راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله سیستانی
آدرس:
http://www.sistani.org
اگر دست وصورت به طور مصنوعی برنزه شود وضوء باطل است واصلا ً گناه دارد وحرام است؟
وضوء صحیح است وبرنزه کردن بدن اشکال ندارد.
عنوان سوال:
اگر دست وصورت به طور مصنوعی برنزه شود
وضوء
باطل است واصلا ً
گناه
دارد وحرام است؟
پاسخ:
وضوء صحیح است وبرنزه کردن
بدن
اشکال ندارد.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
آیا تنفّس مصنوعی روزه را باطل می کند؟
درچه صورت بالا بردن دست موقع تکبیر الاحرام نماز را باطل میکند؟
خواهرزنم زنی مطلقه بوده ودارای دو فرزند می باشد ومجبور به زندگی با ما می باشد ، به علت این که هر دو جوان هستیم برای اجتناب از گناه آیا می توانم ایشان را صیغه نموده به شرطی که فقط با هم محرم شویم ودر نهایت در حد لمس کردن دست ویا کارهایی از این قبیل که بعضی اوقات اتفاق می افتد حرام نباشد؟ در ضمن ایشان راضی به ازدواج با کسی نیست ، در صورت منفی بودن مرا راهنمایی فرمایید؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[سایر] مطابق مطالب امام خمینی درباره وضوء، ما به خاطر گناه آدم آلوده شده ایم؟
[آیت الله بهجت] آیا دست مصنوعی باید هنگام وضو شسته شود؟ و آیا برای سجده، کف دست مصنوعی باید روی زمین قرار گیرد؟
[آیت الله نوری همدانی] در هنگام وضوء گرفتن قطراتی چند از آب شیر بر روی آن قرار میگیرد آیا دست زدن به آن، آب خارج از وضوء میشود یا خیر؟
[آیت الله سبحانی] آیا چرکهای زیر ناخن دست و پا مانع از وضوء و غسل می باشد؟
[سایر] سلام برای شستن دست وصورت در حمام از چه صابون طبیعی می توان استفاده کرد برای پوست چرب که پوسته ندهد وبرای موی چرب چطور
[آیت الله نوری همدانی] شخصی که هر دو دست او فاقد حس و حرکت است طوری که نمیتواند هنگام وضوء دستها و صورت را آب بکشد و همچنین قادر به مسح سر و پاها نیست برای برای وضوء چگونه باید عمل کند؟
[آیت الله مظاهری] آیا تنفّس مصنوعی روزه را باطل میکند؟
[آیت الله خامنه ای] آیا تنفس مصنوعی با دستگاه روزه را باطل می کند؟
[آیت الله نوری همدانی] شخصی قبل از این که مسح سر و پا را بکشد باتر بودن دست چپ باز دست چپ را روی دست راست میکشد و دستها را به هم میمالد، آیا این عمل موجب بطلان وضوء است؟
[آیت الله نوری همدانی] آیا با دست مصنوعی در فردی که دستش از مچ قطع شده است میتوان مسح کشید؟
مسائل مرتبط از این مرجع
نماز خواندن در جائی که غنا میخوانند یا موسیقی حرام مینوازند باطل نیست ، اگر چه گوش دادن و استعمال آن معصیت است .
نگاه کردن به عورت میّت برای غیر زن و شوهر حرام است . و کسی که او را غسل میدهد اگر نگاه کند معصیت کرده ، ولی غسل باطل نمی شود .
تیمم در فضای غصبی باطل نیست ، پس اگر در ملک خود دستها را به زمین بزند و بی اجازه داخل ملک دیگری شود و دستها را به پیشانی بکشد ، تیمم او صحیح میباشد ، اگر چه گناه کرده است .
در مسح سر و روی پا باید دست را روی آنها بکشد ، واگر دست را نگهدارد و سر یا پا را به آن بکشد باطل است ، ولی اگر موقعی که دست را میکشد سر یا پا مختصری حرکت کند اشکال ندارد .
جای مسح باید خشک باشد ، و اگر به قدری تر باشد که رطوبت دست به آن اثر نکند مسح باطل است ، ولی اگر نمناک باشد یا آنکه تری آن به قدری کم باشد که در رطوبت دست مستهلک باشد اشکال ندارد .
پوشیدن طلا مثل آویختن زنجیر طلا به سینه ، و انگشتر طلا به دست کردن ، و بستن ساعت مچی طلا به دست ، برای مردان حرام ، و نماز خواندن با آنها باطل است ، ولی برای زنان در نماز و غیر نماز اشکال ندارد .
- اگر اعتکاف کننده بر فرش غصبی بنشیند و از غصبی بودن فرش، آگاه باشد، معصیت کرده است ولی اعتکافش باطل نمیشود و اگر کسی به مکانی سبقت گرفته و جا گرفته باشد و اعتکاف کننده، آن مکان را از او بدون رضایت بگیرد هرچند گناهکار است ولی اعتکافش صحیح است.
اگر بین کارهای وضو به قدری فاصله شود که در نظر عرف پشت سرهم نباشند وضو باطل است ، ولی در صورت پیش آمد عذری برای شخص مانند فراموشی یا تمام شدن آب این امر معتبر نیست ، بلکه اگر وقتی میخواهد جائی را بشوید یا مسح کند ، چنانچه رطوبت تمام جاهائی که پیش از آن شسته یا مسح کرده خشک شده باشد ، وضو باطل است . و اگر فقط رطوبت جائی که جلوتر از محلّی است که میخواهد بشوید یا مسح کند ، خشک شده باشد ، مثلاً موقعی که میخواهد دست چپ را بشوید رطوبت دست راست خشک شده باشد و صورت تر باشد ، وضویش صحیح است .
مضاربه اذنیه ، با مرگ هر کدام از مالک و عامل باطل میشود ؛ زیرا با مرگ مالک اموال او به وارث منتقل میشود ، و باقی ماندن مال در دست عامل نیاز به مضاربه جدید دارد . و با مرگ عامل اذن از بین میرود ؛ زیرا اذن مالک به او اختصاص داشته باشد .
اگر در نماز فریضه یکی از چهار سورهای راکه آیه سجده دارد و در مسأله (354) گفته شد عمداً بخواند ، واجب است که پس از خواندن آیه سجده ، سجده نماید ، ولی اگر سجده را بجا آورد نمازش بنابر احتیاط باطل میشود و لازم است که آن را دوباره بخواند مگر این که سهواً سجده کند ، و اگر سجده را بجا نیاورد میتواند نماز را ادامه دهد اگر چه در ترک سجده گناه کرده است .
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله صافی گلپایگانی] . کسی که با دست و زانو راه می رود اگر کف دست یا زانوی او نجس شود، با راه رفتن پاک می گردد. و هم چنین است ته عصا و ته پای مصنوعی و نعل چهارپایان.
[آیت الله اردبیلی] کسی که با دست و زانو راه میرود، اگر کف دست یا زانوی او نجس شود، به وسیله راه رفتن پاک میشود؛ و همچنین است زیر عصا، زیر پای مصنوعی، نعل چهار پایان، چرخ اتومبیل، درشکه و مانند آنها.
[آیت الله علوی گرگانی] کسی که با دست و زانو راه میرود، اگر کف دست یا زانوی او نجس شود با راه رفتن پاک میشود و همچنین است ته عصا، و ته پای مصنوعی ونعل چهارپایان و چرخ اتومبیل و درشکه و مانند اینها.
[آیت الله نوری همدانی] اگر جلوگیری از معصیت توقّف داشته باشد بر اینکه دست معصیت کار را بگیرد یا اورا از محلّ معصیت بیرون کند یا در آلتی که به آن معصیت می کند تصرّف کند جایز است ، بلکه واجب است عمل کند .
[آیت الله اردبیلی] اگر جلوگیری از معصیت با گرفتن دست گناهکار یا حائل شدن بین او و گناه یا خارج کردن او از محل ارتکاب معصیت یا گرفتن ابزار گناه ممکن باشد، واجب است بدان عمل شود.
[آیت الله مظاهری] اگر جلوگیری از معصیت توقف داشته باشد بر این که دست معصیت کار را بگیرد یا او را از محل معصیت بیرون کند یا در وسیلهای که با آن معصیت میکند تصرّف کند، جایز بلکه واجب است.
[آیت الله فاضل لنکرانی] اگر جلوگیری از معصیت توقف داشته باشد بر اینکه دست معصیت کار را بگیرد یا او را از محل معصیت بیرون کند یا در آلتی که به آن معصیت می کند تصرف کند، جایز است، بلکه واجب است عمل کند.
[امام خمینی] اگر جلوگیری از معصیت توقف داشته باشد بر این که دست معصیت کار را بگیرد یا او را از محل معصیت بیرون کند یا در آلتی که به آن معصیت میکند تصرف کند، جایز است، بلکه واجب است عمل کند.
[امام خمینی] کسی که با دست و زانو راه می رود، اگر کف دست یا زانوی او نجس شود، پاک شدن دست و زانوی او به وسیله راه رفتن، محل اشکال است. و همچنین است ته عصا و ته پای مصنوعی و نعل چهار پایان و چرخ اتومبیل و درشکه و مانند اینها
[آیت الله نوری همدانی] کسی که با دست و زانو راه می رود ، اگر کف دست یا زانو به وسیله تماس با زمین و حرکت برروی زمین نجس شود ، دست وزانوی به وسیله راه رفتن پاک می شود .و اما پاک شدن ته عصا و ته پای مصنوعی و نعل چهار پایان و چرخ اتومبیل ودرشگه و مانند اینها ، محل اشکال است .
گناه
گناه به معنای خلاف است و در اسلام هر گونه کاری که برخلاف فرمان خداوند باشد گناه است.
وضوء
وضو عملی است مستحب که در اسلام به آن توجه ویژه ای شده که در بعضی موارد واجب می شود.
وضوء
وضو عملی است مستحب که در اسلام به آن توجه ویژه ای شده که در بعضی موارد واجب می شود.
بدن
بدن به معنای اندام و تن انسان یا حیوان می باشد که در باب هاى طهارت، صلاة، حج، تجارت، نکاح، صید و ذباحه و حدود از آن سخن رفته است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*