راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله سیستانی
آدرس:
http://www.sistani.org
خوردن گوشت کوسه ماهی چه حکمی دارد؟
جایز نیست.
عنوان سوال:
خوردن گوشت کوسه ماهی چه حکمی دارد؟
پاسخ:
جایز نیست.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
حکم خوردن گوشت کوسه ماهی چیست؟ ودر صورت تجویز آن از سوی پزشک معالج نظر خویش را مرقوم فرمایید ؟
آیا خوردن گوشت ماهی اوزونبرون و خاویار آن جایز می باشد ؟
در مدارس فلاندی گوشت ماهی می آورند که به دست خود فنلاندی ها گرفته شده است و از طرف دیگر معلوم نیست فلس داشته باشد یانه ؟ خوردن این ماهی چه حکمی دا رد ؟ آیا خورده شوند یا نه ؟
چگونه تشخیص دهیم که ماهی حلال گوشت است؟
خوردن گوشت گراز جایز است ؟
خوردن گوشت شاهین حرام است؟
اخیرا اعلام شده است که کوسه فلس دارد . اینجانب تمایلی به تناول کوسه ندارم لیکن به جهت دانستن میخواهم بدانم که حکم کوسه چیست ؟ حرام است یا حلال با توجه به اینکه هیچگونه دسترسی برای مشاهده فلس کوسه ندارم . در ضمن بفرمائید که حکم در تناول و صید هشت پا و خرچنگ چگونه است ؟
خوردن گوشت شتر مرغ چه حکمی دارد؟
آیا ذبح گوشت توسط اهل سنت انجام شود خوردن آن گوشت حلال است ؟
خوردن استخوانهای حیوانات حلال گوشت جایز است ؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله مکارم شیرازی] آیا کوسه ماهی ها حلال گوشت می باشند؟
[آیت الله سبحانی] خوردن قرص روغن کوسه ماهی و چربیهای ببر و پلنگ و نظایر آن جهت تقویت شرعاً چطور است؟
[آیت الله اردبیلی] در منطقهای که ما زندگی میکنیم گوشت کوسه و هشتپا عرضه میشود البته برای مردم سایر کشورها، اما بعضی از مردمان ما نیز با این تصور که کوسه دارای مقداری پولک است بر این باورند که خوردن آن اشکالی ندارد و همچنین با این فرض که گوشت هشت پا مکروه است آن را میخورند حال میخواستم بدانم که خوردن کوسه و هشتپا حلال است یا مکروه؟
[آیت الله اردبیلی] در منطقهای که ما زندگی میکنیم گوشت کوسه و هشتپا عرضه میشود البته برای مردم سایر کشورها، اما بعضی از مردمان ما نیز با این تصور که کوسه دارای مقداری پولک است بر این باورند که خوردن آن اشکالی ندارد و همچنین با این فرض که گوشت هشت پا مکروه است آن را میخورند حال میخواستم بدانم که خوردن کوسه و هشتپا حلال است یا مکروه؟
[سایر] آیا خوردن کوسه حرام است یا نه؟
[آیت الله مکارم شیرازی] گاهی اوقات ماهی را زنده از آب می گیرند و با پتک بر سرش می زنند تا بمیرد. آیا خوردن گوشت آن ماهی حلال است؟
[آیت الله خوئی] آیا خرید و فروش ماهی حرام (که بنا به اظهار بعضی از مطلعین جز خوردن گوشت و تخم آن منفعتی مقصود نیست) چه صورت دارد؟
[آیت الله خامنه ای] آیا گوشت و سایر قسمتهای کوسه (بدون فلس) حلال است؟ فروش آن به غیر مسلمانان چه حکمی دارد؟ سایر غذاهای دریایی حرام چطور؟
[آیت الله خامنه ای] شرایط تذکیه ماهی حلال گوشت چیست؟
[سایر] چرا پس از خوردن ماهی، خرما خوردن خوب است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
آشامیدن بول حیوانات حرام گوشت ، حرام است ، و همچنین بول حیوانات حلال گوشت حتی شتر بنابر احتیاط لازم ولی خوردن بول شتر و گاو و گوسفند اگر برای معالجه باشد اشکال ندارد .
اگر از شکم حیوان زنده ، بچه مردهای بیرون آید یا آن را بیرون آورند ، خوردن گوشت آن حرام است . دستور سربریدن حیوانات
حیوان حلال گوشت چه وحشی باشد چه اهلی اگر آن را به دستوری که بعداً گفته میشود سر ببرند ، پس از جان دادن ، گوشت آن حلال و بدن آن پاک است ، و برای حلال شدن شتر و ماهی و ملخ راه دیگری است که در مسائل آینده خواهد آمد .
بول و غائط انسان و هر حیوان حرام گوشتی که خون جهنده دارد یعنی اگر رگ آن را ببرند ، خون از آن جستن میکند ، نجس است . و غائط حیوان حرام گوشتی که خون آن جستن نمیکند مثل ماهی حرام گوشت ، و همچنین فضله حیوانات کوچک مثل پشه و مگس که گوشت ندارند پاک است ، ولی از بول حیوان حرام گوشت که خون جهنده ندارد باید بنابر احتیاط لازم اجتناب کرد .
گوشت ، پیه و چرمی که احتمال آن برود از حیوانی است که به دستور شرع کشته شده پاک است ، ولی اگر از دست کافر گرفته شود یا اینکه دست مسلمانی باشد که از کافر گرفته و رسیدگی نکرده که از حیوانی است که به دستور شرع کشته شده یا نه ، خوردن آن گوشت و پیه حرام است ، ولی نماز در آن چرم جایز است ، و آنچه از بازار مسلمانها ، یا از مسلمانی گرفته شود و معلوم نباشد که از کافر گرفته شده ، یا اینکه احتمال آن برود که تحقیق کرده اگر چه از کافر گرفته باشد خوردن آن گوشت و پیه نیز جایز است ، مشروط بر اینکه آن مسلمان در آن تصرفی بکند که مختص گوشت حلال است ، مانند اینکه برای خوردن بفروشد . 5 خون :
بزغاله اگر از خوک به مقداری که گوشت و استخوانش قوّت بگیرد ، شیر بخورد ، خود و نسلش حرام میشود ، و شیر آنها نیز حرام میشود ، و در صورتی که مقدار شیر خوردن ، کمتر از آن باشد بنابر احتیاط واجب باید استبراء شود و پس از آن حلال میگردد ، و استبراء آن این است که هفت روز شیر پاک بخورد ، و اگر حاجت به شیر نداشته باشد ، هفت روز علف بخورد . و در حکم بزغاله است بنابر احتیاط واجب بره شیر خوار ، و گوساله و بچههای دیگر حیوانات حلال گوشت ، و خوردن گوشت حیوان نجاستخوار حرام است ، و چنانچه استبرائش نمایند حلال میشود ، و کیفیت استبراء آن در مسأله (219) بیان شد .
لازم نیست جبیره از جنس چیزهائی باشد که نماز در او جایز است ، بلکه اگر از حریر یا از أجزاء حیوانی که خوردن گوشت آن جایز نیست بوده باشد ، مسح بر آن جایز است .
اگر قصّاب گوشت نر بفروشد و بجای آن ، گوشت ماده بدهد معصیت کرده است ، پس اگر آن گوشت را معیّن کرده و گفته است این گوشت نر را میفروشم ، مشتری میتواند معامله را بهم بزند ، و اگر آن را معیّن نکرده ، در صورتی که مشتری به گوشتی که گرفته است راضی نشود ، قصّاب باید گوشت نر به او بدهد .
خوردن گوشت اسب ، و قاطر ، و الاغ ، مکروه است ، و اگر کسی با آنها نزدیکی کند ، گوشت آنها حرام میشود ، و همچنین شیر آنها و نسل بعد از وطی آنها بنابر احتیاط واجب ، و بول و سرگین آنها نجس میشود ، و باید آنها را از شهر بیرون ببرند و در جای دیگر بفروشند ، و بر واطی اگر صاحبش نباشد لازم است قیمتش را به صاحبش بدهد ، و پولی که از فروشش بدست میآید برای واطی است ، و اگر با حیوانی که گوشتش معمولاً مورد استفاده است ، مانند گاو و گوسفند و شتر نزدیکی کند ، بول و سرگین آنها نجس میشود و خوردن گوشت آنها حرام است ، و همچنین است بنابر احتیاط واجب آشامیدن شیر آنها ، و نسل بعد از وطی آنها ، و باید آن حیوان را بکشند و بسوزانند ، و کسی که با آن وطی کرده ، اگر صاحبش نباشد پول آن را به صاحبش بدهد .
بعضی از اجزاء حیوانات حلال گوشت ، حرام است ، و آن چهارده چیز است : (1) خون . (2) فضله . (3) نری . (4) فرج . (5) بچهدان . (6) غدد که آن را دشول میگویند . (7) تخم که آن را دنبلان میگویند . (8) چیزی که در مغز کلّه است و به اندازه نخود میباشد . (9) مغز حرام ، که در میاه تیره پشت است . (10) پی که در دو طرف تیره پشت است ، بنابر احتیاط واجب (11) زهرهدان . (12) سپرز (طحال) . (13) بول دان (مثانه) . (14) حدقه چشم . اینها همه در غیر پرندگان و ماهی و ملخ از حیوانات حلال گوشت . و امّا پرندگان پس خون و فضله آنها بیاشکال حرام است ، ولی جز این دو اگر از آنچه گذشت چیزی از آنها باشد ، حرام بودنش بنابر احتیاط واجب است ، و همچنین بنابر احتیاط واجب حرام است خون و فضله ماهی ، و فضله ملخ ، و جز این از آنها چیزی حرام نیست .
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله اردبیلی] خوردن ماهی زنده اشکال ندارد.
[آیت الله نوری همدانی] خوردن ماهی زنده اشکال ندارد .
[آیت الله فاضل لنکرانی] خوردن ماهی زنده اشکال ندارد.
[امام خمینی] خوردن ماهی زنده اشکال ندارد.
[آیت الله بهجت] خوردن ماهی زنده، بنابر احوط جایز نیست.
[آیت الله سبحانی] خوردن ماهی کوچک زنده اشکال دارد.
[آیت الله اردبیلی] خوردن گوشت پرندهای که مثل شاهین چنگال دارد، حرام است و احتیاط واجب ترک خوردن گوشت پرستو و هُدهُد است.
[امام خمینی] خوردن گوشت مرغی که مثل شاهین چنگال دارد حرام است و خوردن گوشت پرستو و هُدهُد مکروه میباشد.
[آیت الله شبیری زنجانی] خوردن ماهی زنده جایز است ولی بهتر است از خوردن آن خودداری کنند.
[آیت الله مظاهری] تخم و شیر از حیوان حلال گوشت حلال است و از حیوان حرام گوشت حرام است، و تخم ماهی که به آن خاویار میگویند اگر از ماهی فلسدار باشد حلال است.
خوردن
يکي از موضوعاتي که در فقه از احکام آن صحبت شده ،خوردن مي باشد.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*