طبّ الأئمّة عن أبی بصیر : شَکا عَمرٌو الأَفرَقُ إلَی الباقِرِ علیه‌السلام تَقطیرَ البَولِ . فَقالَ : خُذِ الحَرمَلَ وَاغسِلهُ بِالماءِ البارِدِ سِتَّ مَرّاتٍ ، وبِالماءِ الحارِّ مَرَّةً واحِدَةً ، ثُمَّ یُجَفَّفُ فِی الظِّلِّ ، ثُمَّ یُلَتُّ بِدُهنِ جُلٍّ خالِصٍ ، ثُمَّ یُستَفُّ عَلَی الرِّیقِ سَفّاً ؛ فَإِنَّهُ یَقطَعُ التَّقطیرَ بِإِذنِ اللّه‌ِ تَعالی . طبّ الأئمّة علیهم‌السلام- به نقل از ابوبصیر: عَمْرو اَفْرَق به امام باقر علیه‌السلام از ریزش قطره قطره پیشاب ، اظهار ناراحتی کرد . فرمود : (هزارْ اسپند بردار و شش بار با آب سرد و یک بار هم با آب گرم بشوی . سپس ، باید آن را در سایه خشک کرد ، آن‌گاه قدری روغن خالص یاسمین بدان درآمیخت و آن‌گاه ، سفوفی از آن در حالت ناشتا خورد . به اذن خداوند متعال ، ریزش پیشاب را قطع خواهد کرد) . طبّ الأئمّة لابنی بسطام ، صفحه 68 ، بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 188 ، حدیث 1 دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 596
روغن یاسمین چه خاصیتی دارد؟
طبّ الأئمّة عن أبی بصیر :
شَکا عَمرٌو الأَفرَقُ إلَی الباقِرِ علیهالسلام تَقطیرَ البَولِ .
فَقالَ : خُذِ الحَرمَلَ وَاغسِلهُ بِالماءِ البارِدِ سِتَّ مَرّاتٍ ، وبِالماءِ الحارِّ مَرَّةً واحِدَةً ، ثُمَّ یُجَفَّفُ فِی الظِّلِّ ، ثُمَّ یُلَتُّ بِدُهنِ جُلٍّ خالِصٍ ، ثُمَّ یُستَفُّ عَلَی الرِّیقِ سَفّاً ؛ فَإِنَّهُ یَقطَعُ التَّقطیرَ بِإِذنِ اللّهِ تَعالی .
طبّ الأئمّة علیهمالسلام- به نقل از ابوبصیر: عَمْرو اَفْرَق به امام باقر علیهالسلام از ریزش قطره قطره پیشاب ، اظهار ناراحتی کرد .
فرمود : (هزارْ اسپند بردار و شش بار با آب سرد و یک بار هم با آب گرم بشوی . سپس ، باید آن را در سایه خشک کرد ، آنگاه قدری روغن خالص یاسمین بدان درآمیخت و آنگاه ، سفوفی از آن در حالت ناشتا خورد . به اذن خداوند متعال ، ریزش پیشاب را قطع خواهد کرد) .
طبّ الأئمّة لابنی بسطام ، صفحه 68 ، بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 188 ، حدیث 1 دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 596
- [سایر] روغن بادام شیرین چه خاصیتی دارد؟
- [سایر] روغن زنبق (رازقی) چه خاصیتی دارد؟
- [سایر] نشادر چه خاصیتی دارد؟
- [سایر] کُندُس چه خاصیتی دارد؟
- [سایر] ماش چه خاصیتی دارد؟
- [سایر] زیتون چه خاصیتی دارد؟
- [سایر] کاسنی چه خاصیتی دارد؟
- [سایر] گاوشیر چه خاصیتی دارد؟
- [سایر] لوبیا چه خاصیتی دارد؟
- [سایر] نیشکر چه خاصیتی دارد؟
- [آیت الله اردبیلی] اگر روغنی را که با پیه مخلوط است بفروشد، چنانچه آن را معیّن کند، مثلاً بگوید: (این یک کیلو روغن را میفروشم)، مشتری میتواند معامله را به هم بزند؛ ولی اگر آن را معیّن نکند، بلکه یک کیلو روغن بفروشد و بعد روغنی را که پیه دارد بدهد، مشتری میتواند آن روغن را پس بدهد و روغن خالص مطالبه نماید.
- [امام خمینی] اگر روغنی را که با پیه مخلوط است بفروشد، چنانچه آن را معین کند، مثلا بگوید این یک من روغن را می فروشم، مشتری می تواند معامله را به هم بزند، ولی اگر آن را معین نکند بلکه یک من روغن بفروشد، بعد روغنی که پیه دارد بدهد، مشتری می تواند آن روغن را پس بدهد و روغن خالص مطالبه نماید.
- [آیت الله بهجت] اگر چیز پاکی مانند روغن و نفت که آب کشیدن آن ممکن نیست نجس شود، چنانچه روغن نجس را برای خوردن به خریدار بدهند، معامله باطل و عمل حرام است و اگر برای کاری بخواهند که شرط آن پاک بودن نیست، مثلاً بخواهند روغن نجس را بسوزانند، یا برای روغن مالی بدن مریض استعمال کنند، فروش آن اشکال ندارد.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر روغنی را که با پیه مخلوط است بفروشد ، چنانچه آن را معیّن کند مثلاً بگوید این یک من روغن را می فروشم ، معامل به مقدار پیهی که در آن است باطل می شود و مشتری می تواند نسبت به روغن خالصی هم که در آن ا ست معامله را بهم بزند . ولی اگر آنرا معیّن نکند بلکه یک من روغن بفروشد بعد روغنی که پیه دارد بدهد مشتری می تواند آن روغن را پس بدهد و روغن خالص مطالبه نماید .
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر روغنی را که با پیه مخلوط است بفروشد، چنانچه آن را معیّن کند مثلاً بگوید این یک من روغن را میفروشم در صورتی که صدق روغن بر آن نکند، معامله به مقدار پیهای که در آن است باطل میباشد وپولی که فروشنده برایپیه آن گرفته مال مشتری و پیه مال فروشنده است و مشتری میتواند معامله روغن خالصی را هم که در آن است به هم بزند ولی اگر آن را معیّن نکند بلکه یک من روغن بفروشد، بعد روغنی که پیه دارد بدهد، مشتری میتواند آن روغن را پس دهد و روغن خالص مطالبه نماید.
- [آیت الله سیستانی] اگر روغنی را که با پیه مخلوط است بفروشد ، چنانچه آن را معیّن کند مثلاً بگوید این یک من روغن را میفروشم ، در صورتی که مقدار پیه در آن زیاد باشد بطوری که آن را روغن نگویند ، معامله باطل است ، و اگر مقدار پیه کم باشد بطوری که آن را روغن مخلوط با پیه بگویند ، معامله صحیح است ، ولی مشتری خیار عیب دارد و میتواند معامله را بهم بزند ، و پول خود را پس بگیرد . و امّا اگر روغن از پیه متمایز باشد ، معامله به مقدار پیهی که در آن است باطل میباشد ، و پولی که فروشنده برای پیه آن گرفته مال مشتری ، و پیه مال فروشنده است ، و مشتری میتواند معامله روغن خالصی را هم که در آن است بهم بزند ، ولی اگر آن را معیّن نکند یک من روغن در ذمّه بفروشد ، بعد روغنی که پیه دارد بدهد ، مشتری میتواند آن روغن را پس بدهد و روغن خالص را مطالبه نماید .
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر کسی گوسفندهای خود را به چوپان بدهد که مثلاً یک سال نگهداری کند و از شیر آن استفاده نماید و مقداری روغن بدهد، چنانچه شیر گوسفند را در مقابل زحمتهای چوپان و آن روغن صلح کند، صحیح است، ولی اگر گوسفند را یک ساله به چوپان اجاره دهد که از شیر آن استفاده کند و در عوض، مقداری روغن بدهد، چون مقدار شیر و روغن مشخّص نیست اجاره باطل است.
- [آیت الله سیستانی] اگر کسی گوسفندهای خود را به چوپان بدهد که مثلاً یک سال نگهداری کند و از شیر آن استفاده نماید و مقداری روغن بدهد ، چنانچه شیر گوسفند را در مقابل زحمتهای چوپان و آن روغن صلح کند صحیح است ، بلکه اگر گوسفند را یک ساله به چوپان اجاره دهد که از شیر آن استفاده کند و در عوض ، مقداری روغن بدهد ، و مقیّد نکند بخصوص روغن یا شیر آن گوسفند ، اجاره صحیح است .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر کسی گوسفندهای خود را به چوپان بدهد که مثلاً یک سال نگهداری کند و از شیر آنها استفاده نماید و مقداری روغن بدهد، چنان چه شیر گوسفند را در مقابل زحمت های چوپان و آن روغن صلح کند و قرار نگذارند که روغن حاصل از خود آن شیر باشد صحیح است. و نیز اگر گوسفند را یک سال به چوپان اجاره دهد که از شیر آنها استفاده کند و در عوض، مقداری روغن بدهد صحیح است.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر روغنی را که با پیه مخلوط است بفروشد؛ چنانچه آن را معین کند مثلا بگوید این یک من روغن را می فروشم؛ معامله به مقدار پیهی که در آن است باطل می باشد و پولی که فروشنده برای پیه آن گرفته مال مشتری و پیه مال فروشنده است و مشتری می تواند معامله روغن خالصی را هم که در آن است به هم بزند؛ ولی اگر آن را معین نکند بلکه یک من روغن در ذمه بفروشد؛ بعد روغنی که پیه دار بدهد؛ مشتری می تواند آن روغن را پس بدهد و روغن خالص مطالبه نماید.