الإمام الصادق علیه‌السلام : جُعِلَ‌الشّارِبُ وَالشَّفَةُ فَوقَ‌الفَمِ؛ لِیَحتَبِسَ ما یَنزِلُ مِنَ‌الدِّماغِ عَنِ الفَمِ لِئَلاّ یَتَنَغَّصَ عَلَی الإِنسانِ طَعامُهُ وشَرابُهُ فَیُمیطَهُ عَن نَفسِهِ ... وجُعِلَ السِّنُّ حادّاً؛ لِأَنَ‌بِهِ یَقَعُ المَضغُ، وجُعِلَ‌الضِّرسُ عَریضاً؛ لِأَنَّ بِهِ یَقَعُ الطَّحنُ وَالمَضغُ، وکانَ النّابُ طَویلاً لِیُسنِدَ الأَضراسَ وَالأَسنانَ کَالاُسطُوانَةِ فِی البِناءِ . امام صادق علیه‌السلام : سبیل و لب ، در بالای دهان قرار گرفته است تا مانع رسیدن آنچه از مغز فرو می‌ریزد ، به دهان شود ، مبادا که طعم خوراک و نوشیدن ، بر انسان ، ناگوار گردد و آن را وا گذارد . . . دندانِ جلو تیز قرارداده شده است ؛ زیرا به واسطه آن ، کار قطع کردن صورت می‌پذیرد ؛ و دندان‌های آسیا ، پهن قرارداده شده‌اند ؛ زیرا آسیاب کردن و جویدن ، به کمک آنها انجام می‌گیرد ؛ و نیش بلندتر است تا تکیه‌گاه دندان جانبی و دندان جلو باشد ، به‌سان استوانه‌ای در یک بنا . www.hadithcity.com
الإمام الصادق علیهالسلام :
جُعِلَالشّارِبُ وَالشَّفَةُ فَوقَالفَمِ؛ لِیَحتَبِسَ ما یَنزِلُ مِنَالدِّماغِ عَنِ الفَمِ لِئَلاّ یَتَنَغَّصَ عَلَی الإِنسانِ طَعامُهُ وشَرابُهُ فَیُمیطَهُ عَن نَفسِهِ ... وجُعِلَ السِّنُّ حادّاً؛ لِأَنَبِهِ یَقَعُ المَضغُ، وجُعِلَالضِّرسُ عَریضاً؛ لِأَنَّ بِهِ یَقَعُ الطَّحنُ وَالمَضغُ، وکانَ النّابُ طَویلاً لِیُسنِدَ الأَضراسَ وَالأَسنانَ کَالاُسطُوانَةِ فِی البِناءِ .
امام صادق علیهالسلام :
سبیل و لب ، در بالای دهان قرار گرفته است تا مانع رسیدن آنچه از مغز فرو میریزد ، به دهان شود ، مبادا که طعم خوراک و نوشیدن ، بر انسان ، ناگوار گردد و آن را وا گذارد . . .
دندانِ جلو تیز قرارداده شده است ؛ زیرا به واسطه آن ، کار قطع کردن صورت میپذیرد ؛ و دندانهای آسیا ، پهن قرارداده شدهاند ؛ زیرا آسیاب کردن و جویدن ، به کمک آنها انجام میگیرد ؛ و نیش بلندتر است تا تکیهگاه دندان جانبی و دندان جلو باشد ، بهسان استوانهای در یک بنا .
www.hadithcity.com
- [سایر] چرا دندان نیش، بلندتر از دندانهای دیگر است؟
- [سایر] چرا دندان نیش، بلندتر از دندانهای دیگر است؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در مواردی دیده می شود که افرادی بیشتر از 28 دندان دارند و از مجموع دندانها 28 عدد آن را کسی عمداً از بین برده است، آیا 28 عدد موضوعیت دارد یا به نسبت تعداد دندانهای شکسته شده و دندانهای مانده دیه تعیین می گردد؟
- [آیت الله سیستانی] من مرد هستم ، دندانهای اینجانب روکش طلا دارند . برای نماز اشکال دارد یا خیر ؟
- [آیت الله خامنه ای] کسانی که دندانهای طبیعی آنان افتاده است و به همین علت نمی توانند قرائت نماز را بطور کامل ادا کنند آیا در صورت قدرت و تمکن بابد از دندانهای مصنوعی استفاده کنند؟
- [آیت الله سیستانی] دندانهای اینجانب روکش طلا دارند . برای نماز اشکال دارد یا خیر ؟
- [سایر] درمورد ادیان شرق آسیا چرا مطلب قابل توجهی یافت نمی شود؟
- [سایر] نقشه تجزیه غرب آسیا توسط چه کسی طراحی شد؟ نقش انگلیس در این خصوص چیست؟
- [سایر] علت پهن کردن سجاده هنگام نماز خواندن چیست؟
- [سایر] برای تیز شدن ذهن چه راهکاری دارید؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه بداند یکی از صفهای جلو، نمازشان باطل است اگر صف جلو حایل شود، صفهای بعد نمی توانند اقتدا کنند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر غذا لای دندان مانده باشد و داخل دهان خون بیاید، آن غذا پاک است و دندان مصنوعی هم همین حکم را دارد.
- [آیت الله علوی گرگانی] دیه چند چیز مثل دیه کشتن است که مقدار آن در مسأله پیش گفته شد. اوّل - آن که دو چشم کسی را کور کند، یا چهار پلک چشم او را از بین ببرد و اگر یک چشم او را کور کند، باید نصف دیه کشتن را بدهد. دوم - دو گوش کسی را ببرد، یا کاری کند که هر دو گوش او کر شوند و اگر یک گوش او را ببرد یا کر کند، باید نصف دیه کشتن را بدهد و اگر نرمه گوش او را ببرد، احوط این است که با او صلح نماید گرچه دادن ثلث دیه کامل کفایت میکند. سوم - تمام بینی یا نرمه بینی کسی را ببرد. چهارم - زبان کسی را از بیخ ببرد و اگر مقداری از آن را ببرد باید به نسبت مخارج حروفی که به جهت قطع زبان از بین رفته است ملاحظه نماید ودیه تمام را نسبت بمخارج حروف تقسیم کنند ونسبت آن مقدار را بدهد واولی این است که با مقداری که در ملاحظه مساحت یعنی نصف یا ثلث یا ربع ومانند اینها واجب میشود، ملاحظه نموده هرکدام بیشتر است آن را بدهد. پنجم - تمام دندانهای کسی را از بین ببرد و در صورتی که بعضی از دندانها را ازبین ببرد در صورتی که صاحب دندان مرد باشد باید برای هر دندانی از دندانهای جلو که دوازده عدد است پانصد درهم دیه بدهد و برای هر یک از دندانهای دیگر که شانزده عدد است دویست وپنجاه درهم بدهد و اگر زن باشد دیه آن تا به مقداریکه به ثلث دیه نرسد با دیه مرد مساوی است و در صورتی که به ثلث برسد، دیه دندانهای او نصف دیه دندانهای مرد است. ششم - هر دو دست کسی را از بند جدا کند و اگر یک دست را از بند جدا کند، باید نصف دیه کشتن او را بدهد. هفتم - ده انگشت کسی را ببرد ودیه هر انگشت یک دهم دیه کشتن است، ودیه در زن اگر به ثلث برسد نصف دیه مرد است. هشتم - هر دو پستان زنی را ببرد و اگر یکی از آنها را ببرد، باید نصف دیه کشتن او را بدهد. نهم - هر دو پای کسی را تا مفصل یا همه ده انگشت پا را ببرد ودیه هر انگشت پا مثل دیه آن انگشت از دست است. دهم - تخمهای مردی را از بین ببرد. یازدهم - طوری به کسی آسیب برساند که عقل او از بین برود، و اگر پشت کسی را طوری بشکند که دیگر درست نشود باید تمام دیه را بدهد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] به طور کلّی برخورد با عین نجس در داخل دهان موجب نجس شدن غذا، دندان مصنوعی و مسواک و آب دهان نمی شود و با زوال عین نجاست غذا و دندان پاک است و نیاز به تطهیر ندارد.
- [آیت الله نوری همدانی] بععد از تکبیر امام اگر صف جلو آمادة نماز و تکبیر گفتن آنان نزدیک باشد کسی که در صف بعد ایستاده ، می تواند تکبیر بگوید . ولی احتیاط مستحب آن است که صبر کند تا تکبیر صف جلو تمام شود .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر نماز همه کسانی که در صف جلو هستند تمام شود، یا همه نیت فرادی نمایند، نماز صف بعد فرادی می شود، هر چند صف جلو فوراً برای نماز دیگری به امام اقتدا کنند.
- [آیت الله بروجردی] بعد از تکبیر امام اگر صفِ جلو آماده نماز و تکبیر گفتن آنان نزدیک باشد، کسی که در صف بعد ایستاده میتواند تکبیر بگوید، ولی احتیاط مستحب آن است که صبر کند تا تکبیر صف جلو تمام شود.
- [آیت الله خوئی] بعد از تکبیر امام اگر صف جلو آماده نماز، و تکبیر گفتن آنان نزدیک باشد، کسی که در صف بعد ایستاده، میتواند تکبیر بگوید ولی احتیاط مستحب آن است که صبر کند تا تکبیر صف جلو تمام شود.
- [امام خمینی] بعد از تکبیر امام اگر صف جلو آماده نماز، و تکبیر گفتن آنان نزدیک باشد کسی که در صف بعد ایستاده، می تواند تکبیر بگوید ولی احتیاط مستحب آن است که صبر کند تا تکبیر صف جلو تمام شود.
- [آیت الله سیستانی] بعد از تکبیر امام اگر صف جلو ، آماده نماز و تکبیر گفتن آنان نزدیک باشد ، کسی که در صف بعد ایستاده ، میتواند تکبیر بگوید ، ولی احتیاط مستحب آن است که صبر کند تا تکبیر صف جلو تمام شود .