ایات قران
نوشتن آیات قرآن بر روی سنگ قبر چه حکمی دارد؟
چنانچه بی احترامی نشود اشکالی ندارد.
چنانچه بی احترامی نشود اشکالی ندارد.
پاسخ:
چنانچه بی احترامی نشود اشکالی ندارد.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- حکّاکی عکس زن بر روی سنگ قبر یا استعمال سنگ قبرهای گران قیمت چه حکمی دارد؟
- آیا گذاشتن انگشت دست بر روی سنگ قبر استحباب دارد؟
- بازسازی و تعمیر قبور از قبیل تعویض سنگ قبر در
- چنانچه سنگ لحد بعد از ریختن خاک بر روی آن بشکند آیا می توان برای تعمیر قبر، میّت را بیرون آورد؟
- اگر کسی در قبرستان شیعیان، قبری را برخلاف روش متعارف بسازد مانند این که سنگ قبر را به صورت عمودی به ارتفاع یک و نیم، دو متر مقابل قبر قرار دهد چه حکمی دارد و وظیفه ی دیگران چه می باشد؟
- آیا صرف پخش آیات قرآن و یادآوری ذکر خدا در هنگام ذبح حیوانات، کفایت می کند یا حتماً باید خود ذابح نام خدا را بگوید؟
- از آن جا که نگهداری مجلاّت و روزنامه هایی که آیات قرآن در آنها نوشته شده مقدور نیست با آنها چه بکنیم ؟
- نوشتن وصیت و وصیت کردن در چه مواردی واجب است؟
- آیا نوشتن اطلاعیه در مطبوعات و رسانه ها و مانند آن برای تحقق جعاله کافی است؟
- چنانچه طبیب در نوشتن نسخه خطا کند و ضرری به بیمار برسد ضامن است؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله اردبیلی] نوشتن و ایجاد نمودن آیات شریفه قرآن کریم و اسامی پروردگار متعال و حضرات معصومین علیهمالسلام بدون داشتن طهارت از حدث اصغر یا حدث اکبر، چه صورتی دارد؟
- [آیت الله اردبیلی] سنگ فرش کردن قبر چه حکمی دارد؟
- [آیت الله اردبیلی] استفاده از سنگ قبر گران چه حکمی دارد؟
- [سایر] در منطقه ای مرسوم است که مردم بر سر قبر می روند و با سنگ کوچک یا انگشت بر سنگ قبر می زنند و فاتحه می خوانند، آیا این بدعت است یا سنت؟
- [آیت الله سیستانی] حک کردن تصویر زن بر روی سنگ قبر از نظر شرع مقدس را بیان بفرمائید ؟
- [آیت الله سبحانی] آیا تعویض سنگ قبر و تجدید آن جایز است یا خیر؟
- [آیت الله بهجت] محو کردن لفظ جلاله "اللّه " یا آیه ی قرآن روی سنگ های قبر بدون اجازه ی صاحب آن ها، در صورت دست رسی نداشتن به آن ها، چه حکمی دارد؟
- [آیت الله اردبیلی] آیا اجازه میدهید لفظ جلاله یا آیه قرآن را که روی سنگ قبر نوشته شده است و عابران بر روی آن قدم میگذارند، بدون اجازه صاحب آن (که پیدا کردنش ممکن نیست) محو کنیم؟
- [آیت الله نوری همدانی] لفظ جلاله یا آیه قرآن روی سنگ قبر نوشته شده و عابر هم روی آن قدم میگذارد، آیا اجازه میدهید آنها را بدون اجازه صاحب آنها که دسترسی به آنها ممکن نیست محو کنیم؟
- [آیت الله سبحانی] در گورستانها تراشیدن عکس متوفّی بر روی سنگ و نصب آن بر سر قبر جهت شناسایی چه حکمی دارد؟
مسائل مرتبط از این مرجع
- جواب سلام را باید به قصد جواب بگوید، نه به قصد قرائت بعضی از آیات قرآن و مانند آن.
- تیمم بر سنگ آهک و سنگ گچ و سنگ مرمر و سنگ سیاه و مانند آن جایز است،ولی تیمم بر جواهرات مانند سنگ عقیق و فیروزه باطل است و احتیاط واجب آن است که بر گچ و آهک پخته وهمچنین بر آجر و سفال تیمم نکند.
- کسی که می خواهد وصیت کند می تواند با گفتن یا نوشتن مقصود خود را بفهماند و اگر قادر به سخن گفتن و نوشتن نباشد می تواند با اشاره ای که مقصودش را برساند وصیت کند.
- علاوه بر وصیت، تمام معاملات را می توان به وسیله نوشتن و امضا کردن مطابق آنچه امروز معمول است که اسناد را با امضاء تکمیل می کنند انجام داد، ولی در ازدواج و طلاق اکتفا به نوشتن اشکال دارد.
- سجده بر سنگ آهک و سنگ گچ چه قبل از پخته شدن و چه بعد از آن صحیح است، همچنین بر آجر و سفال و سیمان نیز جایز است.
- هرگاه اموری که نماز آیات برای آنها واجب است مکرر اتفاق بیفتد واجب است برای هریک از آنها یک نماز آیات بخواند، مثل این که چند بار زلزله شود، یا گرفتن خورشید با زلزله همراه گردد، اما اگر در بین نماز آیات این امور واقع شود همان یک نماز آیات کافی است.
- نبش قبر مسلمان یعنی شکافتن قبر او حرام است، هر چند طفل یا دیوانه باشد و منظور از نبش قبر آن است که آن را طوری بشکافند که آثار بدن میت ظاهر شود و اگر بدن ظاهر نشود اشکال ندارد، مگر این که موجب هتک و بی احترامی باشد.
- کسی که در جای غصبی زندانی است می تواند بر خاک یا سنگ آن تیمم نماید و نمازبخواند.
- اگر یقین داشته باشد بدن بکلی از بین رفته و خاک شده است شکافتن قبر اشکالی ندارد، مگر در قبور امامزاده ها و شهدا و علما و صلحا که اگر سالها بر آن بگذرد نیز نبش قبر آنها جایز نیست.
- اگر در وسط نماز روزانه بفهمد که وقت نماز آیات تنگ است و وقت نماز روزانه هم تنگ باشد، باید نماز روزانه را ادامه دهد بعد نماز آیات را بخواند و اگر وقت نماز روزانه تنگ نیست باید آن را بشکند اول نماز آیات را بخواند، بعد نماز روزانه را و اگر در بین نماز آیات بفهمد وقت نماز روزانه تنگ است باید نماز آیات را بشکند و مشغول نماز روزانه شود و بعد از آن که نماز را تمام کرد باید پیش از انجام کاری که نماز را به هم می زند، بقیه نماز آیات را از همان جا که رها کرده به جا آورد.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله مظاهری] نوشتن قرآن با مرکّب نجس، گرچه یک حرف آن باشد حرام است و اگر عمداً یا سهواً نوشته شود باید آن را محو کنند.
- [آیت الله بروجردی] تیمّم بر سنگِ گچ و سنگ آهک صحیح است، ولی تیمّم به گچ و آهک پخته و به سنگ معدن مثل سنگ عقیق باطل میباشد.
- [آیت الله نوری همدانی] تیمم بر سنگ گچ و سنگ آهک و سنگ مرمر و سنگ سیاه و سایر اقسام سنگها صحیح است ، ولی تیمم به جواهر مثل سنگ عقیق و فیروزه ، باطل می باشد .
- [آیت الله علوی گرگانی] نوشتن قرآن با مرکّب نجس اگرچه یک حرف آن باشد حرام است، و اگر نوشته شود باید آن را آب بکشند، یا به واسطه تراشیدن ومانند آن کاری کنند که از بین برود.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . نوشتن قرآن با مرکب نجس اگر چه یک حرف آن باشد حرام است. و اگر نوشته شود باید آن را آب بکشند، و اگر ممکن نشود به واسطه تراشیدن و مانند آن کاری کنند که از بین برود.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] نوشتن قرآن با مرکب نجس اگرچه یک حرف آن باشد حکم نجس کردن آن را دارد و اگر نوشته شود باید آن را آب بکشند؛ یا به واسطه تراشیدن و مانند آن کاری کنند که از بین برود.
- [آیت الله خوئی] نوشتن قرآن با مرکب نجس اگرچه یک حرف آن باشد حکم نجس کردن آن را دارد، و اگر نوشته شود باید آن را آب بکشند، یا به واسط تراشیدن و مانند آن کاری کنند که از بین برود.
- [آیت الله وحید خراسانی] نوشتن قران با مرکب نجس اگر چه یک حرف ان باشد حکم نجس کردن ان را دارد و اگر نوشته شود باید ان را به وسیله اب و یا غیر ان محو کنند
- [آیت الله بروجردی] نوشتن قرآن با مرکب نجس اگر چه یک حرف آن باشد حرام است و اگر نوشته شود باید آن را آب بکشند، یا به واسطهی تراشیدن و مانند آن کاری کنند که از بین برود.
- [امام خمینی] نوشتن قرآن با مرکب نجس اگر چه یک حرف آن باشد حرام است، و اگر نوشته شود باید آن را آب بکشند یا به واسطه تراشیدن و مانند آن کاری کنند که از بین برود.