امام علی علیه‌السلام : وذلکَ یَومُ یَجمَعُ اللّه‌ُ فیهِ الأوَّلینَ والآخِرینَ لِنِقاشِ الحِسابِ وجَزاءِ الأعمالِ ، خُضوعا قِیاما ،قَد ألجَمَهُمُ العَرَقُ ، ورَجَفَت بهِمُ الأرضُ ، فَأحسَنُهُم حالاً مَن وَجَدَ لِقَدَمَیهِ مَوضِعا ، ولِنَفَسِهِ مُتَّسَعا ! روز قیامت روزی است که خداوند همگان را ، از اولین نفر تا آخرین نفر ، برای رسیدگی به حسابشان و جزای اعمالشان گرد می‌آورد ، در حالی که به سر به زیر و خاضع ایستاده‌اند و عرق از سر و رویشان می‌ریزد و زمین آنها را می‌لرزاند . (در آن روز) نیکو حالترین مردم کسی است که جای پایی بیابد و برای خود جایی پیدا کند !. نهج البلاغة : الخطبة 102 منتخب میزان الحکمة : 414 ******* امام علی علیه‌السلام : اِسمَعْ یاذَا الغَفلَةِ والتَّصریفِ مِن ذی الوَعظِ والتَّعریفِ ، جُعِلَ یَومُ الحَشرِ یَومَ العَرضِ والسُّؤالِ والحِباءِ والنَّکالِ ، یَومَ تُقلَبُ إلَیهِ أعمالُ الأنامِ ، وتُحصی فیهِ جَمیعُ الآثامِ ، یَومَ تَذوبُ مِنَ النُّفوسِ أحداقُ عُیونِها ، وتَضَعُ الحَوامِلُ ما فی بُطونِها؛ ای بی‌خبر گمراه ! بشنو از اندرزگوی راهنما ، روز رستاخیز ، روز عرضه اعمال و بازخواست و پاداش و کیفر قرار داده شده‌است ، روزی که کارهای مردم به آن جا برگردانده می‌شود و همه گناهان شماره می‌گردد ، روزی که حلقه چشمها گداخته می‌شود و آبستنها آنچه در شکم دارند ، فرو می‌نهند . أمالی الطوسی : 653 / 1353 منتخب میزان الحکمة : 414 ******* امام سجّاد علیه‌السلام : مِن مَواعِظِهِ: اِعلَمْ یَابنَ آدَمَ أنَّ مِن وَراءِ هذا أعظَمَ وأفظَعَ وأوجَعَ لِلقُلوبِ یَومَ القِیامَةِ ، ذلکَ یَومٌ مَجموعٌ لَهُ النّاسُ وذلکَ یَومٌ مَشهودٌ ، یَجمَعُ اللّه‌ُ فیهِ‌الأوَّلینَ والآخِرینَ ؛ بدان ای پسر آدم ، که در پس امروز روزی بزرگتر و ترسناکتر و درد آورتر برای دلهاست و آن روز قیامت است . در آن روز مردم گرد آورده می‌شوند و در آن روز همگان حاضر می‌شوند . در آن روز خداوند اولین و آخرین خلایق را جمع می‌کند . الکافی : 8 / 73 / 29 منتخب میزان الحکمة : 412
امام علی علیهالسلام :
وذلکَ یَومُ یَجمَعُ اللّهُ فیهِ الأوَّلینَ والآخِرینَ لِنِقاشِ الحِسابِ وجَزاءِ الأعمالِ ، خُضوعا قِیاما ،قَد ألجَمَهُمُ العَرَقُ ، ورَجَفَت بهِمُ الأرضُ ، فَأحسَنُهُم حالاً مَن وَجَدَ لِقَدَمَیهِ مَوضِعا ، ولِنَفَسِهِ مُتَّسَعا !
روز قیامت روزی است که خداوند همگان را ، از اولین نفر تا آخرین نفر ، برای رسیدگی به حسابشان و جزای اعمالشان گرد میآورد ، در حالی که به سر به زیر و خاضع ایستادهاند و عرق از سر و رویشان میریزد و زمین آنها را میلرزاند . (در آن روز) نیکو حالترین مردم کسی است که جای پایی بیابد و برای خود جایی پیدا کند !.
نهج البلاغة : الخطبة 102 منتخب میزان الحکمة : 414
*******
امام علی علیهالسلام :
اِسمَعْ یاذَا الغَفلَةِ والتَّصریفِ مِن ذی الوَعظِ والتَّعریفِ ، جُعِلَ یَومُ الحَشرِ یَومَ العَرضِ والسُّؤالِ والحِباءِ والنَّکالِ ، یَومَ تُقلَبُ إلَیهِ أعمالُ الأنامِ ، وتُحصی فیهِ جَمیعُ الآثامِ ، یَومَ تَذوبُ مِنَ النُّفوسِ أحداقُ عُیونِها ، وتَضَعُ الحَوامِلُ ما فی بُطونِها؛
ای بیخبر گمراه ! بشنو از اندرزگوی راهنما ، روز رستاخیز ، روز عرضه اعمال و بازخواست و پاداش و کیفر قرار داده شدهاست ، روزی که کارهای مردم به آن جا برگردانده میشود و همه گناهان شماره میگردد ، روزی که حلقه چشمها گداخته میشود و آبستنها آنچه در شکم دارند ، فرو مینهند .
أمالی الطوسی : 653 / 1353 منتخب میزان الحکمة : 414
*******
امام سجّاد علیهالسلام :
مِن مَواعِظِهِ: اِعلَمْ یَابنَ آدَمَ أنَّ مِن وَراءِ هذا أعظَمَ وأفظَعَ وأوجَعَ لِلقُلوبِ یَومَ القِیامَةِ ، ذلکَ یَومٌ مَجموعٌ لَهُ النّاسُ وذلکَ یَومٌ مَشهودٌ ، یَجمَعُ اللّهُ فیهِالأوَّلینَ والآخِرینَ ؛
بدان ای پسر آدم ، که در پس امروز روزی بزرگتر و ترسناکتر و درد آورتر برای دلهاست و آن روز قیامت است . در آن روز مردم گرد آورده میشوند و در آن روز همگان حاضر میشوند . در آن روز خداوند اولین و آخرین خلایق را جمع میکند .
الکافی : 8 / 73 / 29 منتخب میزان الحکمة : 412
- [سایر] آیا باید به همه خصوصیّات قیامت علم پیدا کرد؟ چگونه؟
- [سایر] خصوصیات فرشهای بهشتی چیست؟
- [سایر] خصوصیات یک همسر خوب چیست؟
- [سایر] خداوند درباره خصوصیات درخت طوبی چه می فرماید؟
- [سایر] خصوصیّات مسجد اسلامی را بیان کنید؟
- [سایر] خصوصیات یک مرد خوب برای ازدواج چیست؟
- [سایر] یکی از نامهای قیامت یوم البعث است انتخاب این تعبیر برای قیامت چه دلیلی دارد؟
- [سایر] مواقف قیامت چگونه است؟! چه کنیم که از سختیهای مراحل قیامت رها شویم؟
- [سایر] دیدگاه قرآن را درباره برزخ و خصوصیات آن تشریح فرمائید؟
- [سایر] خصوصیات جسمی امام زمان علیه السلام هنگام ظهور چگونه است؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر انسان مالی داشته باشد که خودش آن را ندیده و دیگری خصوصیات آن را برای او گفته باشد چنانچه او همان خصوصیات را به مشتری بگوید و آن را بفروشد و بعد از فروش بفهمد که بهتر از آن بوده می تواند معامله را به هم بزند.
- [آیت الله سبحانی] اگر انسان مالی داشته باشد که خودش آن را ندیده و دیگری خصوصیات آن را برای او گفته باشد، چنانچه او همان خصوصیات را به مشتری بگوید و آن را بفروشد و بعد از فروش بفهمد که بهتر از آن بوده می تواند معامله را به هم بزند.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر انسان مالی داشته باشد که خودش ان را ندیده و دیگری خصوصیات ان را برای او گفته باشد چنانچه او همان خصوصیات را به مشتری بگوید و ان را بفروشد و بعد از فروش بفهمد که بهتر از ان بوده می تواند معامله را به هم بزند
- [آیت الله بروجردی] اگر انسان مالی داشته باشد که خودش آن را ندیده و دیگری خصوصیات آن را برای او گفته باشد، چنانچه او همان خصوصیات را به مشتری بگوید و آن را بفروشد و بعد از فروش بفهمد که بهتر از آن بوده، میتواند معامله را به هم بزند.مسائل متفرقه
- [آیت الله اردبیلی] اگر انسان مالی داشته باشد که خودش آن را ندیده و دیگری خصوصیّات آن را برای او گفته باشد، چنانچه او همان خصوصیّات را به مشتری بگوید و آن را بفروشد امّا بعد از فروش بفهمد که مال بهتر از آن بوده، میتواند معامله را به هم بزند.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر انسان مالی داشته باشد که خودش آن را ندیده و دیگری خصوصیّات آن را برای او گفته باشد، چنانچه او همان خصوصیّات را به مشتری بگوید و آن را بفروشد و بعد از فروش بفهمد که بهتر از آن بوده، میتواند معامله را به هم بزند.
- [آیت الله مظاهری] اگر انسان مالی داشته باشد که خودش آن را ندیده و دیگری خصوصیّات آن را برای او گفته باشد، چنانچه او همان خصوصیّات را به مشتری بگوید و آن را بفروشد و بعد از فروش بفهمد که بهتر از آن بوده میتواند معامله را به هم بزند.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر انسان مالی داشته باشد که خودش آن را ندیده و دیگری خصوصیات آن را برای او گفته باشد ، چنانچه او همان خصوصّیات را به مشتری بگوید و آن را بفروشد و بعد از فروش بفهمد که بهتر از آن بوده می تواند معامله را بهم بزند . مسائل متفرقه
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر انسان مالی داشته باشد که خودش آن را ندیده و دیگری خصوصیات آن را برای او گفته باشد، چنانچه او همان خصوصیات را به مشتری بگوید و آن را بفروشد و بعد از فروش بفهمد که بهتر از آن بوده، میتواند معامله را به هم بزند.
- [امام خمینی] اگر انسان مالی داشته باشد که خودش آن را ندیده و دیگری خصوصیات آن را برای او گفته باشد، چنانچه او همان خصوصیات را به مشتری بگوید و آن را بفروشد و بعد از فروش بفهمد که بهتر از آن بوده، می تواند معامله را به هم بزند.