الکافی عن عبد الرحمن بن سَیابَة عمّن حدّثه عن الإمام الباقر علیه‌السلام ، قال : سَأَلتُهُ عَن غایَةِ الحَملِ بِالوَلَدِ فی بَطنِ اُمِّهِ کَم هُوَ ؛ فَإِنَّ النّاسَ یَقولونَ : رُبَّما بَقِیَ فی بَطنِها سِنینَ؟ فَقالَ : کَذَبوا ! أقصی حَدِّ الحَملِ تِسعَةُ أشهُرٍ لا یَزیدُ لَحظَةً ، ولو زادَ ساعَةً لَقَتَلَ اُمَّهُ قَبلَ أن یَخرُجَ . الکافی - به نقل از عبد الرحمان بن سَیابه ، از یکی از کسانی که برای وی حدیث کرده -: از امام باقر علیه‌السلام پرسیدم که بیشترین زمان ممکن برای ماندن فرزند در شکم مادر ، چه اندازه است ؛ چرا که مردم می‌گویند : شاید فرزند ، دو سال هم در شکم مادر بماند؟ فرمود : (دروغ گفته‌اند . بیشترین زمان ممکن برای بارداری ، نُه ماه است و حتّی لحظه‌ای از آن بیشتر نمی‌شود و اگر دمی بر آن بیفزاید ، پیش از آن که برون آید ، مادر خویش را می‌کُشد) . الکافی ، جلد 6 ، صفحه 52 ، حدیث 3 ، تهذیب الأحکام ، جلد 8 ، صفحه 115 ، حدیث 396 ، بحار الأنوار ، جلد 60 ، صفحه 334 ، حدیث 5 دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 670
الکافی عن عبد الرحمن بن سَیابَة عمّن حدّثه عن الإمام الباقر علیهالسلام ، قال :
سَأَلتُهُ عَن غایَةِ الحَملِ بِالوَلَدِ فی بَطنِ اُمِّهِ کَم هُوَ ؛ فَإِنَّ النّاسَ یَقولونَ : رُبَّما بَقِیَ فی بَطنِها سِنینَ؟
فَقالَ : کَذَبوا ! أقصی حَدِّ الحَملِ تِسعَةُ أشهُرٍ لا یَزیدُ لَحظَةً ، ولو زادَ ساعَةً لَقَتَلَ اُمَّهُ قَبلَ أن یَخرُجَ .
الکافی - به نقل از عبد الرحمان بن سَیابه ، از یکی از کسانی که برای وی حدیث کرده -: از امام باقر علیهالسلام پرسیدم که بیشترین زمان ممکن برای ماندن فرزند در شکم مادر ، چه اندازه است ؛ چرا که مردم میگویند : شاید فرزند ، دو سال هم در شکم مادر بماند؟
فرمود : (دروغ گفتهاند . بیشترین زمان ممکن برای بارداری ، نُه ماه است و حتّی لحظهای از آن بیشتر نمیشود و اگر دمی بر آن بیفزاید ، پیش از آن که برون آید ، مادر خویش را میکُشد) .
الکافی ، جلد 6 ، صفحه 52 ، حدیث 3 ، تهذیب الأحکام ، جلد 8 ، صفحه 115 ، حدیث 396 ، بحار الأنوار ، جلد 60 ، صفحه 334 ، حدیث 5 دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 670
- [سایر] بیشترین زمان بارداری چند ماه است؟
- [سایر] بیشترین آیات در شأن حضرت علی (ع) در کدام ماه نازل شده است؟
- [سایر] بیشترین آیات در شأن حضرت علی (ع) در کدام ماه نازل شده است؟
- [آیت الله جوادی آملی] آیا سقط جنین پس از سه یا چهار ماه بارداری، جایز است؟
- [آیت الله جوادی آملی] آیا سقط جنین پس از سه یا چهار ماه بارداری، جایز است؟
- [آیت الله مظاهری] زن بارداری که در ماه هفتم، دکتر به او گفته روزه برای او ضرر دارد، آیا میتواند روزه بگیرد؟
- [سایر] خداوند، یک مرتبه؛ در آیه 233 سوره بقره؛ اعلام می نماید که مدت شیردهی، دو سال کامل است (حولین کاملین)، اما در آیه 15 سوره احقاف مشاهده می نماییم که مجموع مدت بارداری و شیردهی، 30 ماه بیان شده است (ثلاثون شهرا) و با توجه به این که دوره بارداری، 9 ماه است، طبیعتا باید دوره شیردهی 21 ماه باشد، نه 24 ماه یا دو سال کامل. اختلاف میان این آیات چگونه توجیه پذیر است؟
- [سایر] سلام من داخل ماه سوم بارداری شده ام مشکل خاصی ندارم فقط همش گرسنم میشه و ضعف میکنم ایا باید ماه رمضان روزه بگیرم
- [سایر] بیشترین علت مرگ و میر چیست؟
- [سایر] کدام سورة قرآن دارای بیشترین دعاهای قرآنی است؟
- [آیت الله اردبیلی] پایان عدّه زن آبستن، به دنیا آمدن یا سقط شدن فرزند اوست؛ پس اگر به طور مثال زنِ بارداری را طلاق بدهند و پس از چند ساعت نوزاد او به دنیا آید، عدّه او تمام میشود؛ ولی اگر زن شوهردار از راه زنا آبستن شده باشد و شوهرش او را در همان حال طلاق بدهد، بنابر احتیاط واجب باید علاوه بر آنچه گفته شد، سه پاکی یا سه ماه از زمانِ طلاق او بگذرد.
- [آیت الله سیستانی] زنی که عدّه او سه ماه است ، اگر اول ماه قمری طلاقش بدهند ، باید سه ماه تمام عدّه نگهدارد ، و اگر در بین ماه طلاقش بدهند ، باید باقی ماه را با دو ماه بعد از آن و نیز کسریِ ماه اول را از ماه چهارم عدّه نگهدارد تا سه ماه تمام شود ، مثلاً اگر غروب روز بیستم ماه طلاقش دهند و آن ماه سی روز باشد ، پایان عدّه او غروب روز بیستم از ماه چهارم است ؛ و اگر ماه اول 29 روز باشد احتیاط واجب آن است که از ماه چهارم بیست و یک روز عدّه نگهدارد ، تا با مقداری که از ماه اول عدّه نگهداشته سی روز شود .
- [آیت الله نوری همدانی] زنی که عدّه او سه ماه است ، اگر اوّل ماه طلاقش بدهند باید سه ماه هلالی یعنی از موقعی که ماه دیده می شود تا سه ماه عدّه نگهدارد . و اگر در بین ماه طلاقش بدهند ، باید باقی ماه را با دو ماه بعد از آن و نیز کسری ماه اوّل را از ماه چهارم عدّه نگهدارد تا سه ماه تمام شود ، مثلاً اگر غروب روز بیستم ماه طلاقش بدهند و آن ماه بیست و نه روز باشد باید نُه روز باقی ماه را با دو ماه بعد از آن و بیست روز از ماه چهارم عدّه نگهدارد و احتیاط مستحّب آن است که از ماه چهارم بیست و یک روز عدّه نگهدارد ؛ تا با مقداری که از ماه اوّل عدّه نگهداشته سی روز شود .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] زنی که عدّه او سه ماه است، اگر اول ماه طلاقش بدهند باید سه ماه هلالی یعنی از موقعی که ماه دیده می شود تا سه ماه عدّه نگهدارد. و اگر در بین ماه طلاقش بدهند، باید باقی ماه را با دو ماه بعد از آن و نیز کسری ماه اول را از ماه چهارم عدّه نگهدارد تا سه ماه تمام شود، مثلا اگر غروب روز بیستم ماه طلاقش بدهند و آن ماه بیست و نه روز باشد باید نه روز باقی ماه را با دو ماه بعد از آن و بیست روز از ماه چهارم عدّه نگهدارد، و احتیاط مستحب آن است که از ماه چهارم بیست و یک روز عدّه نگهدارد تا با مقداری که از ماه اوّل عدّه نگهداشته سی روز شود.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] زنی که عده او سه ماه است؛ اگر اول ماه طلاقش بدهند؛ باید سه ماه هلالی؛ یعنی از موقعی که ماه دیده می شود تا سه ماه عده نگهدارد. و اگر در بین ماه طلاقش بدهند؛ باید باقی ماه را با دو ماه بعد از آن و نیز کسری ماه اول را از ماه چهارم عده نگهدارد تا سه ماه تمام شود؛ مثلا اگر غروب روز بیستم ماه طلاقش دهند و آن ماه بیست و نه روز باشد؛ باید نه روز باقی ماه را با دو ماه بعد از آن و بیست روز از ماه چهارم عده نگهدارد و احتیاط مستحب آن است که از ماه چهارم بیست و یک روز عده نگهدارد؛ تا به مقداری که از ماه اول عده نگهداشته سی روز شود.
- [آیت الله خوئی] زنی که عد او سه ماه است، اگر اول ماه طلاقش بدهند، باید سه ماه هلالی یعنی از موقعی که ماه دیده میشود تا سه ماه عدّه نگهدارد، و اگر در بین ماه طلاقش بدهد، باید باقی ماه را با دو ماه بعد از آن و نیز کسری ماه اول را از ماه چهارم عدّه نگهدارد تا سه ماه تمام شود، مثلًا اگر غروب روز بیستم ماه طلاقش بدهند و آن ماه بیست و نه روز باشد، باید نه روز باقی ماه را با دو ماه بعد از آن و بیست روز از ماه چهارم عدّه نگهدارد، و احتیاط مستحب آن است که از ماه چهارم بیست و یک روز عدّه نگهدارد تا به مقداری که از ماه اول عدّه نگهداشته سی روز شود.
- [امام خمینی] زنی که عده او سه ماه است، اگر اول ماه طلاقش بدهند، باید سه ماه هلالی یعنی از موقعی که ماه دیده می شود تا سه ماه عده نگهدارد، و اگر در بین ماه طلاقش بدهند، باید باقی ماه را با دو ماه بعد از آن و نیز کسری ماه اول را از ماه چهارم عده نگهدارد تا سه ماه تمام شود، مثلا اگر غروب روز بیستم ماه طلاقش بدهند و آن ماه بیست و نه روز باشد، باید نه روز باقی ماه را با دو ماه بعد از آن و بیست روز از ماه چهارم عده نگهدارد، و احتیاط مستحب آن است که از ماه چهارم بیست و یک روز عده نگهدارد تا با مقداری که از ماه اول عده نگهداشته سی روز شود.
- [آیت الله اردبیلی] زنی که عده او سه ماه است، اگر اوّل ماه او را طلاق بدهند، باید سه ماه هلالی یعنی از هنگامی که ماه دیده میشود تا سه ماه عدّه نگهدارد و اگر در بین ماه او را طلاق بدهند، باید باقی ماه را با دو ماه بعد از آن و نیز کسری ماه اوّل را از ماه چهارم عدّه نگهدارد تا سه ماه تمام شود، مثلاً اگر غروب روز بیستم ماه او را طلاق بدهند و آن ماه بیست و نُه روز باشد، باید نه روز باقی ماه را با دو ماه بعد از آن و بیست روز از ماه چهارم عدّه نگهدارد و احتیاط مستحب آن است که از ماه چهارم بیست و یک روز عدّه نگهدارد تا با مقداری که از ماه اوّل عدّه نگهداشته، سی روزِ تمام شود.
- [آیت الله بروجردی] زنی که عدّه او سه ماه است، اگر اوّل ماه طلاقش بدهند، باید سه ماه هلالی یعنی از موقعی که ماه دیده میشود تا سه ماه عدّه نگه دارد و اگر در بین ماه طلاقش بدهند، باید باقی ماه را با دو ماه بعد از آن و نیز کسری ماه اوّل را از ماه چهارم عدّه نگه دارد تا سه ماه تمام شود، مثلاً اگر غروب روز بیستم ماه طلاقش بدهند و آن ماه بیست و نُه روز باشد، باید نُه روز باقی ماه را با دو ماه بعد از آن و بیست روز از ماه چهارم عدّه نگه دارد و احتیاط مستحب آن است که از ماه چهارم بیست و یک روز عدّه نگه دارد تا با مقداری که از ماه اوّل عدّه نگه داشته، سی روز شود.
- [آیت الله بهجت] زنی که عدّه او سه ماه است، اگر اول ماه طلاقش بدهند باید سه ماه هلالی، یعنی از موقعی که ماه دیده میشود تا سه ماه عدّه نگاه دارد، و اگر در بین ماه طلاقش بدهند، باید باقی ماه را با دو ماه بعد از آن و نیز کسری ماه اول را از ماه چهارم، عدّه نگاه دارد تا سه ماه تمام شود؛ مثلاً اگر غروب روز بیستم ماه طلاقش بدهند و آن ماه بیستونه روز باشد، باید نُه روز باقیمانده ماه را با دو ماه بعد از آن و بیست روز از ماه چهارم عدّه نگاه دارد؛ و احتیاط مستحب آن است که از ماه چهارم بیستویک روز عدّه نگاه دارد تا با مقداری که از ماه اول عدّه نگاه داشته، سی روز شود.