راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله سیستانی
آدرس:
http://www.sistani.org
آیا خوردن گوشتی که از گاو تهیه شده با پودر گوشت صحیح است؟
مانعی ندارد.
عنوان سوال:
آیا
خوردن
گوشتی که از
گاو
تهیه شده با پودر گوشت صحیح است؟
پاسخ:
مانعی ندارد.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
اگر مسلمانی که مشکوک به این است که گوشت ذبیحه تهیه نمیکند آیا خوردن غذا در منزل آنها جایز است ؟
خوردن گوشت گراز جایز است ؟
خوردن گوشت شاهین حرام است؟
خوردن گوشت شتر مرغ چه حکمی دارد؟
آیا ذبح گوشت توسط اهل سنت انجام شود خوردن آن گوشت حلال است ؟
خوردن گوشت کوسه ماهی چه حکمی دارد؟
خوردن استخوانهای حیوانات حلال گوشت جایز است ؟
آیا خوردن گوشت میگو حرام است یا حلال ؟
در کشور نروژ زندگی می کنم ودر میهمانیها از گوشت غیر ذبح اسلامی پخت می کنند، درصورت خوردن از آن گوشت چه حکمی دارد؟
خوردن طعام حلالی که با بخار گوشت تذکیه نشده پخته شده است، جایز است؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله علوی گرگانی] اگر کسی حیوان حلال گوشتی که گوشت آن جهت خوردن مصرف میشود مانند گاو و گوسفند را وطی کند و آن حیوان در زمان وطی حامله باشد آیا بچّه آن حیوان هم حرام گوشت میشود و باید احکام مادرش بر آن جاری شود؟
[آیت الله اردبیلی] حکم عرق، ادار، مدفوع، گوشت و تخم حیوانی که به خوردن مدفوع حیوان حرام گوشتی که خون جهنده دارد (غیر انسان)، عادت کرده است، چگونه است؟
[آیت الله اردبیلی] اگر حیوان حلال گوشتی را به خوردن نجاستی مانند شراب عادت دهند، آیا بول و غائط او پاک است و میتوان از گوشت او استفاده کرد یا خیر؟
[آیت الله خامنه ای] فروش و صادرات آبزیان حرام گوشت یا حلال گوشتی که در آب مرده به کسانی که در دین و مذهبشان خوردن آن ها را جایز می دانند، جایز است؟ اگر جهت امری غیر از خوردن فروخته شود چه حکمی دارد؟
[آیت الله مکارم شیرازی] آیا علاوه بر حرام بودن گوشت گاو موطوئه و گوساله های آن و لزوم از بین بردن آن، خوردن شیر آن گاو، یا فروختن لبنیّات آن نیز حرام است؟
[آیت الله اردبیلی] حیوان حرام گوشتی که ذبح شرعی شده است، آیا نماز خواندن در لباسی که از اجزای این حیوان تهیه شده، صحیح است یا خیر؟
[آیت الله مکارم شیرازی] در برخی از مرغداریها به مرغها پودر خون میدهند آیا میتوان از گوشت این حیوانات استفاده کرد؟
[سایر] گوشت گاو چه خاصیتی دارد؟
[سایر] خوردن گوشتی که شیعه ذبح کرده از دیدگاه وهابیت چیست؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] آیا گوشت حیوانات حلال گوشت، مانند ماهی، مرغ، گوسفند و گاو که توسط دولت از کشورهای غیر اسلامی آورده می شود، با توجه به اینکه هنگام ذبح نام خدا برده نمی شود و حیوان رو به قبله نیست، آیا حلال است؟ اگر بلامانع است چرا وقتی در آن کشور با چنین گوشتی مواجه می شویم حکم به حرمت می شود؟
مسائل مرتبط از این مرجع
حیوان حلال گوشتی که خون جهنده ندارد مانند ماهی ، اگر بخودی خود بمیرد پاک است ولی گوشت آن را نمیشود خورد .
بول و غائط انسان و هر حیوان حرام گوشتی که خون جهنده دارد یعنی اگر رگ آن را ببرند ، خون از آن جستن میکند ، نجس است . و غائط حیوان حرام گوشتی که خون آن جستن نمیکند مثل ماهی حرام گوشت ، و همچنین فضله حیوانات کوچک مثل پشه و مگس که گوشت ندارند پاک است ، ولی از بول حیوان حرام گوشت که خون جهنده ندارد باید بنابر احتیاط لازم اجتناب کرد .
اگر قصّاب گوشت نر بفروشد و بجای آن ، گوشت ماده بدهد معصیت کرده است ، پس اگر آن گوشت را معیّن کرده و گفته است این گوشت نر را میفروشم ، مشتری میتواند معامله را بهم بزند ، و اگر آن را معیّن نکرده ، در صورتی که مشتری به گوشتی که گرفته است راضی نشود ، قصّاب باید گوشت نر به او بدهد .
حیوان حلال گوشت وحشی مانند آهو و کبک و بزکوهی ، و حیوان حلال گوشتی که اهلی بوده و بعداً وحشی شده ، مثل گاو و شتر اهلی که فرار کرده و وحشی یا سرکش شده است که نمی توان آن را گرفت ، اگر به دستوری که بعداً گفته میشود آنها را شکار کنند ، پاک و حلال است ، ولی حیوان حلال گوشت اهلی مانند گوسفند و مرغ خانگی ، و حیوان حلال گوشت وحشی که بواسطه تربیت کردن اهلی شده است ، با شکار کردن پاک و حلال نمیشود .
اگر چیزی از مردار حلال گوشت مانند مو و پشم که روح ندارد همراه نمازگزار باشد ، یا با لباسی که از آنها تهیه کردهاند نماز بخواند ، نمازش صحیح است .
اگر شک داشته باشد که لباس از حیوان حلال گوشت است یا حرام گوشت ، چه در کشور اسلامی تهیه شده باشد چه غیر اسلامی ، جایز است با آن نماز بخواند .
اگر بجای نحر ، سر شتر را ببرند ، یا گوسفند و گاو ، و مانند اینها را مثل شتر نحر کنند ، گوشت آنها حرام و بدن آنها نجس است ، ولی اگر شتر را ذبح کنند و پیش از مردن آن را نحر نمایند ، گوشت آن حلال و بدن آن پاک است ، و نیز اگر گاو ، یا گوسفند ومانند اینها را نحر کنند و پیش از مردن سر آنها را ببرند ، حلال و پاک میباشند .
اگر از شکم حیوان زنده ، بچه مردهای بیرون آید یا آن را بیرون آورند ، خوردن گوشت آن حرام است . دستور سربریدن حیوانات
خوردن گوشت اسب ، و قاطر ، و الاغ ، مکروه است ، و اگر کسی با آنها نزدیکی کند ، گوشت آنها حرام میشود ، و همچنین شیر آنها و نسل بعد از وطی آنها بنابر احتیاط واجب ، و بول و سرگین آنها نجس میشود ، و باید آنها را از شهر بیرون ببرند و در جای دیگر بفروشند ، و بر واطی اگر صاحبش نباشد لازم است قیمتش را به صاحبش بدهد ، و پولی که از فروشش بدست میآید برای واطی است ، و اگر با حیوانی که گوشتش معمولاً مورد استفاده است ، مانند گاو و گوسفند و شتر نزدیکی کند ، بول و سرگین آنها نجس میشود و خوردن گوشت آنها حرام است ، و همچنین است بنابر احتیاط واجب آشامیدن شیر آنها ، و نسل بعد از وطی آنها ، و باید آن حیوان را بکشند و بسوزانند ، و کسی که با آن وطی کرده ، اگر صاحبش نباشد پول آن را به صاحبش بدهد .
اگر پدر از قسَم خوردن فرزند جلوگیری کند ، یا شوهر از قسَم خوردن زن جلوگیری نماید ، قسَم آنان صحیح نیست .
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله مظاهری] گوشت شتر، گاو، گوسفند، آهو، گوزن، گاو وحشی، قوچ، بز کوهی و گوره خر حلال است، و همچنین گوشت پرندگانی مانند انواع کبوتر، کبک، تیهوج، قطا، مرغ خانگی، انواع گنجشک و امثال اینها حلال است، گوشت پرستو حلال ولی کشتن آن مکروه است چنانکه خوردن گوشت اسب، قاطر، الاغ و هدهد کراهت دارد.
[آیت الله اردبیلی] اگر چیزی از مردار حلال گوشت که روح ندارد مانند مو و پشم همراه نمازگزار باشد یا با لباسی که از آنها تهیّه کردهاند نماز بخواند، نماز او صحیح است. * شرط چهارم: لباس نمازگزار باید از حیوان حرام گوشتی که خون جهنده دارد نباشد و اگر مویی از آن هم همراه نمازگزار باشد، نماز او باطل است و بنابر احتیاط حکم حیوان حرام گوشتی که خون جهنده ندارد نیز همین است.
[آیت الله علوی گرگانی] اگر شک داشته باشد که لباسش از حیوان حلال گوشت است یا حرام نماز با آن صحیح است.[چه در داخله تهیّه شده باشد چه در خارجه]گوشت
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] خوردن گوشت اسب و قاطر و الاغ مکروه است و اگر کسی آنها را وطی (نزدیکی) کند؛ خود و نسلشان حرام می شوند و بول و سرگین آنها نجس می شود و باید آنها را از شهر بیرون ببرند و در جای دیگر بفروشند. و بر واطی لازم است قیمتش را به صاحبش بدهد و اگر با حیوان حلال گوشتی مانند گاو و گوسفند نزدیکی کنند؛ بول و سرگین آنها نجس می شود و خوردن گوشت و آشامیدن شیر آنها هم حرام است و همچنین است نسل آنها و باید فورا آن حیوان را بکشند و بسوزانند و کسی که با آن وطی کرده؛ پول آن را به صاحبش بدهد.
[آیت الله وحید خراسانی] خوردن گوشت اسب و قاطر و الاغ مکروه است و اگر کسی انها را وطی نزدیکی کند خود و نسلشان و اشامیدن شیرشان حرام و بول و سرگین انها نجس می شود و باید انهارا از شهر بیرون ببرند و در جای دیگر بفروشند و بر وطی کننده است قیمتش را به صاحبش بدهد و اگر با حیوان حلال گوشتی مانند گاو و گوسفند نزدیکی کنند بول و سرگین انها نجس می شود و خوردن گوشت و اشامیدن شیر انها هم حرام است و همچنین است نسل انها و باید فوری ان حیوان را بکشند و بسوزانند و کسی که با ان وطی کرده پول ان را به صاحبش بدهد
[آیت الله وحید خراسانی] اشامیدن بول حیوان حرام گوشت حرام است و همچنین بول حلال گوشت و خوردن و اشامیدن چیزهای خبیث دیگر که طبیعت انسان از ان متنفر است جایز نیست ولی خوردن بول شتر و گاو و گوسفند در صورت نیاز به انها برای مداوا مانعی ندارد
[آیت الله شبیری زنجانی] بنا بر احتیاط مستحبّ از خوردن چیزهایی همچون آب بینی که طبیعت انسان از آنها متنفّر است اجتناب کنند. آشامیدن بول حیوانات حرام گوشت حرام است، همچنین بول حیوانات حلال گوشت - حتّی شتر - ولی خوردن بول شتر و گاو و گوسفند اگر برای معالجه باشد اشکال ندارد.
[آیت الله وحید خراسانی] کفن کردن با پارچه ای که از پشم یا موی حیوان حرام گوشت تهیه شده بنابر احتیاط واجب در حال اختیار جایز نیست و همچنین است کفن کردن با پوست حیوان حلال گوشتی که به دستور شرع کشته شده ولی اگر کفن از مو و پشم حیوان حلال گوشت باشد مانعی ندارد اگر چه احتیاط مستحب ان است که با این دو هم کفن ننمایند
[آیت الله سبحانی] حیوان حلال گوشت وحشی مانند آهو و کبک و بز کوهی، و حیوان حلال گوشتی که اهلی بوده و بعداً وحشی شده مثل گاو و شتر اهلی که فرار کرده و وحشی شده است، اگر به شیوه ای که بعداً گفته می شود آنها را شکار کنند پاک و حلال است ولی حیوان حلال گوشت اهلی مانند گوسفند و مرغ خانگی و حیوان حلال گوشت وحشی که به واسطه تربیت کردن اهلی شده است با شکار کردن پاک و حلال نمی شود.
[آیت الله اردبیلی] حیوان حلال گوشت وحشی مانند آهو، کبک، بُز کوهی و حیوان حلال گوشتی که اهلی بوده و بعد وحشی شده، مثل گاو و شتر اهلی که فرار کرده و وحشی شدهاند، اگر به دستوری که بعد گفته میشود آنها را شکار کنند، پاک و حلالند؛ ولی حیوان حلال گوشت اهلی مانند گوسفند و مرغ خانگی و حیوان حلال گوشت وحشی که تربیت و اهلی شده است، با شکار کردن پاک و حلال نمیشود.
خوردن
يکي از موضوعاتي که در فقه از احکام آن صحبت شده ،خوردن مي باشد.
گاو
شتر، گاو و گوسفند را بهیمة الانعام گویند.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*