خیر. * ابتدا مناسب است به عبارتهای هر دو قطعنامه در بارهی این موضوع دقت شود: عبارت قطعنامهی 1929: (موشکهای بالستیک دارای قابلیت حمل سلاحهای هستهای)(1) عبارت قطعنامهی 2231: (موشکهای بالستیک طراحی شده با قابلیت حمل سلاحهای هستهای)(2) * با توجه به این که عبارت (دارای قابلیت) در متن قطعنامهی 2231 هم آمده لذا عملاً واژهی (طراحی شده) نمیتواند عمومیت ناشی از عبارت (دارای قابلیت حمل سلاحهای هستهای) را تحدید کند. چرا که آنچه مهم است (قابلیت) است و قاعدتاً همین امر نیز ملاک طرف مقابل خواهد بود. چنانچه در کنار واژهی (designed)، عبارت (specially) ذکر میشد تا حدی زیادی مشکل عمومیت مفاد این بند از قعطنامه رفع میگردید و عبارت اصلی چنین میشد: (موشکهای بالستیک طراحی شدهی خاص عمل سلاحهای هستهای). * نکتهی مهم در بیتأثیری وجود واژهی designed درمتن قطعنامهی 2231 نسبت به شمول تحریمهای موشکی نسبت به همهی موشکهای با قابلیت حمل سلاح هستهای، اظهارات مکرر مقامهای وزارت خارجهی کشورمان در زمینهی عدم اجرای این بخش از قطعنامهی شورای امنیت است. به عبارت دیگر، اگر واژهی designed در قطعنامهی 2231 توانسته مشکل تحریم موشکی ناشی از قطعنامهی 1929 را حل کند، پس چرا وزیر امور خارجه و معاون ایشان به طور مکرر اظهار میدارند که ایران خود را ملزم به رعایت مفاد این بخش از قطعنامهی 2231 نمیداند. پینوشتها: 1- ballistic missiles capable of delivering unclear weapons 2- ballistic missile designed to be capable of delivering unclear weapons.
آیا وجود واژهی designed در قطعنامهی 2231 دامنهی اختیارات شورای امنیت در موضوع موشکی ایران را نسبت به قطعنامهی 1929 کمتر کرده است؟
خیر.
* ابتدا مناسب است به عبارتهای هر دو قطعنامه در بارهی این موضوع دقت شود:
عبارت قطعنامهی 1929: (موشکهای بالستیک دارای قابلیت حمل سلاحهای هستهای)(1)
عبارت قطعنامهی 2231: (موشکهای بالستیک طراحی شده با قابلیت حمل سلاحهای هستهای)(2)
* با توجه به این که عبارت (دارای قابلیت) در متن قطعنامهی 2231 هم آمده لذا عملاً واژهی (طراحی شده) نمیتواند عمومیت ناشی از عبارت (دارای قابلیت حمل سلاحهای هستهای) را تحدید کند. چرا که آنچه مهم است (قابلیت) است و قاعدتاً همین امر نیز ملاک طرف مقابل خواهد بود. چنانچه در کنار واژهی (designed)، عبارت (specially) ذکر میشد تا حدی زیادی مشکل عمومیت مفاد این بند از قعطنامه رفع میگردید و عبارت اصلی چنین میشد: (موشکهای بالستیک طراحی شدهی خاص عمل سلاحهای هستهای).
* نکتهی مهم در بیتأثیری وجود واژهی designed درمتن قطعنامهی 2231 نسبت به شمول تحریمهای موشکی نسبت به همهی موشکهای با قابلیت حمل سلاح هستهای، اظهارات مکرر مقامهای وزارت خارجهی کشورمان در زمینهی عدم اجرای این بخش از قطعنامهی شورای امنیت است. به عبارت دیگر، اگر واژهی designed در قطعنامهی 2231 توانسته مشکل تحریم موشکی ناشی از قطعنامهی 1929 را حل کند، پس چرا وزیر امور خارجه و معاون ایشان به طور مکرر اظهار میدارند که ایران خود را ملزم به رعایت مفاد این بخش از قطعنامهی 2231 نمیداند.
پینوشتها:
1- ballistic missiles capable of delivering unclear weapons
2- ballistic missile designed to be capable of delivering unclear weapons.
- [سایر] تفاوت مفاد قطعنامههای 1929 و 2231 در موضوع موشکی چیست؟
- [سایر] آیا معنا و مفهوم دو واژهی shall که در قطعنامهی 1929 آمده و واژهی call upon که در قطعنامهی 2231 آمده است، با هم متفاوت است؟
- [سایر] چرا شورای امنیت، 6 قطعنامه (قبل از قطعنامهی 2231) علیه ایران را تحت «فصل هفتم منشور ملل متحد» صادر نکرده است؟
- [سایر] آیا ایران میتواند برخی از مفاد قطعنامهی 2231 را اجرا نکرده و از آن سرپیچی نماید؟
- [سایر] آیا اجرای همهی مفاد قطعنامهی 2231 برای ایران لازمالاجرا است؟
- [سایر] آیا بر اساس 6 قطعنامهی پیش از قطعنامهی 2231 (1)، ایران تحت فصل 7 منشور ملل متحد (2) بوده است؟
- [سایر] دامنه و ابعاد دسترسی آژانس به حیطهی نظامی ایران بر مبنای مفاد قطعنامهی 2231 چگونه است؟
- [سایر] این گزاره تا چه حد درست است: «با صدور قطعنامهی 2231، ایران از تحت فصل هفتم منشور ملل متحد خارج شده است»؟
- [سایر] واکنش ایران و عراق در قبال تصویب قطعنامه 598 شورای امنیت چه بود؟
- [سایر] مفاد قطعنامه 598 شورای امنیت در مورد جنگ ایران و عراق چه بود؟