المستدرک عن جابر : جاءَتِ امرَأَةٌ إلی رَسولِ اللّه‌ِ صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم ، فَقالَت : یا رَسولَ اللّه‌ِ ، إنَّ ابنی هذا بِهِ العُذرَةُ . قالَ : لا تُحرِقنَ حُلوقَ أولادِکُنَّ ، عَلَیکُنَّ بِقُسطٍ هِندِیٍّ ووَرسٍ ، فَأَسعِطنَهُ إیّاهُ . المستدرک - به نقل از جابر -: زنی نزد پیامبر خدا آمد و گفت : ای پیامبر خدا ! این کودک ، گلو درد دارد . فرمودند : (حلق‌های فرزندان خویش را مسوزانید . بر شما باد قُسط هندی و برداع . با آنها برایش انفیه کنید . المستدرک علی الصحیحین ، جلد 4 ، صفحه 450 ، حدیث 8239 ، کنز العمّال ، جلد 10 ، صفحه 25 ، حدیث 28192 ، دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 330 قُسط : عود هندی و عربی که بدان ، علاج کنند . بیخی است شبیه به بیخ لفاح و از نواحی هند خیزد و نباتش مفروش و بی‌ساق و برگش عریض و بر سه قسم می‌باشد : یکی شیرین و سبک و سفید و با عطریت و قسط بحری و عربی نامند و قِسمی مایل به سیاهی و سبک و سطبر و کم بوی و تلخ ، و او را قسط هندی نامند . . . (لغت‌نامه دهخدا) .برداع (ورس) : اسپرک را گویند و آن ، گیاهی است که چیزها را بدان رنگ کنند و شبیه سمسم است و منبت آن ، بلاد یمن است و بس . می‌کارند آن را و تا بیست سال ، باقی باشد و جامه‌ای که از آن رنگ کنند ، پوشیدنش قوّت بسیار دهد (لغت‌نامه دهخدا ).
المستدرک عن جابر :
جاءَتِ امرَأَةٌ إلی رَسولِ اللّهِ صلی الله علیه و آله و سلّم ، فَقالَت : یا رَسولَ اللّهِ ، إنَّ ابنی هذا بِهِ العُذرَةُ .
قالَ : لا تُحرِقنَ حُلوقَ أولادِکُنَّ ، عَلَیکُنَّ بِقُسطٍ هِندِیٍّ ووَرسٍ ، فَأَسعِطنَهُ إیّاهُ .
المستدرک - به نقل از جابر -: زنی نزد پیامبر خدا آمد و گفت : ای پیامبر خدا ! این کودک ، گلو درد دارد .
فرمودند : (حلقهای فرزندان خویش را مسوزانید . بر شما باد قُسط هندی و برداع . با آنها برایش انفیه کنید .
المستدرک علی الصحیحین ، جلد 4 ، صفحه 450 ، حدیث 8239 ، کنز العمّال ، جلد 10 ، صفحه 25 ، حدیث 28192 ، دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 330 قُسط : عود هندی و عربی که بدان ، علاج کنند . بیخی است شبیه به بیخ لفاح و از نواحی هند خیزد و نباتش مفروش و بیساق و برگش عریض و بر سه قسم میباشد : یکی شیرین و سبک و سفید و با عطریت و قسط بحری و عربی نامند و قِسمی مایل به سیاهی و سبک و سطبر و کم بوی و تلخ ، و او را قسط هندی نامند . . . (لغتنامه دهخدا) .برداع (ورس) : اسپرک را گویند و آن ، گیاهی است که چیزها را بدان رنگ کنند و شبیه سمسم است و منبت آن ، بلاد یمن است و بس . میکارند آن را و تا بیست سال ، باقی باشد و جامهای که از آن رنگ کنند ، پوشیدنش قوّت بسیار دهد (لغتنامه دهخدا ).
- [سایر] آیا استفاده از آرامبخشها برای درمان اضطراب کودکان مفید است؟
- [سایر] برای کودکان و نوجوانان چه نوع بازیهایی مفید است؟
- [سایر] آیا استفاده از آرامبخشها برای درمان اضطراب کودکان مفید است؟
- [سایر] کدام سیدیهای مربوط به آموزش دین به صورت ساده برای کودکان و نوجوانان مفید میباشد؟
- [سایر] آیا تنبیه بدنی مناسب می تواند گاهی برای کودکان مفید باشد؟
- [سایر] می خواستم بدانم چه بازی های برای کودکان دو ساله مفید است و آیا می توان خواندن و شمردن را به آن ها یاد داد؟
- [سایر] نظر شیخ مفید درباره ولایت فقیه چیست؟
- [سایر] چه دارویی برای درمان لقوه مفید است؟
- [سایر] چه کاری برای درمان کچلی مفید است؟
- [سایر] چه چیزهایی برای درمان بهک مفید است؟
- [آیت الله وحید خراسانی] ششم از مبطلات نماز ان است که عمدا تکلم کند به لفظی که از دو حرف کمتر نباشد و مفید معنایی باشد چه قصد افاده ان معنی را داشته باشد یا نه مگر این که جاهل قاصر باشد و همچنین است بنابر احتیاط واجب اگر دو حرف یا بیشتر داشته باشد و مفید معنی نباشد و در هر صورت اگر سهوا بگوید نمازش اشکال ندارد و باید سجده سهو به جا اورد
- [آیت الله سیستانی] کسی که مالی را پیدا کرده ، اگر عمداً به دستوری که گفته شد اعلان نکند ، گذشته از اینکه معصیت کرده است ، چنانچه احتمال دهد که اعلان مفید باشد باز هم واجب است اعلان کند .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] کسی که به واسطه تنگی وقت تیمم کرده، تیمم او فقط برای عملی که وقت آن ضیق است مفید است و بعداً بلافاصله باطل می شود لذا چنانچه بعد از نماز آبی که داشته از دستش برود، یا عذر دیگری برای او پیدا شود اگرچه تیمم خود را نشکسته باشد، در صورتی که وظیفه اش تیمم باشد باید دوباره تیمم نماید.
- [آیت الله سیستانی] کر بودن آب ، به دو راه ثابت میشود : أول : آنکه خود انسان یقین یا اطمینان کند . دوم : آنکه دو مرد عادل خبر دهند . و اما اگر یک عادل یا ثقه یا کسی که کر در اختیار او است خبر دهد اگر مفید اطمینان نباشد اعتبار آن محل اشکال است . 2 آب قلیل
- [آیت الله اردبیلی] اگر برای سال اوّل عملی مانند شخم زدن انجام دهد، اگرچه برای سالهای بعد نیز فایده داشته باشد، باید مخارج آن را از سال اوّل کسر کند؛ ولی اگر مثلاً عمل شخم زدن را برای این که چند سال مفید باشد انجام دهد، باید مخارج آنها را بین همان چند سال تقسیم نماید.
- [آیت الله بهجت] اگر در شهری ماه دیده شد، در صورتی برای ساکنین شهر دیگر مفید است که یقین یا اطمینان بکنند اگر در آسمان یا زمین مانعی نبود در آنجا هم ماه دیده میشد، چه در شرق باشد یا در غرب، ولی اگر به این مطلب یقین نداشته باشند نمیتوانند به دیدن ماه در شهر دیگر اکتفا کنند.
- [آیت الله اردبیلی] اقدام به تأسیس مجامع فرهنگی یا نشر کتب و نشریات مفید یا تولید برنامههای رادیویی و تلویزیونی و مشابه آن که موجب تقویت پایههای عقیدتی، اخلاقی و عملی و یا رشد افکار و بالا رفتن سطح معلومات اجتماعی و دینی مردم میشود، از وظایف مهمّی است که شایسته است افراد به اندازه قدرت و توان خود به آن عمل نمایند و ممانعت از آن جایز نیست.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر بعد از داخل شدن وقت نماز ، وضو داشته باشد و بداند که اگر وضوی خود را باطل کند نمی تواند وضو بگیرد چنانچه بتواند بدون ضرر و مشقت وضوی خود را نگهدارد ، نباید آن را باطل نماید و همچنین است اگر بداند یا دو شاهد عادل یا یک عادل ، که قول او مفید اطمینان باشد ، خبر دهند که تهیة آب برای او ممکن نیست بلکه اگر احتمال صحیح عقلائی هم بدهد احتیاط واجب آن است که وضوی خود را باطل نکند .
- [آیت الله علوی گرگانی] مجتهد واعلم را از سه راه میتوان شناخت: اوّل آن که خود انسان یقین کند، مثل آن که از اهل علم باشد وبتواند مجتهد واعلم را بشناسد، دوم آن که دو نفر عالم عادل، که میتوانند مجتهد و اعلم را تشخیص دهند، مجتهد یا اعلم بودن کسی را تصدیق کنند، به شرط آن که دو نفر عالم عادل دیگر با گفته آنان مخالفت ننمایند، سوم آن که عدهای از اهل علم که میتوانند مجتهد و اعلم را تشخیص دهند، و از گفته آنان اطمینان پیدا میشود، مجتهد یا اعلم بودن کسی را تصدیق کنند، بلکه مطلق شیاعی که مفید علم باشد نیز کافی است.
- [آیت الله نوری همدانی] کسی که فقط به مقدار وضو یا به مقدار غسل آب دارد اگر بداند یا دو شاهد عادل یا یک عادل که قول او مفید اطمینان باشد خبر دهند که اگر آن را بریزد آب پیدا نمی کند ، چنانچه وقت نماز داخل باشد ، ریختن آن حرام است و احتیاط واجب آن است که پیش از وقت ننماز هم آن را نریزد بلکه هرگاه احتمال عقلانی هم بدهد که اگر آب را بریزد دیگر آب پیدا نمیکند، واجب آن است که پیش از وقت نماز هم ، آب را نریزد و نگاه بدارد .