قهوه حرام است؟
حرام نیست.
حرام نیست.
عنوان سوال:
قهوه حرام است؟
پاسخ:
حرام نیست.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- آیا اگر مهری رنگش از حالت عادی تغییر کند و قهوه ای تیره بگیرد دیگر نمی توان بر رویان نماز خواند ؟ اگر نمی شود لطفا حد تیرگی آن را بیان نمایید.
- آیا تریاک حرام است؟
- آیا خوردن خرچنگ حرام است؟
- آیا گوشت خرگوش حرام است ؟
- آیا نوشتن فیلمنامه حرام است ؟
- خوردن گوشت شاهین حرام است؟
- آیا سیگار کشیدن حرام است ؟
- آیا بازی (اونو) حرام است یا خیر ؟
- آیا دیدن موی زن کافر حرام است؟
- آیا ایستاده بول کردن حرام است؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [سایر] با سلام برای کاهش وزن قهوه(سبز) را برخی کارشناسان تغذیه پیشنهاد میکنند اول اینکه نظر حضرتعالی چیست ومن خودم با خوردن قهوه دجار مشکل میشوم یعنی با عرض پوزش زودتر پریود میشوم وشدت خونریزی بیشتر آیا راهی وجود دارد که این اثر بد قهوه از بین بره متشکرم
- [آیت الله مظاهری] آیا فال قهوه که اخیراً در کشو به شدت افزایش پیدا کرده است و بعضاً مطابق با واقعیات زندگی است صحیح است؟ و این مصادف شدن پیشگوئی در فال قهوه به زندگی واقعی را چگونه ارزیابی می نمائید؟
- [آیت الله سبحانی] زن مضطربه ای که پنج روز خون قرمز و هفت روز قهوه ای رنگ می بیند، تکلیف او چیست؟
- [سایر] آیادرطب سنتی راهی برای درمان قارچ های پوستی(لکه های قهوه ای رنگ ایجاد شده روی پوست )وجود دارد؟
- [سایر] آیا قرآن به این مطلب اشاره می کند که آنهایی که چهره های سفید دارند، از آنهایی که رنگ پوستشان زرد، قرمز، قهوه ای یا مشکی است، بهترند؟
- [آیت الله بهجت] حکم شیره ی انگور که از جوشاندن آب انگور به همراه خاک مخصوص به دست می آید و رنگ آن تقریبا قهوه ای و غلیظ است، چیست؟
- [سایر] باعرض سلام و خسته نباشی.سوالی داشتم در مورد لکه های قهوه ای روشنی که نقش بسته بر روی گونه های همسر برادرم .لازم به ذکر است ایشان 25سال سن دارد و سرد مزاج است وبدون آنکه از قرص های جلوگیری استفاده کنه خود به خود این لکه های قهوه ای روشن بر روی گونه هاش پیدا شده والان حدود6ماه است که این لکه روی صورتشه.اگر میشه لطف کنید وبگویید همسر برادرم چکار کنه تا برای همیشه از شر این لکه های قهوه ای روشن خلاص بشه واثری از آن روی صورتش نباشه.خیلی ممنون
- [سایر] سلام.خاطرتون باشه همدیگه رو بین راه قم و تهران توی استراحتگاه مهتاب دیدیم توی قهوه فروشی.با امیر مهدی بودم من و شما با دوستی. حس خوبی بودن دیدن یه روحانی(ازنوع شهاب مرادی ایش) حین انتخاب قهوه. استاد من امکان داره کسی غیر طلبه تو آموزش مشاوره هاتون شرکت کنه؟اگر نه؛ میشه دوره ی فشرده(می دونم شلوغین)خیلی فشرده برای غیر روحانیا بگذارین؟
- [آیت الله مظاهری] آیا مرد محرم در روز می تواند داخل مساجد یا قهوه خانه ها و یا سایر مکان های مسقف بین راهی بشود؟ آیا تفاوت می کند هوا ابری آفتابی یا بارانی باشد؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] آیا جایز است هتل ها و قهوه خانه ها در ماه رمضان برای روزه خواران چای و غذا و دیگر خوراکی ها آماده کنند و در اختیارشان بگذارند؟ آیا درآمد حاصل از این راه حلال است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
- اگر آب انگور بخودی خود یا بواسطه پختن جوش بیاید پاک ، ولی خوردن آن حرام است ، و همچنین انگور جوشیده بنابر احتیاط واجب حرام است ولی نجس نیست .
- غنا حرام است ، و منظور از آن سخن باطلی است که با آوازی خوانده میشود که مناسب مجالس لهو و لعب باشد . و همچنین جایز نیست با این گونه صدا قرآن و دعا و مانند آن را بخوانند ، و بنابر احتیاط واجب سخنانی غیر از آنچه گفته شد نیز به این گونه صدا نخوانند . و همچنین گوش دادن به غنا حرام است و اجرت گرفتن بر آن نیز حرام است و ملک گیرنده نمیشود . و همچنین یاد گرفتن و یاد دادن آن نیز جایز نیست . و موسیقی یعنی نواختن آلات مخصوص موزیک نیز اگر به نحوی باشد که مناسب مجالس لهو و لعب است حرام است ، و غیر آن حرام نیست . و اجرت گرفتن بر نواختن موسیقیِ حرام ، نیز حرام است ، و ملک گیرنده نمیشود ، و تعلیم و تعلّم آن نیز حرام است . شرائط فروشنده و خریدار
- نگاه کردن مرد به بدن زنان نامحرم ، و همچنین نگاه کردن به موی آنان ، چه با شهوت باشد چه بدون آن ، چه با ترس از وقوع در حرام چه بدون آن ، حرام است ، و نگاه کردن به صورت آنان و دستهایشان تا مچ ، اگر با شهوت یا با ترس از و قوع در حرام باشد ، حرام است ، بلکه احتیاط مستحب آن است که بدون شهوت و ترس از وقوع در حرام هم به آنها نگاه نکند . و نیز نگاه کردن زن به بدن مرد نامحرم با شهوت و ترس از وقوع در حرام ، حرام میباشد ، بلکه بنابر احتیاط واجب بدون آن نیز نباید نگاه کند ، مگر به جاهائی از بدن که معمولاً مردها نمیپوشانند ، مثل سر و دستها و ساق پاها ، که نگاه کردن زن به این جاها اگر بدون شهوت و خوف وقوع در حرام باشد ، اشکال ندارد .
- بول و غائط انسان و هر حیوان حرام گوشتی که خون جهنده دارد یعنی اگر رگ آن را ببرند ، خون از آن جستن میکند ، نجس است . و غائط حیوان حرام گوشتی که خون آن جستن نمیکند مثل ماهی حرام گوشت ، و همچنین فضله حیوانات کوچک مثل پشه و مگس که گوشت ندارند پاک است ، ولی از بول حیوان حرام گوشت که خون جهنده ندارد باید بنابر احتیاط لازم اجتناب کرد .
- اگر زنی را که در عدّه دیگری است برای خود عقد کند ، چنانچه مرد و زن یا یکی از آنان بدانند که عدّه زن تمام نشده ، و بدانند عقد کردن زن در عدّه حرام است ، آن زن بر او حرام ابدی میشود ، اگر چه مرد بعد از عقد با آن زن نزدیکی نکرده باشد ، و اگر هر دو جاهل باشند به اصل عدّه ، یا به حرمت ازدواج در آن ، عقد باطل است ، پس اگر نزدیکی کرده باشند حرام ابدی است ، و گرنه حرام نیست ، و میتوانند پس از پایان عدّه دوباره عقد کنند .
- اگر مال حلال با مال حرام به طوری مخلوط شود که انسان نتواند آنها را از یکدیگر تشخیص دهد ، و صاحب مال حرام و مقدار آن هیچ کدام معلوم نباشد ، و نداند که مقدار حرام کمتر از خمس است یا زیادتر ، با دادن خمس آن حلال میشود و بنابر احتیاط واجب باید به کسی که مستحق خمس و رد مظالم میباشد بدهد .
- روزه عید فطر و قربان حرام است و نیز روزی را که انسان نمیداند آخر شعبان است یا اول رمضان ، اگر به نیّت اول رمضان روزه بگیرد ، حرام میباشد .
- کسی که سفر او حرام نیست ، و برای کار حرام هم سفر نمیکند ، اگر چه در سفر معصیتی انجام دهد ، مثلاً غیبت کند یا شراب بخورد ، باید نماز را شکسته بخواند .
- اگر خمس مال حلال مخلوط به حرام را بدهد ، و بعد بفهمد که مقدار حرام بیشتر از خمس بوده ، باید مقداری را که میداند از خمس بیشتر بوده ، از طرف صاحب آن ، صدقه بدهد .
- مرد نباید با قصد لذّت به بدن مرد دیگر نگاه کند ، و نگاه کردن زن هم به بدن زن دیگر با قصد لذّت حرام است ، و همچنین است در هر دو مورد اگر خوف وقوع در حرام باشد .
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله اردبیلی] تخمِ پرندگان حلال گوشت، حلال و تخمِ پرندگان حرام گوشت، حرام است و اگر بین حلال و حرام مشتبه شود، تخمهایی که دو طرف آن مساوی باشد، حرام است و تخمهایی که یک طرف آن باریکتر باشد، حلال است.
- [آیت الله مظاهری] خوردن و آشامیدن از ظرف طلا و نقره حرام است ولی استعمال آنها در مثل زینت اطاق حرام نیست و نگاه داشتن آن نیز حرام نمیباشد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] خوردن و آشامیدن از ظرف طلا و نقره و استعمال آنها، حرام است، حتّی استعمال آنها در زینت اطاق حرام می باشد، ولی نگاه داشتن آنها حرام نمی باشد
- [امام خمینی] خوردن و آشامیدن از ظرف طلا و نقره و استعمال آنها حرام است. ولی استعمال آنها در زینت اتاق حرام نیست. و نگاه داشتن نیز حرام نمی باشد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] خرید و فروش آلات لهو که فقط در حرام استعمال می شود حرام است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] ماندن مرد و زن نامحرم در محلّ خلوتی که خطر ارتکاب حرام باشد حرام است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] تخم حیوانات دریایی حلال، حلال و تخم حیوانات دریایی حرام، حرام است.
- [آیت الله جوادی آملی] .خرید و فروش چیزی که منفعت حلال هم دارد، اگر فقط برای مصرف حرام باشد, به صورتی که انشای عقد روی منفعت حرام باشد مانند فروش انگور برای شراب سازی داد و ستد آن حرام و باطل است، اگر فروشنده بداند که خریدار از آن بهره حرام می برد؛ ولی در متن داد و ستد هیچگونه قصدی به بهره حرام نباشد، اشکال ندارد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] جایز نیست چیزی که فایده حلال و حرام هر دو دارد به قصد فایده حرام عاریه بدهند.
- [آیت الله اردبیلی] اگر چیزی را که میشود استفاده حلال از آن ببرند، به این قصد بفروشند که آن را در حرام مصرف کنند، حرام و باطل بودن آن معامله معلوم نیست، مگر این که عرفا فروش آن را کمک رساندن به انجام عمل حرام بدانند و اگر فروش آن به قصد استفاده حرام نباشد، جایز است؛ بنابر این خرید و فروش چیزهایی مانند تلویزیون، ویدئو و دستگاه گیرنده ماهواره که زمینه کاربرد حرام نیز دارند، اگر به قصد استفاده حرام نباشد، اشکال ندارد و در انگور اگر آن را به این قصد بفروشند که از آن شراب تهیّه نمایند، معامله آن حرام و باطل است.