راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله سیستانی
آدرس:
http://www.sistani.org
حکم خال کوبی بر روی بدن چیست؟
بلا مانع است.
عنوان سوال:
حکم
خال
کوبی بر روی
بدن
چیست؟
پاسخ:
بلا
مانع
است.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
اگر از بدن میت خون بیاید وتمام بدن میت خون آلود باشد طریقه غسل دادن میت چگونه باید باشد؟
حکم پوشاندن بدن برای مرد چیست؟
حکم الکل سفید و الکل صنعتی مثلاً در ترکیبات بعضی از عطرها چنانچه بر بدن مالیده شود آیا بدن نجس می شود؟
اگر نیت شستن طرف راست بدن را بکنیم ودر حین این کار دستمان با طرف چپ بدن هم تماس پیدا کند عمدی یا سهوی ، غسل اشکال دارد ؟
آیا تزریق خون به بدن موجب ابطال روزه می شود؟
حکم نگاه کردن زن به بدن مرد نامحرم چیست؟
وقتی غسل می کنیم بعد از شستن سروگردن وقتی سمت راست بدن را می شوریم سمت راست سرو گردن را هم باید با سمت راست بدن بشوریم با خیر و هنگام شستن سمت چپ بدن باید سمت چپ سر وگردن را با سمت چپ بشوریم یاخیر؟
با توجه به احادیث رسیده من متوجه شدم که رسول اکرم (ص) دستور دادند که مسلمانان موهای زاید بدن را با نوره بزدایند لطفاً اندازه آن را از لحاظ مساحت بدن بفرمایید؟
آیا هر مایعی که بدون اراده از بدن دفع شود حکم جنابت را دارد ؟
اگر سگ به بدن و یا جامه ما دهان زد چگونه آن را پاک کنیم؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[سایر] خال کوبی آیات قرآن بر روی بدن و مس آن چگونه است؟<BR>
[آیت الله بهجت] عمل خال کوبی در مواضع وضو چه حکمی دارد؟
[آیت الله بهجت] آیا خال کوبی در اعضا، مانع غسل است؟
[آیت الله بهجت] آیا خال کوبی دست و صورت که در بعضی از زنان دیده می شود، زینت است و پوشاندن آن از نامحرم لازم است؟
[آیت الله مکارم شیرازی] اخیراً برخی از بانوان نسبت به ابرو یا دور لب، عملیّات تاتو انجام می دهند، (پر رنگ کردن دور ابرو و لب با خال کوبی) که طبعاً زینت تلقّی می شود. و گاه پوشاندن آن نیز مقدور نمی باشد. لطفاً بفرمایید که این عمل مشمول آیه شریفه (وَ لا یُبْدینَ زینَتهنَّ) می باشد، یا نه؟ نگاه به صورت چنین زنانی چه حکمی دارد؟
[آیت الله مظاهری] اخیراً برخی از بانوان نسبت به ابرو یا دور لب، عملیّات تاتو انجام می دهند، (پر رنگ کردن دور ابرو و لب با خال کوبی) آیا این عمل زینت حساب می شود و پوشاندن آن واجب است؟ نگاه کردن به تاتو چه حکمی دارد؟
[آیت الله مکارم شیرازی] اخیراً برخی از بانوان نسبت به ابرو یا دور لب، عملیّات تاتو انجام می دهند، (پر رنگ کردن دور ابرو و لب با خال کوبی) که طبعاً زینت تلقّی می شود. و گاه پوشاندن آن نیز مقدور نمی باشد. لطفاً بفرمایید که این عمل مشمول آیه شریفه (وَ لا یُبْدینَ زینَتهنَّ) می باشد، یا نه؟ نگاه به صورت چنین زنانی چه حکمی دارد؟
[آیت الله بهجت] سوزاندن خال، چه حکمی دارد؟
[سایر] سلام بنده سمنو خوردم بعد بلافاصله ماست خوردم.مامانم میگه سمنو با ماست مضره و در بدن ایجاد خال سفید میکنه. <div>من خیلی ناراحت و نگرانم.چیکار کنم آیا چاره و راه درمانی برای جلوگیری هست که خال در نیاد.دختر 24 ساله</div> <div>ممنون</div>
[آیت الله سبحانی] آیا پای کوبی و رقص سنّتی و ورزشهایی که شبیه رقص است جایز است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر نجاست بدن را در آب کر یا جاری بر طرف کنند ، بدن پاک میشود ، مگر آنکه بدن به بول نجس شده باشد که در این صورت بنابر احتیاط واجب با آب کر به یک مرتبه پاک نمیشود ، ولی بیرون آمدن و دو مرتبه در آب رفتن لازم نیست ، بلکه اگر در زیر آب به آن محل دست بکشند که آب از بدن جدا شود و دو مرتبه آب به بدن برسد کفایت میکند .
اگر بعد از غسل بفهمد جائی از بدن را نشسته ، و نداند کجای بدن است ، دوباره شستن سر لازم نیست ، و فقط هر جائی را از بدن که احتمال میدهد نشسته باید بشوید .
اگر موی خود را به بدن میّت برساند ، یا بدن خود را به موی میّت ، یا موی خود را به موی میّت برساند ، غسل واجب نیست .
در صورتی که بدن را قبل از سر بشوید ، لازم نیست غسل را اعاده کند بلکه چنانچه بدن را دوباره بشوید ، غسل او صحیح خواهد شد .
اگر خون بدن انسان یا خون حیوانی که اگر رگ آن را ببرند خون از آن جستن میکند ، حیوانی که عرفاً خون ندارد آن را بمکد بطوری که در معرض آن باشد که جذب بدن آن حیوان گردد همانطوری که پشه از بدن انسان یا حیوان میمکد آن خون پاک میشود ، و این را انتقال میگویند . و امّا خونی که زالو از انسان برای معالجه میمکد چون معلوم نیست جزء بدن او میشود نجس است .
کسی که بدن یا لباسش نجس است و کمی آب دارد که اگر با آن وضو بگیرد یا غسل کند ، برای آب کشیدن بدن یا لباس او نمی ماند ، در این صورت باید بدن یا لباس را آب بکشد و با تیمم نماز بخواند . ولی اگر چیزی نداشته باشد که بر آن تیمم کند ، باید آب را به مصرف وضو یا غسل برساند و با بدن یا لباس نجس نماز بخواند .
کسی که در تنگی وقت مشغول نماز است ، اگر در بین نماز ملتفت شود که بدن او نجس شده و احتمال دهد که پس از شروع در نماز نجس شده باشد ، در صورتی که آب کشیدن بدن نماز را بهم نمیزند ، بدن را آب بکشد ؛ و اگر نماز را بهم میزند باید با همان حال نماز را تمام کند ، و نماز او صحیح است .
احتیاط واجب آن است که هر یک از سه پارچه کفن بقدری نازک نباشد که بدن میّت از زیر آن پیدا باشد ، ولی اگر بطوری باشند که هر سه با هم مانع از پیدا شدن بدن میّت باشند کفایت میکند .
اگر خونی که در بدن یا لباس است کمتر از درهم باشد و نجاست دیگری به آن برسد ، مثلاً یک قطره بول روی آن بریزد ، در صورتی که به مواضع پاک بدن یا لباس برسد نماز خواندن با آن جایز نیست ، بلکه اگر به مواضع پاک بدن یا لباس هم نرسد بنابر احتیاط لازم نماز خواندن با آن صحیح نیست .
اگر موقعی که ذکر واجب رکوع را میگوید سهواً یا بی اختیار بقدری حرکت کند که از حال آرام بودن بدن خارج شود ، بهتر این است که بعد از آرام گرفتن بدن دوباره ذکر را بگوید . ولی اگر کمی حرکت کند که از حال آرام بودن بدن خارج نشود یا انگشتان را حرکت دهد ، ضرری ندارد .
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله خوئی] عمه و خالة انسان و عمه و خالة پدر و عمه و خالة پدر پدر، و یا مادر پدر و عمه و خال مادر و عمه و خالة مادر مادر، یا پدر مادر هر چه بالا روند به انسان محرمند.
[آیت الله خوئی] اگر زن از شیر شوهر خود کسانی را که بعداً گفته میشود شیر دهد، شوهرش بر او حرام نمیشود، اگرچه بهتر آن است که احتیاط کنند: (اول): برادر و خواهر خود را. (دوم): عمو و عمه و دایی و خال خود را. (سوم): اولاد عمو و اولاد دایی خود را. (چهارم): برادرزاد خود را. (پنجم): برادر شوهر یا خواهر شوهر خود را. (ششم): خواهرزاده خود یا خواهرزاد شوهرش را. (هفتم): عمو و عمه و دایی و خال شوهرش را. (هشتم): نو زن دیگر شوهر خود را.
[آیت الله علوی گرگانی] جائز است بریدن عضوی از بدن مرده کافر و یا مشکوک الاسلام، به منظور پیوند زدن آن به بدن شخص مسلمان وپس از پیوند زدن، چون جزو بدن مسلمان میشود، احکام بدن مسلمان بر او جاری است وهمینطور جائز است عضوی از اعضأ بدن حیوان نجس العین را به بدن شخص مسلمان پیوند زدن وچون پس از پیوند زدن جزو بدن مسلمان میگردد، احکام بدن مسلمان بر آن عضو جاری است ونماز خواندن با آن عضو نیز جائز است.
[آیت الله خوئی] جایز است بریدن عضوی از بدن مردة کافر و یا مشکوک الاسلام، به منظور پیوند زدن آن به بدن شخص مسلمان و پس از پیوند زدن چون جزء بدن مسلمان میشود، احکام بدن مسلمان بر او جاری است و همین طور جایز است عضوی از اعضاء بدن حیوان نجسالعین را به بدن شخص مسلمان پیوند زدن و چون پس از پیوند زدن جزء بدن مسلمان میگردد، احکام بدن مسلمان بر آن عضو جاری است و نماز خواندن با آن عضو نیز جایز است.
[آیت الله وحید خراسانی] بریدن عضوی از بدن مرده کافری که تشریح ان جایز است و یا کسی که مسلمان یا ذمی بودن او مشکوک است به منظور پیوند زدن ان به بدن شخص مسلمان جایز است و پس از ان که جزء بدن مسلمان شد احکام بدن مسلمان بر ان جاری است و همچنین پیوند زدن عضوی از اعضای حیوان نجس العین به بدن شخص مسلمان جایز است و پس از ان که جزء بدن مسلمان گشت احکام بدن مسلمان بر ان عضو جاری است
[آیت الله بهجت] در غسل ارتماسی باید تمام بدن پاک باشد، مگر اینکه در آنِ واحد هم بدن پاک شود و هم غسل انجام گیرد؛ و در غسل ترتیبی پاک بودن تمام بدن لازم نیست، و اگر تمام بدن نجس باشد و هر قسمتی را پیش از غسل دادن آن قسمت آب بکشد کافی است. ولی پاک بودن تمام بدن قبل از شروع در غسل مطلقاً، موافق احتیاط است.
[آیت الله علوی گرگانی] اگر بعد از غسل بفهمد جایی از بدن را نشسته ونداند کجای بدن است، باید دوباره غسل کند.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر بعد از غسل بفهمد جایی از بدن را نشسته و نداند کجای بدن است، باید دوباره غسل کند.
[آیت الله اردبیلی] بنابر احتیاط واجب باید جایی از بدن را که شک دارد از ظاهر بدن است یا از باطن آن، بشوید.
[آیت الله علوی گرگانی] در غسل ارتماسی باید تمام بدن پاک باشد ولی در غسل ترتیبی پاک بودن تمام بدن لازم نیست و اگر تمام بدن نجس باشد و هر قسمتی را پیش از غسل دادن آن قسمت آب بکشد کافیاست.
بدن
بدن به معنای اندام و تن انسان یا حیوان می باشد که در باب هاى طهارت، صلاة، حج، تجارت، نکاح، صید و ذباحه و حدود از آن سخن رفته است.
خال
خال (یا شامَة، جمع عربی: خیلان، شامات)، عارض های پوستی میباشد که اهمیت آن بیشتر در علم فراست یا قیافه شناسی بوده است.
مانع
به مانع بين دو چيز و همچنين زن غيرآبستن (مقابل حامل)، حائل ميگويند.از احكام آن به معناى نخست در باب طهارت و صلات سخن رفته است.
بلا
بلا: یعنی گرفتارى.از آن به مناسبت در باب هاى طهارت، صلاة، حج و نذر سخن رفته است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*