خیر (از نظر حقوقی) و بله (از نظر علمی، ولی در ازای هزینهی سنگین نقض قطعنامهی شورای امنیت). * این قطعنامه با درخواست و موافقت ایران صادر شده است. * در بارهی مفاد قطعنامهی 2231 ایران طرف مشورت 1+5 بوده و قاعدتاً ایران موافقت خود را با مفاد آن از قبل اعلام داشته است. * تصریح به این امر در مقدمهی قطعنامه که همهی مفاد آن تحت مادهی 25 منشور ملل متحد تصویب شده است که همهی کشورها را ملزم به (پذیرش) و (اجرای) تصمیمهای شورای امنیت میکند. * از نظر حقوقی و بینالمللی هیچ توجیهی وجود ندارد که ایران مواردی را که توافق نموده، نقض نماید. قاعدهی استاپل در حقوق بینالملل نیز میگوید: (انکار بعد از اقرار مسموع نیست.). * هر چند نقض قطعنامه، نقض توافق جامع نخواهد بود، اما این نقض مستلزم آثار و پیامدهای جدی است. * (نقض توافق جامع)، (نقض توافق دو جانبه) است که منجر به بازگشت تحریمهای قبلی خواهد شد، اما (نقض قطعنامه)، (نقض توافق بینالمللی) است که نه تنها بازگشت تحریمهای قبلی را در پی خواهد داشت، بلکه شورای امنیت تحریمهای جدیدی را نیز اضافه خواهد نمود. * در صورت ادامهی نقض قطعنامه توسط ایران، شورای امنیت قطعنامهی دیگری را صادر خواهد کرد که ابتدا ایران را تحت فصل 7 منشور ملل متحد وارد نموده و سپس با استفاده از مادهی 42 منشور، مجوز حملهی نظامی به ایران را صادر خواهد نمود.
خیر (از نظر حقوقی) و بله (از نظر علمی، ولی در ازای هزینهی سنگین نقض قطعنامهی شورای امنیت).
* این قطعنامه با درخواست و موافقت ایران صادر شده است.
* در بارهی مفاد قطعنامهی 2231 ایران طرف مشورت 1+5 بوده و قاعدتاً ایران موافقت خود را با مفاد آن از قبل اعلام داشته است.
* تصریح به این امر در مقدمهی قطعنامه که همهی مفاد آن تحت مادهی 25 منشور ملل متحد تصویب شده است که همهی کشورها را ملزم به (پذیرش) و (اجرای) تصمیمهای شورای امنیت میکند.
* از نظر حقوقی و بینالمللی هیچ توجیهی وجود ندارد که ایران مواردی را که توافق نموده، نقض نماید. قاعدهی استاپل در حقوق بینالملل نیز میگوید: (انکار بعد از اقرار مسموع نیست.).
* هر چند نقض قطعنامه، نقض توافق جامع نخواهد بود، اما این نقض مستلزم آثار و پیامدهای جدی است.
* (نقض توافق جامع)، (نقض توافق دو جانبه) است که منجر به بازگشت تحریمهای قبلی خواهد شد، اما (نقض قطعنامه)، (نقض توافق بینالمللی) است که نه تنها بازگشت تحریمهای قبلی را در پی خواهد داشت، بلکه شورای امنیت تحریمهای جدیدی را نیز اضافه خواهد نمود.
* در صورت ادامهی نقض قطعنامه توسط ایران، شورای امنیت قطعنامهی دیگری را صادر خواهد کرد که ابتدا ایران را تحت فصل 7 منشور ملل متحد وارد نموده و سپس با استفاده از مادهی 42 منشور، مجوز حملهی نظامی به ایران را صادر خواهد نمود.
- [سایر] آیا اجرای همهی مفاد قطعنامهی 2231 برای ایران لازمالاجرا است؟
- [سایر] دامنه و ابعاد دسترسی آژانس به حیطهی نظامی ایران بر مبنای مفاد قطعنامهی 2231 چگونه است؟
- [سایر] آیا بر اساس 6 قطعنامهی پیش از قطعنامهی 2231 (1)، ایران تحت فصل 7 منشور ملل متحد (2) بوده است؟
- [سایر] آیا وجود واژهی designed در قطعنامهی 2231 دامنهی اختیارات شورای امنیت در موضوع موشکی ایران را نسبت به قطعنامهی 1929 کمتر کرده است؟
- [سایر] این گزاره تا چه حد درست است: «با صدور قطعنامهی 2231، ایران از تحت فصل هفتم منشور ملل متحد خارج شده است»؟
- [سایر] تفاوت مفاد قطعنامههای 1929 و 2231 در موضوع موشکی چیست؟
- [سایر] چرا شورای امنیت، 6 قطعنامه (قبل از قطعنامهی 2231) علیه ایران را تحت «فصل هفتم منشور ملل متحد» صادر نکرده است؟
- [سایر] با صدور قطعنامهی 2231 تحریمهای موشکهای بالستیک از بین رفته است؟
- [سایر] آیا بیانیهی گروه 1+5 که منضم به قطعنامهی 2231 است، بخشی از قطعنامه است؟
- [سایر] آیا معنا و مفهوم دو واژهی shall که در قطعنامهی 1929 آمده و واژهی call upon که در قطعنامهی 2231 آمده است، با هم متفاوت است؟