راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله سیستانی
آدرس:
http://www.sistani.org
حکم ژل و روغن بادام به سر زدن چیست؟
اشکال ندارد و برای مسح بر بیخ موها مسح بکشد.
عنوان سوال:
حکم ژل و
روغن
بادام
به سر زدن چیست؟
پاسخ:
اشکال ندارد و برای
مسح
بر بیخ موها
مسح
بکشد.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
مالیدن ژل به موی سر چه حکمی دارد ؟
استفاده از ژل مو که دارای ترکیب الکل می باشد، در نماز اشکال دارد؟
آیا استفاده از ژلاتین که در ژل ها استفاده می شود جایز است ؟ (این محصولها از کشورهای غیر مسلمان است) .
آیا استفاده از ژلاتین که در ژل ها استفاده می شود جایز است ؟ (این محصولها از کشورهای غیر مسلمان است) .
ضربه زدن به سر ماهی چند دقیقه پس از صید ان اشکال داردوآیا خوردن ان اشکال دارد؟
آیا در مجالس عزاداری حضرت امام حسین (علیه السلام)، ناله وشیون بلند سردادن و به سر و صورت زدن جایز است ؟
استفاده از روغن حیوانات حرام گوشت مثل مار به عنوان وسایل ارایشی دارویی چه حکمی دارد؟
ایا روغن حیوانات غیر از حلال گوشت مانند مار یا ببر و غیره نجس است ؟
آیا ساز زدن و دست زدن در جشن عبادت کودکان جایز است ؟
حکم کف زدن چیست ؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله بهجت] آیا موادی مانند ژل، کتیرا و روغن مو که برای موی سر استفاده می شود، مانع از وضو می شوند؟
[سایر] روغن بادام شیرین چه خاصیتی دارد؟
[سایر] سلام.آیا استفاده از روغن هایی مثل روغن زیتون به جای کرم برای پوست صورت ضرر دارد؟روغن بادام بهتر است یا زیتون برای پوست صورت؟
[سایر] به چه دلیل پسته، بادام ونارگیل پس از آسیاب کردن به روغن می افتد؟
[آیت الله اردبیلی] روغن بادام و انواع روغنهای دیگر که استعمال آنها مستحب است، آیا مانع وضو یا غسل نیستند؟
[آیت الله نوری همدانی] لباس رپی پوشیدن و به سر روغن زدن و به صورت کرم سفید کن زدن و لباسهایی که عکسهای غربیها و یا ایرانیها، چه با حجاب و بدون حجاب را دارا میباشند، استفاده کردن چه حکمی دارد؟
[سایر] آیا استفاده از ژل موی سر برای وضو اشکالی دارد؟ آیا فرقی می کند که به کف سر هم برسد یا نه ؟
[آیت الله سبحانی] اگر به موی سر ژل بمالند، آیا مسح سر برای وضو صحیح است؟ حکم نمازی که به این نحو اقامه شده چیست؟
[آیت الله بهجت] در هنگام وضو و غسل اگر موهای سر ژل زده شده باشند، وضو و غسل چه حکمی دارد؟
[آیت الله بهجت] آیا روغن زیتون یا نارگیل یا هر روغن دیگر، مانع مسح سر است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر روغنی را که با پیه مخلوط است بفروشد ، چنانچه آن را معیّن کند مثلاً بگوید این یک من روغن را میفروشم ، در صورتی که مقدار پیه در آن زیاد باشد بطوری که آن را روغن نگویند ، معامله باطل است ، و اگر مقدار پیه کم باشد بطوری که آن را روغن مخلوط با پیه بگویند ، معامله صحیح است ، ولی مشتری خیار عیب دارد و میتواند معامله را بهم بزند ، و پول خود را پس بگیرد . و امّا اگر روغن از پیه متمایز باشد ، معامله به مقدار پیهی که در آن است باطل میباشد ، و پولی که فروشنده برای پیه آن گرفته مال مشتری ، و پیه مال فروشنده است ، و مشتری میتواند معامله روغن خالصی را هم که در آن است بهم بزند ، ولی اگر آن را معیّن نکند یک من روغن در ذمّه بفروشد ، بعد روغنی که پیه دارد بدهد ، مشتری میتواند آن روغن را پس بدهد و روغن خالص را مطالبه نماید .
اگر کسی گوسفندهای خود را به چوپان بدهد که مثلاً یک سال نگهداری کند و از شیر آن استفاده نماید و مقداری روغن بدهد ، چنانچه شیر گوسفند را در مقابل زحمتهای چوپان و آن روغن صلح کند صحیح است ، بلکه اگر گوسفند را یک ساله به چوپان اجاره دهد که از شیر آن استفاده کند و در عوض ، مقداری روغن بدهد ، و مقیّد نکند بخصوص روغن یا شیر آن گوسفند ، اجاره صحیح است .
دواجات روان ، عطر ، روغن ، واکس ، و صابون که از خارجه میآوردند ، اگر انسان یقین به نجاست آنها نداشته پاک است .
روغن و سایر موادی که از حیوان بعد از جان دادنش گرفته شده است ، یا چرمی که از دست مسلمان گرفته شود و انسان بداند که آن مسلمان آن را از دست کافر گرفته و تحقیق نکرده است که از حیوانی است که به دستور شرع کشته شده است یا نه ، هر چند محکوم به طهارت است ، و خرید و فروشش جایزاست ، ولی خوردن آن روغن و مانند آن جایز نیست .
لازم نیست مسح سر بر پوست آن باشد بلکه بر موی جلوی سر هم صحیح است ، ولی کسی که موی جلوی سر او به اندازهای بلند است که اگر مثلاً شانه کند به صورتش میریزد ، یا به جاهای دیگر سر میرسد ، باید بیخ موها را مسح کند ، و اگر موهائی را که به صورت میریزد یا به جای دیگر سر میرسد جلوی سر جمع کند و بر آنها مسح نماید ، یا بر موی جاهای دیگر سر که جلوی آن آمده مسح کند ، چنین مسحی باطل است .
دو نفری که مساقات کردهاند ، با رضایت یکدیگر میتوانند معامله را بهم بزنند ، و اگر در ضمن قرار داد مساقات شرط کنند که هر دو ، یا یکی از آنان حقّ بهم زدن معامله را داشته باشند ، مطابق قراری که گذاشتهاند ، بهم زدن معامله اشکال ندارد ، و اگر در ضمن معامله مساقات شرطی کنند و آن شرط عملی نشود ، کسی که برای نفع او شرط کردهاند ، میتواند معامله را بهم بزند .
اگر بعد از آنکه سر از سجده برداشت ، بفهمد پیش از آنکه ذکر سجده تمام شود سر برداشته ، نمازش صحیح است .
اگر قصاب سر حیوانی را ببرد و آن را حرام کند ، چه مُزد گرفته باشد چه مجّانی سر بُریده باشد ، باید قیمت آن را به صاحبش بدهد .
اگر پیش از تمام شدن ذکر واجب ، عمداً سر از رکوع بر دارد نمازش باطل است . و اگر سهواً سر بر دارد اعاده ذکر لازم نیست .
تنها گذاشتن محتضر ، و گذاشتن چیز سنگین روی شکم او ، و بودن جنب و حائض نزد او ، و همچنین حرف زدن زیاد و گریه کردن ، و تنها گذاشتن زنها نزد او ، مکروه است .
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله اردبیلی] اگر روغنی را که با پیه مخلوط است بفروشد، چنانچه آن را معیّن کند، مثلاً بگوید: (این یک کیلو روغن را میفروشم)، مشتری میتواند معامله را به هم بزند؛ ولی اگر آن را معیّن نکند، بلکه یک کیلو روغن بفروشد و بعد روغنی را که پیه دارد بدهد، مشتری میتواند آن روغن را پس بدهد و روغن خالص مطالبه نماید.
[امام خمینی] اگر روغنی را که با پیه مخلوط است بفروشد، چنانچه آن را معین کند، مثلا بگوید این یک من روغن را می فروشم، مشتری می تواند معامله را به هم بزند، ولی اگر آن را معین نکند بلکه یک من روغن بفروشد، بعد روغنی که پیه دارد بدهد، مشتری می تواند آن روغن را پس بدهد و روغن خالص مطالبه نماید.
[آیت الله بهجت] اگر چیز پاکی مانند روغن و نفت که آب کشیدن آن ممکن نیست نجس شود، چنانچه روغن نجس را برای خوردن به خریدار بدهند، معامله باطل و عمل حرام است و اگر برای کاری بخواهند که شرط آن پاک بودن نیست، مثلاً بخواهند روغن نجس را بسوزانند، یا برای روغن مالی بدن مریض استعمال کنند، فروش آن اشکال ندارد.
[آیت الله نوری همدانی] اگر روغنی را که با پیه مخلوط است بفروشد ، چنانچه آن را معیّن کند مثلاً بگوید این یک من روغن را می فروشم ، معامل به مقدار پیهی که در آن است باطل می شود و مشتری می تواند نسبت به روغن خالصی هم که در آن ا ست معامله را بهم بزند . ولی اگر آنرا معیّن نکند بلکه یک من روغن بفروشد بعد روغنی که پیه دارد بدهد مشتری می تواند آن روغن را پس بدهد و روغن خالص مطالبه نماید .
[آیت الله علوی گرگانی] اگر روغنی را که با پیه مخلوط است بفروشد، چنانچه آن را معیّن کند مثلاً بگوید این یک من روغن را میفروشم در صورتی که صدق روغن بر آن نکند، معامله به مقدار پیهای که در آن است باطل میباشد وپولی که فروشنده برایپیه آن گرفته مال مشتری و پیه مال فروشنده است و مشتری میتواند معامله روغن خالصی را هم که در آن است به هم بزند ولی اگر آن را معیّن نکند بلکه یک من روغن بفروشد، بعد روغنی که پیه دارد بدهد، مشتری میتواند آن روغن را پس دهد و روغن خالص مطالبه نماید.
[آیت الله بهجت] غِش در معامله، که عبارت است از مخفی کردن عیب چیزی و فروختن آن به اسم صحیح و سالم، مثل مخلوط کردن شیر با آب یا گندم خوب با گندم بد یا روغن با پیه و مانند آن، در صورتی که مشخص نباشد و فروشنده به خریدار نگوید، حرام است و مشتری حق بههم زدن معامله و یا گرفتن تفاوت قیمت را دارد.
[آیت الله شبیری زنجانی] اگر کسی گوسفندهای خود را به چوپان بدهد که مثلاً یک سال نگهداری کند و از شیر آن استفاده نماید و مقداری روغن بدهد، چنانچه شیر گوسفند را در مقابل زحمتهای چوپان و آن روغن صلح کند، صحیح است، ولی اگر گوسفند را یک ساله به چوپان اجاره دهد که از شیر آن استفاده کند و در عوض، مقداری روغن بدهد، چون مقدار شیر و روغن مشخّص نیست اجاره باطل است.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر کسی گوسفندهای خود را به چوپان بدهد که مثلاً یک سال نگهداری کند و از شیر آنها استفاده نماید و مقداری روغن بدهد، چنان چه شیر گوسفند را در مقابل زحمت های چوپان و آن روغن صلح کند و قرار نگذارند که روغن حاصل از خود آن شیر باشد صحیح است. و نیز اگر گوسفند را یک سال به چوپان اجاره دهد که از شیر آنها استفاده کند و در عوض، مقداری روغن بدهد صحیح است.
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر روغنی را که با پیه مخلوط است بفروشد؛ چنانچه آن را معین کند مثلا بگوید این یک من روغن را می فروشم؛ معامله به مقدار پیهی که در آن است باطل می باشد و پولی که فروشنده برای پیه آن گرفته مال مشتری و پیه مال فروشنده است و مشتری می تواند معامله روغن خالصی را هم که در آن است به هم بزند؛ ولی اگر آن را معین نکند بلکه یک من روغن در ذمه بفروشد؛ بعد روغنی که پیه دار بدهد؛ مشتری می تواند آن روغن را پس بدهد و روغن خالص مطالبه نماید.
[آیت الله خوئی] اگر روغنی را که با پیه مخلوط است بفروشد، چنانچه آن را معین کند، مثلًا بگوید این یک من روغن را میفروشم، معامله به مقدار پیهی که در آن است باطل میباشد و پولی که فروشنده برای پیه آن گرفته مال مشتری و پیه مال فروشنده است و مشتری میتواند معاملة روغن خالصی را هم که در آن است به هم بزند، ولی اگر آن را معین نکند بلکه یک من روغن در ذمه بفروشد، بعد روغنی که پیه دارد بدهد، مشتری میتواند آن روغن را پس بدهد و روغن خالص را مطالبه نماید.
بادام
بادام ثمره درخت بادام هست و از آن به مناسبت در باب صلات و حج سخن رفته است.
روغن
روغن ماده ای چرب است و از احکام آن در بابهای طهارت، حج، تجارت و اطعمه و اشربه سخن گفتهاند.
مسح
دست كشيدن بر چيزی
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*