الإمام علیّ علیه‌السلام : حَنِّکوا أولادَکُم بِالتَّمرِ ، هکَذا فَعَلَ النَّبِیُّ صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم بِالحَسَنِ وَالحُسَینِ علیهماالسلام . امام علی علیه‌السلام : کامِ کودکان خویش را به خرما بگشایید . پیامبر صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم ، با حسن علیه‌السلام و حسین علیه‌السلام چنین کرد . بحار الأنوار ، جلد 66 ، صفحه 128 ، حدیث 10 دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 676 ******* الکافی عن الإمام الباقر علیه‌السلام : یُحَنَّکُ المَولودُ بِماءِ الفُراتِ ، ویُقامُ فی اُذُنِهِ . وفی رِوایَةٍ اُخری : حَنِّکوا أولادَکُم بِماءِ الفُراتِ وبِتُربَةِ قَبرِ الحُسَینِ علیه‌السلام ، فَإِن لَم یَکُن فَبِماءِ السَّماءِ . الکافی - به نقل از امام باقر علیه‌السلام: (با آب فرات ، کام نوزاد گشوده گردد و در گوشش اقامه گفته شود) . در روایت دیگری نیز چنین آمده است : (فرزندانتان را با آب فرات و با تربت حسین علیه‌السلام ، کام بگشایید ؛ و اگر در اختیار نباشد ، با باران آسمان) . بحار الأنوار ، جلد 104 ، صفحه 123 ، حدیث 71 دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 676
با چه چیزهایی می توان کام نوزاد را گشود؟
الإمام علیّ علیهالسلام :
حَنِّکوا أولادَکُم بِالتَّمرِ ، هکَذا فَعَلَ النَّبِیُّ صلی الله علیه و آله و سلّم بِالحَسَنِ وَالحُسَینِ علیهماالسلام .
امام علی علیهالسلام :
کامِ کودکان خویش را به خرما بگشایید . پیامبر صلی الله علیه و آله و سلّم ، با حسن علیهالسلام و حسین علیهالسلام چنین کرد .
بحار الأنوار ، جلد 66 ، صفحه 128 ، حدیث 10 دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 676
*******
الکافی عن الإمام الباقر علیهالسلام :
یُحَنَّکُ المَولودُ بِماءِ الفُراتِ ، ویُقامُ فی اُذُنِهِ .
وفی رِوایَةٍ اُخری : حَنِّکوا أولادَکُم بِماءِ الفُراتِ وبِتُربَةِ قَبرِ الحُسَینِ علیهالسلام ، فَإِن لَم یَکُن فَبِماءِ السَّماءِ .
الکافی - به نقل از امام باقر علیهالسلام: (با آب فرات ، کام نوزاد گشوده گردد و در گوشش اقامه گفته شود) .
در روایت دیگری نیز چنین آمده است : (فرزندانتان را با آب فرات و با تربت حسین علیهالسلام ، کام بگشایید ؛ و اگر در اختیار نباشد ، با باران آسمان) .
بحار الأنوار ، جلد 104 ، صفحه 123 ، حدیث 71 دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 676
- [سایر] با چه چیزهایی می توان کام نوزاد را گشود؟
- [سایر] عشق دام است یا کام؟
- [سایر] به چه چیزهایی می توان انفیه کرد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] بر چه چیزهایی که می توان تیمم کرد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا می توان از چیزهایی که خوردنشان حرام است برای درمان استفاده کرد؟
- [سایر] تسبیحات حضرت فاطمه زهرا (س) چیست؟ 2. در قنوت چه چیزهایی می توان گفت؟
- [سایر] چه چیزهایی باعث توکل نکردن می شود؟ و چگونه می توان توکل کرد؟
- [سایر] 1. تسبیحات حضرت فاطمه زهرا (س) چیست؟ 2. در قنوت چه چیزهایی می توان گفت؟
- [آیت الله بهجت] لطفا بفرمایید بر چه چیزهایی می توان سجده کرد (به ترتیب اولویت)
- [سایر] مقصود از شروط ضمن عقد چیست و چه چیزهایی را می توان در ضمن عقد، شرط کرد؟
- [آیت الله اردبیلی] در روز هفتم تولّد نوزاد چند عمل مستحب است: اوّل:تراشیدن سر نوزاد. دوم:ختنه کردن نوزاد. سوم:دادن ولیمه ختنه. چهارم: عقیقه، یعنی قربانی کردن گوسفند یا گاو یا شتر.
- [آیت الله اردبیلی] برای پدر و مادر نوزاد و عائله پدر مکروه است از عقیقه نوزادشان بخورند و این کراهت برای مادر نوزاد بیشتر است.
- [آیت الله اردبیلی] مستحب است معادل وزن موهای تراشیده شده سرِ نوزاد، طلا یا نقره صدقه دهند.
- [آیت الله اردبیلی] عقیقه در نوزاد پسر و دختر فرقی نمیکند، ولی بهتر است عقیقه برای پسر، حیوان نر و برای دختر، حیوان مادّه باشد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] حفظ و پرورش نوزاد پسر تا دو سال و نوزاد دختر تا هفت سال حق مادر است به شرط اینکه عاقل و مسلمان و آزاد باشد و به دیگری شوهر نکرده باشد و الاّ پدر مقدّم است ولی اگر پدر مرده باشد مادر هر چند شوهر کرده باشد بر جدّ و دیگران مقدّم است.
- [آیت الله جوادی آملی] .مستحب است هنگام تولد نوزاد، پیش از افتادن بند ناف یا پس از آن, در گوش راست او اذان و در گوش چپ او اقامه گفته شود.
- [آیت الله اردبیلی] بهتر است گوشت عقیقه را به نحو ساده و با آب و نمک بپزند و حدّ اقل ده نفر از مؤمنان را برای خوردن آن دعوت کنند تا از آن بخورند و برای نوزاد دعا کنند و میتوانند گوشت عقیقه را میان مؤمنان تقسیم نمایند و از آنان بخواهند تا برای نوزاد دعا کنند. همچنین مستحب است در تقسیم کردن، استخوانهای عقیقه را نشکنند و مستحب است یک چهارم آن را برای قابله بفرستند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . چیزهایی که زکات به آنها تعلق میگیرد که در
- [آیت الله جوادی آملی] .شنیدن اذان نماز کسی برای نماز دیگری , کافی است; نه شنیدن اذان در گوش نوزاد ; یا موارد دیگری که اصل مشروع بودن آنها ثابت شده باشد; چه رسد به موارد غیر ثابت.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] چیزهایی که وضو را باطل می کند، تیمم بدل از وضو را هم باطل می کند، و چیزهایی که غسل را باطل می نماید، تیمم بدل از غسل را هم باطل می نماید.