زنی که استحاضه قلیله است اگر در منزلش وضو بگیرد و روانه حرم شود و به دلیل شلوغی بعد از دو ساعت به حرم می رسد و طواف انجام دهد و سپس وضو می گیرد و نماز طواف را بخواند آیا حج او صحیح است؟
حجش باطل است و کفاره بر او واجب است.
عنوان سوال:
زنی که استحاضه قلیله است اگر در منزلش وضو بگیرد و روانه حرم شود و به دلیل شلوغی بعد از دو ساعت به حرم می رسد و طواف انجام دهد و سپس وضو می گیرد و نماز طواف را بخواند آیا حج او صحیح است؟
نماز طَواف یکی از واجبات حج و عمره است. این نماز دو رکعت مانند نماز صبح است که پس از طواف، پشت مقام ابراهیم خوانده می شود. نماز طواف نساء تنها در نیت با این نماز تفاوت دارد.
استحاضه
اِسْتِحاضه یکی از انواع خونهایی است که از مجرای تناسلی بانوان جاری میشود. به زن در این مدت مُسْتَحاضه گفته شده و برای انجام برخی کارها مانند نماز و روزه لازم است احکام خاصی را رعایت کند.
طواف
طَواف به معنای هفت بار چرخیدن به دور کعبه، یکی از اعمال واجب حج و عمره است. هر دور از این چرخیدن «شَوط» نام دارد. تمام اقسام حج و عمره دارای دو طواف زیارت و طواف نساء هستند به جز عمره تمتع که طواف نساء ندارد. در غیر حالت احرام نیز میتوان طواف مستحبی انجام داد. پس از هر طواف، دو رکعت نماز طواف پشت مقام ابراهیم خوانده میشود.
نماز
نماز (واژهای فارسی و معادل کلمه عربی «صَلاة») عملی عبادی است که پنج بار در اوقات معینی از شبانه روز واجب است. در این عبادت، نمازگزار رو به قبله میایستد و ذکرهای ویژهای را خوانده و اعمال ویژهای مانند رکوع و سجده را به جا میآورد. نماز به دو شکل فردی (فُرادا) و جماعت خوانده میشود.
ساعت
ساعت مقدارى از زمان میباشد که در دو معنای ساعت عرفی و ساعت نجومی استعمال شده است و در روایات و به مناسبت در کلمات فقها کاربرد دارد.
وضو
وُضو، یا آنگونه که در برخی مناطق ایران گفته میشود، دستنماز یا آبدست، شستن صورت و دستها و مَسح سر و پاها با شیوهای خاص است. وضو به خودی خود مستحب است و برای برخی کارها مانند نماز و طواف کعبه، واجب میشود. در برخی موارد باید به جای وضو، غسل یا تیمم کرد. وضو را میتوان به شیوه ترتیبی و ارتماسی انجام داد. وضوی جبیرهای، جایگزینی برای وضو در صورت وجود زخم است.
حرم
حَرَم، به گرداگرد مکانهای مقدس گفته میشود که از حرمتی خاص برخوردار است و با آن همچون دیگر مکانها رفتار نمیشود. مهمترین حرم مسلمانان، حرم مکه است که خانه خدا در آن قرار دارد. در رتبه بعد، حرم مدینه است که خانه و مدفن رسول الله(ص) را دربرمیگیرد و در کنار حرم مکی، حرمین شریفین خوانده میشود.
حج
زيارت خانه خدا و اعمال مربوط به آن
کفاره
کفاره به معنای پوشاندن میباشد و شأن کفاره، پوشاندن خطیئه است. "کفاره" در شرع مقدس به عبادت خاصی اطلاق میشود که برای عقوبت افراد، سقوط عقوبت یا تخفیف در آن تعیین شده است.