بر اساس مفاد بند سوم قطعنامهی 2231: (ایران باید به طور کامل درخواستهای آژانس را بر اساس آنچه در گزارشهای آن بیان شده از طریق همکاری با آژانس برآورده سازد). * واژههای (باید)، (به طور کامل)، (درخواستهای آژانس) و (گزارشهای آژانس) دراین بخش از قطعنامه کلیدی است. * بر اساس این بند از قطعنامه، (همکاری ایران با آژانس) باید (به طور کامل) بوده و این همکاری، مقید و محدود به هیچ قیدی نشده است. * بر اساس این بند از قعطنامه، (درخواستهای آژانس) مقید به هیچ امری نشده و میتواند هر درخواست آژانس از جمله ورود به حیطهی نظامی (اماکن، افراد، اسناد، اطلاعات و تجهیزات) را شامل شود. * بر اساس این بند از قطعنامه، (درخواستهای آژانس) حتی مقید به این که در چارچوب (توافق نامهی پادمان) و یا (پروتکلالحاقی) باشد، نیز نشده و این درخواستها میتواند فراتر از (نقشهی راه توافق شده میان ایران و آژانس) در باره PMD باشد. * بر اساس این بند از قطعنامه، (درخواستهای آژانس) که در گزارشهای آن آمده، مقید به درخواستهای مندرج در گزارشهای پیشین (تا پیش از توافق جامع) نشده است، بلکه ایران موظف است تا درخواستهای آژانس حتی مواردی را که در گزارشهای آتی آژانس خواهد آمد، برآورده سازد. * با توجه به این که مدت زمان اجرای این قطعنامه دست کم 10 سال است، لذا ایران باید طی 10 سال آینده همهی درخواستهای آژانس در گزارشهای آتی (حدود 40 گزارش) را برآورده سازد. * برخی از درخواستهای آژانس از ایران که در گزارشهای قبلی آن مطرح شده است، بسیار خطرناک است، از جمله این درخواستها، تقاضای دسترسی به (اسناد و اطلاعات)، (مراکز نظامی)، (افراد نظامی) و (تجهیزات نظامی) است.
دامنه و ابعاد دسترسی آژانس به حیطهی نظامی ایران بر مبنای مفاد قطعنامهی 2231 چگونه است؟
بر اساس مفاد بند سوم قطعنامهی 2231: (ایران باید به طور کامل درخواستهای آژانس را بر اساس آنچه در گزارشهای آن بیان شده از طریق همکاری با آژانس برآورده سازد).
* واژههای (باید)، (به طور کامل)، (درخواستهای آژانس) و (گزارشهای آژانس) دراین بخش از قطعنامه کلیدی است.
* بر اساس این بند از قطعنامه، (همکاری ایران با آژانس) باید (به طور کامل) بوده و این همکاری، مقید و محدود به هیچ قیدی نشده است.
* بر اساس این بند از قعطنامه، (درخواستهای آژانس) مقید به هیچ امری نشده و میتواند هر درخواست آژانس از جمله ورود به حیطهی نظامی (اماکن، افراد، اسناد، اطلاعات و تجهیزات) را شامل شود.
* بر اساس این بند از قطعنامه، (درخواستهای آژانس) حتی مقید به این که در چارچوب (توافق نامهی پادمان) و یا (پروتکلالحاقی) باشد، نیز نشده و این درخواستها میتواند فراتر از (نقشهی راه توافق شده میان ایران و آژانس) در باره PMD باشد.
* بر اساس این بند از قطعنامه، (درخواستهای آژانس) که در گزارشهای آن آمده، مقید به درخواستهای مندرج در گزارشهای پیشین (تا پیش از توافق جامع) نشده است، بلکه ایران موظف است تا درخواستهای آژانس حتی مواردی را که در گزارشهای آتی آژانس خواهد آمد، برآورده سازد.
* با توجه به این که مدت زمان اجرای این قطعنامه دست کم 10 سال است، لذا ایران باید طی 10 سال آینده همهی درخواستهای آژانس در گزارشهای آتی (حدود 40 گزارش) را برآورده سازد.
* برخی از درخواستهای آژانس از ایران که در گزارشهای قبلی آن مطرح شده است، بسیار خطرناک است، از جمله این درخواستها، تقاضای دسترسی به (اسناد و اطلاعات)، (مراکز نظامی)، (افراد نظامی) و (تجهیزات نظامی) است.
- [سایر] آیا آژانس میتواند به حیطهی نظامی ایران دسترسی داشته باشد؟
- [سایر] آیا ایران میتواند برخی از مفاد قطعنامهی 2231 را اجرا نکرده و از آن سرپیچی نماید؟
- [سایر] آیا اجرای همهی مفاد قطعنامهی 2231 برای ایران لازمالاجرا است؟
- [سایر] طبق برجام، حیطهی نظامی ایران در برگیرندهی چه عناصری است؟
- [سایر] آیا بر اساس 6 قطعنامهی پیش از قطعنامهی 2231 (1)، ایران تحت فصل 7 منشور ملل متحد (2) بوده است؟
- [سایر] آیا وجود واژهی designed در قطعنامهی 2231 دامنهی اختیارات شورای امنیت در موضوع موشکی ایران را نسبت به قطعنامهی 1929 کمتر کرده است؟
- [سایر] این گزاره تا چه حد درست است: «با صدور قطعنامهی 2231، ایران از تحت فصل هفتم منشور ملل متحد خارج شده است»؟
- [سایر] چرا شورای امنیت، 6 قطعنامه (قبل از قطعنامهی 2231) علیه ایران را تحت «فصل هفتم منشور ملل متحد» صادر نکرده است؟
- [سایر] برخی از کارشناسان نظامی و سیاسی معتقد بودند ادامه جنگ به شکست نظامی ایران منجر خواهد شد، آیا چنین تحلیلی مبنای قبول قطعنامه 598 بود؟
- [سایر] با سلام با توجه به اینکه علت سقوط ارتش صدام جاسوسی امریکا از مراکز نظامی بود آیا ایران همچین اجازه ای رو به آژانس بین المللی میده که بیان و از مراکز ما بازدید کنن با اینکه رهبری هم فرمودند من اجازه نمیدهم... لطفا تبیین کنید تا خیالمون راحت بشه