امام باقر علیه‌السلام : إنَّ بَنی إسرائیلَ شَکَوا إلی موسی علیه‌السلام ما یَلقَونَ مِنَ البَیاضِ ، فَشَکا ذلِکَ إلَی اللّه‌ِ عز و جل فَأَوحَی اللّه‌ُ عز و جل إلَیهِ : مُرهُم یَأکُلوا لَحمَ البَقَرِ بِالسِّلقِ؛ بنی اسرائیل ، از لکّه‌های سفیدی که [بر پوست] می‌دیدند ، نزد موسی علیه‌السلام اظهار ناراحتی کردند . پس خداوند به موسی علیه‌السلام چنین وحی فرستاد : (به آنان بگو که گوشت گاو ، همراه با چغندر بخورند) . المحاسن ، جلد 2 ، صفحه 326 ، حدیث 2107 ******* امام صادق علیه‌السلام : مَرَقُ السِّلقِ بِلَحمِ البَقَرِ یَذهَبُ بِالبَیاضِ؛ آب‌گوشت چغندر با گوشت گاو ، سفیدی را از میان می‌برد . بحار الأنوار ، جلد 66 ، صفحه 216 ، حدیث 5 ******* امام صادق علیه‌السلام : مَرَقُ لَحمِ البَقَرِ یَذهَبُ بِالبَیاضِ؛ آب‌گوشتِ گاو ، پیسی را از میان می‌بَرَد . الکافی ، جلد 6، صفحه 311، حدیث 2 ******* امام کاظم علیه‌السلام : مَن أکَلَ مَرَقا بِلَحمِ بَقَرٍ أذهَبَ اللّه‌ُ تَعالی عَنهُ البَرَصَ وَالجُذامَ؛ هر کس آب‌گوشت گاو بخورد، خداوند ، پیسی و جُذام را از او دور می‌کند . بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 212 ******* امام کاظم علیه‌السلام : السَّویقُ ومَرَقُ لَحمِ البَقَرِ یَذهَبانِ بِالوَضَحِ؛ سویق و آب گوشتی که با گوشتِ گاو فراهم آمده باشد ، پیسی را از میان می‌بَرَد . الکافی ، جلد 6 ، صفحه 311 ، حدیث 7 ******* امام کاظم علیه‌السلام : مَرَقُ لَحمِ البَقَرِ مَعَ السَّویقِ الجافِّ یَذهَبُ بِالبَرَصِ؛ آبْ‌گوشت فراهم آمده با گوشت گاو همراه با سویق ، پیسی را از میان می‌بَرَد . مکارم الأخلاق ، جلد 2 ، صفحه 227 ، حدیث 2549
امام باقر علیهالسلام :
إنَّ بَنی إسرائیلَ شَکَوا إلی موسی علیهالسلام ما یَلقَونَ مِنَ البَیاضِ ، فَشَکا ذلِکَ إلَی اللّهِ عز و جل فَأَوحَی اللّهُ عز و جل إلَیهِ : مُرهُم یَأکُلوا لَحمَ البَقَرِ بِالسِّلقِ؛
بنی اسرائیل ، از لکّههای سفیدی که [بر پوست] میدیدند ، نزد موسی علیهالسلام اظهار ناراحتی کردند . پس خداوند به موسی علیهالسلام چنین وحی فرستاد : (به آنان بگو که گوشت گاو ، همراه با چغندر بخورند) .
المحاسن ، جلد 2 ، صفحه 326 ، حدیث 2107
*******
امام صادق علیهالسلام :
مَرَقُ السِّلقِ بِلَحمِ البَقَرِ یَذهَبُ بِالبَیاضِ؛
آبگوشت چغندر با گوشت گاو ، سفیدی را از میان میبرد .
بحار الأنوار ، جلد 66 ، صفحه 216 ، حدیث 5
*******
امام صادق علیهالسلام :
مَرَقُ لَحمِ البَقَرِ یَذهَبُ بِالبَیاضِ؛
آبگوشتِ گاو ، پیسی را از میان میبَرَد .
الکافی ، جلد 6، صفحه 311، حدیث 2
*******
امام کاظم علیهالسلام :
مَن أکَلَ مَرَقا بِلَحمِ بَقَرٍ أذهَبَ اللّهُ تَعالی عَنهُ البَرَصَ وَالجُذامَ؛
هر کس آبگوشت گاو بخورد، خداوند ، پیسی و جُذام را از او دور میکند .
بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 212
*******
امام کاظم علیهالسلام :
السَّویقُ ومَرَقُ لَحمِ البَقَرِ یَذهَبانِ بِالوَضَحِ؛
سویق و آب گوشتی که با گوشتِ گاو فراهم آمده باشد ، پیسی را از میان میبَرَد .
الکافی ، جلد 6 ، صفحه 311 ، حدیث 7
*******
امام کاظم علیهالسلام :
مَرَقُ لَحمِ البَقَرِ مَعَ السَّویقِ الجافِّ یَذهَبُ بِالبَرَصِ؛
آبْگوشت فراهم آمده با گوشت گاو همراه با سویق ، پیسی را از میان میبَرَد .
مکارم الأخلاق ، جلد 2 ، صفحه 227 ، حدیث 2549
- [آیت الله سیستانی] آیا خوردن گوشتی که از گاو تهیه شده با پودر گوشت صحیح است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] حکم گوشت گاو یا گوسفندی توسط نابالغ وطی شده یا بدون انزال بوده چیست؟ پاسخ
- [سایر] نشادر چه خاصیتی دارد؟
- [سایر] کُندُس چه خاصیتی دارد؟
- [سایر] ماش چه خاصیتی دارد؟
- [سایر] زیتون چه خاصیتی دارد؟
- [سایر] کاسنی چه خاصیتی دارد؟
- [سایر] گاوشیر چه خاصیتی دارد؟
- [سایر] لوبیا چه خاصیتی دارد؟
- [سایر] نیشکر چه خاصیتی دارد؟
- [آیت الله اردبیلی] از چهارپایان وحشی، گوشت آهو، گوزن، گاو وحشی، قوچ، بز کوهی و گورخر حلال است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] از چهار پایان اهلی، گوشت شتر و گاو و گوسفند حلال و گوشت اسب و قاطر و الاغ کراهت دارد. و از حیوانات بیابانی و وحشی، گوشت آهو و گوزن و گاو وحشی و قوچ و بز کوهی و گوره خر حلال است.
- [آیت الله سبحانی] گوشت گاو و گوسفند و شتر اهلی و همچنین گاو و گوسفند و بز و خر وحشی و آهو حلال است، ولی گوشت اسب و قاطر و الاغ مکروه می باشد، حیوانات درنده عموماً، همچنین فیل و خرگوش و حشرات گوشتشان حرام است.
- [آیت الله سیستانی] آشامیدن بول حیوانات حرام گوشت ، حرام است ، و همچنین بول حیوانات حلال گوشت حتی شتر بنابر احتیاط لازم ولی خوردن بول شتر و گاو و گوسفند اگر برای معالجه باشد اشکال ندارد .
- [آیت الله مکارم شیرازی] گوشت گاو و گوسفند و شتر اهلی و همچنین گاو و گوسفند و بز و خر وحشی و آهو حلال است، ولی گوشت اسب و قاطر و الاغ مکروه می باشد، حیوانات درنده عموما، همچنین فیل و خرگوش و حشرات گوشتشان حرام است.
- [آیت الله سیستانی] اگر بجای نحر ، سر شتر را ببرند ، یا گوسفند و گاو ، و مانند اینها را مثل شتر نحر کنند ، گوشت آنها حرام و بدن آنها نجس است ، ولی اگر شتر را ذبح کنند و پیش از مردن آن را نحر نمایند ، گوشت آن حلال و بدن آن پاک است ، و نیز اگر گاو ، یا گوسفند ومانند اینها را نحر کنند و پیش از مردن سر آنها را ببرند ، حلال و پاک میباشند .
- [آیت الله مکارم شیرازی] حیوان حلال گوشت وحشی مانند آهو و بزکوهی و کبک و امثال آن و همچنین حیوان حلال گوشت اهلی که بعداً وحشی شده مثل گاو و شتر اهلی که فرار کرده و وحشی شده، اگر به و سیله اسلحه (با دستوری که بعداً گفته می شود) آن را شکار کنند حلال است، ولی حیوان حلال گوشت اهلی را اگر شکار کنند حلال نمی شود، همچنین حلال گوشت وحشی که به وسیله تربیت کردن اهلی شده است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر به جای این که کارد در گودی گردن شتر فرو کنند سر آن را ببرند، یا گوسفند و گاو و مانند اینها را مثل شتر کارد در گودی گردنشان فرو کنند، بدن آنها نجس بوده و در نتیجه گوشت آنها حرام است، ولی اگر چهار رگ شتر را ببرند و تا زنده است به دستوری که گفته شد کارد در گودی گردنش فرو کنند، بدن آن پاک و در نتیجه گوشت آن حلال است و نیز اگر کارد در گودی گردن گاو یا گوسفند و مانند اینها فرو کنند و تا زنده است سر آن را با رعایت شرایط ببرند، پاک و در نتیجه گوشت آن حلال است.
- [آیت الله وحید خراسانی] اشامیدن بول حیوان حرام گوشت حرام است و همچنین بول حلال گوشت و خوردن و اشامیدن چیزهای خبیث دیگر که طبیعت انسان از ان متنفر است جایز نیست ولی خوردن بول شتر و گاو و گوسفند در صورت نیاز به انها برای مداوا مانعی ندارد
- [آیت الله شبیری زنجانی] بنا بر احتیاط مستحبّ از خوردن چیزهایی همچون آب بینی که طبیعت انسان از آنها متنفّر است اجتناب کنند. آشامیدن بول حیوانات حرام گوشت حرام است، همچنین بول حیوانات حلال گوشت - حتّی شتر - ولی خوردن بول شتر و گاو و گوسفند اگر برای معالجه باشد اشکال ندارد.