نتوانیم غسل ترتیبی بدهیم، آیا باید غسل ارتماسی بدهیم یا باید میت را تیمم بدهیم؟2: اگر خواسته باشیم میتی را که صورت و بدنش سوخته تیمم بدهیم و کشیدن دست روی پیشانی میت امکانپذیر نباشد اگر دستمان را به عنوان تیمم روی پیشانی و بر پشت دو دست میت بگذاریم، کفایت میکند یا نه؟ (کشیدن دست باعث جدا شدن پوست صورت میت میشود.)
- [سایر] چگونه می توان در کارها اخلاص داشت؟
- [آیت الله نوری همدانی] اگر رنگرز قرار بگذارد که مثلاً پارچه را با نیل رنگ کند ، چنانچه با رنگ دیگر رنگ نماید ، حقّ ندارد چیزی بگیرد .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر رنگرز قرار بگذارد که مثلاً پارچه را با نیل رنگ کند، چنانچه با رنگ دیگری رنگ نماید، حق ندارد چیزی بگیرد.
- [آیت الله اردبیلی] رنگ موهایی که افراد برای رنگ کردن مو یا ابروی خود به کار میبرند و نیز رنگ جوهر خودکار یا خودنویس که بر دست میماند، چنانچه جرم نداشته و تنها رنگ باشند، برای وضو اشکال ندارند.
- [آیت الله سبحانی] اگر رنگرز قرار بگذارد که مثلاً پارچه را با نیل رنگ کند، چنانچه با رنگ دیگر رنگ نماید حق ندارد چیزی بگیرد.
- [آیت الله بروجردی] اگر رنگرز قرار بگذارد که مثلاً پارچه را با نیل رنگ کند، چنانچه با رنگ دیگر رنگ نماید، حق ندارد چیزی بگیرد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر رنگرز قرار بگذارد که مثلاً پارچه را با نیل رنگ کند، چنانچه با رنگ دیگر رنگ نماید، حق ندارد چیزی بگیرد، مگر آن که رنگ کردن با رنگ دیگر مرغوبیت داشته باشد و خصوص نیل به گونهای که صاحب پارچه راضی باشد، مطلوبیّتی نداشته باشد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر رنگرز قرار بگذارد که مثلا پارچه را بانیل رنگ کند، چنانچه با رنگ دیگر رنگ نماید حق ندارد چیزی بگیرد بلکه اگر سبب خرابی یا کمی ارزش پارچه شود ضامن است.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر مشتری به بزّاز بگوید پارچهای میخواهم که رنگ آن نرود وبزّاز پارچهای به او بفروشد که رنگ آن برود، مشتری میتواند معامله را به هم بزند.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر رنگرز قرار بگذارد که مثلا پارچه را با نیل رنگ کند چنانچه با چیز دیگری رنگ نماید حق ندارد چیزی بگیرد
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر مشتری به بزاز بگوید پارچهای میخواهم که رنگ آن نرود و بزاز پارچهای به او بفروشد که رنگ آن برود، مشتری میتواند معامله را به هم بزند.