راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله مکارم شیرازی
آدرس:
http://www.makarem.ir
از چه طُرقی حدّ سرقت ساقط می شود؟
در صورتیکه قبل از دستگیری صاحب مال عفو کند حدّ سرقت ساقط می شود.
عنوان سوال:
از چه طُرقی حدّ
سرقت
ساقط می شود؟
پاسخ:
در صورتیکه قبل از
دستگیری
صاحب
مال
عفو
کند حدّ
سرقت
ساقط می شود.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
از چه طُرقی حدّ سرقت ساقط می شود؟
از چه طرقی حدّ سرقت ساقط می شود؟
اگر در مورد یک نفر هم سرقت واجد شرایط حدّ و هم سرقت فاقد شرایط حد ثابت شود، آیا اجراء حد کفایت از تعزیر می کند؟ یا به لحاظ سرقت واجدشرایط حدّ باید حد اجراء شود، و به لحاظ سرقت فاقد شرائط حدّ، تعزیر می گردد؟
استفاده از داروهای بی حس کننده به هنگام اجرای حدّ سرقت چه حکمی دارد؟
کسی که مرتکب چهار فقره سرقت شده همه اینها به ثبوت رسیده است آیا برای تمامی اینها یک حد کافی است یا هر کدام حدّ جداگانه ای دارد؟
هرگاه کسی اقرار به زنا کند، سپس آن را انکار نماید، چنانچه حدّ وی قتل یا رجم باشد، با انکار بعدی حدّ رجم و قتل ساقط می شود، در غیر این صورت،ا انکار بعد از اقرار حدّ ساقط نمی شود. آیا این حکم اختصاص به حدّ زنا دارد، یا در سایر حدود (مانند حدّ لواط) نیز جاری است؟
در صورت انحصار حکم حدّ سرقت به سرقت مأکول (موادّ خوراکی) در سال قحطی، آیا مسروق باید مأکول بالفعل باشد، یا شامل مأکول بالقوّه (هر چه صلاحیّت خوردن دارد) نیز می شود؟
در صورت انحصار حکم حدّ سرقت به سرقت مأکول (موادّ خوراکی) در سال قحطی، آیا مسروق باید مأکول بالفعل باشد، یا شامل مأکول بالقوّه (هر چه صلاحیّت خوردن دارد) نیز می شود؟
با توجّه به این که نصاب حدّ سرقت یک ربع دینار شرعی است و موضوع درهم و دینار فعلا منتفی است، نصاب حدّ سرقت را چگونه به دست بیاوریم؟ آیا می توان پول رایج یا طلای غیر مسکوک را معیار قرار داد؟
اگر سارق در سال قحطی، غنیّ و بی نیاز باشد، و در عین حال سرقت نماید، آیا حد بر وی جاری می شود؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله بهجت] سارقی چند سرقت کرده و بر دو سرقت، بینّه اقامه شده و یک حدّ بر وی جاری شده است. پس از آن سرقت سوّمی ثابت می شود که پیش از حدّ آن سرقت بوده است. آیا حدّ دوّم بر وی جاری می شود؟ اگر سرقت چهارم ثابت شود، آیا حدّ سوّم جاری می شود؟
[آیت الله علوی گرگانی] آیا جهت اجراء حدّ سرقت باید مسروق منه تقاضای اجراء حدّ کند و یا فقط شکایت از سارق در اجراء حدّ بعد از ثبوت سرقت، کفایت میکند؟
[آیت الله بهجت] 1) در اجرای حد سرقت آیا شرط است مسروق منه درخواست اجرای حدّ از قاضی کند یا این که صرف شکایت در رابطه با سرقت، در اجرای حدّ سرقت کافی است؟
[آیت الله بهجت] 2) اگر مال مسروقه پیش از انشای حکم حدّ سرقت یا پیش از اجرای حدّ سرقت، به مسروق منه برگردد یا خود سارق برگرداند، موجب سقوط حدّ سرقت می شود؟
[آیت الله اردبیلی] یکی از شرایط حد سرقت این است که سرقت در سال قحطی نباشد. اولاً سرقت چه چیزی موجب حد میشود (مأکولات یا هر چیز دیگر) و ثانیاً آیا امروزه به نظر حضرتعالی موضوع سال قحطی منتفی نیست؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] آیا سرقت را قابل گذشت می دانید؟ و آیا بین سرقت موجب حدّ و غیر حدّی تفصیلی قائلید؟
[آیت الله علوی گرگانی] اگر بدن میّتی را از قبر خارج کنند به سرقت ببرند، حدّ سرقت جاری میگردد یا خیر؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] لطفاً شرایط اجرای حدّ و سرقت را بیان فرمایید.
[آیت الله بهجت] آیا نصاب در حدّ سرقت که ربع دینار طلای مسکوک است به ارزش مال مسروقه در زمان سرقت محسوب می شود یا زمان صدور حکم؟
[آیت الله بهجت] آیا اعلان اجرای حدود غیر زنا مانند حدّ سرقت یا محاربه واجب است یا مستحبّ؟
مسائل مرتبط از این مرجع
نافله ظهر و عصر در سفر ساقط است و نباید خواند و احتیاط آن است که نافله عشارا نیز ترک کند، اما بقیه نافله های شبانه روزی یعنی نافله صبح و مغرب و نافله شب در سفر ساقط نمی شود.
هرگاه شک کند چیزی از او ساقط شده یا نه، یا چیزی که ساقط شده اگر می ماند انسان می شد یا نه، خونی که از او خارج می شود خون نفاس نیست، و لازم نیست جستجو کند.
هرگاه شخص دیگری آن نماز و روزه را قضا نماید از پسر بزرگتر ساقط می شود.
هرگاه غیر از سرمایه چیز دیگری از اموال او به خاطر شکستن و سوختن و سرقت و غیر آن از بین برود اگر در همان سال به آن احتیاج دارد می تواند آن را از منافع همان سال تهیه کند.
هرگاه فطره انسان بر دیگری واجب باشد اگر خودش آن را بپردازد از او ساقط نمی شود، مگر این که با اذن و اجازه طرف باشد.
هرگاه بعد از معامله عیب جنس را بفهمد و فورا معامله را فسخ نکند بنابر احتیاط حق او ساقط می شود، ولی مقداری تأخیر برای فکر کردن مانعی ندارد و شرط نیست که فروشنده موقع فسخ حاضر باشد.
اگر چند نفر باهم شریک باشند هر کدام سهمش به حد نصاب برسد باید زکات را بدهد.
هرگاه زکات را به میل خود نپردازد حاکم شرع می تواند به اجبار از او دریافت دارد و زکات محسوب می شود و نیت قربت در اینجا ساقط است، ولی احتیاط آن است که حاکم شرع قصد قربت کند.
پایان عده زن باردار، متولد شدن فرزند یا ساقط شدن آن است، حتی اگر یک ساعت بعد از طلاق بچه به دنیا آید، عده او تمام می شود و می تواند شوهر کند.
اگر چیزی ازسرمایه به خاطر کسب و کار از بین برود بطوری که جزء ضرر معامله حساب شود، می تواند مقدار آن را از منافع بردارد، ولی اگر به واسطه حوادث دیگری از بین برود (مانند سرقت وامثال آن) نمی تواند آن را از منافع کم کند، مگر این که با سرمایه باقیمانده نتواند کسبی که سزاوار شأن اوست انجام دهد.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله علوی گرگانی] سفتههایی که حقیقت ندارد ومجاملهای است اگر بخواهد با بانک اهلی وشخصی یا غیر اهلی معامله نماید از برای فرار از ربا طرقی است، دو طریق آن در )مسأله 2872) ذکر میشود.
[آیت الله شبیری زنجانی] تا تمام افراد حاضر در نماز جماعت متفرّق نشده و مشغول تعقیبات نماز باشند اذان و اقامه ساقط است، پس اگر برخی متفرّق و برخی دیگر باقی بوده، مشغول تسبیح و مانند آن باشند، اذان و اقامه ساقط است؛ ولی اگر به تعقیبات نماز مشغول نباشند ساقط نیست و اگر شک داشته باشد که جماعت متفرق شده یا نه، اذان و اقامه ساقط است.
[آیت الله سبحانی] اگر مرد اذان زن را با قصد لذت بشنود، اذان از مرد ساقط نمی شود، بلکه اگر قصد لذت هم نداشته باشد، ساقط شدن اذان اشکال دارد.
[آیت الله بروجردی] اگر مرد اذان زن را با قصد لذّت بشنود، اذان از او ساقط نمیشود، بلکه اگر قصد لذّت هم نداشته باشد، ساقط شدن اذان اشکال دارد.
[امام خمینی] اگر مرد اذان زن را با قصد لذّت بشنود، اذان از او ساقط نمیشود. بلکه اگر قصد لذّت هم نداشته باشد، ساقط شدن اذان اشکال دارد.
[آیت الله سیستانی] اگر مرد ، اذان زن را با قصد لذّت بشنود ، اذان او ساقط نمیشود ؛ بلکه ساقط شدن اذان با شنیدن اذان زن مطلقاً اشکال دارد .
[آیت الله علوی گرگانی] اگر مرد اذان زن را با قصد لذّت بشنود، اذان از او ساقط نمیشود ولی اگر اذان زن بصورت حرام نباشد اذان ساقط میشود.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر مرد اذان زن را با قصد لذت بشنود، اذان او ساقط نمی شود بلکه اگر قصد لذت هم نداشته باشد، ساقط شدن اذان اشکال دارد.
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر مرد اذان زن را با قصد لذت بشنود؛ اذان او ساقط نمی شود؛ بلکه اگر قصد لذت هم نداشته باشد؛ ساقط نمی شود.
[آیت الله نوری همدانی] اگر مرد اذان ر با قصد لذت بشنود ، اذان از او ساقط نمی شود بلکه اگر قصد لذت هم نداشته باشد ، ساقط شدن ادان اشکال دارد .
سرقت
دزدیدن مال کسی به صورت پنهان را سرقت گویند. از احکام آن به تفصیل در باب حدود و به مناسبت درباب صلات و غصب سخن گفتهاند.
حد
حدّ یکی از اقسام احکام، در اسلام است.
دستگیری
دستگیرى به معنای بازداشت كردن یا یاری و كمك كردن است. از دستگیرى به معناى نخست(باز داشت کردن)، در باب حدود ،سخن گفتهاند.
سرقت
دزدیدن مال کسی به صورت پنهان را سرقت گویند. از احکام آن به تفصیل در باب حدود و به مناسبت درباب صلات و غصب سخن گفتهاند.
عفو
عفو یکی از خصائص ارزشمند اخلاقی است.
مال
مال همان سرمایه و ثروت انسان است که در آموزههای دینی از احکام ویژهای برخوردار است.
حد
حدّ یکی از اقسام احکام، در اسلام است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*